Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#69 Потребителят е офлайн   Djoana Bigfoot Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2004 - 12:28 PM

Ако само това са ви проблемите може да се радвате!
Нашето ни изяде къщата:
1. На няколко места изгриза балатума
2. Види ли черен кабел е изяден( на зарядното ми, на телевизора ВКЛЮЧЕНИ)
3. Нагриза мебелите-редовно и давам пръчки ф2-3см
4. Изпокъса тапетите в долния край къдито не са залепени много добре
5. Разпори дивана и донапрена го накъса на парчета 2-3см
И много други. Когато и се карам го обръща на игра и започва да ме обикаля ида пдскача. Направих "биячка "-навита хартия, но веднъж я забрави на достъпно за нея място и тя я накъса.
С две думи много непокорно и игриво куче, но МНОГО любвеобилно-постоянно е върху нас ни дъвче

#70 Потребителят е офлайн   Captian Jack Sparrow Икона

Публикувано: 03 October 2004 - 09:21 AM

Марио, звънни ми на домашния телефон, да разкажеш какво прави Роузичка и за да се разберем за татуировката. Между другото, нейната сестричка - Дарк Лейди (Дарси), вече на няколко изложби печели много престижни награди.

#71 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2004 - 12:02 AM

Уважаеми колеги искам да ви представя нашите нови Inter CH. /чакащи официално потвърждение от FCI / CH. Blazing Star of Siberian Lady & Multy CH. Toffee Coffee de la Vallee de Morava
Качена снимка

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2004 - 12:42 AM

Честито!!!
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#73 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2004 - 01:29 AM

Към всички fans на сибирското хъски. Преди два дена гледах един филм " Снежни хъскита" Разказва се за един негър, който е известен зъболекър и живее на някакво слънчево местенце ( не си спомням къде). Всичко му е добре, обаче излиза че получава наследство от Аляска. Тогава майка му му признава, че е осиновен. Той се отправя към Аляска и там разбира, че майка му ( черна ) е много известна и добра жена. Обичана е от абсолютно всички. Но скоро разбира и за някои нейни хобита. Като например СЪСТЕЗАНИЯ С ХЪСКИТА, които той получава като наследсто заедно с една мизерна къщичка и едно друго куче. Първоначално не му пука за 8те хъскита и го е страх от едно хъски ( Демон май се казваше и този демон има същия страшен поглед като на Актор). В крайна сметка те излизат много умни кучета. Познават си паничките по имената. Е че този негър решава да ги впрегне ( без Демон ест.) И подрежда ги той, и изведнъж идва Демон и сяда, за да го впрегнат най-отпред. Онзи се качва на шейната, а Демон си мърда "веждите" нагоре надолу, кафевите му намигват, а едно други си клатят глвите, пък друготе вече ги забравих. И познайте! Събориха го! Направо се изтърси като човал с картофи. Един ден пък влезе в една кола и ги накара да я теглят и му беше готино де. После май- го повлякоха по един баир, не си спомням добре. Е, че накрая негъра реши да захапе ухото на Демон ( бяха му казали двама, че така се научавали на уважение). Захапа го и Демон стана послушен, а баща му каза, че не вярвал някой да е толкова тъп, за да го направи. Е, пропуснах най-важното, там дето бащата бил някакъв особняк дето само иска кучетата, че тоя го спасява от виелици заедно с кучетата и тн. , ама гледайте го тоя филм. Хубав е.
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#74 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2004 - 02:50 AM

Блейзи, на рекламата на Аляска е Топчо. Познах го на секундата, пък майка ми не повярва, че е той. Мислила, че не е бг рекламата, ама вече я убедих. Видях в сайта ви.
Да си призная честно Топчо ми е слабост. Истински сладур!
Кога е снимана тази реклама?
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2004 - 10:51 AM

Миналата зима някаде към края на януари.
А иначи да това е Топчо:-)))))) голям герой 8часа продължиха снимките само в павильона........

#76 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2004 - 05:05 PM

Blazi чак сега забелязах че очаквате мадама от Румъния.Поздравления!И кафява, и с различни очи-сигурно е красавица.Хайде пращай снимки!
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#77 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2004 - 08:06 PM

Абе я аз да питам на всички ли хъскита им се къдрят опашлите, защото на Актор не му се навива.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2004 - 10:56 PM

да се навива ИЗКЛЮЧЕНО не и с този татко а и мама също!!!!!!!!
Напротив аз лично се кефя ,че не го прави да не е лайка я:-))))

#79 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2004 - 11:02 PM

Цитат

да се навива ИЗКЛЮЧЕНО не и с този татко а и мама също!!!!!!!!
Напротив аз лично се кефя ,че не го прави да не е лайка я:-))))

Че не се ли навиват опашките на хъскитата?
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2004 - 11:25 PM

Според мен това е един от основните проблемина породата у нас. За хъскито при възбудено състояни може да качва опашката на гърба но не и да я завива в спокойно състояние тя трябва да е отпусната надолу а е хубаво при движение в тръст да е изпъната хоризонтално.
Качена снимка
движение в тръст

Качена снимка
стойка
Качена снимка
а тук състояние на опашката при полу-брат и полу - сестра на АкторКачена снимка

#81 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2004 - 11:43 PM

Аха. Ама е възможно да има със завита опашка, нали? На една приятелка абсолютно винаги завита и никога не я разтяга.
User's Signature

#82 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2004 - 11:17 AM

Въпроса е колко е завита ако ена кравайче не е добре определено....ако я носи като извит сърп над гърба ...става така да се каже но в спокойно състояние трябва да я отпуска надолу. Но завитата опашка идва от лошо развъждане и въобще старотипно ако мога така да се изразя защото определено породата особено за нашия регион в последните години търпи развитие , внасят се вече кучета от чужбина може да се види къде сме ние и накъде трябва да вървим.......Но както казва собственичката на Siberian Lady kennel и моя добра приятелка от Сърбия на прав път сме

#83 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2004 - 11:17 AM

Ами не знам. Значи е нормално да не му е завита, нали?
Ето и няколко снимки на това хъски с навита опашка:
http://aktor.hit.bg/Actor-pak-tush.jpg
http://aktor.hit.bg/Aktor-tush.jpg
Опашката и е винаги така. Когато ходи, когато бяга, когато се борят, душат с Актро, когато лае. Абе абсолютно винаги...
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   Bestdog Икона

Публикувано: 01 January 2005 - 05:14 AM

Голям фен съм на примитивните шпицове и дискусията за опашката на хъски ме заинтригува. Впрегатните кучета в Аляска, които съм гледал по документалните филми демонстрират завити на гърба опашки. Опашка която е свалена по-ниско показва умора или друг дискомфорт. Защо в изложбения тип се търси хоризонтално поставена опашка? Не е ли това просто поредна самоцелна приумица на екстериорното развъждане по подобие на свлечената гръбна линия при Немската овчарка?

#85 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2005 - 09:28 AM

Оф, не ХОРИЗОНТАЛНО поставена опашка...
Значи, когато хъски е "нащрек", опашката се носи грациозно завита на сърп над гърба и не бива да преминава линията на гърба, т.е. да е "завита" от едната или от другата страна, да е навита на кравайче като на лайка и т.н., по принцип не бива да докосва гърба изобщо. Разбира се, ако опашката е достатъчно дълга и козината също, КОЗИНАТА на края й ще докосва гърба, което не е чак такъв проблем, но като цяло дори "достатъчно" дългата опашка не докосва никакви гърбове. СЪРП, ясно?
В движение опашката обикновено отива в хоризонтално продължение, тъй като служи за "кормило" и балансьор - така поне пише по литературата. Изпъва се като продължение на гръбнака или леко над линията на гърба, може и пак да е сърповидно, но се носи по-ниско; това е обусловено от кинематиката на движенията (хи-хи-хи) на кучето изобщо.
В покой, когато кучето е спокойно и отпуснато, опашката изобщо не е вдигната и си виси зад задните крака. Което, най-често, се вижда при хъски в стойка на ринга... не е грешка и ако опашката е навирена на сърп, особено ако има други кучета на ринга.
Толкоз за опашките.
Това е една от съществените разлики на породата спрямо други северни кучета, повечето от които имат навита на "геврече" опашка - повече или по-малко стегната, или опашка, която е силно завита и "сложена" от едната страна, носи се върху хълбока; в движение най-често не се "изпъва" и в спокойно състояние не се отпуска.
Примерно чау-чау винаги си носи опашката на "дискче", стегнато намотана и лепната на гърба. Също и лайката, макар че в спокойно състояние тя по-често я "размотава". И тъй нататък...
Освен това (специално за хъскито) е важно и как е поставена опашката - ниско, високо, "правилно"... Ако е твърде ниско, когато я вдигне сърповидно, кучето не може да я вдига достатъчно високо и тя само леко минава линията на гърба; ако е твърде високо поставена, кучето в поза "нащрек съм" я долепя до гърба. Ако, много грубо казано, нормално поставената опашка сърп в основата си сключва приблизително 90 градуса ъгъл с гръбнака и "стърчи" вертикално нагоре (което не е съвсем вярно), то високо поставената опашка в същата поза сключва ъгъл около 60 градуса и е силно килната към врата. Поради което краят й се долепя до гърба или минава отстрани на хълбока.
Високо поставените опашки са... сравнително често срещан недостатък в породата, който се разпространи по-видимо през последните няколко години. Явно защото развъдчиците не обръщат достатъчно внимание на този момент.
Навитите опашки, слава богу, никога не са били чест дефект и дано не станат.
---
Що се отнася до документалните филми, както всяка една порода, така и хъскито се развива в две направления: работни и изложбени кучета. При изложбените (логично) се търси именно ефектният външен вид и е задължение на развъдчика освен да е красиво, кучето да може и да работи, т.е. да се упражнява в теглене. Работните кучета са... за работа (много ясно) и се развъждат на база работни качества. В резултат на което се различават доста от изложбените. Обикновено са по-сухи като конструкция, с по-различни глави и дори физиономии; никой не се интересува как са им сложени ушите да речем и дали са им обли очите, ако кучето работи добре и е старателно. Същото е и при немските овчарки - работните кучета много често имат само далечна прилика със световните шампиони примерно... Така е и при всички породи, които се използват за някаква работа. Честно казано обаче, и при работни - т.е. състезателни - хъскита не съм виждала "нашмоцани" опашки. Друг е въпросът, че освен изобщо развъждане, си съществуват и "местни" кучета, каквито дават по документалните филми; те си "бачкат" от време оно и нямат нищо общо с хъскитата, освен факта, че едно време техните прадеди са положили основата на породата.
И, освен туй, хора, не се връзвайте на всичко, което дават по анимал планет!!!! Много често за сериите за породите примерно там снимат КУЧЕТА, не представители на породата (много погрешна стратегия според мен), в резултат на което виждаме примерно чау-чау с 10 километрова муцуна и далечна прилика с породата; немски дог, който най-много прилича на грейхаунд... и т.н. ТОВА са домашни любимци, имащи общо с някаква порода, но не са представители на породата. Да не говорим, че примерно в сериите за зоополицията казват "далматинец", да речем; "ротвайлер", "лабрадор" и т.н., просто защото на някой даденото куче му е заприличало на нещо такова... и то дори не е от тази порода, ами... прилича малко. Който се интересува от дадена порода, да хване търсачките в нета и да изрови развъдници, портали и прочие за тази порода, да гледа картинки, да чете текстове и ще схване точно какво се иска от тази порода.
Та тъй с опашката на хъскито :)))
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#86 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2005 - 11:06 PM

Цитат

Голям фен съм на примитивните шпицове и дискусията за опашката на хъски ме заинтригува. Впрегатните кучета в Аляска, които съм гледал по документалните филми демонстрират завити на гърба опашки. Опашка която е свалена по-ниско показва умора или друг дискомфорт. Защо в изложбения тип се търси хоризонтално поставена опашка? Не е ли това просто поредна самоцелна приумица на екстериорното развъждане по подобие на свлечената гръбна линия при Немската овчарка?

няма свлечена задница няма и такава тенденция и желания и всякви такива затова показах със снимки /така както го виждам аз ......и по голямата част от развъдчиците в Европа и извън нея ))) /

#87 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 05 January 2005 - 05:42 PM

Има ли порода Аляско хъски?Днеска случайно попаднах на някакъв сайт и гледам tova
Стана ми интересно...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#88 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2005 - 05:48 PM

Има такава порода, макар че е призната засега само в САЩ; използва се най-вече за работа - т.е. теглене на шейни и състезания; няма нищо общо със сибирското хъски като такова (husky на английски означава здравеняк... и е и название за ескимос). С други думи Siberian husky може да бъде и сибирски здравеняк, и ескимос от Сибир; на същия принцип Alaskan husky е здравеняк от Аляска :))); сигурно по места в Аляска могат да се намерят и местни отродия "чинукско хъски" примерно - както в Сибир има 1001 разновидности лайки, от които са "конструирани" и признати само западно-сибирката (на основата на хантийската и мансийската лайки), източно-сибирката и руско-европейската... а отродията си съществуват и до ден днешен - също както "местните" овчарски кучета у нас; има БОК, а има и някакви мъкнещи се със селските стада помияри, които нямат много общо с тях. Опа, не помияри, езикова грешка - кучета в първично предпородно състояние; т.е. примитивен вариант, използван за основа на породата.
Така и аляското хъски е произлязло от такъв тип местни примитиви и се е развило в друга насока от сибирското хъски...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни