Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#49 Guest_Huskypower_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 September 2004 - 11:31 PM

За доброто на кучето и за собствената му безопастност, а и не само неговата - всеки развъдчик знае добре, че хъскито е по добре да се води на повод. Не всеки човек може да се справя с куче от тази порода и не всяко куче от тази порода е еднакво! За това е по-добре без експерименти. Моите кучета се разхождат пуснати, нямам проблем, дори да тръгнат в три различни посоки - знам че мога да ги събера, нищо че са с промити мозъци както казват някои хора за тях :))) Но изключенията само потвърждават правилото и за това хората трябва да знаят, че хъскитата са буйни по природа и с тях трябва да се внимава заради собствената им безопастност. Не бива да се провокират хората с това, че те не могат да се справят ... или че кучето им е тъпо например ...

#50 Guest_Guest_rb77_*

Публикувано: 10 September 2004 - 12:39 PM

Kakvo zna4i"vseki razvad4ik","buini ku4eta" i t.n. gluposti?Ku4eto e takova kakvoto si go napravi stopanina.Tova,4e ima hora,koito niamat jelanie da go proumeiat tova, ne zna4i,4e ku4etata sa "buini",svoenravni,ne podlejat na obu4enie i t.n.Tova,4e haskito triabva da se vodi na povod e izmisleno ot hora,koito ne sa dostata4no inteligentni,za da si vaspitat ku4eto.Kakto az sam vazpitala moito,ti tvoito taka mogat da se vazpitat i vsi4ki ostanali.Az poznavam o6te dosta hora s haskita,koito nikoga ne sa gi vrazvali i do sega ne sa imali problemi s tiah.Iskam da znam kak stoi vaprosa s rodosloviata i za6to tuk v Balgaria to e tolkova vajno?Pitm ot lubopitstvo,za6toto iskam sega da puskam moito ku4e,a toi ne e s balgarsko rodoslovie i tova mi sazdava golemi problemi.

#51 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2004 - 03:55 PM

Според мен е чудесно,че така добре си възспитала кучето си :-)))
А за родословието не е голяма философия /поне според мен /
До колкото знам собственикът трябва да стане член на клуб,който е член на БРФК в този случай БКК " Северни кучета " и от там заедно със собственика и отговорника по служба племенна книга да отидат един ден и да заверят родословието / стига по него всичко до е ок....да има експорт / и след това да получи оценки от изложби за да се допусне за разплод. За да не се впускам в дълги писания ако не ме лъже паметта условията за разплод ги има на сайта на клуба:-))))
Успех

#52 Guest_Guest_rb77_*

Публикувано: 11 September 2004 - 06:34 PM

Abe ,ti da ne si 4len nomer 1 v klub"Severni porodi" i Davidofska,a,Blazy?

#53 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2004 - 09:50 AM

.

#54 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2004 - 01:06 PM

Цитат

Abe ,ti da ne si 4len nomer 1 v klub"Severni porodi" i Davidofska,a,Blazy?

problem li ima a? Lesno ne se poddavam na tapi provokacii !!!! Mislq che sam ti dala smislen otgovor za rodoslovieto i legalniq nachin za razplojdane no ti neshto mi se zaqjdash togava mainata ti !!!

p.s. pishe se " Davidovska " dori i na latinica ne e s f

#55 Guest_Guest_rb77_*

Публикувано: 12 September 2004 - 11:08 PM

Mai,niakoi sa mnogo doka4livi,a?I vse pak blagodaria ti Blazy za otgovora za rodoslovieto.Az sam mnogo gotin 4ovek i ne se zaiajdam.Tova 4e imam ne6to protiv klubovete si e moe mnenie i ne go nalagam,prosto si izpatih ot edin klub i za tova taka mislia.Izviniavai ako sam te obidila s ne6to.Moje pak niakoi den da si izvedem zaedno ku4etata,ako ima6 jelanie.

#56 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2004 - 11:40 PM

Съжелявам аз съм си такава : бързо паля фитила но за разходката няма проблем:-))) Да ти кажа във всеки клуб си има разни проблеми но има и много хора отдадени на породата обединила ги в един клуб общо взето намира се баланс:-))) А и какво толкова се изисква от едно обикновенно членство та аз не се чувствам по никакъв начин възспряна от клуба или задължена с нещо по някакъв начин но пък си намерих сродни души да се виждаме от време на време / даже по скоро рядко да си полафим за хъскита и северни кучета / ...... информирамсе за разни изложби и т.н.
Преди не се бях сетила да ти кажа че ако искаш да участваш със своето хъски на изложба а то е със чуждо род. можеш да отидеш направо в БРФК и да го запишеш да участва като чуждо куче /демек собственик чужденец /е таксите са в евро но при голямо желание......и разбирасе ако род. е ок

#57 Guest_Guest_rb77_*

Публикувано: 13 September 2004 - 10:42 AM

Blagodaria,Blazy,za pokanata za izlojbi,no predpo4itam da ne go tormozia,a te 6te go diskvalificirat,za6toto ne mu porasna 1 zab4e.A ina4e rodoslovieto mu e OK.

#58 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2004 - 01:02 PM

Цитат

Blagodaria,Blazy,za pokanata za izlojbi,no predpo4itam da ne go tormozia,a te 6te go diskvalificirat,za6toto ne mu porasna 1 zab4e.A ina4e rodoslovieto mu e OK.

не няма да го дисквалифицират : гледа се само вида захапка!!!!!!! И тя трябва да е ножицовидна

#59 Guest_Guest_rb77_*

Публикувано: 13 September 2004 - 01:17 PM

Dobre,Blazy,nadiavam se da se vidim na 19.09 zad Hiltan.Taka 6te preceni6 na miasto dali 6te moje da u4astva v niakoia izlojba.

#60 Потребителят е офлайн   kalis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2004 - 02:15 PM

Честито, Blazy ! Награди отново за вас и супер хъскитата ! Честито !

#61 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2004 - 07:17 PM

Еми на 19 няма да съм в София а пък след това са Русе и Добрич но все някога ще се видим

#62 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2004 - 11:31 AM

В един друг форум, да не му правя реклама за да не се сърди администратора:)) едни момчета питат за кучетата дето намирали водка Аляска. Може да им отговориш за тези качества на хъскитата:)))))))
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2004 - 12:08 PM

Цитат

В един друг форум, да не му правя реклама за да не се сърди администратора:)) едни момчета питат за кучетата дето намирали водка Аляска. Може да им отговориш за тези качества на хъскитата:)))))))

А стига бе!! Я ми пусни една бележка да го видя тоя форум.......
между другото съм поръчала на Пламен всичко каквото ми каза на Червен бряг нали все забравям че иние имаме черен пудел )))) та той ще търси всичко необходимо

#64 Потребителят е офлайн   danny_lady Икона

Публикувано: 18 September 2004 - 09:04 PM

ЗДРАВЕЙТЕ!ИМАМ 2 ХЪСКИТА-МАЙКА И ДЪЩЕРЯ.БЕЗКРАЙНО МНОГО ГИ ОБИЧАМ.ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КАК МОГА ДА ГИ ЗАПИША ДА ЧЛЕНУВАТ В НЯКОЙ КЛУБ.КАКВИ СА ИЗИСКВАНИЯТА,ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ НЕЩА ОТ ТОВА НЕЩО И НЕДОСТАТЪЦИТЕ?

#65 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2004 - 10:55 PM

[еми за мене повече са положителните но сигурно има и отрицателни......
В клуб Северни кучета можете да се запишете лесно )))) Всеки четвъртък на ул.Дунав №7 кафе Ибис
вярвям да намерите сродни души,подходящт партньор за вашите красавици......има уеб сайт там има инфо за клуба и всичко необходимо
Северни кучета

#66 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2004 - 10:18 AM

Здравейте по вашите въпроси мога да цитирам само своя опит незнам дали е много правилен но на мене ми върши идеална работа:))))))) Когато имаме малки кученца и остане някое само винаги му е скучно понеже е ясно на всички ,че не можем на 100% да сме с него пък и така ще се разглези много....
когато го оставям само в стаята винаги му оставям вода , някоя друга играчка, ако м/у и 5м някое от кожените коълчета да си чеша зъбките и ако въпреки това го чуя да драска по вратата тропам с крак пред вратата и с по строг тон му се скарвам или леко я окрехвам и казвам ясно и строго НЕ е ясно е,че като затворя то почва отново но като го повторя наколко пъти в няколко поредни дни се научава. Но не е хубаво до остава само по цял ден.
За ръцете в никакъв случай не му разрешавайте!!!!! отново със строга команда НЕ и леко тупване по муцуната

#67 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2004 - 06:58 PM

Опс! Аз на Актор му давам ръката си и боли не боли - търпя! Майка ми право казваше да не му давам ръката си. Ще го отуча. Не знаех. Всички хора, които имат кучета си навират ръцете в устата му, но това са все пак дребни породи. Хъскито някой ден може и ръката ми да скъса, като съм го научила така. Ама ще го отуча. Иначе той само мяйка ми и баща ми слуша...
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#68 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2004 - 09:46 PM

Хъски на около 8 месеца... това да не е нашата Розичка - Vabank Desert Rose? Ако е тя, добре дошъл в отбора:))
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни