Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#2581 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2006 - 08:49 PM

l) А,мерси.Сега ще се борим с "редом" долу-горе като я дръпна се прибира до мен,но повечето пъти като я дръпна започва да скача по мен и да ме прави цялата в лапи w) l) .Добре вече ще знаем за имената l) Ето още една снимка но малко размазана че диването бягаше/а и фотографа(аз)не е много добър l) /Както виждате можем и на един крак l)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#2582 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 December 2006 - 08:59 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ето го и нашият сибирец вече е на 5 месеца.

Много е сладък super best Напиши ни повече за него... какъв е по характер, с какво го храниш, как го разхождаш, прави ли бели l) l) l) , изпълнява ли команди wink

Да се похваля научих Никита и да ляга.За сега знае да сяда,да ляга,да прави стойка с моя помощ и да прескача висока летва.На всичко я научих сама. 1super
П.П.Sn@kebite защо си направи нов акаунт?

Poli, добра работа си свършила 1super . А между другото потребителя Northerner не съм аз, а майка ми l) . По-рано имаше навика да пише от мое име и затова направих новия акаунт.

така и предполагах bravoS
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2583 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 09:03 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Много е сладък super best Напиши ни повече за него... какъв е по характер, с какво го храниш, как го разхождаш, прави ли бели l) l) l) , изпълнява ли команди wink

Да се похваля научих Никита и да ляга.За сега знае да сяда,да ляга,да прави стойка с моя помощ и да прескача висока летва.На всичко я научих сама. 1super
П.П.Sn@kebite защо си направи нов акаунт?

Poli, добра работа си свършила 1super . А между другото потребителя Northerner не съм аз, а майка ми l) . По-рано имаше навика да пише от мое име и затова направих новия акаунт.

така и предполагах bravoS

А за килограмите 18кг знам че не е добре но колко е долу-горе добре?
User's Signature

Качена снимка

#2584 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 December 2006 - 09:04 PM

Poli Никита е много пораснала и е станала много сладка 1super
а сега видях питане за килограмите...то по принцип е относително както по назад Wyvern e писал трябва да я опипаш дали напипваш ребрата? Също така виж като я гледаш в профил дали гърбът и е "увиснал " обикновенно това се получава при липса на движение и повече килограми.
User's Signature

Качена снимка

#2585 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 10:27 PM

моя звяр също беше 18 кг. на 6 месеца ама си е нормален сега як е като стомана l)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  b13.JPG (79.32K)
    Брой сваляния: 33

#2586 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 11:55 PM

North Face въпрос към теб (а и към всички останали) какво използвате за вътрешно обезпаразитяване??? Аз досега ползвах Празимек-Д. Днес ми казаха че бил токсичен за хъскито а доколкото знам породите за които е токсичен са само коли, шелти и бобтейл. Последния път дадох Цестал но тя повърна от него. Сега съм и взел Дронтал Плюс но още не съм и го дал защото е рано. Споделете вашия опит.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#2587 Потребителят е офлайн   LusilSorel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 10:02 AM

Цитат

Цитат

Мерси за оценката.
Казва се Нерон и на 26.12.2006 година ще направи 5 месеца. Сигурно вече знаете предполагам, че това е второто ми хъски. Първото се казваше Кари и подгони една каруца с цигани и повече не я видяхме за съжаление. Взехми си НЕРОН. Сега и за двамата с Цвети(моята приятелка), това малко "чудовище" ни радва страшно много. Характерът му е коренно различен от този на Кари. Момчето ни е много по-любвиобвилен за разлика от първото кученце, играе си постоянно с играчките на кака си постоянно за разлика от нея, много е по-послушен и е много забавен във всяко едно отношение. Не искам да обиждам женските сибирци, но за сетен път се убеждавам, че в природата мъжките животни са много по-красиви от женските. Относно характера им на злоба, мисля, че от време на време сибирците трябва да го проявявят. Те са доста своевравни животинчите и си постигат всичко, което си пожелаят или си наумят. Вече се сбълскахме и в спречкавне и с друго кученце, но играта си е игра и когато моят играе си играе, но когато иска да почива трябва да почива и това го раздразни и се зби с другото животинче, защото не го оставяше на мира.
Разхождаме се на различни места, но по-основно в парка "Янко Сакъзов". Относно храненето сме на "Роял Канин" - макси джуниър. Дори днес му поръчах един чувал храна. Винаги съм бил на принципа след като за хората може да си позволяваме най-доброто, прави същото и за любимото си животинче, то не трябва да бъде втора цигулка в семейстовото, а трябва да равноправен член на него. Относно белите, това си е в рамките на нормалното за тази порода кучета. Не случайно ги наричат "веселите кучета". Толкова са забавни, че с животинчето не можеш да скучаеш.
Относно командите все още се учим на елементарните. Вчера дори бяхме на комантада "седни", обаче си доста трудно. Все се опитвам да се въплатя в малката му главичка и да се опитам да мисля като него ама винаги ме изненадва с нещо ново. Много е непредвидим.
Във връзка с килограмите на кучетата, преди няколко дена ходихме на чичо доктор и се мерихме. Нерон е 17 килограма, но няма грам мазнини в него всичко е мускулна маса. Постоянно тичаме и скачаме на различни места и е толкова жизнен, че не виждам от какво може да напълнее толкова. Все си мисля, че и мъжките животни трябва да растат и да се развиват по-добре от женските индивиди.
За завършек на описанието на Нерон ще сложа една хубава сутрешна снимка на него с моята приятелка.

Прикачени файлове

#2588 Потребителят е офлайн   vasio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 12:53 PM

Здравеите

Имам нужда от съвет.
Много харесвам Хъскитата и отдавна искам да имам такова.
Проблемчето този път не е в парите а във времето. Горе долу през седмицата от 8 до 19 ч. няма никои в къщи. Аз и жената на работа детето след училище при баба му. Кучето ще живе в двор. Според вас при толкова свободно време ще успея ли да се справя с възпитанието и другите нужди на кучето като знаете какви диваци са. Относно храненето ще му направя автоматична хранилка.

Т a) ова отдолу за котките и кучетата не знам от къде се появи bl)

#2589 Потребителят е офлайн   LusilSorel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 01:12 PM

Vasio, ако си решил да имаш такова куче, връщане назад и колебания в мнението Ви не трябва да има.
Относно часовото време, през което няма да ви има не се притеснявай.
Моят си живее в апартамента и горе долу от 9-19 часа няма никой в къщи. Отначало като си беше малък като го взехме беше много тъжен постоянно плачеше. С времето улегна и свикна да стои сам, а като се преберем просто незнаеш каква радост настава и как скача по-нас от радост. Основното е като го оставяш сам или сама трябва да му осигуриш играчки, с които да се забавлява през деня и да не скучае. Свикниш ли го с тях той няма да му липсвате през времето, което Ви нямя. Незабравяй, че тези кучета са доста социално привързани към собствениците и като се прибереш в къщи му осигори и необходимото внимание за да Ви обича и животинчето. Вчера като се прибрах си играхме около час и половина докато каталяса и оплези език. Не съм го извеждал около седмица поради това, че беше малко настинал и е на хапчета. Още два, три дена да позакрепне откакто е оздравял и ще започнем пак с разходките.
Ами това е от мен като съвет. Вземи си такова куче и няма да съжаляваш и късмет в новото Ви начинание. Незабравяй, че и детето ще му се зарадва старшно много.
Късмет!!!

#2590 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 03:00 PM

Vasio преди да питаш нас отговори на себе си за какво ти е хъски ? Мнението над моето предполагам че ще е единственото което ще те подкрепи без никаква допълнителна информация (без да искам да се заяждам и да обиждам някой). И така какво ще го правиш? Ако си вземеш малко кученце не може да го вържеш на двора (не и през зимата) а през лятото съвсем не е препоръчително. Няма да имаш време да се занимаваш с него при работното време което си написал. И в крайна сметка ще имаш едно нещастно хъски. Решението си е твое.
User's Signature

#2591 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 03:36 PM

Цитат

Ето една снимка на Никитка.

poli малката е станала ГОЛЯМА ХУБАВИЦА
КАЖИ КЪДЕ Я РАЗХОЖДАШ може някой път да се засечем w)

#2592 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:14 PM

Цитат

Здравеите

Имам нужда от съвет.
Проблемчето този път не е в парите а във времето. Горе долу през седмицата от 8 до 19 ч. няма никои в къщи. Аз и жената на работа детето след училище при баба му. Кучето ще живе в двор. Според вас при толкова свободно време ще успея ли да се справя с възпитанието и другите нужди на кучето като знаете какви диваци са. Относно храненето ще му направя автоматична хранилка.

Т a) ова отдолу за котките и кучетата не знам от къде се появи bl)

За пореден път l) ... Хъскито е много енергично куче и като такова се нуждае от много движение и изразходване на енергията. Освен това хъскитата са много социални кучета и обичат да са със стопаните си, а не сами. В противен случай правят куп бели ако са затворени в апартамент. Кучето има нужда от разходка поне 2 пъти на ден - сутрин и вечер. От личен опит препоръчвам 1 час сутрин и 2 часа вечер. Тогава кучето си изразходва напълно енергията b) . Това, че кучето ще стои толкова много време само не е много хубаво, но ако считате, че можете да му осигурите необходимото време за разходка... Хъскитата са възприемчиви, но едновременно с това и доста своенравни. Затова при обучението трябва да се въоръжите с голямо търпение 1super .

Идеята с "автоматичната хранилка" не е особено добра, защото кучето трябва да яде в точно определения час за това - например 6 сутринта и 19 вечерта.
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#2593 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:57 PM

Цитат

Цитат

poli малката е станала ГОЛЯМА ХУБАВИЦА
КАЖИ КЪДЕ Я РАЗХОЖДАШ може някой път да се засечем w)

Мeрси много.Въпросът е че живеем далече от центъра-в отдалечен квартал.Имаме превоз но за да се срещнем трябва да е събота или неделя.Виждам че вие май го разхождате долу по Дунава или греша.Много ми е сладък Бонд.Моля те пусни негова снимка в муцунка.

Цитат

Здравеите

Имам нужда от съвет.

Т  ова отдолу за котките и кучетата не знам от къде се появи 

По-добре се замисли първо защо ще си го вземаш.Ще имаш ли възможност да го храниш с висококачествени храни поне докато е малко.И ще си сигурен че ще му усигориш място като порастне на двора да бяга а НЕ на синджир.Ако нямаш голям двор ще му трябват мнооооооого разходки и то дълги.Затова помисли дали ще му осигуриш нужната среда и внимание и най вече обич.

А по повод мястото на снимката където Никита бяга се вижда малко от двора ни.Двора ни е по-голям и на лято ще баща ми ще раздели двете кучета като направи за другото ми куче дворче да бяга и Никата ще я пусне в останалата част от двора.
User's Signature

Качена снимка

#2594 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 08:01 PM

Цитат

Poli Никита е много пораснала и е станала много сладка 1super
а сега видях питане за килограмите...то по принцип е относително както по назад Wyvern e писал трябва да я опипаш дали напипваш ребрата? Също така виж като я гледаш в профил дали гърбът и е "увиснал " обикновенно това се получава при липса на движение и повече килограми.

Мерси много.Благодаря ти за бързия отговор.Напипвам и ребрата а по мои наблюдения гърбът й не е "увиснал" и мисля че е добре.Сега времето е лошо вали дъжд и не мога да я разходя и да направя снимки,добре че има двор да бяга.Като стане пак топло ще сложа летви да прескача и ще се опитам да я снимам. w)
User's Signature

Качена снимка

#2595 Потребителят е офлайн   vasio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 09:06 AM

Мерси за бързите отговори, общо взето такива ги очаквах.
Да внеса малко яснота.
Вобще не съм си и мислил че кучето ще стои вързано нито сега нито като порасне. Двора не е много голям около 200 кв.м свободни за тичане и мисля да насадя трева напролет. Относно хранилката писах че ще е автоматична защото ще се отваря в определено време, и мисля че сутрин и вечер на куче на 50-60 дни му е доста разредено храненето. От по добрата храна в нашия град има само Чикопи. За разходките вечер няма проблеми ама сутрин ще ми е трудничко. Щом навън ще му е студено имам приземна стая която може да е негова не проблем да спи и при нас докато е малко, но през деня не ми се оставя вътре.
За друго не се сещам, моля питаите вие.
Днес е последен ден за размисъл защото утре съм по София и ако не размисля ще ходя да избера кученце ако не са ги капарирали всичките вече.
Поздрави.

Защо не мога да изтрия този потпис?

#2596 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 11:12 AM

Sn@kebite даде просто пример с храненето. Кученце на 50 - 60 дни се храни минимум четири пъти на ден. Там е работата че като го оставиш само в двора то няма да тича. Може да го прекопае целия но няма да тича. Има и друг момент ако двора ти не е вътрешен (разбирай има някакъв контакт с улицата) минаващи хора и животни могат допълнително да го стресират. А е възможно дори да намери начин на излезе навън (майстори са в това). За възможна кражба да не говорим.
User's Signature

#2597 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 11:43 AM

Цитат

Много сладичко се облизва тук l) w) . С какво си я почерпала, че е толкова доволна?
User's Signature

#2598 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 11:51 AM

А иначе съм съгласен с Wyvern че доста неща куцат в плана на vasio за отглеждането на кучето. И ако наистина толкова иска хъски трябва да промени доста от решенията си 1super .
User's Signature

#2599 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 12:04 PM

Ей Sn@kebite имам въпрос сложихте ли чип на Чари ? Аз ще го направя със сигурност но смятам да изчакам защото доколкото разбрах четящите устройства са малко кът.
User's Signature

#2600 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2006 - 12:28 PM

Цитат

Мерси за бързите отговори, общо взето такива ги очаквах.
Да внеса малко яснота.
Вобще не съм си и мислил че кучето ще стои вързано нито сега нито като порасне. Двора не е много голям около 200 кв.м свободни за тичане и мисля да насадя трева напролет.  Относно хранилката писах че ще е автоматична защото ще се отваря в определено време, и мисля че сутрин и вечер на куче на 50-60 дни му е доста разредено храненето. От по добрата храна в нашия град има само Чикопи. За разходките вечер няма проблеми ама сутрин ще ми е трудничко. Щом навън ще му е студено имам приземна стая която може да е негова не проблем да спи и при нас докато е малко, но през деня не ми се оставя вътре.
За друго не се сещам, моля питаите вие.
Днес е последен ден за размисъл защото утре съм по София и ако не размисля ще ходя да избера кученце ако не са ги капарирали всичките вече.
Поздрави.

Защо не мога да изтрия този потпис?

Според мен ако твърдо си решил да вземеш бебе хъски то мой съвет е сериозно обезопаси двора!!!Направи къщичка на бебето,погрижи се да не намери нещо из двора и да го изяде/кабели,жици и т.н./ Положението със студа не е толкова фатално по скоро в тази стая ще пощурее от колкото на двора. Смятам,че ако бебето се движи свободно из двора и ти поне вечер го извеждаш,запознаваш с други кучета ,правите нещо заедно всичко ще бъде ок а ако са две хъскита игрите ще са безспирни b) . Друг варянт е да вземеш по голямо куче,което вече яде по малко пъти и има всички ваксини.
Успех 1super
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132