Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#3101 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2007 - 10:24 AM

Цитат

Имам един въпрос:
Всички ми казват, че хъскитата са били много своенравни кучета и изобщо не могли да ходят без повод. Ако ги пуснеш - бягали и изобщо не се подчинявали.

Много се притеснявам да не ми избяга ако го пусна да потича.

Надявам се това, да не е истина.

Има нещо вярно в това, но не съвсем. Най - добре намери в района където живееш други хъскита, които ги пускат без повод и поговори със стопаните им.
При всички положения обаче, намери начин да пускаш кученцето да тича свободно от време на време. Много е тъжно точно тези живи и изпълнени с енергия кучета , да бъдат вързани за стопаните си. Познавам няколко такива и във всички случаи кучетата не са в добра форма - както физически, така и психически.
Няма по-красива картина от 5-6 гонещи се по поляната хъскита.
User's Signature

Качена снимка

#3102 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:50 AM

Цитат

Цитат

Имам един въпрос:
Всички ми казват, че хъскитата са били много своенравни кучета и изобщо не могли да ходят без повод. Ако ги пуснеш - бягали и изобщо не се подчинявали.

Има нещо вярно в това, но не съвсем. Най - добре намери в района където живееш други хъскита, които ги пускат без повод и поговори със стопаните им.
При всички положения обаче, намери начин да пускаш кученцето да тича свободно от време на време. Много е тъжно точно тези живи и изпълнени с енергия кучета , да бъдат вързани за стопаните си. Познавам няколко такива и във всички случаи кучетата не са в добра форма - както физически, така и психически.

И аз съм виждала много хора, как си държат хъскитата на поводи и те горките изобщо не могат да тичат.
Близо съм до няколко парка и ще го водя всеки ден да тича, много искам кучето, което ще си взема да е много щастливо и в добра физическа форма.
Нямам търпение да си взема.

#3103 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:53 AM

Аз лично съм много против пускането на кучета, които не са достатъчно сигурни в отговарянето на команди- дали е хъски или друго куче, няма значение. Ако нечие хъски не отговаря 100% на команди, няма работа да бъде отвързано на места, които не са добре подсигурени с големи и здрави огради.

#3104 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:54 AM

Цитат

Всъщност има - 8-9+ гонещи се по поляната хъскита и не само хъскита въобще северни кучета 1super.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#3105 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:55 AM

Цитат

Женска е и е на 6 месеца, но е голяма колкото Лара, ако не е малко по-височка. Опашката е на хъски b) , ушите са на НОК nok , в тялото е като Лара, но след няколко месеца ще е много по-едра от нея ... Абе голям сладур w) w) w) Ето още една нейна снимка, за съжаление я нямам изправена ....

Страхотна е :) , аз ще взема да отворя една темичка за непородистите кучета, защото не е тук темата да говоря за такива Като направя нови снимки на Даймънд, ще ги пусна в такава- да видиш колко си приличат l)

#3106 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:58 AM

Husky Lara Лара е голява хубавица. Като я гледам е много игрива.

п.п. Съжалявам за въпроса ама вие май не сте в Б-я. d)

#3107 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 12:00 PM

Цитат

Цитат

Всъщност има - 8-9+ гонещи се по поляната хъскита и не само хъскита въобще северни кучета 1super.

В тубата има страшно много такива клипове- уникално е въпреки че не е нищо в сравнение с гледката наживо 1super А ако е заснежено.. рая на земята b)

#3108 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2007 - 12:25 PM

Цитат

Цитат

Имам един въпрос:

вярно е че няма по-красива гледка от свободно тичащи и играещи кучета а най-вече севернячета но от горчивият ми опит мога да ви кажа че на дали има по-своенравно куче от хъскито.приятелят ми има хъски-страхотна красавица на 1,5 г.На поляната при нас се събираме 3-4 хъскита ,един самоед ,един НОК и моя кокер.Нямам думи да ви опиша какво става като се подгонят и решат че ще изчезват всиките.И макар че нашата красавица слуша и изпълнява всички команди мога да ви кажа че когато " се намисли" няма сила на света която да я спре да не забягва на някаъде.последният път ми костваше 3 часа и половина гонене в квартала докато най-накрая успях да я хвана.да когато е с други хъскита е по-добре не обикалям сама квартала b) .а колко хубаво щеше да е найстина да има оградени места за разходка на кучовците w)

#3109 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 12:48 PM

[quote] [quote name='Тони' date='Feb 6 2007, 10:24 AM'] [quote name='Bini' date='Feb 6 2007, 09:42 AM'][color="gray"]Имам един въпрос:

[/color][/QUOTE]
[/quote]
Напротив, за повечето хъскита е точно така, а за по-малкото - не е. Те са може би най-своенравната порода и обучението им е трудно, не защото (както казват някои "разбирачи") са глупави животни, а защото имат собстнето виждане по въпроса l) b) . Според мен най-добрата и сигурна разходка на кучето е в заградено пространство (това се отнася поне за по-непослушните представители на породата - примерите са на снимката l) l) ).

Прикачени файлове

User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#3110 Потребителят е офлайн   DanyJS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 12:49 PM

Цитат

Имам един въпрос:

Ако не изпълнява команди - пробвай с някоя вкуснотийка.Аз имам самоед и от съвсем малък е научен да изпълнява една команда "бисквитка". b) Щом чуе вълшебната думичка пристига веднага d) .Но винаги в джоба ми има кучешка бисквитка или сухарче r) Пробвай

#3111 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 12:54 PM

Батко защо не ми дава да си поиграя с любимата си играчка.

Прикачени файлове

User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#3112 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 12:57 PM

Според мен те са своенравни и често държат на своето но ако от малко то свикне с команди то ще се връща като порасне вече е много трудно да се научи.Ние направихме грешка и не научихме Никита на команда ела тук или тук.Но за щастие живеем в къща и имаме много голям двор в който тича.Бяхме я пуснали с друго хъски да бяга по двор,но другото хъски беше по-малко от нея и беше по-едро от нея bl) и Никита бягаше да се спаси от него.А по въпроса с кучетата.Нашата Никита върху малките сяда или ляга върху самите кучета а по едрите от нея само ги души.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#3113 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 04:01 PM

какво означава когато хъскито вие ?

#3114 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2007 - 04:04 PM

кога го прави -когато сте навън или когато е само вкъщи.дай повече инфо

#3115 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 04:14 PM

ами днес сутринта, аз още спях и се събудих от виене, другите бяха излезли и той явно си е помислил че е сам...

#3116 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

В тубата има страшно много такива клипове- уникално е въпреки че не е нищо в сравнение с гледката наживо 1super А ако е заснежено.. рая на земята b)

Не знам за вас , но аз тази картина я гледам всеки ден. ;)
Не мога да кажа, че не съм имал проблеми с бягства, още повече , че Макс е злояд и от бисквитки не се впечатлява. Почнах да го пускам от повод още от първата разходка. Сега имам проблем, че трудно ходи по голяма нужда когато е на повод. Най - много бягаше когато беше между година и година и половина. Даже два пъти спа в парка и се прибра на сутринта. Какви безсънни нощи бяха , цяла нощ обикаляхме да го търсим.... Сега рядко се отделя от мен за по- дълго време, ако в квартала има разгоненена, или подгони заек на полето. В първия случай, обикновено знам къде е женската и отивам направо там (прибира се и сам след два-три часа), а в втория случай го изчаквам 20-30 мин и той се връща на мястото от което ме е загубил. Имам късмет, че до блока в който живея има прекрасно място за разходка - огромна поляна широка 5-600метра и дълга 2км, с две рекички и горичка. То всъшност и за това си взехме такова куче.
Знам , че опасността да не излезе на улица и да го блъсне кола, да го хване някой и да не ми го върне ги има, въпреки тях никога няма да го лиша от тези разходки.
User's Signature

Качена снимка

#3117 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:39 PM

Много благодаря на всички за съветите. Разбрах, че хъскитат са своенравни кучета със свое виждане на нещата и е хубаво още от малки да се учат най-вече накомандата "тук" с някакви вкусотийки. Надявам се, че като си взема, кучо бързо ще се научи и ще бъде палав и добър домашен любимец. Дори и да е по-палавичък от колкото трябва (а то сигурно ще е така) ще се отнасям с много любов към него. w) d)

#3118 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:52 PM

Цитат

Много благодаря на всички за съветите. Разбрах, че хъскитат са своенравни кучета със свое виждане на нещата и е хубаво още от малки да се учат най-вече накомандата "тук" с някакви вкусотийки. Надявам се, че като си взема, кучо бързо ще се научи и ще бъде палав и добър домашен любимец. Дори и да е по-палавичък от колкото трябва (а то сигурно ще е така) ще се отнасям с много любов към него. w) d)

мога да ти препоръчам една книга, въпреки че не съм я чел, мисля че ще ти бъде полезна:
http://www.pe-bg.com...9b8d4dd87700ef2

#3119 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:58 PM

Цитат

Цитат

Много благодаря на всички за съветите. Разбрах, че хъскитат са своенравни кучета със свое виждане на нещата и е хубаво още от малки да се учат най-вече накомандата "тук" с някакви вкусотийки. Надявам се, че като си взема, кучо бързо ще се научи и ще бъде палав и добър домашен любимец. Дори и да е по-палавичък от колкото трябва (а то сигурно ще е така) ще се отнасям с много любов към него. w)  d)

мога да ти препоръчам една книга, въпреки че не съм я чел, мисля че ще ти бъде полезна:
http://www.pe-bg.com...9b8d4dd87700ef2

Наистина много ми помогна. Ще потърся къде се намира книжарница "Пингвините" и ще си я купя.

#3120 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 06:00 PM

Тони, всеки решава за себе си и за кучето си. Само трябва да се знае, че кучето може да се поддържа хем във форма, хем да е щастливо- дори по време на разходките да е на повод. Както се казва, за да има избор човек, трябва да познава повече от една възможност.

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни