Цитат
Husky Lara Разкажи повече за условията,аз не мисля че са чак толкова убийствени ...все пак в нашата малка България имаме внесени успешно хубави,родословни кучета от Канада. Е може би влияние е оказало и това,че тези кучета са собствност на развъдници. d)
Тук ако си вземеш кученце от развъдник получаваш родословие и договор ... според който нямаш право да развъждаш кучето си. Ако случайно роди малките нямат право да бъдат регистрирани, въпреки че и двамата родители да са с родословия. За това хората си кастрират кучетата масово.
Ако искаш да не го кастрираш може пак да си вземеш с друг договор - за развъждане. Тогава кучето ти заминава на лагер в периода на разгонването в развъдника, седи там докато се заплоди. Не знам къде точно трябва да роди, у вас или в развъдника, но кученцата са собственост на развъдника разбира се.
Другия вариант е шоу клас с договор. Пак не е твое и не може да го развъждаш, но и трбва да се явява на изложби от името на развъдника.
От цифрово изражение не излезе по-евтино да докарам Лара тук.
Всични тези условности изброени горе ми се сториха прекално сложни и обвързващи за моята свободна душа angelpik
Но от друга страна разбирам, че това е начина да се пази и развива породата.
Тук бездомни кучета няма, няма нито едно! Мелезчета има много, но те всички си имат дом.
За да я регистрирам трябва да се явим на комисия и да я оценят. Българските документи за сега не ги признават, иначе би било много лесно ....