Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 04 September 2007 - 07:41 PM
Цитат
worthy
Стори ми се едно такова сериозно и замислено куче, и затова казах "като" :)
Малко след тази снимка и се скрих за малко от погледа и ми казаха, че седяла неспокойна и скимтяла, гледала в посокота, в която съм изчезнала bl) За първи път показва такъв признак на привързаност!
nok nok nok
Откакто изчетох темите за пострадалите от зоо-магазини и ми светна, защото преди не ми е минавало през главата, че някой може да постъпва така , но какво става с животните там? Призива "не купувайте" е основателен, но нали и тези животни се нуждаят от дом... Миналата година, когато си взехме Лара, влязох в един магазин да и купя каишка, защото вече беше изяла нейната... та имаше едно хъски там, казаха ми, че е на 3 месеца, а на размери беше като слабо коте, Лара би изглеждала като гигнт пред нея, а беше също на 3 месеца...
Явно не се грижат за тях, явно и хората, които са ги дали в магазина не са грижили добре ... Явно спестяват и от ваксини и обезпаразитяващи ... Но все пак за мен няма еднозначен отговор и не мога да кажа "Не купувайте!", когато в аквариума седи нещо живо, а не китайска пластмасова обувалка например....
Публикувано: 04 September 2007 - 08:14 PM

В приятелството няма породи!
Публикувано: 05 September 2007 - 08:21 PM
Цитат
Напиши ми после името на кучето/ бащата /. В момента има само едно кучило от мъжки наше производство,който да е шампион на БГ.
Публикувано: 05 September 2007 - 08:24 PM
Цитат
Цитат
Напиши ми после името на кучето/ бащата /. В момента има само едно кучило от мъжки наше производство,който да е шампион на БГ.
Ами като го науча ще ти пиша. cheers А майката е някъде в чужбина сега.. :)
едит: какво значи бяло родословие?
Публикувано: 06 September 2007 - 10:23 AM
Прикачени файлове
-
Me___Nikita.JPG (32.4K)
Брой сваляния: 40
Публикувано: 06 September 2007 - 11:24 AM
Цитат
Edit:
Поли, снимката е адски мила.
Мерси cheers d)
Публикувано: 06 September 2007 - 12:57 PM
Цитат
Edit:
Поли, снимката е адски мила.
Тва значи ли, че кучето ми няма да е породисто?Човека, който ми го продава казва, че бащата го е взел от Голден Никол и е бил шампион, а майката в момента е в чужбина.Каза, че кученцето е с бяло родословие.
Публикувано: 06 September 2007 - 01:53 PM
Неродословните кучета се водят по изложби само заради експертните оценки. Там съдиите оценяват кучетата и ако те получат оценка много перспективен от двама различни съдии значи се допускат до разплод (моля ако греша някой да ме поправи). Много перспективен е най-високата оценка и се присъща на кучета, които отговарят на стандарта. Бяло родословие означава, че майката на кучето (или някой от родителите на майката) са се явили на експертни оценки, получили са нужните оценки и са допуснати до разплод. Щом са допуснати до разплод, значи са добри кучета. А и щом кученцето има някакво родословие, значи родителите му са записани в клуб на породата и бебетата не са просто случайност.
Ако вие водите вашето бебе на експертни оценки и го запишете в клуба на породата и един ден решите, че искате да го развъждане (разбира се ако е издържал "теста") бебетата му ще имат бяло родословие но техните деца например ще си имат съвсем коректно родословие. Зависи дали това е първото кучило на неродословната мама. Ако майката няма съвсем никакво родословие, значи във вашето родословие ще е вписано само името на майката на кучето. Във родословието на бъдещото дете на вашето куче ще е вписано името на вашето куче и името на майка му и тн.

Публикувано: 06 September 2007 - 02:05 PM
Прикачени файлове
-
the_sibit.jpg (148.41K)
Брой сваляния: 36

Публикувано: 06 September 2007 - 02:06 PM
Прикачени файлове
-
P5050022.jpg (221.27K)
Брой сваляния: 35