Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#6441 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2007 - 04:30 PM

Най-любимите ми същества на планетата =).

Прикачени файлове

User's Signature

В приятелството няма породи!

#6442 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 04:55 PM

sheme7a, не се бях сетила за тях, ще си купим задължително.
monenci и ние вършим всичко на терасата. Проблема е, че го вършим. Вече сме големи и трябва на вън да се вършат тези работи. Като беше малка до три месеца не направи нито една беля, на нито едно труго място освен в тавичката с вестници, но от както почнахме на вън и махнахме тавата тя опишка целият балкон или ако не съм там да и отворя дълго време тя просто го върши пред балконската врата (най-вече сутринта не дочаква разходката, която е от 6 и 30.. :() и за това паркета се надува.. сега се върнах и се беше изпишкала. Изведох я и пак се изпишка този път и изака..
Мерси за съвета, ние нямаме кодова дума за пишкане, но имаме за разходка, която надявам се скоро я звърже с пишкане. Като кажа "Айде" вече е наредена на вратата. :blink:
Rositoo.. не сме давали награда до сега само хвалене.

#6443 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 06:54 PM

Роси :) и сме от Шумен :)
И аз съм съгласна за това с "лайната", ама като гледам почти никой не го прави и днеска защото я изведох за мъничко да се раздвижи и тя се изпиша и изака пред бюрото по труда  ^_^ и съответно мене ми стана ужасно неудобно да си замина и да го оставя. И затова взех две кърпички и почнах да го чистя......реакцията на хората беше...  :o :o :o  Не можаха да повярват или си помислиха не съм в ред с главата. Стана ми много неудобно  :huh:
monenci добре постъпвате че търсите по добър и всеотдаен лекар, БРАВО  :yahoo: И sheme7a това с този спрей е много добра идея, на нас ни казаха че можело и с дезодорант, но не е толкова ефективен.
Поздрави от нас
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6444 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 07:04 PM

Не мога да се сдържа да не се похваля:Чери вече проядеее! :yahoo: Явно гладната стачка й е омръзнала :huh: Всичко си изяде и гледаше едно доволно :blink: Така и не можах да си обясня какво беше това чудо...Важното е, че магарето вече не е чак такова голямо магаре ;D

#6445 Потребителят е офлайн   mrT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 07:17 PM

Искам да питам шестият пръст трябва ли  да се маха при положение, че там няма нокът?Той е от вътрешната страна на предните лапички. Чудех се дали като 4 месеца можем да можем да го махнем този пръст или щом няма нокът не е задължително? Мерси предварително! :)

#6446 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 07:20 PM

Цитат

Искам да питам шестият пръст трябва ли  да се маха при положение, че там няма нокът?Той е от вътрешната страна на предните лапички. Чудех се дали като 4 месеца можем да можем да го махнем този пръст или щом няма нокът не е задължително? Мерси предварително! :)

Eми аз на сара не съм го махал не е и задължително при нас има нокти и иги подрязваме на 2 3 месеца.За сега няма проблеми(да чункем на дърво).А щом няма нокът не виждам смисъл да го махате.
User's Signature

Качена снимка

#6447 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 07:30 PM

Цитат

Не е задължително. Ние също имаме, обаче с нокът, лошото е че като почне да и играе той най много драска и боли въпреки че е малък. До колкото знам като порастват се пилят или режат както казаха. Просто това е по желание, а пък ие щом нямате нокът не виждам смисъл :):):)
Браво kallaruna87, дано продължава. ;);)
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6448 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2007 - 07:46 PM

За първи път чувам за шести пръст на преден крак и то без нокът :o Сигурни ли сте, че не бъркате нещо?  :-
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6449 Потребителят е офлайн   mrT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 08:39 PM

Цитат

За първи път чувам за шести пръст на преден крак и то без нокът :o Сигурни ли сте, че не бъркате нещо?  :-

За всичко си има първи път ;щ. Не знам какво друго може да е освен пръст.

#6450 Потребителят е офлайн   mrT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 08:44 PM

Ето го въпросния пръст(??)
Качена снимка

#6451 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 09:22 PM

Цитат

Здравейте.  B)
monenci  пак първо куче...но трябва да се внимава, постепенно стават работите ;) , подкрепям съвета на northever  да смените ветеринаря, защото до сега което си споменавала като съвети от него, почти нищо не е вярно, съжалявам но е така, някои са ветеринари само по документи :(
Добре сте направили ваксините, ние вътрешното обезпаразитяване го правим с канидон, външно фронтлайн комбо. Доволна съм, въпреки че бленика пак се почесва, но ми казаха че е съвсем нормално. Ние ще направим ваксинката за бяс когато станем на 6 месеца. Иначе първите ги правихме през 1 месец.
Lub0 и Northever макс и чари са страхотни  :wub: прекрасни даже бих казала  :yahoo: Чари с тая божествената рядка козина, а пък Макс с тази муцунка, чак да ти се разтопи сърцето  :wub: :wub:
Bini не съм запозната още много с разходките, но доколкото четох когато кученцето се изпиша или изака на празвилното място, даваш му НАГРАДА, а следващият път отивате пак на същите места, ако пак го направи пак награда и така няколко пъти. По този начин се изгражда навика ;);) Дано стане.
Въпрос: Вярно ли е че когато кучето се изходи на публично място трябва да....почиствате след него??  :rolleyes: :o :huh: иначе имало глоба??
И друго задължително ли е да се записваме в общината на града, всъщност да се регистрираме и съответно да плащаме данък?
Поне във Варна по кошчетата за боклук пред и около Общината и в Морската градина под и около Пантеона има торбички, с които чистиш, но за сега не ми се е налагало, моя само пикае из морската. Мерси за хубавите думи. А сега въпрос към хората с по-големи хъскита, към кой месец е нормално да почва да вдига крак. Сега кучето ми е на  7 месеца и все още пишка като момиченце, но издава единия крак назад. Кога е нормално. Всички ми казват 7, 8 месец, но никакви признаци..
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#6452 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 10:41 PM

Цитат

Много ще се радвам ако някой знае точният адрес за изложбата на 18 ноември и дали трябва за експертна оценка да се записваме :blink:

Мястото на провеждане на изложбата ще бъде обявено в момента когато ръководството на
БРФК обяви мястото на провеждане на CACIB-София.Специалката ще бъде на същото място но от 9.00 часа, за да може след това кучетата да участвуват и на CACIB-а.По назад в темата поясних и за съдията,посочих и емайл адреси за записване.За експертна оценка се допускат да участват кучета без родословие и кучета с бяло родословие от всички породи от 5 породна група.Записването за експертна оценка става на място.Кучета за експертна оценка се оценяват накрая  след като свърши оценяването ня кучетата по каталог.Кучетата за експертна оценка не получават титли не участват в конкурси освен в конкурса за млад водач.
Първите 4 записани кучета са самоедите на г-жа Александра Сергиева!!!!С което печели и специалната награда на спонсора за първия записал се участник на изложбата.Определени са и по малки наградки за първите записали се от съответната порода.За да бъде актуална заявката е необходимо и да платите таксата за изложбата.Таксите са посочени в темата специалка за северни кучета в Изложби състезания календар.
Таксите за специалката се заплащат всеки четвъртък от 19 -21 часа на г-жа Катя Петрова
в кафе Ибис ул Дунав 7 /улицата се намира зад Датското посолство/.Или  чрез пощенски запис на адрес:
София 1574 жк.Христо Смирненски Бл.44 Вх.Д ап.67 Катя Драганова Петрова
User's Signature

Golden Nicol kennel

#6453 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:04 PM

Цитат

Huskypower за съжаление не мога да кажа името на капките, но определено са сини на цвят и с остър мирис.Шишенцето им е стъклено и се слагат с капкомер по гърба на няколко места.Козината се разтваря и се слагат на самата кожа-веднага попиват и до 1-2- дни се разнася синкавото петно.Разпространявали се по мастните клетки на кожата и предпазвали кучето 3 м.от външни паразити.Ще погледна в къщи дали пазя опаковката им, за да кажа и как точно се наричат.

Мой съвет спри веднага с тези сини капки.Това е Себацил и е предназаначен по ветринарно предписание за прасета.Някои ветринари го разфасоват в малки дози и го продават като ефтин вариант за предпазване от бълхи и кърлежи.Но този ефтин вариант не е препоръчителен особено за малки на възраст и като порода животни.В някои случай се оказва и токсичен и ефтиното излиза много скъпо.За външно обезпаразитяване-Фронтлайн,Адвентиж,Адвентикс,след 3 месеца противопаразитни  каишки.Лелеле аман от "ветринари" за моя близо 30 годишен "кучкарски стаж" се убедих че хората отглеждащи сериозно кучета в общата практика са по на ясно от някои "доктори"-Себацил!!!!!Къпи куче през 10 дни и т.н щуротии
User's Signature

Golden Nicol kennel

#6454 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 09:00 AM

Цитат

Ето го въпросния пръст(??)
Качена снимка

Е, да може и за всичко да има първи път, но в случая просто не е така, за щастие. Това , което показваш на снимката не е шести пръст. Това изобщо не е пръст а възглавничка и не се отстранява. Всички кучета я имат и не пречи.  ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6455 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 09:14 AM

Привет!
Щом казваш Arizona, сигурно е така:препоръча ги като много "ефикасни" на 100% защита от паразити. Понеже ми ги даде в стъклено шишенце с отделен капкомер-наистина може и да са разфасовани предварително.Аз съм й слагала само веднъж от тях, останалото стои в килера.За противопаразитна каишка отдавна съм мераклийка и ще й взема.Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#6456 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 12:39 PM

Здравейте на всички ;)
mrT това наистина не е вълчи пръст, това е една сладка възглавничка  :wub:  :P
Ето нашият вълчи пръст. Бленика има и на двата предни крака, до колкото знам може и на задните.  :blink:

Прикачени файлове

User's Signature

#6457 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 12:44 PM

Едната снимка май не стана, така ето я пак  ;D
Поздрави на всички

Прикачени файлове

User's Signature

#6458 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 12:54 PM

Ние също ги имаме само на предните крачета и мисля, че си е съвсем нормално.

#6459 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 01:10 PM

Цитат

Цитат

Много ще се радвам ако някой знае точният адрес за изложбата на 18 ноември и дали трябва за експертна оценка да се записваме :blink:

Мястото на провеждане на изложбата ще бъде обявено в момента когато ръководството на
БРФК обяви мястото на провеждане на CACIB-София.Специалката ще бъде на същото място но от 9.00 часа, за да може след това кучетата да участвуват и на CACIB-а.По назад в темата поясних и за съдията,посочих и емайл адреси за записване.За експертна оценка се допускат да участват кучета без родословие и кучета с бяло родословие от всички породи от 5 породна група.Записването за експертна оценка става на място.Кучета за експертна оценка се оценяват накрая  след като свърши оценяването ня кучетата по каталог.Кучетата за експертна оценка не получават титли не участват в конкурси освен в конкурса за млад водач.
Първите 4 записани кучета са самоедите на г-жа Александра Сергиева!!!!С което печели и специалната награда на спонсора за първия записал се участник на изложбата.Определени са и по малки наградки за първите записали се от съответната порода.За да бъде актуална заявката е необходимо и да платите таксата за изложбата.Таксите са посочени в темата специалка за северни кучета в Изложби състезания календар.
Таксите за специалката се заплащат всеки четвъртък от 19 -21 часа на г-жа Катя Петрова
в кафе Ибис ул Дунав 7 /улицата се намира зад Датското посолство/.Или  чрез пощенски запис на адрес:
София 1574 жк.Христо Смирненски Бл.44 Вх.Д ап.67 Катя Драганова Петрова

Не може ли на бюрото на БРФК да я запиша.. и кафето ми е далече и часа ми е неудобен при БКК-то. :(

И кое е мястото? Зала Христо Ботев ли? :huh:

#6460 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 October 2007 - 02:36 PM

Цитат

Здравейте на всички ;)
mrT това наистина не е вълчи пръст, това е една сладка възглавничка  :wub:  :P
Ето нашият вълчи пръст. Бленика има и на двата предни крака, до колкото знам може и на задните.  :blink:

Става дума не за пети пръст а за шести! ;)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Последна »