Цитат
Цитат
С възрастта много от кучетата имат склонност да натрупват килограми. при някои от тях това може да се регулира с храненето, но при други е до тип обмяна на веществата и е по-трудно. За това ми беше мисълта и за Чари, че е още млад и трябва да внимавате с килограмите. Не е добре за кучето да е дебело принципно. Не казвам, че той сега е дебел, но си поддържам мнението, че би било добре да свали малко и то щом е спокоен и общо взето мързелив, може да му увеличите малко разходките. Едва ли ще се разсърди ;)
Аз съм напълно съгласен, че кучетата от тази порода не бива да надхвърлят 28кг, все пак това е стандарт. Но аз се дразня, когато кучето ми смъкне 2-3кг и от 26-27 стане 24-25. Тогава просто не изглежда добре, това не е теглото съответстващо на ръста му, защото и по този показател е в горната граница на стандарта. Иначе храната, с която го храним е пилешко месо - кълки и аз не знам по-диетичен начин на хранене. От друга страна кучето е изключително силно и издражливо на натоварване, това че е спокоен е предимство според мен. Абсолютно всяка събота и недея тича на огромна поляна, отделно от перманентните разходки. Ако имаше енергия в излишък щеше да почупи къщата а той стои по 5-6 часа сам и няма проблеми.
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=7580.0;attach=41332;image
Много ми допадна и на мен хъскито от поста на Huskypower