Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#321 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2005 - 11:21 PM

Цитат

d) Здравейте отново на всички d)
Имам още едно важно въпросче - ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН ЛИ ТРЯБВА ДА ИМА КУПИЧКА ПЪЛНА С ВОДА ИЛИ ТРЯБВА ДА МУ ДАВАМ ВОДА САМО КОГАТО ГО ХРАНЯ??? защото пие вода през 15min и не знам дали е нормално!!!
b) Моля някой който знае да ми пише!!!Благодаря предварително и ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ НА ВСИЧКИ b)

вода може храна само в определеното време за хранене d)

#322 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 December 2005 - 12:20 PM

kostov,
Северните породи пият много вода. Хубаво е през цялото време, там, където кученцето живее на определеното място да има вода. Те я забравяйте и я сменяйте редовно - тя трябва да бъде прясна super

#323 Потребителят е офлайн   cveteto Икона

Публикувано: 27 December 2005 - 10:53 PM

Здравейте драги форумци, прочетох някой от мненията ви и мисля че ще можете да ми помогнете. Много искам да си взема хъски, но не мога да убедя баща ми:( той казва че хъскито не може да стои само един вид то никога не пораства винаги е като едно малко дете. И понеже няколко пъти в годината ни се налага да напускаме софия и няма да можем да държим кучето вътре в къщата трябва да стои на двора. вие имате такива сладки животинки и ще съм ви много благодарна ако ми кажете дали наистина има някакъв проблем кучето да стои вързано на двора само. поне през ноща

Благодаря предварително за отговорите:)

#324 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2005 - 10:45 AM

cveteto,
Хъски не е куче за синджир. Прекалено свободолюбивия му дух ще се сблъска с ограничения, които ще бъдат трудно възприети от него. Най добре е да му направите къщичка, нещо като боксче на двора, където кученцето да се чубства удобно и приятно, без да е вързано. Заградено място, където то ще се чубства удобно.

#325 Потребителят е офлайн   cveteto Икона

Публикувано: 28 December 2005 - 06:23 PM

Благодаря много за отговора а искам да питам и още нещо може ли хъскито да свикне да стои само вкъщи, защото ще се налага на ден по 1-2 часа да стои самичко. r) Винаги ли ще скимти и плаче?

#326 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2005 - 06:37 PM

Нямам опит с хъски, за съжаление, въпреки че харесвам тази порода. Най обшо мога да кажа - всяко едно куче страда, когато стопаните му ги няма. Няма проблем да стои само, разбира се, просто трябва от малко да обръщате внимение, когато остава само да не скимти и да не лае. Да има играчки, да е в позната обстановка, да не се чубства пренебрегнато ... все пак кучето, називисимо от коя порода е изисква възпитание, с което трябва да се заемете вие. При правилно и подходящо възпитание ще имате един прекрасен приятел - всичко зависи от вас и вашето желание. Успех !

#327 Потребителят е офлайн   гергана Икона

Публикувано: 28 December 2005 - 11:21 PM

Здравейте на всички!От скоро имам малко хъски на 2 месеца и съм много доволна.Единственото ,което ме притеснява е режимът на хранене и коли4еството.Каква храна да и даваме ,по колко и колко често?
Благодаря Ви предварително. angelpik

#328 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 11:36 PM

Цитат

Здравейте на всички!От скоро имам малко хъски на 2 месеца и съм много доволна.Единственото ,което ме притеснява е режимът на хранене и коли4еството.Каква храна да и даваме ,по колко и колко често?
Благодаря Ви предварително. angelpik

Здравейте Гергана r) и добре дошла на форумите на дог.бг super
прочетете една две страници назад точно за храненето е писано а и като цяло можете да прочетете какво се е изписало назад винаги може да се открие нещо полезно d)
User's Signature

Golden Nicol kennel

#329 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 12:46 AM

Значи взех си хъски на 1 месец и съм много притеснен ! Ще задам свойте съмнения и ще се вслушам във вас...

Искам да ви питам, когато го закарах на ветеринаря, той ми вика да не го удрям в никакъв случай, защото после като му давам храна със същата ръка и ще ме хапе !!! Четах няколко теми тука и някои хора казват да го удрям с вестник или ръка. Кои да слушам ?

Второ: Нашето семейство живее в къща и се питаме кое ще е по-добре за кучето, дали навън да го оставим или в къщата. То до третия месец ще си седи в къщата, за да не се разболее, но после какво да го правя. Кажете ми кога мога да го изкарам да живее навън, защото у нас много сере и пикае.

Трето: Да му давам ли да яде чехлите у нас ? Купихме му специално кокалче, ама не ще и да го близне ?!

Четвърто: Направихме му за първите 3 месеца едни ограждения в гаража(топло и широко е), но той пак иска да излиза. Сложихме му одеалце, храна, вода и всичко останало. През деня си го вземаме, ама през вечерта само "плаче". Как да го "опоя" поне за вечерта да спим спокойно. Нахранен и напоен е той! Ако му капна малко вино във водата ще има ли ефект

Пето: По някой път го закача по-сериозно и почва да ръмжи, нормално ли е за куче на 1 месец?

Шесто: Как да го възпитам правилно, за да знае кой е шефът и да ми се подчинява, но без бой ако може?

Седмо: Някакви съвети за възпитанието ако ми дадете ще съм благодарен !

Осмо: За миризмата да ми кажете нещо, защото го къпя един път на седмицата, но пак си мирише леко !!!

#330 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 31 December 2005 - 11:30 AM

Здрасти r)
Имайки в предвид ,че взимаш толкова малко бебе s) то е нормално докато свикне да плаче за мама.....много малко си го взел но както и да е
Така значи предвид сезона и васкинациите бебето трябва да се гледа вътре до навършване на 3м !!
Иначе след това може да го изкарате на двора,ще му направите къщичка и ще си живее там.
В никакъв случай няма да му давате да Ви яде чехлите a) ако тръгне да го прави скарайте му се със строг то и команда " НЕ " и леко шамарче през устата. А на ветеринаря си кажете ,че е по добре да си гледа вет.практика и да не говори глупости a) Вие трябва да си изградите респект като бъдете последователен в действията си super Командите като НЕ например не бива да се изменят всеки ден от сорта " не бе " , " стига " те трябва да бъдат винаги едни и същи и казвани ясно oo

Вечер може под одеалото да му сложите бутилка с топла вода и то да се сгуши до нея мислейки си за мама w) и ако почне да плаче бъдете непреклонни след няколко дена то ще започне да свиква с новия режим
А и алкохол в никакъв случай!!!!!!!!!!!!!
Къпането да 3м е нежелателно r)
Е това е от мен засега
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#331 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 01:02 PM

Ще се пробвам с този съвет за бутилката пълна с гореща вода. Дано има ефект !

Като му направим къщичка след 2 месеца, трябва ли да го вързвам да не избяга. Четах малко във форума отново и казват, че Хъскито има свободолюбив и горделив дух ;) , за да се върже. Аз не искам да го вързвам, стига да не бяга от нас !

Ще направя снимки тази вечер и ще публикувам, за да видите как изглежда !

#332 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 31 December 2005 - 01:36 PM

Не го връзвай s) обезопаси си двора т.е. оградите да са здрави ,да няма от къде да се промуши и го пускай свободно да си тичка из двора d) d) d)
User's Signature

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 01:53 PM

В момента спи до мен, много е сладка super best
Кажете нормално ли е докато спи да... немога точно да го обясня, но сей ноче сънува кошмар.
Диша нормално, на топло е, но изведнъж крачетата започват да се мърдат по един странен начин r)

#334 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2005 - 02:26 PM

Цитат

В момента спи до мен, много е сладка super best
Кажете нормално ли е докато спи да... немога точно да го обясня, но сей ноче сънува кошмар.
Диша нормално, на топло е, но изведнъж крачетата започват да се мърдат по един странен начин r)

напълно нормално victoryVVV
пусни някоя нейна снимка и кажи как се казва
User's Signature

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2006 - 04:21 AM

www.badminton-bg.com/Temp/PICT0009.JPG - ето ви една снимка, за да добиете представа какво е кучето. Хъскито не е вземано от развъдници или ветеринари, а просто наскоро моите родители правеха хотел на Пампорово и от там ни подариха едно мъничко кученце(това на снимката). Майка каза, че майката Хъски била много красива, но не се знае кой е бащата b) b) b).
Снимката е правена в тоалетната b) b) b) Кръстихме я Лея ! Но ако предложите друго име ще я прекръстим :)

#336 Потребителят е офлайн   BaiTosho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2006 - 11:35 PM

Хубаво кученце :):). Амм относно тренирането и възпитаването,макар и да не се смятам за опитен развъдник(имам хъски на 2 месеца) мога да ти кажа това.Никога не го бии с ръка!!!За кучето като животно на навика ръката трябва да е символ на храненето,галенето и други такива добри неща,но не и на малтретирането,пък било то и възпитателно.Наи-ефективно е с вестник,защото плющи добре.Естествено докато удряш трябва да изговориш рутинното "Не" за да разбере кученцето кое е лошо(удряш или по муцуната или по дупето(там го усеща по-добре според мен)).В краен случай ако не се подчинява го хващаш за врата(колкото може повече кожа) и го разтъркваш или повдигаш,както правят майките им.

Е надявам се че съм помогнал.Честита Нова година на всички.

#337 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2006 - 12:01 AM

Цитат

Хубаво кученце :):). Амм относно тренирането и възпитаването,макар и да не се смятам за опитен развъдник(имам хъски на 2 месеца) мога да ти кажа това.Никога не го бии с ръка!!!За кучето като животно на навика ръката трябва да е символ на храненето,галенето и други такива добри неща,но не и на малтретирането,пък било то и възпитателно.Наи-ефективно е с вестник,защото плющи добре.Естествено докато удряш трябва да изговориш рутинното "Не" за да разбере кученцето кое е лошо(удряш или по муцуната или по дупето(там го усеща по-добре според мен)).В краен случай ако не се подчинява го хващаш за врата(колкото може повече кожа) и го разтъркваш или повдигаш,както правят майките им.

Е надявам се че съм помогнал.Честита Нова година на всички.

Това не е вярно!!!!!! Имам 20 хъскита и се занимавам от 10 активно с породата и смея да твърдя,че няма нищо вярно в това за биенето с ръка!!!! Естествено тук не слагам пребиване или малтретиране както Вие твърдите bl) т.н. но няма нищо вярно в това ,че ръката която храни не трябва да бие или там каквото беше ouu
Всеки ден се у нас се сблъскваме с какви ли не случки / нормално е при толкова кучета / и естествено ,че кучетете ми са " яли шамари " но всяко от по голямите на възраст кучета при издадена команда НЕ се прекратява каквото и да било неразрешено действие но като по малко не става от раз и само с команда то трябва да бъде научено на тази команда,стопанинът трябва да покаже,че не е доволен от направеното /примерно/.
Но със същите тези ръце всеки ден ние се галим,гушкаме,решим и обучаваме и храним също така. И ела да видиш като подам ръка какво става d) d) d) прескачат едно връз друго да се гушатИма голяма разлика м/у уместен шамар и побой или малтретиране oleeee
Кучето трябва да има и респект към стопанина си освен всичко друго super
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 12:11 AM

Моето понякога много почва да се нахвърля върху обувките ни и когато се извикам "НЕ" и си вдигна ръката сякаш ще го удрям, тя започва да джавка.
Направо нощем като я слушам как плаче, много се натъжавам - а пък и бутилката нещо не помогна cl)

#339 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:10 AM

Оф, айде да взема и аз малко теория за физическите контакти да вместя.
Глутницата. Водачът. Поведението на водача.
1. Кучетата по принцип използват езика на тялото си и, по-конкретно, муцуната и предните си лапи
2. При налагане на доминантността си алфа-кучето поставя муцуна върху холката (плешките) на по-нижестоящото куче или се качва с предните си лапи върху него - т.е. буквално "намира се отгоре".
3. При показване на подчинение нижестоящото куче се обръща по гръб и показва корема си и незащитената си шия, за убедителност може да се напишка (силен източник на миризма плюс доказателство, че се признава за нижестоящо)
4. Нижестоящото куче облизва вишестоящото по муцуната и очите; това е "прерастнал" жест на кучето-бебе, което моли майка си да му повърне храна
5. Висшестоящото куче "лапа" муцуната на нижестоящото в уста
И тъй нататък
6. Вишестоящото куче използзва ГЛАСА СИ, за да докаже позицията си.
От повечето такива "жестови" изпълнения може да се изведе и значението на човешките действия.
Много същественият момент е да се прави разлика между наказанието като такова и пребиването на кучето - второто е безсмислено упражнение и от него полза няма да има... както няма полза да си пребиете и детето - ще му счупите психиката, ако го смажете от бой, но едно-две добре "сложени" шамарчета в нужна ситуация няма да причинят болка, а ще доведат до положителен резултат.
Тоест:
1. Наказанието трябва да се прилага НЕЗАБАВНО след простъпката. Няма смисъл да излезете от стаята, да идете до коридора, да вземете каишката и да се върнете да шибнете кучето с нея: то ще го приеме като нападение върху личността си, а не като наказание.
2. Водачът трябва да приложи наказанието така, че на кучето да му е ясен източникът - т.е. да е ясно, че го наказва водачът, а не безлична каишка, вестник и т.н.
От тази гледна точка е по-добре да цапнете кучето с ръка (по правилното място), отколкото да прибегнете до друг метод. Идеята не е в ПРИЧИНЯВАНЕТО НА БОЛКА, а в прилагането на правилния жест.
Примерно:
- потупваме кучето по врата и гърба (дружески): смисъл - "добро куче, послушно куче, аз съм шефът, ти си под мен" (слагаме с приятелски намерения "лапа" на гърба му)
- хващаме с длан муцуната му за игра или гушкане: същия добронамерен смисъл
- прегръщаме го през гърба или (което е чест жест на доверие от страна на кучето) то пъха глава под мишницата ни: пак дружески жест в смисъл "добро куче, човекът стои над теб"
И, съответно, наказателни жестове:
- рязко цапване по муцуната/носа с пръсти или длан - "лошо куче, "гризвам те" за наказание"
- хващане за кожата на врата, повдигане и разтърсване - "лошо куче, мирясай! аз съм шефът, аз го казвам"
- сурово повишаване на гласа: пак същото - "аз съм по-високо от теб в йерархията и ще те НАДВИКАМ, а ти си кретен"
В повечето случаи правилното тълкуване и прилагане на наказанието и дружеското поведение "вършат работа".
Пак от тази гледна точка нанасянето на "побой" върху кучето не върши правилно работа, ако то не знае защо го бият и не се смята за виновно... Разликата е тънка.
Кучето-водач ще се нахвърли върху провинилото се куче и ще го накаже безмилостно, включително може и да го нахапе по-сериозно, докато нижестоящото не демонстрира подчинение и "осъзнаване" на вината си. Това е нормално и провинилото се куче МОЖЕ да очаква известна доза болка за наказание, но на практика ЧОВЕКЪТ в 90% от случаите не е в състояние да реагира правилно. Така че по-добре да не опитва... а да покаже недоволството си по друг начин.
---
В заключение: за пищящите малки кученца.
Мама си стои при кучилото. Факт от живота за малкото бебе е, че когато се разквичи, мама пристига - източник на манджа b) , топлинка и ласка. Повечето кученца имат нужда от МНОГО внимание и нощно време се чувстват самотни. Някои свикват по-бързо да живеят без мама, братя и сестри... други - не така бързо.
По принцип идеята е да се осигури "компания" за бебето: под формата на бутилка с топла вода, одеалце за гушкане, играчки в "гнездото му"... не винаги помага.
Съществен момент е да се уточни причината, поради която кученцето врещи нощем. Дали през деня е непрекъснато с човек? В такъв случай от негова гледна точка е неуместно изведнъж да остане самотно нощес. Дали може да огладнява по някое време и, ако го нахраним точно преди лягане, ще спи непробудно? Дали не му е студено? Дали просто проявява инат? Дали няма да се успокои, ако му оставим включено радио да дърдори тихичко?
По принцип е грешка тактика всеки път като се разпищи кученцето, да се ходи при него и да се успокоява - така то прави пряка връзка между квиченето си и пристигането на "мама". Но... всеки случай е сам по себе си.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#340 Потребителят е офлайн   Waikiki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 11:08 PM

Моето кученце можете ли да го определите какво точно му е названието. Гледам някви Голдън Никол и т.н., а пък за моето знам само че е Хъски :)

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни