Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 09 February 2006 - 03:02 PM
Цитат
(love) О,те още какви роли изпълняват почти не им остава време да се боричкат
Момченцето от първата снимка ги прави на рицари, после им крещи ,че той е Кинг Конг /това му е последен хит / и те са му слуги b) bl)
Публикувано: 09 February 2006 - 04:52 PM
Цитат
Момченцето от първата снимка ги прави на рицари, после им крещи ,че той е Кинг Конг /това му е последен хит / и те са му слуги b) bl)
b) b) b)
Хихихи не е лесно да си хъски, а? b)
Публикувано: 09 February 2006 - 08:35 PM
Публикувано: 09 February 2006 - 09:18 PM
Цитат
Ами правя азщото и съм работила в kennel в чужбина и наистина знам за какво става дума най-вече за тези които съм дала снимки + Vallee de Morava -France
Там и в Испания се гледат и като бройка най-много хъскита и съм имала щастието да ги видя отблизо и да видя и как се работи в такива развъдници.И мога да ти кажа какви са основните разлки
1разлика - размер на дворовете
Другото изобщо не е чак толкова розаво колкото си го мислиш.
А аз пък искам да те питам ти дали правиш разлика м/у човек/развъдник /гледащ кучета в апартамент и голям развъдник даже айде не и толкова голям! И при това сравнение разликите са повече от ооооооооооооооооооогромни не само в класите на кучетата l) И аз не искам да се карам но да ми се сравнява разъдник с двайсет кучета с човек,който гледа две кучета в апартамент /изключвам съсобственостите по другите апартаменти /е направо налудничаво. Такива в Европа няма!!!!
Цитат
Най - доброто е да са обичани и здрави w) Лично аз съм щастлива,че кучетата ми живеят навън близко до своята природа, козината им е супер особено сега!!!
А тебе какво те притеснява от снимките cl) да вярно е че не са от сезона а от пролетта но ми е любопитно явно имаш някакъв надявам се личен опит или така са ти казари топразвъдчици?
И друго в този ред на мисли ще ми кажеш ли с какво е по нещасно кучето което живее на двор и това в апартамент ? Първо аз ще кажа моето мнение
И при двата вида отглеждане кучета ще получават еднаква доза любов, през зимата едните са на парно а другите за снега и аз лично мисля че и дата вида външни и вътрешни се полагат еднакви грижи даже аз по двасет отгоре l) Поне аз полагам и семейството ми също ние сме по 5-6часа с кучетата си .
И друго ми е чудно ако едно хъски е затворено през деня в коридора на апартамента докото стопаните му са на работа до вечерта ,кое го отличава като движение от кучето във воалиера? С тази разлика ,че някой живеят свободно и само вечер се прибират да спят във воалиери super best
И все пак аз лично смятам,че няма лошо едно хъски /когато е едно / да живее в апартамент но и не виждам нищо лошо когато живеят в развъдник. А даже и познавам хора,които пък пак живеят в къщо кучето им е само едно по цял ден е свободно но ако те излизат га затварят във воалиера с малко дворче...това също го има
Това е от мен засега ето и снимка от Френски развъдник
Прикачени файлове
-
S3010060.jpg (34.31K)
Брой сваляния: 81
Публикувано: 09 February 2006 - 09:36 PM
Публикувано: 09 February 2006 - 09:49 PM
Вражда...едва ли просто е нормално да има конкуренция,понякога сърдити,недоволни но смея да се похваля ,че точно заради нея нашата порода е толкава развита и върви напред и вече имаме и награди от Европейските първенства super
Публикувано: 10 February 2006 - 02:21 PM
Публикувано: 10 February 2006 - 07:14 PM
Цитат
Очите нямат никакво значение r) независимо от цвета.А конкретно за белия цвят да той наистина е по рядък от другите .....ние имаме две мъжки бели кучета единия се казва Ардън със сини очи на 5г и 9м. w) а другия Аризона /накратко / той е бял със светло кафяви очи ....това е той като по малък (love)
Прикачени файлове
-
Arizona.jpg (29.15K)
Брой сваляния: 102
Публикувано: 10 February 2006 - 07:49 PM
Цитат
и мерси за инфото:)
Благодаря ако си свободна заповядай на изложбата на 19.02 -САС София и ще го видиш това бяло чудо Аризончо-оризончо както му викам аз l) Ще го избеля с Аче и сме там l) l) l)
Публикувано: 11 February 2006 - 12:24 AM
Помислих добре върху всички ваши съвети и след голямо обсъждане решихме да си вземем кученцето от развъдник :)
Да си призная честно отначало се почувсвах малко кофти,защото бях с нагласата,че съвсем скоро ще си вземем мъника...но думите на hihik определено ми повлияха :"Най-сигурно си е от развъдник. Всъщност височината е най-малкия проблем. От развъдник ще вземеш ЗДРАВО, уравновесено кученце, което ше е гледано с любов и КОМПЕТЕНТНО . Самият развъдник ще ви даде съвети, ще ви напътства в началото за доброто на малкото. Две мнения по въпроса просто няма, ако искате здраво (отново да подчертая този факт) кученце, по-добре е да се обърнете към хора, които се занимават сериозно и с любов с кучета.
Колкото до цената, по-добре е да предвидите третата сума. Ако ще да се наложи известно време да събирате пари и да се наложи да изчакате малко. Ако искате всичко описано горе, времето е без значение."
Да,наистина искам да си взема малкото вълче колкото се може по-скоро,но някак си се осъзнах,че това е малко егоистично от моя страна-така де-държах се като малко дете,което няма търпение желанието му да стане реалност :) Сега съм твърдо решила да се въоръжа с търпение и да дочакам подходящото кучило (което ще стане сигурно чак през пролетта :( )
П.П.Коце,мерси-определено ще ми е нужен успех в начинанието :)
Публикувано: 11 February 2006 - 11:05 AM
Така ще имаш време да опознеш породата и нейните особености и да ве влюбиш още повече (love) Аз съмата съм чакала някой от моите кучета да ги взема по една година r) А сега имам радостта да познавам и момиче от форума,която търпеливо чака своето мечтано бебе хъски вече....5/6месеца че май и повече и през това време научи много полезни неща за породата и когато бебето дойде при нея тя ще е напълно подготвена за него bravoS w)