Dog.bg Форуми : Dogo Argentino

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (119 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dogo Argentino

#501 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 15 August 2005 - 05:27 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 August 2005 - 02:56 PM

Привет хора много се радвам че наи после се включвам в форума за Дого Аржентино след като изчетох сички ваши мнения с голямо удоволстие w).
Та и аз като вас много обичам породата Дого Аржентино може да се каже че направо сам се влюбил в тях w) ако мога така да се изразя.Та аз започнах да се интересувам от кучета още от 10-11год. възраст има един Чичка(може да се каже мои приятел) в нашиа град които доста ми е разкавал за кучета и мога да кажа с чиста съвест че човека знае доста за тях та и аз покраи него, си харесах Дого Аржентино това е и неговата любима порода кучета, много харесвам тази порода това е куче с характер,изрзена мусколатура и още много плюсове.Та тогава като бях толкоз малък нямах възможност да си збадна мечтата като си зема и аз едно хубаво Догче и чичото които ми е приятел няма възможност да си земи това хубаво куче тои живее в апртамент можеби на Дого ще му е малко некомфортно в малко простраство, та сега кат поотраснах и вече сам на почти 16год. може да се каже имам възможносто да си збъдна мечтата и аз като Инчето(на която и чиститя за хубавото кутреце което има w) ) да добавя знам много за породата не чак толко много но оснвните неща от които са ми разказвали и сам чел в интернет и в страхотното списание Моят Приятел Кучето.Та засега ще ви помоля ако можете да ми обясните как мога да си поръчам двато броя за Дого Аржентино на списанието Моят Приятел Кучето щото за съжеление аз ги изпуснах a) за което много ме е яд и книгата за Дого Аржентино !

Много се радвам че се включих в темата за Дого Аржентино и имам възможност да си говоря истински Любители на породата ! Чао за сега !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#503 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 16 August 2005 - 05:45 PM

Hei, kak se radvam, 4e se poqvi o6te edin fen na porodata!!!Zdravei i dobre do6yl!
Broevete na spisanieto moje6 da si gi pory4a6 po po6tata, no neznam kak, ina4e az otidoh do redakciqta i si gi vzeh. Knigata e svar6ila, no e obqveno, 4e predstoi preizdavane. Trqbva6e ve4e da e preizdadena, no neznam. Ako iska6 obadi se na telefona na redakciqta i popitai za informaciqta.
Ot kade 6te vzima6 kuchence?
Dogoman, ako kaja 4e v razvadnicite nesam snimala, mnogo li 6te mi se kara6? r) Vsa6tnost snimah v ediniq, no snimkite kato se varna. Tuka nqmam kak...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#504 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 06:05 PM

Ами Инче макар и да знам досто основни неща за любимото ми куче Дого Аржентино искам да разбера възможно наи много за тях та като се реша 100% да мога да си го отгледам както трябва не да проявява агресия кам хора и и кучета и т.н.(е на мен ще има и кои да ми помага де но все пак нали и аз трябва да знам колкото се може повече както споменах в по горното си мениие има един човек(мои приятел) които като мен обича Дого Аржентино та смея да твърдя че разбира много неща за кучета ) та за това искам първо да разбера колкото се може повече за него и като реша да взимам ще сподяля с вас и ще имам запитване от каде и да е с радословие разбирасе не да си купя от някои случаен чичка или лелка която да ми продаде някакво мелезче нали ме разбирате!Гледах клипчетата с Черо много добре отгледан красив и послушен излежда стопанина му ДогоМан(ако не баркам)се грижи доста добре за него и така трябва!
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#505 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2005 - 08:41 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 10:50 PM

Ами какво да кажа много ви благодаря че напатихте макар и да имах намерение това да правя де r)(да званна на телефоните от Моят Приятел Кучето)ами за догчето w) което имам намерение да се зимам по нататък добре ще е да се ориентира леко кам пазач защото къщата ни е доста голяма и има доста голям двор която за сега е охранвяна от една болончица b) (която маика ми взе преди още като бях малак) не ме разбираите погрешно не искам да го озлобявам напратив искам да си го изваждам постоянно на разходки да го карам да бяга и също така да плува в близките язовири,просто искам да се научи нали разбирате поне малко да охранява територията(и пак казвам не ме разбираите погрешно не искам да озлобявам кучето просто да може да пази къщата същевременно донякаде)защото напоследак стават някви странни кражби(не ва нашата къща за сега и дано да няма в нашата де на едни съседи), та и аз изкам до някаква степен да си го науча да ме слуша да изпалнява някои важни команди да не се нахварля върхо други кучета но същевремнно и да не са страхува от тях като и за хората ами засега това!

Още утре ще званна да си поръчам и книгата и двата боря за Дого Аржентино !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#507 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2005 - 10:20 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2005 - 12:38 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#509 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 12:54 PM

Цитат

Успех с телефоните!

Да ти кажа моите наблюдения, върху дого като дворно куче:
И без да го насърчаваш, вероятно ще е добър пазач. Аз съм на мнение обаче, че ротвайлерите или въобще друга порода за охрана на територия, се справят по - добре. Дого, по - скоро ще се справи със задачата на личен телохранител. Те са недоверчиви, но като скъсиш дистанцията разбираш колко големи лигльовци са с хората. Но познавам и някои, които не дават да ги погледнеш...
Само един пример: Д- р Борислав Георгиев (от клиника "СИН КРЪСТ"), има много хубаво дого, което живее на двора. Торо се казва. Но него можеш да го гледаш единствено през портата. b)
Моето дого е много дружелюбно, но съм го оставял навън три пъти.... и трите случая къса верига, после система за охрана със стоманени въжета (макарата не издържа) и накрая каишката се скъса.
Това, че ще го гледаш на двор в никакъв случай не трябва да значи изолация. Трябва да го социализираш иначе ще береш грижи...
Женското ми куче, живее навън (целогодишно) и се подвизава като работно овчарско куче. Тя няма никакъв проблем с хората и спокойно я водя по изложби.
Мога за още дого да ти разказвам, но нека и някой друг си сподели наблюденията.

Благодаря ти за тел аз звъннах ми трябва да отида до пощата да си ги поръчам и ще отида пък за книгата за Дого за съжеление още я няма s) .Да абсолютно си прав за изолациата ще си го карам постоянно по разходки и ще гледам да го карам да си играе и с други кучета макар(което ще е доста трудно защото тук в града нещо липсват имаше един парк там хората си караха кучетата на разходки но те зеха че го забраниха за кучета та сега малко трудно ще го сприетеля с дурги кучета (тва го казвам вече като се реша на 100% да зимам))Точно сега чета форумите за обучение(дресиране) например да няма агресия кам мен самия и кам моето семеиство как да му подавам храната и други интересни неща!
Догоман много ще ти бъда благодарен ако накратко обясниш горе долу как отгледа твоят красавец Черо w) още като малак как му даваше храната и как го учише на командите абе само на кратко щото като го гледам тъкав послушник направо се изумявам много рядко виждам такива кучета! Чао за сега
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#510 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 August 2005 - 07:32 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#511 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 August 2005 - 10:09 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2005 - 09:08 AM

Много ти Благодаря Догоман за инфото как си се справил твоя красавец Черо аз не искам да го правя наи послушното куче на света(става дума като си зема ако си зема!) ами просто искам да ме слуша примерно като се разхождаме да не ме размотава наляво и надясно,напред и назад като му кажа примерно да не прави нещо да не го прави(разбирасе става дума за нещо лошо от рода да се хварля да хапе някому или др неща) та с 2 или 3 думи искам да ме слуша и да омее да охранява къщата защото тя доста големичка(но основсно искам да си го взема защото много ми харесва истински красавец е освобенно твоя Черо w) Догоман и кутренцето на Инчето ми харесва но тои все още е маниче w) ) та Инче ако можеж постни още някои снимка да видим твоя Лексис!Догоман кои са родителите на Черо ?
Чао на сички и много по-здрави за вас и вашите кучета w) !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#513 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 August 2005 - 10:27 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2005 - 01:03 PM

Ми кво да ти кажа се едно ще ми е 1(ми имаме 1БОЛОНКА в къщи но тя не е за зимане на предвид l) то маничето не сме го обучавали праи си кот си знае е разбирасе като му се скараме да не прави нещо спира cl).Та сега много се чудя ми за Догото както сам писал по горе има един човек(мои приятел тои е доста голям на около 40-50год. та тои разбира доста от кучета и обучение мисля че е обучавал кучета даже)та тои със сигурност няма да ми откаже помощ в възпитанието му за това се чудя пък и аз ще гледам да го науча от малко d) ще кажа на нашите да не го глезят но да се има напредвид че трябва и малко да охранява къщата се пак къщата ни е голяма набива се на ОКО(та имам предвид че някои туко виж решил да влиза да няма тази възможност bl) или като влезне сам си е виновен ако кучето го охапе(ръзкаса).Та време ще имам много аз сам ученик(но не от учештите) ще имам възможност да го разкрвам постоянно да го водя да бяга(пък аз да се мъча да го застигам с колелото l) )дори ще го водя и по язовири да плува.Няма да го зарежа и да стои затворено в къщи(та това си е грях за такова ЕНЕРГИЧНО куче)Пролет,Есен,Лято няма да е проблем за късият му косъм да стои навън(предполагам) но зимата определено ще му се намери място в къщи примерно нашето мазе е големичко и уютно има си котел и е топло вътре пък и аз няма да го оставям там ще гледам да го разкарвам да не скучае горкото(пък и това голямо куче затворено в мазе a) не съм превърженик на такова гледане но това за кратко време в наи големия студ.Ми нз още не сам решелил да си вземам но все пак вие какво ще ме посъветвате за мен друия вариянт ако не е Дого може би АСТ но нз вие ме посъветваите !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#515 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 August 2005 - 01:20 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2005 - 04:08 PM

Еми НОК не искам просто кучето не ми харесва пък и аз Дого Аржентино не го зимам специално за пазач но все пак трябва да пази територията(Къщата)аз искам да си зема Дого защото много ми харесва(породата)много красиво интелигентно куче с характер и изразена мускулатура.Пък за сминмките сорри не видях че си написал че е Белгия l).
За съжеление до сега само 1-път през Живота си съм виждал Дого Аржентино(беше женско и много ми хареса но не беше много голямо де на около 4-5месеца да е било наи много)не съм на нито една изложба за съжаление тук няма големи лиобители на кучета в нашиа град не че няма но те са несериозни пък и като сам от гр.Харманли съм доста далечко от градовете в които се правят изложби като почнем от София,Пловдив наи близо ми е Стара Загора от градовете в които се правят изложби s) !Случаино в хасково да се правят изложби ?Догоман много ми се иска да видя твоя Черо(на живо) много ми харесва w) пък ако може и да го погаля направо w) r) b) w) много ще се радвам но .........(мечти са това) s).
Чао много по-здрави на на теб и твоя Черо(истински красавец) w).
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#517 Потребителят е офлайн   doguero Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 August 2005 - 08:23 PM

Цитат

или като влезне сам си е виновен ако кучето го охапе(ръзкаса)

Здравей Dog4e ! Извинявам се , че така ще се намеся но като чета постовете Ви моля Ви по добре не си вземайте Дого . Изберете си някоя друга порода , било то и с по силен охранителен инстинкт щом като Ви трябва за охрана , но НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ДОГО [B]. Ако пък случайно си вземете то ще разберете какво съм имал в предвид , но дано да не е вече късно . Сега пък да не се обидите нещо , казвам го с най - добри намерения b)

#518 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2005 - 09:10 PM

Ако кучето ти захапе/разкъса някой дори в собствения ти двор ще те съдят. Бъди сигурен! И ще те осъдят. Един приятел има две кавказки овчарки и редовно си има проблеми...често се случва по оградата му да има кръв...и познай какви съдилища са какво е нещо...хич не ти трябва. Ако не те съдят някой ще вземе да го отрови(ако не е обучено за отказ на храна естествено,а аз мисля ,че всяко куче трябва да е обучено на това) или ще го застрелят. А може и да ти го откраднат от двора(приспивателно и в багажника). Не те плаша, не те отказвам, просто те предупреждавам за да знаеш с какво се захващаш. И между другото догото не е добър пазач, а стафордшира още по-малко. Разбира се всичко е въпрос на обучение, но все пак кучето трябва да има някаква предразположеност за тази работа...

П.П. По мой наблюдение аз смятам, че немската овчарка има доста по-мек характер от аржентинския дог. И въпреки това тя може да стане много по-добър пазач. А колкото до лична охрана догото е перфектен.

#519 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 20 August 2005 - 09:33 AM

мисълта ми беше такава - защо препоръчвам нок на хората ,които искат първо куче и то да става за охрана - при дого аржентино е заложено кучето да се опитва да се налага като лидер на глутницата и един неопитен човек трудно ще се справи с такова куче ...
при немската овчарка също го има този момент, но не в такава силна степен както при догетата

дого аржентино е за хора ,които могат да се справят със силен характер куче , ще има постоянна провокация на лидера - веднъж обаче заело лидерска позиция догото трудно отстъпва - затова трябва много отговорно да се подходи от самото начало да се познава психиката на кучетата и да може стопанина да реагира адекватно да всяка провокация

#520 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2005 - 10:00 AM

Цитат

Цитат

или като влезне сам си е виновен ако кучето го охапе(ръзкаса)

Здравей Dog4e ! Извинявам се , че така ще се намеся но като чета постовете Ви моля Ви по добре не си вземайте Дого . Изберете си някоя друга порода , било то и с по силен охранителен инстинкт щом като Ви трябва за охрана , но НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ДОГО [B]. Ако пък случайно си вземете то ще разберете какво съм имал в предвид , но дано да не е вече късно . Сега пък да не се обидите нещо , казвам го с най - добри намерения b)

Ни наи малко Догоеро нали за това сте тук да кажете своето мнение и продължаваите да ме съветвате cl) !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема