Dogo Argentino
Публикувано: 16 August 2005 - 02:56 PM
Та и аз като вас много обичам породата Дого Аржентино може да се каже че направо сам се влюбил в тях w) ако мога така да се изразя.Та аз започнах да се интересувам от кучета още от 10-11год. възраст има един Чичка(може да се каже мои приятел) в нашиа град които доста ми е разкавал за кучета и мога да кажа с чиста съвест че човека знае доста за тях та и аз покраи него, си харесах Дого Аржентино това е и неговата любима порода кучета, много харесвам тази порода това е куче с характер,изрзена мусколатура и още много плюсове.Та тогава като бях толкоз малък нямах възможност да си збадна мечтата като си зема и аз едно хубаво Догче и чичото които ми е приятел няма възможност да си земи това хубаво куче тои живее в апртамент можеби на Дого ще му е малко некомфортно в малко простраство, та сега кат поотраснах и вече сам на почти 16год. може да се каже имам възможносто да си збъдна мечтата и аз като Инчето(на която и чиститя за хубавото кутреце което има w) ) да добавя знам много за породата не чак толко много но оснвните неща от които са ми разказвали и сам чел в интернет и в страхотното списание Моят Приятел Кучето.Та засега ще ви помоля ако можете да ми обясните как мога да си поръчам двато броя за Дого Аржентино на списанието Моят Приятел Кучето щото за съжеление аз ги изпуснах a) за което много ме е яд и книгата за Дого Аржентино !
Много се радвам че се включих в темата за Дого Аржентино и имам възможност да си говоря истински Любители на породата ! Чао за сега !

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 16 August 2005 - 05:45 PM
Broevete na spisanieto moje6 da si gi pory4a6 po po6tata, no neznam kak, ina4e az otidoh do redakciqta i si gi vzeh. Knigata e svar6ila, no e obqveno, 4e predstoi preizdavane. Trqbva6e ve4e da e preizdadena, no neznam. Ako iska6 obadi se na telefona na redakciqta i popitai za informaciqta.
Ot kade 6te vzima6 kuchence?
Dogoman, ako kaja 4e v razvadnicite nesam snimala, mnogo li 6te mi se kara6? r) Vsa6tnost snimah v ediniq, no snimkite kato se varna. Tuka nqmam kak...

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 16 August 2005 - 06:05 PM

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 16 August 2005 - 10:50 PM
Още утре ще званна да си поръчам и книгата и двата боря за Дого Аржентино !

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 17 August 2005 - 12:54 PM
Цитат
Да ти кажа моите наблюдения, върху дого като дворно куче:
И без да го насърчаваш, вероятно ще е добър пазач. Аз съм на мнение обаче, че ротвайлерите или въобще друга порода за охрана на територия, се справят по - добре. Дого, по - скоро ще се справи със задачата на личен телохранител. Те са недоверчиви, но като скъсиш дистанцията разбираш колко големи лигльовци са с хората. Но познавам и някои, които не дават да ги погледнеш...
Само един пример: Д- р Борислав Георгиев (от клиника "СИН КРЪСТ"), има много хубаво дого, което живее на двора. Торо се казва. Но него можеш да го гледаш единствено през портата. b)
Моето дого е много дружелюбно, но съм го оставял навън три пъти.... и трите случая къса верига, после система за охрана със стоманени въжета (макарата не издържа) и накрая каишката се скъса.
Това, че ще го гледаш на двор в никакъв случай не трябва да значи изолация. Трябва да го социализираш иначе ще береш грижи...
Женското ми куче, живее навън (целогодишно) и се подвизава като работно овчарско куче. Тя няма никакъв проблем с хората и спокойно я водя по изложби.
Мога за още дого да ти разказвам, но нека и някой друг си сподели наблюденията.
Благодаря ти за тел аз звъннах ми трябва да отида до пощата да си ги поръчам и ще отида пък за книгата за Дого за съжеление още я няма s) .Да абсолютно си прав за изолациата ще си го карам постоянно по разходки и ще гледам да го карам да си играе и с други кучета макар(което ще е доста трудно защото тук в града нещо липсват имаше един парк там хората си караха кучетата на разходки но те зеха че го забраниха за кучета та сега малко трудно ще го сприетеля с дурги кучета (тва го казвам вече като се реша на 100% да зимам))Точно сега чета форумите за обучение(дресиране) например да няма агресия кам мен самия и кам моето семеиство как да му подавам храната и други интересни неща!
Догоман много ще ти бъда благодарен ако накратко обясниш горе долу как отгледа твоят красавец Черо w) още като малак как му даваше храната и как го учише на командите абе само на кратко щото като го гледам тъкав послушник направо се изумявам много рядко виждам такива кучета! Чао за сега

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 19 August 2005 - 09:08 AM
Чао на сички и много по-здрави за вас и вашите кучета w) !

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 19 August 2005 - 01:03 PM

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 19 August 2005 - 04:08 PM
За съжеление до сега само 1-път през Живота си съм виждал Дого Аржентино(беше женско и много ми хареса но не беше много голямо де на около 4-5месеца да е било наи много)не съм на нито една изложба за съжаление тук няма големи лиобители на кучета в нашиа град не че няма но те са несериозни пък и като сам от гр.Харманли съм доста далечко от градовете в които се правят изложби като почнем от София,Пловдив наи близо ми е Стара Загора от градовете в които се правят изложби s) !Случаино в хасково да се правят изложби ?Догоман много ми се иска да видя твоя Черо(на живо) много ми харесва w) пък ако може и да го погаля направо w) r) b) w) много ще се радвам но .........(мечти са това) s).
Чао много по-здрави на на теб и твоя Черо(истински красавец) w).

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 19 August 2005 - 08:23 PM
Цитат
Здравей Dog4e ! Извинявам се , че така ще се намеся но като чета постовете Ви моля Ви по добре не си вземайте Дого . Изберете си някоя друга порода , било то и с по силен охранителен инстинкт щом като Ви трябва за охрана , но НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ДОГО [B]. Ако пък случайно си вземете то ще разберете какво съм имал в предвид , но дано да не е вече късно . Сега пък да не се обидите нещо , казвам го с най - добри намерения b)
Публикувано: 19 August 2005 - 09:10 PM
П.П. По мой наблюдение аз смятам, че немската овчарка има доста по-мек характер от аржентинския дог. И въпреки това тя може да стане много по-добър пазач. А колкото до лична охрана догото е перфектен.
Публикувано: 20 August 2005 - 09:33 AM
при немската овчарка също го има този момент, но не в такава силна степен както при догетата
дого аржентино е за хора ,които могат да се справят със силен характер куче , ще има постоянна провокация на лидера - веднъж обаче заело лидерска позиция догото трудно отстъпва - затова трябва много отговорно да се подходи от самото начало да се познава психиката на кучетата и да може стопанина да реагира адекватно да всяка провокация
Публикувано: 20 August 2005 - 10:00 AM
Цитат
Цитат
Здравей Dog4e ! Извинявам се , че така ще се намеся но като чета постовете Ви моля Ви по добре не си вземайте Дого . Изберете си някоя друга порода , било то и с по силен охранителен инстинкт щом като Ви трябва за охрана , но НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ДОГО [B]. Ако пък случайно си вземете то ще разберете какво съм имал в предвид , но дано да не е вече късно . Сега пък да не се обидите нещо , казвам го с най - добри намерения b)
Ни наи малко Догоеро нали за това сте тук да кажете своето мнение и продължаваите да ме съветвате cl) !

I Love DOGO ARGENTINO !