Dog.bg Форуми : Dogo Argentino

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (119 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dogo Argentino

#541 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 22 August 2005 - 09:24 PM

doquero mersi za infoto b) smiatam 4e niama nujda da si govorim na vie nali?
prav si 4e ve4e e tvurde kusno da me razubejdavat , za dogo!!haresvam sra6no mnogo tazi pooda,su6to taka i cane corso! no dogotata v poslednata edna godina vzeha dobra prednina, a i corso e dosta skupa poroda vse o6te za men!! obi4am ku4eta s harakter!! i to4no tova "dominirane" me zaribiava stra6no mnogo v tazi poroda!! imal sum vazmojno da se zanimavam s gledaneto na ku4eta , daje i tova e bilo 4ast ot zadaljeniata mi! no s dogo ne sum se sbluskval do sega!! radvam se 4e purvoto mi li4no ku4e 6te e to4no to! i mi e mnogo interesno koi s kogo 6te izleze na glava!! no pobviarvai mi az niama da se dam lesno!! dale4 sum ot misulta za nasilie !!! b)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#542 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2005 - 09:28 PM

b)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#543 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2005 - 10:30 PM

Цитат

Цитат

Е аз не искам примерно моето дого да хварчи по оградите и да Лае хората но просто примерно някои влезе(непознат може би крадец или злонамерен човек) и Дого какво трябва да направи според вас ?

Здравейте пак ! Дого ще направи може би точно това което после ще ви доведе куп неприятности . Дого не е случайно куче и пораженията които може да направи може да са фатални за човека или ще цитирам едно известно изказване от Аржентински сайт за дого " Ако някой крадец или неприятел влезе в дома ви , при която и да е друга порода куче ще разберете за това по лаят на кучето , но при дого за това ще разберете по писъците на жертвата " . Просто искам да Ви кажа ,че да гледаш дого не е само да му се радваш и разхождаш . Ако Вие нямате опит или няма да можете да "доминирате" над кучето няма да можете да се справите със ситуациите които неизбежно ще Ви предстоят . Също е много важно да се работи със кучето за подтискане на агресията му ако то проявява излишна такава . Трябва да си дадете сметка с какво се захващате за да няма после изненади и фатални завършеци s) Дано да съм Ви пояснил поне малко за какво куче става въпрос .

Да каза ми нещо за кеото не знаех и сум благодарен за това ! Но не знам защо сте толко против да си зема дого(догоеро) все пак нали ви казвам и аз няма да му се дам както писа и Спъни Бои ще се постарая доста да разбере кои е Шефа на глутницата(именно аз ;) ) та и както съм писал по горе имам един приятел които е доста навътре с кучетата и с породата Дого Аржентино защото и тои като мен е Лиобител на нея(аз се зарибих от него още от малак ако сте ми чели предишните мнениея може би знаете кратката историика) макар и да е нямал преди дого тои се справял с доста кучета от рода на Питбул,НемскиДог, и др. ! Та човека предполагам че ако се затруднявам с обучението му ще ми помогне даже и да не се затруднявам тои много обича породата и ще е постоянно около мен предполагам ! Та кво да кажа друго ами за това че ще последват куп неприятности незнам защо аз ще съм виновен или пък кучето ми(примерно било то Дого,Аст,Ротваилер,Питбул,Немски дог,НемскаОвчарка,или каквото и да било то) кучето си стои в къщи не съм го пуснал вън(като казвам това не си мислете че ще го озлобявам напротив искам да е добре социализиарано с хора и кучета за да мога да си го разхождам спокоино и да го пускам да си играе с други кучета) та така наречения от мене по горе крадец,или злонамерен човек или каквото и да е какво търси в нас без мое разрешение или примерно на родителите ! Затова ми е чудно какви последстивия може да има(ако става въпрос за съд или други подобни работи де) и пак подчертавам аз не искам да озлобявам Дого или каквото и да било от рода на АГРЕСИЯ напротив искам да е добре социализирано ! Това за сега чаоте и много по-здрави ! Утре ми идват списанията много се радвам ! Но същевременно се ядосвам за дето немога да си намеря книгата за Дого Аржентино !

Еххх щях да забравя една интересна случва одеве гледам едно момче малко по голямо от мене разхожда един Ротваилер(или по точно да си кажа Ротваилера разхождаше момчето l) ) излгежда доста е съгрешил при обучението му та както си го водеше и по едно време от една къща излезнаха някакви болончета(по точно мелезчета) 2чки и кат му се разлаха тои горкия зе че се уплаши бяга настрани и по едни време момчето се пробва да го насъска срещу тях ама нещо не спулучи кучето си се опъва и си гледа кефа настрани ! Извинявам се че поствам за ротваилер тук но просто исках да я споделя с вас тази случка !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#544 Потребителят е офлайн   doguero Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 08:02 AM

Цитат

Но не знам защо сте толко против да си зема дого(догоеро)

Еми освен да пожелая и на Вас успех b) Против не мога да бъда защото това си е Ваша работа и аз не съм Ви "никакъв" за да Ви казвам какво да правите , но ми е омръзнало вече да "оправдавам" породата пред кого ли не и да казвам колко са мили и добри и ,че няма проблем с тях и после една случка само ( независимо в кого е вината ) и всичките усилия отиват по дяволите s) Защото ако Вашето куче охапе някого независимо къде е станало това ( вътре , вънка или където и да е ) и за това разберат медиите тогава вече се лепва "етикетът" КУЧЕ УБИЕЦ и върви после доказвай "че нямаш сестра" . Още веднъж Ви пожелавам успех и ги имайте в предвид всички тези неща !

#545 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2005 - 10:31 AM

Благодаря ти догоеро ами тука в нашия град медииете са доста скромни но(това не значи че искам да си изгледам дого както трябва) и нали ви казвам все още не съм решил на 100% сега все още както се казва разучавам породата(същевременно и другите) макар и да знам доста за тях и от вас съм научил много и от един мои приятел и от списания и от нета.Та Догоеро ще можеж ли да снимаш твоето дого за до го видя w) надявам се всеки които има да си го снима и да го покаже макар и на някои да съм ги виждал но все пак на Инчето и Алкес16 ръстат пък твоя дого маи не съм го виждал много ще се радвам ако го покажеж w) ! Днес би трябвало списанията да са ми долши cl) ! Чао за сега и много по-здрави !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#546 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 11:13 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#547 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 12:53 PM

ami ku4eto e poslednoto ostanalo jensko ot Simba I Urs. pove4e info mai ne e neobhodimo , ti mai si zapoznat pove4e , nali si sofianec ako ne se luja b)
jivot i zrave ako me iz4aka stopanina mu do kraia na sedmicata 6te doida da si go pribera b)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#548 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2005 - 12:59 PM

Благодаря ти Догоман ! Аа амиго това кученце не беше ли внесено от германия или от друга страна ? Много е хубаво кучето поздравления Догоеро !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#549 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 01:35 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 06:20 PM

dogoman, sory ako si se zasegnal, za sofianec! vidia li kak uba4e usetih i bez da te poznavam , 4e ima6 ne6to ob6to s moeto bude6to dogo b) b) Za vtori put pi6a na Hristo mail, za da nau4a imeto , no o6te ne sum polu4il otgovor!do kraia na sedmicata mislia sus sigurnost da presko4a do sofia da si a prebera, az sum ot G.Oriahovica, dale4ko e s)
mai 6te sa mi nujni preporuki otnosno hranata, koiato da polzvam!!
P.S a za ku4encata nau4ih to4no ot saita na kluba, taka 4e i tam pak ti si zamesen b)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#551 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 07:22 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#552 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 08:05 PM

radvam se 4e ne si se zasegnal! xristo kaza 4e spravkite ne sa o6te gotovi, i kaza 4e moga da si izbera koeto ime si poiskam az, A na men nai mi dopada ARA ;)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#553 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 09:06 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 10:12 PM

moje i taka da e!! ne sporia b) zapazi mi tazi s imeto ARA b) za kvi pari stava na vapros? xristo mi kaza 4e za simba 4akal 5 meseca b)
4 ia mesec mislia 4e e podhodia6t za kupiraneto na u6ite ? ili se luja?
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#555 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 10:34 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#556 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 11:04 PM

prav si otnosno veterinaria! tova me pritesniava nai mnogo, zatova niama da burzam! ti ili [ trenertg] da znaete niakoi dobur veterinar jivee6t v Veliko Turnovo
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#557 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 11:05 PM

a za spravkata, ne sum siguren dali 6te imam vreme da se zanimavam sega kato doida , no po natatuk sus sigurnost!!
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#558 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 August 2005 - 11:40 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#559 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 24 August 2005 - 08:21 AM

ама защо ще му кълцате ушетата на малкото доге ... s) .... толкова са сладички с уши пък и тя е момиченце ....
обмислете го добре ,защото по закон купирането на уши вече е забранено в бг. освен ако не е наложително по преценка на ветеринарния лекар и опасност за живота на животинката .... пък и на изложби не се допускат вече животни с купирани уши - а малката Ара ще трябва да се явява на такива ,ако живот и здраве решите да имате поколение

пожелавам ви успех и да се разбирате безпроблемно с малкото доге ;) , аза добър вет във велико търново ще питам и скоро ще ви дам инфо r)

#560 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 August 2005 - 10:14 AM

poznavam veterinar koito se zanimava s pitbuli . no edva li e kopiral u6i na dogo do sega! no kato gledam, kakvo me savetva tren. I ako naistina niama da moga da ia vodia na izlojbi ako e s kupirani u6i. to togava po dobre da ne go pravia!!!
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема