Dog.bg Форуми : Dogo Argentino

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (119 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dogo Argentino

#521 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 August 2005 - 10:17 AM

Цитат

Ако кучето ти захапе/разкъса някой дори в собствения ти двор ще те съдят. Бъди сигурен! И ще те осъдят. Един приятел има две кавказки овчарки и редовно си има проблеми...често се случва по оградата му да има кръв...и познай какви съдилища са какво е нещо...хич не ти трябва. Ако не те съдят някой ще вземе да го отрови(ако не е обучено за отказ на храна естествено,а аз мисля ,че всяко куче трябва да е обучено на това) или ще го застрелят. А може и да ти го откраднат от двора(приспивателно и в багажника). Не те плаша, не те отказвам, просто те предупреждавам за да знаеш с какво се захващаш. И между другото догото не е добър пазач, а стафордшира още по-малко. Разбира се всичко е въпрос на обучение, но все пак кучето трябва да има някаква предразположеност за тази работа...

П.П. По мой наблюдение аз смятам, че немската овчарка има доста по-мек характер от аржентинския дог. И въпреки това тя може да стане много по-добър пазач. А колкото до лична охрана догото е перфектен.

Мм тука няма да познаят да ме съдят аз не ти казвам да ходи да хапи хора по оградата аз ти казвам като влезне човек които не му е познат а това няма да се случва доста често защото вратите са ни ВИНАГИ заклиочени(като казвам това да не мислете че нямам намерение да го суциализирам напротив искам да го направя да мога спокоино да се разкарвам с него) клиоч има единствено нашето семеиство и баба ми !Пък за съда хич ама хич няма да познаят как така ше влизат да ни крадат примерно и кучето няма да го хапе(първото което е според мен ако имат намерение крадци да влиза(недаи си боже)те няма да влезнат ще са опитат да го безвредят по някакаф начин наи вероятно ще се опитат да го отровят(завалиичето a) ) щото надали ще гърмят кат откачени по куче l) .Пък да допълня пак ви казвам аз него зимам точно като пазач бе ХОРА аз искам да си го зема защото пак ще поясня много ми харесва породата( w) r) w) )пък и естетвено че ще изисква човек и да му пази къщатата ти примерно като си имаш любимо куче и ще си го земеш защото ти е харесвало но като имаш голяма къща надали ще си викаш ако иска да охранява аз го взех защото ми харесва! И пак ви казвам имам един приятел(тои е доста по голям от мен (на около 40-50г.) може и да е нямал Дого но човека доста се сеща от кучета даже е обучавал преди доколкот знам аз съм приказвал с него тои казва няма проблем ще ми помогне каквото и куче да се зема. Пък относно че АСТ не ставали за пазачи тук веднага ще ти кажа че ЖЕСТОКО грешиш макар и да имам по малко опит за кучета от теб това лично са ми го казвали много хора които се сещат от кучета били те пазачи или само любимци казвали са ми го че АСТ е много добър пазач стига да го обучиш(както трябва) . Не казвам че е по добър от Ротваилер от Мастифите или Немските Догове но не им отстъпва!

Много обичам Дого Аржентино но сте прави за едно че можеби ще се справя трудно с това куче но за това все ще не съм се решил сега чакъм и списанията на АСТ,Ротваилер и двата Броя на w) Дого Аржентино w) не че не съм че много за тез прододи но просто искам да знам досто повече от това което знам сега !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#522 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2005 - 10:26 AM

Цитат

мисълта ми беше такава - защо препоръчвам нок на хората ,които искат първо куче и то да става за охрана - при дого аржентино е заложено кучето да се опитва да се налага като лидер на глутницата и един неопитен човек трудно ще се справи с такова куче ...
при немската овчарка също го има този момент, но  не в такава силна степен както при догетата

дого аржентино е за хора ,които могат да се справят със силен характер куче , ще има постоянна провокация на лидера - веднъж обаче заело лидерска позиция догото  трудно отстъпва  - затова трябва много отговорно да се подходи от самото начало да се познава психиката на кучетата и да може стопанина да реагира адекватно да всяка провокация

Тренертя не споря че си права и може би си ! Но пак пояснявам аз не сам голям Любител на немските овчарки и нали знаете куче като не ви харесва няма да го гледаш с такъв интерес(не че няма да го гледам аз ако си зема примерно НОК веднага ще се влиобя в него)но просто аз не обичам много немските овчарки(за сметка на тоа пък много ми харесват Старо Немските тези красвици с големия(дългия) косъм w) )тренер ти имаш много опит в тез работи и може би не грешиш за характера но нали ви казвам ще има човек които да ми помогне да се справя с породи като Дого,Аст,Ротваилер(може би но нз..) или пък Немски Дог и се надявам че и вие ще ми помогнете w) !Та засга само се уча от вас нали за това ви исикам мнението аиде Чао на всички за сега и МНОГО ПО-ЗДРАВИ на вас и вашите лиобимци w) !

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ НАПЛНИХ ТАЗИ СТРАНИЧКА ОТ ФОРУМА С МОИТЕ ТРИ МНЕНИЯ ДРУИЯ ПЪТ ЩЕ ПОБЕРА СИЧКО В ЕДНО недеите ме намразва s) !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#523 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2005 - 10:59 AM

Извинявай, че се намесвам, ама немския дог няма много общо с другите изредени породи. Той си е грамаден, ама е, както казва една моя позната "добричко магаренце". Не мисля, че с него ще имаш проблеми с характера, по-скоро с насмогването на апетита и с размерите му:)
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#524 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2005 - 12:02 PM

Да теди маи си права тои има добър характер но нали ставаше въпрос за пазачи(пък доколкот знам един немски дог обучен за пазач трудно ще се намери някои мераклии да влиза из къщата l) )(това го знам защото един приятел имаше Немски дог преди и беше го обучил за пазач никои неможеше да припари до работата му но беше и несуциализиран и тои постоянно го разкарваше с наморик) и за това го причислих там r) за храната може и да си права голямо куче е Немският Дог!!!
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#525 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 10:32 AM

здравейте.И аз ще се включача!Дог4е в момента в нас имам и АСТ и Дого Аржентино.АСТ-е на 3години,и е невероятен приятел и пазач.Догото ми е още малко,но започва да проявява своя характер.От както имам дого започнах много да се интересувам от тази порода,и мога да ти кажа,че като за първо куче не ти препоръчвам дого.Ако искаш куче пазач си вземи АСТ,или ротвайлер(на къщата си гледам и ротвайлер,става и за пазач и за приятел)Това е мое мнение ти си решаваш,ако имаш достатъчно време и търпение си вземи дого(толкова са сладки) b) Успех:))

#526 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 21 August 2005 - 11:05 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 04:15 PM

Да мерси за мнението имам и време и търпение но все пак за никаде не бързам все още искам да се реша твърдо и тогава ще ви кажа накаде съм се насочил !И аз съм чувал че АСТ е перфектен пазач и от форума и от приятел които се сеща от кучета но все още не съм се решил твърдо !Но каквото и куче да си взема ще държа да е от хубави родители(доказани)и с родословие !

Догоман[/B] ти твоя черо каде го гледаш вутре вкъщи или в двора(ако живееш в къща де) ?
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#528 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 05:07 PM

Да DogoMan,мисля че е по безопасен.Ротвайлера ми беше първото куче(преди това имах пекинез,но те не са много безубидни кучета),затова казвам,че ротвайлера ми беше първото по сериозно куче.И въпреки така да се каже страшния си вид,той е едно дете.Сега когато наблюдавам Лириус(догото ми),виждам в него някаква агресия.Той е много енергичен,игрив и мил,но всъщото време проявява повече агресия от колкото ротвайлера.

#529 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 August 2005 - 05:09 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 07:36 PM

Ами да и аз мисля така догоман по добре късно и по подготвен отколкото по рано и непотготвен! Сега чакам списания Моят Приятел Кучето 2-за Дого Аржентино,1-за Ротваилер,1-АСТ,1-за Булмастиф(но и да ми хареса сигурно няма да имам възможност за това куче доколкото знам са ДОСТА скъпи) и 1-за ето ви линк да го видите -- http://mpkucheto.dir.bg/095.htm . Мисля че и от тях ще си добия представа за кучетата макар и да си я имам! Защото от доста време се интересувам от кучета и от кадето мога за което куче ме интересува питам и така ! Но моя любимец си остава ДОГО много ми харесва !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#531 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 07:49 AM

Здравейте.Много съм щастлива затова искам да ви се похваля,вчера си взех малко самоедче на 39дни,много е сладко.А другото бебе Лириус разбра,че има нов член в семейството и започна да ревнува и да се глези повече.. b)

#532 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2005 - 10:01 AM

...
User's Signature

Качена снимка

#533 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 11:45 AM

:)))DogoMan,има нещо такова! b)

#534 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 01:04 PM

Цитат

Alex-16, честито!
Някаква бяла колекция ли си правиш?  b)

Dog4e, питах doguero и той те съветва, за охрана на двора да си вземеш Фила Бразилейро.

Ами да си кажа честно Догоман Филата избощо не ми харесва като порода нали ме разбираш s) ! Знам че фила стават за пазича даже са перфектни(но и парите им предполагам са много) ами кво да ти кажа не бих си зел Фила прсото не ми харесва като порода като външност също!

Между другото чиситио за самоедчето алекс да ти е живо и здраво !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#535 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 22 August 2005 - 05:19 PM

Alex, chestito i ot men za samoed4eto!
Dog4e, tuk glavnoto koeto pravq e da se razhojdam nasam-natam i da nabliudavam izlojbi,kucheta i nai-ve4e dogovci. V4era stana edin incident, golqm incident s okolo 6-7 dogota. Ot tozi incident razbrah naistina kolko seriozni sa dogotata. Imah nqkakva predstava na teoriq, vidqh i na praktika. Dogo moje da jivee v dvor i prez zimata, no trqbva da ima dobro toplo mestence kydeto da spi. Primerno ky6ti4ka s izolaciq. Ako go zatvori6 v maze, edna no6t e dostaty4na za da vi pobyrka s voq si, a i moje da se depresira. No tova ne e nai-golemiq problem. Kato ti 4etoh postovete, tova koeto nai-4esto kazva6 e 4e iska6 da ohranqva. Spored mene dobermanyt, rotvaileryt, 4eren Ruski terier sa po-podhodq6ti ot dogo. Ako dyrji6 na beliqt cvqt-bqla nemska ov4arka, ako dyrji6 na molosoidniq tip - rotvailer...neznam, az si obi4am stra6no mnogo porodata dogo argentino i zatova si mislq 4e 6te e dobre da pomisli6 naistina dobre...
Snimki na Lexis 6te postna kato se vyrna, Alex koga 6te vidq Lirius?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#536 Потребителят е офлайн   Alex-16 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 05:48 PM

In4e,ще го видиш в най-скоро време на снимка.Но много искам като се върнеш да срешнем най-сетне Лириус и Лексис,и така и аз да имам възможността да видя твоя сладур b)

#537 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2005 - 07:08 PM

do kraia na tazi sedmica ,mislia i az da se vkliu4a v goliamoto femilli na sobstvenicite na dogo. b) interesuva me imali niakakva po razli4na literatura,otnasia6ta se za vazpitanieto na dogo, ili si e kakto pri vsi4ki ostanali porodi. tanks predvaritelno!
P.S smiatam da se sdobia s edna malka biala sladurana na 3meseca i polovina e, samo deto triabva da presko4a tazi sedmica do sofia da si ia vzema ;)
P.S.S samo ne zapo4vaite s komentari ot roda [ siguren li si 4e iska6 dogo, siguren li si 4e 6te se spravi6 s haraktera mu i.t.n b) ] za men 6te bude udovolstvie da se zaema s vaspitanieto na takova ku4e w)
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#538 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2005 - 07:49 PM

Привет Инче ами аз си казвам че и трябва да охранява не че го зимам точно за това, но може да се каже че се пак трябва да охранява къщата е ГОЛЯМА,та основно искам Дого защото ми харесва голям красавец е ! Друго ами да може ида охранява както каза Догоман(или някои друг но мисля че беше тои) в едно от предишните си мнения че Дого ще си охранява териоторията и да не го уча и аз така мисля защото нашето болонче( да не помислите че ги сравнявам прсото си казвам) не сме го учили нищо просто като първо куче нито знае седни абре нищо та тои се развява наляво надясно и лае хората които минават все пак тва е някаф знак на охрана ! Е аз не искам примерно моето дого да хварчи по оградите и да Лае хората но просто примерно някои влезе(непознат може би крадец или злонамерен човек) и Дого какво трябва да направи според вас ? И аст ми харесва но какво да кажа ако трябва да давам оценки с числа за Дого ще дам 6 за АСТ 4 не казвам като качества казвам като мои интерес че Дого ми харесва повече ами това за сега !
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#539 Потребителят е офлайн   doguero Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2005 - 08:15 PM

Цитат

Е аз не искам примерно моето дого да хварчи по оградите и да Лае хората но просто примерно някои влезе(непознат може би крадец или злонамерен човек) и Дого какво трябва да направи според вас ?

Здравейте пак ! Дого ще направи може би точно това което после ще ви доведе куп неприятности . Дого не е случайно куче и пораженията които може да направи може да са фатални за човека или ще цитирам едно известно изказване от Аржентински сайт за дого " Ако някой крадец или неприятел влезе в дома ви , при която и да е друга порода куче ще разберете за това по лаят на кучето , но при дого за това ще разберете по писъците на жертвата " . Просто искам да Ви кажа ,че да гледаш дого не е само да му се радваш и разхождаш . Ако Вие нямате опит или няма да можете да "доминирате" над кучето няма да можете да се справите със ситуациите които неизбежно ще Ви предстоят . Също е много важно да се работи със кучето за подтискане на агресията му ако то проявява излишна такава . Трябва да си дадете сметка с какво се захващате за да няма после изненади и фатални завършеци s) Дано да съм Ви пояснил поне малко за какво куче става въпрос .

#540 Потребителят е офлайн   doguero Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2005 - 08:51 PM

Цитат

P.S.S samo ne zapo4vaite s komentari ot roda [ siguren li si 4e iska6 dogo, siguren li si 4e 6te se spravi6 s haraktera mu i.t.n b) ] za men 6te bude udovolstvie da se zaema s vaspitanieto na takova ku4e w)

b) Много се радвам , че сте уверен в себе си . Явно вече е "късно" да Ви разубеждаваме така ,че "Добре дошли в света на ДОГО" b)
Литература има много , но трябва да разбирате испански , италиански или в най добрия случей англйски . Ето Ви и линк с литература - http://www.dogosboag....com/Libros.htm . Специализирана литература на Български за дого е издавана само от Радостина Тонева . Обучението на дого не е нищо по различно от това на всяко друго куче , само трябва повече упоритост и твърдост . Насилието не решение при догото !!!!
Желая Ви успех в отглеждането на дого !

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема