Цитат
П.П. По мой наблюдение аз смятам, че немската овчарка има доста по-мек характер от аржентинския дог. И въпреки това тя може да стане много по-добър пазач. А колкото до лична охрана догото е перфектен.
Мм тука няма да познаят да ме съдят аз не ти казвам да ходи да хапи хора по оградата аз ти казвам като влезне човек които не му е познат а това няма да се случва доста често защото вратите са ни ВИНАГИ заклиочени(като казвам това да не мислете че нямам намерение да го суциализирам напротив искам да го направя да мога спокоино да се разкарвам с него) клиоч има единствено нашето семеиство и баба ми !Пък за съда хич ама хич няма да познаят как така ше влизат да ни крадат примерно и кучето няма да го хапе(първото което е според мен ако имат намерение крадци да влиза(недаи си боже)те няма да влезнат ще са опитат да го безвредят по някакаф начин наи вероятно ще се опитат да го отровят(завалиичето a) ) щото надали ще гърмят кат откачени по куче l) .Пък да допълня пак ви казвам аз него зимам точно като пазач бе ХОРА аз искам да си го зема защото пак ще поясня много ми харесва породата( w) r) w) )пък и естетвено че ще изисква човек и да му пази къщатата ти примерно като си имаш любимо куче и ще си го земеш защото ти е харесвало но като имаш голяма къща надали ще си викаш ако иска да охранява аз го взех защото ми харесва! И пак ви казвам имам един приятел(тои е доста по голям от мен (на около 40-50г.) може и да е нямал Дого но човека доста се сеща от кучета даже е обучавал преди доколкот знам аз съм приказвал с него тои казва няма проблем ще ми помогне каквото и куче да се зема. Пък относно че АСТ не ставали за пазачи тук веднага ще ти кажа че ЖЕСТОКО грешиш макар и да имам по малко опит за кучета от теб това лично са ми го казвали много хора които се сещат от кучета били те пазачи или само любимци казвали са ми го че АСТ е много добър пазач стига да го обучиш(както трябва) . Не казвам че е по добър от Ротваилер от Мастифите или Немските Догове но не им отстъпва!
Много обичам Дого Аржентино но сте прави за едно че можеби ще се справя трудно с това куче но за това все ще не съм се решил сега чакъм и списанията на АСТ,Ротваилер и двата Броя на w) Дого Аржентино w) не че не съм че много за тез прододи но просто искам да знам досто повече от това което знам сега !