Dog.bg Форуми : Dogo Argentino

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (119 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dogo Argentino

#61 Потребителят е офлайн   Koki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2005 - 01:39 PM

Я кажете на кое му викате специалка, че май доста съм изостанал с материала?
User's Signature

Напред и нагоре

#62 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 19 January 2005 - 02:48 PM

Много стар този Сепо!!! n)
Ели,боя с кучета не е позволен, но няма кой на кой какво да каже!Даже незнам в България има ли официялно закон забраняващ боя...
Коки,аз мога да ти го обясня, но не по професионален начин;) Специалка е изложба само за определена порода кучета.Демек специалната изложба за дого ще бъде само за кучета от породата дого...Виж някъде из форума трябва да пише по-подробно b)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#63 Потребителят е офлайн   nike Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 03:03 PM

Здравейте Всички,защо на всички дого аржентино все още им режат ушите ,на моето голямо"бебе" не съм му резал ушичките ,кажете нещо повечко за породата или от каде може да намеря историята на породата d) И не мисля че боят между кучета е нещо хубаво протиж боят между тях

#64 Потребителят е офлайн   nike Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 03:09 PM

Здравей ами моето дого се казва Max Vito De La Paca Casa,но снимка трябва само да кача но няма да е много скоро ,както и да е dogoman знае за моето куче повече от мен b)

#65 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 04:29 PM

nike,разбрах за твоето куче!Честно да ти кажа направо ти завиждам!Защото моята мечта се е збъднала на тебе!Е, надявам се да се запозная с твоето куче на някоя изложба b) И пак ти казвам, наистина имаш невероятен късмет!Пази си кучето и се грижи добре за него, защото договците изобщо нямат късмет със стопани!(Това са думи на батето b) )
А за историята ще я драсна на бързо от тва което знам и ще си помагам за някои неща от литературата която имам...скоро ще има сайт на породата (на клуба), в който ще пише всичко за което може човек да се сети b)
За ушите е въпрос на вкус, честно казано.Просто явно Българските стопани на догота ги предпочитат с рязани уши.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#66 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 06:01 PM

Еми като им се създава потоянно такава слава как няма да ги взимат некви комплексари?И за тва и се дразня...

ИСТОРИЯ

Произхода на Дого Аржентино идва от Кордоба, която се намира в централната част на Аржентина.Селекцията е започнал Антонио Норес Мартинес (доктор).По онова време е имало нужда от куче притежаващо исключителна смелост, издръжливост и бързина.Да има много добре развито обоняние, за да може да открива следите и да не лае по тях, както правят повечето ловни кучета. То трябва да е мощно и силно, за да може да се пребори с пумите и глиганите.Не трябва да бъде едро за да се промъква през тесни места по хълмовете без да се нарани, въпреки, че след селекцията най-добрите екземпляри са били най-едрите. Трябва да бъде бяло, за да може да бъде разпознато в тъмнината и в гората от своите стопани.
За създаването на породата са кръстосвали Perro Pelea de Cordobes или Старото бойно Кордобско куче с булдог, бултериер, мастив и други.
В началото Дого е създадено за бойно куче, но др.Мартинес имал страст към лова и тогава дого доказало, че има невероятни ловни качества.
Др.Антонио Норес Мартинес е убит през 1956г. Заради парите които носел в себе си от момче, което извикало свой приятел и убиват Антонио и приятеля му, с който били тръгнали на лов.
Тогава породата била забравена, но вторият брат Аугустин се заема с нея.
За въстановяването са исползвани Немски дог, Ирландски вълкодав и Пиринейски мастив.
През 1964г. Е създадена Асоциация на Дого Аржентино и породата се популяризира.Част от членовете на Аржентинския кенел клуб не признават породата, но на 21 май 1964г породата е призната от Аржентинската Федерация по Кинология и Аржентинското Земеделско дружество.От там започва създаването на родословно дърво на Дого.На 31 юли 1073г Международната Федерация по Кинология признава породата Дого Аржентино, благодарение на продължител на Антонио Норес Мартинес-неговия брат-Аугустин Норес Мартинес.

Тук история много накратко l)
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 06:07 PM

Цитат

А има толкова хора /включително и деца/, които стоят от страни и гледат безучасно...
Не само дого страда от този проблем. Ротвайлери, пит були, ам. стаф...

Ужасна работа е това...Преди време един човек ме заговори и каза че имал женски питбул който го изхранвал с бой с кучета...Това което сега си спомням и даже тръпки ме побиват беше че ми каза как пускал кучето си вечерта на разходка само(било МНОГО добро към хора)-за да души котки... bl) Някои хора нямат мяра..
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#68 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2005 - 09:11 PM

Ели,така е,но предпочитам, точно по тази причина да си говорим за добрата им страна, защото на много малко места се говори добро за тях.Поне тук трябва да е така! b) Те го заслужават! w)
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2005 - 12:31 AM

Според мен няма порода с лоши страни, има хора с такива, мога само да кажа "горките им кучета", смятам че те трябва да бъдат закриляни от екоорганизациите както така както се закрилят и др. животни в немилост. s)
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 20 January 2005 - 10:09 AM

инче ,черо ли е между двамата дългокосковци на атавара? b)

#71 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2005 - 10:26 AM

Цитат

инче ,черо ли е между двамата дългокосковци  на атавара? b)

Даам,същия b) Надявам се скоро да си имам и истинска снимка на него и моя Бък b) Ако не се опита да го изяде bl) добре ще е r)

Кучето,съгласна съм d)
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 20 January 2005 - 11:46 AM

сега ще се надуя , ШЕРИ ИМА ЦЯЛО ФИЛМЧЕ С ЧЕРО- даже го даваха по телевизията b) , м-дааа

а на Бъко кажи да не яде черо a) - че после и на кольовците ще им излезнат едни прякори ... "УБИЙЦИ НА ДОГОТА "... и т.н
b)

#73 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 21 January 2005 - 06:30 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2005 - 07:17 PM

Добре, размекнахме се вече w) w) w) b)
Тези неща Ние ги знаем..трябва Другите да се запознаят с това..
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#75 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2005 - 07:30 PM

От толкова сладко пак почнаха да се появяват признаци на диабет;) w)
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 January 2005 - 07:42 PM

обичам тази картинка ... с бебетата ... w) след като излезат от чорапите обаче и мамата и стопанина bl) ...

#77 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2005 - 03:42 PM

Поредният случай с "куче убиец" представен пред хасковските жители от вестник "Хасковска Марица" по разказа на о.з.полковник Стоицев...

Случаят с Джеймс

На 5 Ноември (петък) 2004г. над главата на вестник Хасковска Марица привлича погледа заглавието Аржентински дог сръфа о.з. полковник по слабините с големи букви и подзаглавие на темата Съдят собственичката на кучето убиец, показания ще дават 12 свидетели
В писмо към редакцията на списание "Моят Приятел Кучето" собственичката М.Тозева моли за помощ:
Моето куче е обявено за куче убиец.Освен това било обучавано да хапе.Аз бях член на клуб Дого Аржентино и съм подписала декларация, че по никакъв повод кучето ми няма да участва в никакви организирани или не битки. Нашето семейство не се занимава с такъв род бизнес, обичаме и отглеждаме кучето си като член на семейството. Сега съм обвиняема за нещо, което не съм извършила. Но аз ви моля за друго защитете породата, която наричат куче-убиец и бойно оръжие.
Естествено както всеки конфликт и тук има две страни.От страна на Стоицев се разказва как кучето убиец нахапало полковника (и било без нашийник), докато той излизал от асансиора и как не за първи път това куче нападало хора.(Интересно ми е как така, стопанката ще стои и ще гледа как кучето и нахапва човек???)Бившият военен потърсил медицинска помощ и си искарал медицинско свидетелство.Срещу собственичката е заведено дело за средна телесна повреда на пострадалия, придружено с граждански иск.Съседите твърдяли, че кучето е научено да хапе.Следва:казаха ми, че в двора на градинката се правят битки със залози(освен че не се уточнява дали въпросното куче участва в тях и битките с кучета обикновено не се провеждат в градинки).Това е историята от страната на Ваныо Стоицев и неговите свидетели.
Разказът от страна на стопанката на кучето обаче е различен.Кучето никога не е пускано от повод.Конфликтите са започнали когато Джеймс е бил на 3месеца.Немската овчарка на стоицев нееднократно нападала догото, като от там тръгнала враждата между кучетата.Скоро обаче Джеймс порастнал и станал много по-силен от кучето на полковника.Стопаните на Джеймс са предупреждавали Стоицев да си държи кучето вързано, но той не взимал отношение.
Стоицев е военен с много връзки.Срещу него е била пусната жалба в РПУ Димитровград.Зетът на Стоицев обаче е районен полицай и когато делото е предадено на съда, жалбата не е била прикрепена към него, както и нито един от свидетелите не е получил призовка.Връзките продължават и в медиите, което си личи и от материала публикуван във вестник Хасковска Марица.
Конфликтите продължавали с години и все заради схватките на кучетата.Обаче именно кучето на Стоицев е хапало малки деца, пред очите на съседи, но уви никой нищо не е направил по въпроса.
През месец Юли е нанесен побой с пръчка и ритници на стопанката на Джеймс от стокилограмовия о.з. полковник. Полковникът излизал от асансиора с кучето си, което отново не е било на повод, като при срещата си двете кучета се сбиват за пореден път.Във входа настанал скандал между собствениците на кучетата.Изнервеният полковник посегнал с пръчка към кракът на жената, след което я изритал в бедрото.От болката стопанката изпищяла и се свлекла на земята. Борещото се дого решило, че е по-наложително да спаси собственичката си и нападнало полковника.Белезите от побоя са заснети на фотоснимки и стопанката си е искарала медицинско свидетелство.

Историята е тъжна и подкупна.Всеивестни са проблемите на България с връзките и корупцията.Искрено се надявам случаят да бъде разкрит и да се вземат правилните мерки и отношения!Дого Аржентино може да бъде прекрасен домашен любимец!Не всяко дого е убиец!То защитава стопаните си, като членове от неговото семейство!

ДжеймсКачена снимка
За този материал съм исползвала статията от 106ти брой на списание Моят приятел кучето с разрешение на г-жа Радостина Тонева!
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2005 - 07:53 PM

Цитат

.Срещу собственичката е заведено дело за средна телесна повреда на пострадалия.

Ге-ге-ге.Така му се пада на тоя полковник(жалко че толкова късно се случва-можеше да остане без поколение a) b) ). ТЪПАК!Много ясно че догото ще защитава.Според мен това всяко куче щеше да го направи.Но честта пак се е паднала на дого... bl)
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   Koki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2005 - 07:57 PM

In4e, проблемът е че тези неща ние ги знаем. Трябва по някакъв начин истината да бъде достъпна за хората, които не са запознати с породите. Имам чувството, че 90% от тях са предубедени към този тип породи и ще е много трудно да им се промени мнението. Самото оприличаване с "куче убиец" a) говори много неща. Просто трябва да направим истината достъпна за масата от хора!

PS: тогава може да се говори и за "стопанин убиец", но кога ли ще стане това?!? s)
User's Signature

Напред и нагоре

#80 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2005 - 08:10 PM

Съгласна съм с теб!Аз харесвам страшно много доготата.Невероятни са.Но за незапознатите те прили4ат на питбул,за това са страшни!Имам приятел с женско дого на 4 години.Не веднъж ми се е случвало да излезем на разходка,и като ни види отдалече някоя баба с болонка /не искам да обиждам породата/ или дядо гордо водещ престарял дакел на каишка,да ни заобикалят отдалече и да викат срещу нас!И в същото време,тя си играе с моите две кучета без никаква следа от агресия!
Според мен опасни породи няма,има само опасни собственици,които развалят мнението за дадена порода!
d)

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема