Немското овчарско куче -
Публикувано: 11 March 2008 - 03:12 PM
[quote author=rexdog link=topic=7754.msg361144#msg361144 date=1205231955]
Агенция Фокус "..София. Питбул, а не немска овчарка е изпохапал до смърт Б.А. (на 50 години), който беше приет в 1.20 ч. в Пирогов и почина в 7.25 тази сутрин в Централна реанимация, съобщиха от "Пирогов". Уточнено е и че кучето не е собственост на Б.А., а на негов съсед, живеещ на същата улица Фиданка в кв. Горна баня.
[/quote]
Значи филма не е бил Шведски а Съветски, не бил сексуален а социален и т.н.
Ей това журналистите са много точни с информацията :huh: :(

Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената.
За второто не съм съвсем сигурен.
А.Айнщайн
http://www.pedigreed...ree/459153.html
Публикувано: 11 March 2008 - 03:20 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 04:01 PM

Публикувано: 19 March 2008 - 08:58 AM
Цитат
Харесва ми този профил и заъгленост-нищо криво,скосено,гърбаво ;)не коментирам пигмента и главата,но като пример за контструкция е добър.Съжалявам, ама не си прав, предните ъгли на това куче са супер, но задните, крупата, общата пропорция просто не си заслучава коментара. Обърни внимание на слабата костна система, това също е много важно. Със здраве! :blink:

www.larymak.com
Публикувано: 19 March 2008 - 04:22 PM
Цитат
Значи според мен крупата е прекалено малка а и както си личи от втората снимка е и забита, една женска крупа трябва да е възможно най-голяма и широка, с цел нормален родилен път. Позата наистина не е перфектно застанала, но се личи издълженият формат. Все пак тука говорим за типът на НОК приближен до идеалът. Или поне аз останах с това впечатление. Цветът е малко засилен според мен изкуствено. Но ти си прав от снимка може само да извадим груба преценка. ;)

www.larymak.com
Публикувано: 19 March 2008 - 05:26 PM
Явно не се изразих правилно-затова ще покажа профила който не харесвам и като горна и като долна линия за да се направи сравнение и да се види какво разбирам под профил-горната линия на мъжкаря е по простому счупена,а долната къса, а на кучката горната линия е непрекъсната,не много скосена,т.е. гръбначния и стълб е относително успореден на земята, а долната линия относително дълга, с изпъкнала напред гръдна кост,но това са подробности,всеки си има вкус, а към кучката нямам никакво отношение,просто я видях в нета и ми хареса на първо четене ;).Дори бих казал сега като я разгледах по внимателно,че малко голяма ми се струва за женска.За крупата си прав-бедрото не е широко,но снимките понякога лъжат.,но общо взето добре се затварят горната и долната линия,за мен де ;DА нашия съфорумник,който иска оценка по снимка-има друга тема-нещо като съд беше-постави я там,но снимката е некоректна-дръпнал си задния ляв крак много към тебе и си нарушил баланса на кучето ;)Снимай я по добре в естествена поза,горе долу като тази която съм показал в коментираната снимка на кучката-тази Дипси Алеманиа.Тя явно е заинтересувана от нещо и са я снимали така в относително естествена поза,представи си как ще изглежда ако и дръпнат назад десния крак, а левия настрани ;D

Публикувано: 20 March 2008 - 10:14 AM

Публикувано: 20 March 2008 - 10:55 AM
Развъждането трябва да бъде отговорно, пред всичко от гледна точка на здравето на нашите кучета това е моята лична позиция, а така също е позиция на нашия Съюз. Всички средносрочни програми на Съюза по здравеопазването на нашите кучета, в това число и програмата по изучаване на наследяването на лакътната дисплазия бяха успешно изпълнени. В течение на много години Съюза успешно се справяше с всички въпроси, отнасящи се до развъждането, и переходния период, отнасящ се до въпроса за Лакътната дисплазия, завърши. Следователно, «Pakros не трябваше да получи титлата Победител.
Това значи, и за мен като съдя на Рабония клас, че е дошло времето ,сега и в бъдеще нито един мъжкар, имащ заключение: «още допустимо» (Noch zugelassen), както по отношениена лакътните, така и по отношение на тазобедрените стави, да не бъде включван в групата на Отборния клас.... :o :oЗначи щото Пакросчето е нашо момче дай да му дадем титла за последно :huh:... и ги било еня за здравето на кучетата,ама от следващия Зигер :(

Публикувано: 20 March 2008 - 11:11 AM
Универсален Шампион за 2007г. В Германия стана :
1. Michaela Knoche c Javir von Talka Marda - V147
2. Jörg Sauer c Amigo von der Holzinger Au V148
3. Jann Koldewezh c Blade von den Wannaer Höhen - V70
4. Carina Wagner c Isz del Lupo Nero V114
5. Simone Hack c Carla von Büren - V115
;) Притежателите на шоу кучета не са доволни от конкуренцията, и най вече от новата визия която се гради за немската овчарка,кво ще ги правят тези хиляди криви кучета,замятащи краката ;D

Публикувано: 20 March 2008 - 11:20 AM
[/quote]
Предлагам да идеш да помогнеш на " горките " немци да си развъдят малко " качествени " екземпляри с беглата визия на тяхната национална порода и ниво на контрол нулево , също както и ниво на поддатливост на обучение ...ще ти се отблагодарят подобаващо ;D ;)
Публикувано: 20 March 2008 - 11:46 AM

Публикувано: 20 March 2008 - 12:13 PM
Следващия критерий за управление на развъждането се явява съхранението или расширението на т.н. кръвна база на породата. Тук внимателния наблюдател може да забележи че в лидиращата група са поставени много мъжки , получени без инбридинг, или с далечен инбридинг. Обръщам внимание и на относителното голямо число на представители на алтернативните линии. става на въпрос за напълно свободни от доминиращите мъжки съвременни линии или в краен случай , частично свободни,което ще даде възможност за развъждане без инбридинг, или с инбридинг по далечен от 5 поколения. Вследствие на това коэфициента на инбридинга на потомците ще намалее чувствително ,което ще снижи опасноста от инбредна депрессия и чрез възникващия ефект на хетерозиготноста, ще позволи да се повиши жизнеспособността на немската овчарка......" :(търсят се мъжки кучета които по баща не произхождат от елита в последните години за да се пооправи както казах на хилядите криви правото ;D ;DАко се говори сериозно-да се вслушат в приказките на този човечец и нашите развъждачи на кучета B)

Публикувано: 20 March 2008 - 12:54 PM

Вход

Горе
Цитиране +

:blink:
;)
;)Сега надявам разбираш грешката си ;)но наистина от снимка генерални заключения не се вадят,и въпреки това кучката е с хубав профил и напълно функциониращи задни крайници,не харесвам цвета и излъчването,но това е масово в сегашните нок
А и таткото не лош ;)-по принцип не съм любител на грозните немски овчарки затова намирам за добър профила на кучката

V Blade von den Wannaer Höhen :blink: