[/quote]
И аз сам го забелязвал това нещо.Моя маник като види друго ку4е отива подушва го,ако е женско "го ка4ва" и все го спирам.Ако е мъжко запо4ва да го хапе и да си играе,дори и да не иска малкия продължава да му досажда..може би това е една 4ерна то4ка за НОК,но не се знае със сигурност,вси4ко зависи от обу4ение и дресировката.
Така и аз сега да попитам какъв нашийник е хубаво да му купя,защото сегашния ве4е е на последната дупка на 5 месеца сме.Железен,или кожен,ето сега с какъв сме [img][/img]
[/quote]
Аз бих ти препоръ4ал-кожен,поне до към 1 годинка,метален и ние имаме/но те не бяха ли за обу4ение/,и само като се обу4аваме й го слагам :blink:
Цитат
В стандарта на породата има описание на характера-решителност,смелост,твърдост,борбеност.За да е контролируемо е необходимо специално обучение.Не може да се очаква от кучета без контрол да са мили в отношенията си с другите.А вие щом си мислите,че е нормално такива кучета да се пускат ,когато има малки кученца,няма защо да се оплаквате.
И аз така мисля,нужен е контрол!Този контрол,не се постига трудно,породата е една от най-умните във света!
Моят въпрос беше-защо НОК проявява такава доминантнос към малки :huh:,пак казвам-с какви ли не съм я събирал,нито една друго порода/поне не и пове4ето преставители/ не се спуска с такъв хъс на малката ми.Хайдеженските НОК ги разбирам,ами мъжките :huh:..
Цитат
В случая те показват вродените си качества и се опитват да доминират.Малките НОК също проявяват доминантност в играта си с други кученца,затова е нужно да се подбират партньори за игра.В кучешкия свят важи закона на глутницата и ако ги оставяте без контрол те ще си направят своята ерархия.Естествено ,че потърпевши ще са кучета компаньони.
Малките НОК са лееко плашливи.