Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немското овчарско куче -

#221 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2008 - 06:10 PM

Цитат

Разбирам,но странното е,4е при тази порода само го няблюдавам това!
Поне при пове4ето НОК,естествено,4е има и други представители на други породи,но от...30на немски ов4арки/разли4ни места,пол,възраст/ едва 3-4 не са се опитвали да плашат ку4ето ми,просто идвали,подушвали са се,и толкова.

И аз сам го забелязвал това нещо.Моя маник като види друго ку4е отива подушва го,ако е женско "го ка4ва" и все го спирам.Ако е мъжко запо4ва да го хапе и да си играе,дори и да не иска малкия продължава да му досажда..може би това е една 4ерна то4ка за НОК,но не се знае със сигурност,вси4ко зависи от обу4ение и дресировката.
Така и аз сега да попитам какъв нашийник е хубаво да му купя,защото сегашния ве4е е на последната дупка на 5 месеца сме.Железен,или кожен,ето сега с какъв сме [img][/img]
User's Signature

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 06 October 2008 - 06:35 PM

В стандарта на породата има описание на характера-решителност,смелост,твърдост,борбеност.За да е контролируемо е необходимо специално обучение.Не може да се очаква от кучета без контрол да са мили в отношенията си с другите.А вие щом си мислите,че е нормално такива кучета да се пускат ,когато има малки кученца,няма защо да се оплаквате.
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 October 2008 - 06:42 PM

В случая те показват вродените си качества и се опитват да доминират.Малките НОК също проявяват доминантност в играта си с други кученца,затова е нужно да се подбират партньори за игра.В кучешкия свят важи закона на глутницата и ако ги оставяте без контрол те ще си направят своята ерархия.Естествено ,че потърпевши ще са кучета компаньони.
User's Signature

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 06:53 PM

[/quote]
И аз сам го забелязвал това нещо.Моя маник като види друго ку4е отива подушва го,ако е женско "го ка4ва" и все го спирам.Ако е мъжко запо4ва да го хапе и да си играе,дори и да не иска малкия продължава да му досажда..може би това е една 4ерна то4ка за НОК,но не се знае със сигурност,вси4ко зависи от обу4ение и дресировката.
Така и аз сега да попитам какъв нашийник е хубаво да му купя,защото сегашния ве4е е на последната дупка на 5 месеца сме.Железен,или кожен,ето сега с какъв сме [img][/img]
[/quote]
Аз бих ти препоръ4ал-кожен,поне до към 1 годинка,метален и ние имаме/но те не бяха ли за обу4ение/,и само като се обу4аваме й го слагам :blink:

Цитат

В стандарта на породата има описание на характера-решителност,смелост,твърдост,борбеност.За да е контролируемо е необходимо специално обучение.Не може да се очаква от кучета без контрол да са мили в отношенията си с другите.А вие щом си мислите,че е нормално такива кучета да се пускат ,когато има малки кученца,няма защо да се оплаквате.

И аз така мисля,нужен е контрол!Този контрол,не се постига трудно,породата е една от най-умните във света!
Моят въпрос беше-защо НОК проявява такава доминантнос към малки :huh:,пак казвам-с какви ли не съм я събирал,нито една друго порода/поне не и пове4ето преставители/ не се спуска с такъв хъс на малката ми.Хайдеженските НОК ги разбирам,ами мъжките :huh:..

Цитат

В случая те показват вродените си качества и се опитват да доминират.Малките НОК също проявяват доминантност в играта си с други кученца,затова е нужно да се подбират партньори за игра.В кучешкия свят важи закона на глутницата и ако ги оставяте без контрол те ще си направят своята ерархия.Естествено ,че потърпевши ще са кучета компаньони.

Малките НОК са лееко плашливи.

#225 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 October 2008 - 06:55 PM

Значи не са добре социализирани. ;D
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 October 2008 - 06:58 PM

А много често страха се прикрива с агресия.
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 07:39 PM

И аз така мисля.Ама да ги е страх от малки ку4енца... ;D

#228 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 09:45 PM

Цитат

А много често страха се прикрива с агресия.
Страх ги е малките когато ги ма4кат,сабарят,хапят.Някой път разхождам ку4ето ми с 1 питбул,тои все го сабаря и ляга отгоре му,и го хапи зака4ливо и нежно,но малкия го е страх и запо4ва да ръмжи и да го дави,което не е хубаво,после не дава никой да го пипа само аз.

Цитат

И аз така мисля.Ама да ги е страх от малки ку4енца... ;D
Според мен НОК не се зака4ат с мъници,даже си играят с тях без да ги хапят(зависи как е обу4ен НОК)ако са по-големи от тях и по-едри все се перят и ядат пердаха(говоря за малка немска ов4арка)  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 09:50 PM

..моля някой да изкаже мнение по следната ситуация;

Там, където се разхождаме с Линда вече повече от една година, ежедневно, по няколко пъти, се появи от преди 3-4 месеца един маник, който си го изхранва персонала на болницата, в чийто парк се разхождаме  ;D
Та този маник, когато се опита да вземе нещо от земята - шишарка, пръчка, нещо да хапне Линда му се "хвърля" - много силно се изсилва и го избутва, а то нали си е респектиран от нея и и отстъпва.
НО мисълта ми беше друга. Когато това кученце се опита да се сближи с мен, да си играем, да го милувам, Линда веднага идва и го смъмря - "леко излайване"(знаете го, такова с почти плачещ глас), леко захапване по муцунката и т.н. но нищо по-сериозно. Тя, ако е на 10 метра от нас и щом чуе че му казвам на това куче "не, махай се" или нещо подобно тя веднага идва и го смъмря пак по същия начин. Линда се държи така и когато е с някой друг член от семейството, на същото място, в същата ситуация.
Как да го приемам това нейно държание? Пази си ме, защото ме обича? Ревнува? Тя решава аз кое куче мога да галя и кое не?
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 09:58 PM

Ревност знам 4е няма;
Но има характер,и го проявява;
Осъзнава своето превъзходство над малкото,и го демонстрира;
С риск да ми се обидиш,ще ти кажа 4е подобни ов4арки/дето се парвят на много много/ ми иде да ги смажа с един парен 4ук!
Това 4е се нахвърля на малкото когато вземе нещо от земята,може би си казва:Ха,кай си ти,4е да взимаш моите неша!
Защо моите ли :huh:,ще ти разкаже една слу4ка,от оня ден.
Зна4и разхождам си ку4енцето с една женска голдънка и при нас идва НОК,захапала пръ4ка.пусна пръ4ката,доиде подуши ку4етата,и пак си взе пръ4ката в устата.Върти се и пак идва,и като се приближи/някъде половин метър-20 сантима/по4на да се нахвърля и да се зъби,да се спуска.Стопаниана казва 4е го прави заради пръ4ката,исли си 4е 6те му я вземат,или не знам.
Добре де,като не искаш да ти вземат пръ4ката,що ходиш с нея и се буташ у другите ку4ета,псоле се сърдиш 4е се приближавали и щели да тия земат,много странна работа.Но явно пове4ето НОК не са като Рекс B).
И не забравяй 4е имаш женско ку4е,неговите инстинкти са по-слини от тези на мъжките,и пове4е й прави впе4етление 4е обръщаш внимание на малкото.Защо й прави такова впе4етление,и аз не знам,и аз това питам ;D

#231 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:04 PM

Цитат

Ревност знам 4е няма;
С риск да ми се обидиш,ще ти кажа 4е подобни ов4арки/дето се парвят на много много/ ми иде да ги смажа с един парен 4ук!
И не забравяй 4е имаш женско ку4е,неговите инстинкти са по-слини от тези на мъжките,и пове4е й прави впе4етление 4е обръщаш внимание на малкото.Защо й прави такова впе4етление,и аз не знам,и аз това питам ;D
Тука малко несъм сагласен  ;) ку4ето наистина ревнува,даже ще разкажа 1 слу4ка.Когато бях малак на 6-7 годинки НОК-а на баща ми беше на година и полвина.Всеки път когато той ме заприказваше и играеше с мен,ку4ето му ме излайваше даже 1 път ме беше гризнало леко по ръката.С те4ение на времет вси4ко се оправи и той свикна,сега даже ме взима като за стопанин.Те са умни и мислят 4е по-малко ще ги оби4аме като се радваме на други(хора,животни)когато разбере 4е не е така няма да имаш проблеми  ;) .По тази нейна постъпка аз ли4но разбирам 4е си гледаш много добре и го цениш много своето ку4е МирагЕ
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:07 PM

Поне темата потръгна  :yahoo: :palec: :palec:
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:09 PM

Цитат

Цитат

Ревност знам 4е няма;
Тука малко несъм сагласен  ;) ку4ето наистина ревнува,даже ще разкажа 1 слу4ка.Когато бях малак на 6-7 годинки НОК-а на баща ми беше на година и полвина.Всеки път когато той ме заприказваше и играеше с мен,ку4ето му ме излайваше даже 1 път ме беше гризнало леко по ръката.С те4ение на времет вси4ко се оправи и той свикна,сега даже ме взима като за стопанин.Те са умни и мислят 4е по-малко ще ги оби4аме като се радваме на други(хора,животни)когато разбере 4е не е така няма да имаш проблеми  ;) .По тази нейна постъпка аз ли4но разбирам 4е си гледаш много добре и го цениш много своето ку4е МирагЕ

Много ги о4ове4аваме,няма ревност,при4ината е друга!Може би пази стопанина,да не би да го нараниш,това по може да е вярно.или нещо такова,но не и ревност.
А моето ку4е го гледам,както казва майка ми"пове4е от 4овек",първо ми еи много му треперя.

#234 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:09 PM

Цитат

Поне темата потръгна  :yahoo: :palec: :palec:

Не го казвай,4е пак ще замре ;D

#235 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 October 2008 - 10:13 PM

Кучето в случая проявява доминантност.Добре е преди да се вземе дадена порода ,да се прочете повече за нея.
INFERINAL,това с чука звучи много комплексарски.Мога ли да анализирам твоето поведение?Май ти се иска кучката ти да се ''справи'' с лошите НОК. Понеже няма как да стане,ти ставаш агресивен към породата.Недей така,бе човек.Кучетата не са виновни,а ние стопаните им.
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:18 PM

Цитат

Кучето в случая проявява доминантност.Добре е преди да се вземе дадена порода ,да се прочете повече за нея.
INFERINAL,това с чука звучи много комплексарски.Мога ли да анализирам твоето поведение?Май ти се иска кучката ти да се ''справи'' с лошите НОК. Понеже няма как да стане,ти ставаш агресивен към породата.Недей така,бе човек.Кучетата не са виновни,а ние стопаните им.

Сигурно зву4и комплексарски,защото много им се дразня.Де да можеже да се справи,ама не може.и всеки път като гледам подобна картина,се измъ4вам адски много-не мога да сритам ов4арката/кво е виновно ку4ето,като оня не си го е възпитал/,но не мога и да гледам как моето му се свива и заляга.Много съм се привързал,и понякога забравям 4е е просто ку4е. И разбира се 4е ние хората сме виновни!преди да си взема кутрето,гледах един 4овек с НОК по улицата,толкова много се впе4етлих от дресировката 4е дълго време като моето беше по-малко и не разбираше,се дранех и си виках-що не се държиж като оная ов4арка.

#237 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 October 2008 - 10:21 PM

Когато кучето показва своята доминантност спрямо други кучета или хора,стопанина докато се напъва да дифинира проявата като ревност или защита,проявата остава ненаказана,тоест одобрена.Извода на кучето е,че може да изземва ролята на водача в глутницата.
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:27 PM

Абе защо то4но НОК се държи по тоя на4ин :huh:
И толкова много пове4е порди предразположени към доминатрност,които са се отнасяли много подобаващо към малката ми,защо то4но тази порода се държи така,това искам да знам.

#239 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 06:53 AM

Така са по природа ,бе човек.Породна особеност на характера.Тези кучета са работна порода.Трябва да имат силен характер и борбеност.Когато обаче не се насочва в правилната посока,се случва това ,от което се оплакваш.
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 12:08 PM

Някой друг Доберман,Ротвайлери няколко,Ризеншнауцери ала-бала...абе с ХАРАКТЕР сме виждали доста...
Няма подобно нещо при другите породи,какво-масово ли не се обу4ават ов4арките,явно е така,щото другите породи с "работни ка4ества" са явно късметлии,4е се при отговорно стопани попадат.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни