Лабрадор ретривър
Публикувано: 27 June 2005 - 03:28 PM
Представям си каква е радост в къщи.
За парцала мога само да добавя след като кажеш "НЕ" както звучи това на вашият си език , взимаш някаква играчка например въжето и се заиграваш с нея.
Идеята е да разбере че парцала не може , а въжето може.
Супер е когато някой иска нещо много и го получава.
Направо е за завиждане този човек:)
Чери е на море в момента но веднага като се върнат ще я снимам и ще качим снимки някъде да я видите тази малка калпазанка:)
Хем и Ени ще може да види сестра на кучето си.
Публикувано: 27 June 2005 - 04:06 PM
Благодаря за отговора. Паничката с водата си стои до постелката на Грита, но аз не съм я виждала да пие и затова се притеснявам. За фонтанелата на бебетата го казах само за сравнение, т.е. при тях има начин да разбереш дали имат нужда от вода.
Ух, горокото малко куче - сигурно му е ужасно трудно и смешно с такива нескопосни домашни любимци b)

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 27 June 2005 - 05:58 PM
Дано да е живичко и здравичко и много благодаря на всички w)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 27 June 2005 - 06:18 PM
За Топси и Дара - това са наши добри приятели - хората с които ходихме първия път при кученцата!!! Те правят за Голдъните същото, което ние за лабрадорите!Винаги са готови да помогнат на всеки, който се интересува от ретривърското семейство , а и от всякакви други кучешки проблеми.
Сега разгледах снимките - малко са хаотични, но и на тях си личи какава сладурана е негърската ни дъщеря!!! r) r) r)
Публикувано: 27 June 2005 - 06:24 PM
Въобще не е горкото! Малко кученца на неговата възраст могат да се похвалят , че са обградени с толкова грижи и любов! Лабрадора обаче е куче, което ще ви бъде винаги благодарно и признателно и ще ви се отплати с много повече радост, грижи за вас и любов отколкото очаквате!!!
Публикувано: 27 June 2005 - 10:01 PM
Цитат
Mozilla е много хубава! Честито! Надяваме се да живееш в София и скоро да те видим на поляната до Хилтън в лабрадорското семейство! Съдейки по аватара ти, вече си влизала в нашия клубен сайт r) ! Браво!
Много ми е интересно от къде идва Mozilla, кои са майка й и баща й? На каква възраст е? Въобще много въпроси - разказвай, ще се радваме да те слушаме и да отговорим ако имаш някакви въпроси!
Поздрави
Разгледах сайта, да! Не знаех, че е ваш, но много ми хареса. Колкото до Зила не мога да ви кажа нищо в момента. Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат. За съжаление обаче не съм от София, а Добрич. s)
Нямам търпение да ми донесат това същество. Аз просто като я видях и се влюбих в нея, нямах намерение да си вземам куче, нито пък да е лабрадор, аз си падам по големите кучета като Датския Дог, Дого Аржентино и т.н. , но просто знаете как е.... нещо ти подсказва, че това е създадено за теб. Ще ви издам една тайна, стига да не ви е досадно: Преди около седмица сънувах полу-бяло (точно цвета на Зила) куче, което искаха да ми отнемат, не помня защо... Беше с не много щирока глава и гледаше адски тъжно s) След това ми я взеха. Тя се казваше Лора. След 2 дена намерих и моята красавица. Но не искам да си я кръстя на кучето от съня ми понеже беше кошмар и не искам да я оприличавам с онова нещастно животно. Може да ви се струва леко... "глупаво" това със сънят ми, аз също не съм суеверна, но това се случи и е факт! Просто нямам търпение да доиде събота, за да си я гушна b)
Колкото до идването в София може да се уреди, т.к. често пътуваме по работа, но това ще е за в бъдеще. Нека сега да си дойде тук и да се поуспокои, да порастне... и така... w)
Публикувано: 27 June 2005 - 10:32 PM
Най-хубавото нещо в лабрадора обаче, е неговия характер. Толкова лоялно и любеобвилно същество , преди да имам лабрадор никога не съм си представяла!!! Ти ще видиш. Като си я вземеш гарантирам кошмарите ти да изчезнат. Жалко, че си толкова далече! Ние тук сме сформирали нещо като секта на любителите на лабрадори с цел, породата да стане популярна и в България. Събираме се всяка събота и неделя на кучешко училище за ретривъри!!! Поляната на която учим пожълтява от златни кучета.
Стискаме ти палци седмицата да ти мине бързо. r)
Публикувано: 27 June 2005 - 10:45 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 27 June 2005 - 11:00 PM
Цитат
Моля те, изисквай родословието на кучето задължително ! Това е важно ! Всичко, което се опитваме да правим и да кажем с този сайт, е че едно куче задължително трябва да има родословие. Това е .. нещо задължително. Много от хората, които посещават този сайт, вярваме, че кучето не е стока, а приятел и като такъв той не може и не трябва да се продава без документи за произход. Поискай го, моля те, обади им се, бъди настоятелна - това е важно дза теб, за твоето куче, за неговото бъдеще ! Вярвам, че те чакат много щастливи моменти ! r) d)
Публикувано: 27 June 2005 - 11:10 PM
На снимките като бебе е много сладък и има гигантски лапи, което говори за добра костна система и за бъдещо здраво и едро куче!!!
Можеш да му подстрижеш връхчето на опашката - да го окръглиш ! Това е задължително за изложбените кучета, но и като цяло придава по- добър вид - опашката изглежда по-къса и дебела. Загледай се по снимки на лабрадори по изложби и ще забележиш, че всички са подстригани, и че така изглеждат по-добре r)
Публикувано: 27 June 2005 - 11:18 PM
Цитат
Цитат
Моля те, изисквай родословието на кучето задължително ! Това е важно ! Всичко, което се опитваме да правим и да кажем с този сайт, е че едно куче задължително трябва да има родословие. Това е .. нещо задължително. Много от хората, които посещават този сайт, вярваме, че кучето не е стока, а приятел и като такъв той не може и не трябва да се продава без документи за произход. Поискай го, моля те, обади им се, бъди настоятелна - това е важно дза теб, за твоето куче, за неговото бъдеще ! Вярвам, че те чакат много щастливи моменти ! r) d)
Благодаря ти Нанко, спестих си тази препоръка, защото като чуя зоо магазин и изтръпвам! Вероятно кучето има някакво родословие Mozilla Firefox не е обикновено име. Това родословие за което ти трябва да попиташ е експортно родословие от държавата, от която кучето пристига! Експорта ще ти трябва, когато решиш да го заплождаш и искаш кученцата също да са родословни!!!
Публикувано: 27 June 2005 - 11:20 PM
Цитат
Името на кучето е от мен. Има си паспорт. Ще разбера повече след няколко дена r)
Публикувано: 27 June 2005 - 11:40 PM
Публикувано: 27 June 2005 - 11:41 PM
http://www.lordbarkl...nfo/litter1.htm
както тук са написани, но върху хартия! Всяка държава има уникална бланка за родословие, която има защити срещу фалшификации. Кученцето ти може да няма родословие- това не е повод по - малко да го обичаш, но да ти продадат куче без родословие си е измама!
Публикувано: 28 June 2005 - 12:28 AM
Цитат
http://www.lordbarkl...nfo/litter1.htm
както тук са написани, но върху хартия! Всяка държава има уникална бланка за родословие, която има защити срещу фалшификации. Кученцето ти може да няма родословие- това не е повод по - малко да го обичаш, но да ти продадат куче без родословие си е измама!
Не знам нищо по въпроса. Изобщо не съм компетентна. s) Все пак пишеше в сайта им: "...кученца с и без родословие"... Аз от къде да знам, че е важно. s) Ще им се обадя утре да ги подложа на кръстосан разпит!
"ааааамаха! Ще ме цака мене с топла бира" l)
Публикувано: 28 June 2005 - 08:40 AM
Цитат
За Мила ....... През месец октомври 2004г. и аз взех моя мъжки лабрадор Аякс от магазин Фоксел във Варна.
Общо взето бяха много коректни, името на кучето ми го казаха те, за да го рагистрирали уж, дадоха ми и родословия в последствие ........ всъщност се оказа че кучето е родено в развъдник в Горна Оряховица (собственик някой си Петьо Войчев) от два внесени лабрадора от Унгария. Имам ксерокопия от техите паспорти и ми изглеждат редовни.
Струва ми се обаче, че родословното свидетество на моя Аякс не е перфектно ....... изпратих ги на мейла на Матин, но вероятно не ги е видял още за да прецени.
По тази причина мисля, че вървиш по моя път. Иначе кучетата от там са прекрасни и отговорят на всички изисквания на породата. Съмнението обаче ме гризе.....
Затова те съветвам, бъди внимателна (аз не бях ..... влюбих се в кучето и не мислех за друго) .......... и искай всички документи, сигурен съм че ще ти ги осигурят.
Публикувано: 28 June 2005 - 10:58 AM
Цитат
Цитат
За Мила ....... През месец октомври 2004г. и аз взех моя мъжки лабрадор Аякс от магазин Фоксел във Варна.
Общо взето бяха много коректни, името на кучето ми го казаха те, за да го рагистрирали уж, дадоха ми и родословия в последствие ........ всъщност се оказа че кучето е родено в развъдник в Горна Оряховица (собственик някой си Петьо Войчев) от два внесени лабрадора от Унгария. Имам ксерокопия от техите паспорти и ми изглеждат редовни.
Струва ми се обаче, че родословното свидетество на моя Аякс не е перфектно ....... изпратих ги на мейла на Матин, но вероятно не ги е видял още за да прецени.
По тази причина мисля, че вървиш по моя път. Иначе кучетата от там са прекрасни и отговорят на всички изисквания на породата. Съмнението обаче ме гризе.....
Затова те съветвам, бъди внимателна (аз не бях ..... влюбих се в кучето и не мислех за друго) .......... и искай всички документи, сигурен съм че ще ти ги осигурят.
хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам от тези неща и не знам какво да искам от тях. Пък и честно казано, не знам защо е толкова важно да е с родословие, паспорти и т.н. - нали си е твое, нали ти харесва, обичате се... не виждам смилъла ... както и да е. Някой ще ми обясни ли какво да изисквам от Фоксел?
Публикувано: 28 June 2005 - 12:23 PM
1. Паспорт с ваксинациите на кучето. Задължително в него трябва да има: стикери на ваксините с дати на поставянето им. Трябва да са отбелязани датите на вътрешно обезпаразитяване, отново със стикер или изписано на ръка името на препарата. Първото обезпаразитяване задължително трябва да е направено преди поставянето на първата ваксина, тоест около 40 дневна възраст на кучето. Това е много важно за здравето на кучето! Срещу датите на обезпаразитяване трябва да има подпис на лекаря, който ги е извършил и носи отговорност за истинноста на това! Незнам на каква възраст е кучето, ако е на повече от 60 дни, трябва да има и втора ваксина. Ако нещо не е точно отбелязано ги питай! Много е важно вътрешното обезпаразитяване, защото ако не е направено трябва да повториш всичко отначало - обезпаразитяване и ваксиниране. Тъй като между отделните ваксини има срок от минимум 20 дни, сети се - обезпаразитяваш, след няколко дни, ако не изкара глисти слагаш една ваксина, след още 20 дни, друга ваксина и отиваш на около 40 дни, което значително ще забави излизането на кучето.
2. Родословие на кучето: в него трябва да фигурира името, породата, датата на раждане, пола, цвета, производителя, РК номер от седем цифри: например: РК 04359/05, задължително заверен с печат и подпис на служба Племенна книга към Българската Републиканска Федерация по Кинология, роднини до четвърто коляно. Трябва да присъства и логото на БРФК и дата на издаване на родословието. Това е в случай, че родословието е българско. В случай, че е унгарско е горе-долу същото, само че вместо РК номер, имаш MET. Labr. 5241/05 например и заверката е от унгарската федерация, а не от българската.
3. Разбери с каква суха храна е хранено досега и в случай, че решиш да я сменяш с друга, купи малко от старата и я смесвай с новата по схема: първи ден 3:1 в полза на старата, втори ден 1:1, трети ден 1:3 в полза на новата и четвърти ден изцяло на новата.
За всичко останало ще се свържеш с ветеринар.