Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#161 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2005 - 11:20 PM

Цитат

Благодаря ти Нанко, спестих си тази препоръка, защото като чуя зоо магазин и изтръпвам! Вероятно кучето има някакво родословие Модзила Феърфокс не е обикновено име. Това родословие за което ти трябва да попиташ е експортно родословие от държавата, от която кучето пристига! Експорта ще ти трябва, когато решиш да го заплождаш и искаш кученцата също да са родословни!!!

Името на кучето е от мен. Има си паспорт. Ще разбера повече след няколко дена r)

#162 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 June 2005 - 11:40 PM

Ветеринарния паспорт е задължителен, естествено ! Той ще ти помогне да разбереш кога и какви ваксини са му правени, кога трябва отново да бъдет поставени, има ли обезпаразитявания - всичко това следва да е отбелязано там. Но ... родословието е нещо друго. Можеш да прочетеш още в "Да пазим и развиваме породите" - виж тук.

#163 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 11:41 PM

В паспорта на кучето се отбелязват само ветеринарните манипулации - ваксинации, обезпаразитяване и др. В родословието трябва да са написани имената на родителите, прародителите, прапрародителите и т.н.
http://www.lordbarkl...nfo/litter1.htm
както тук са написани, но върху хартия! Всяка държава има уникална бланка за родословие, която има защити срещу фалшификации. Кученцето ти може да няма родословие- това не е повод по - малко да го обичаш, но да ти продадат куче без родословие си е измама!

#164 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 12:28 AM

Цитат

В паспорта на кучето се отбелязват само ветеринарните манипулации - ваксинации, обезпаразитяване и др. В родословието трябва да са написани имената на родителите, прародителите, прапрародителите и т.н.
http://www.lordbarkl...nfo/litter1.htm
както тук са написани, но върху хартия! Всяка държава има уникална бланка за родословие, която има защити срещу фалшификации. Кученцето ти може да няма родословие- това не е повод по - малко да го обичаш, но да ти продадат куче без родословие си е измама!

Не знам нищо по въпроса. Изобщо не съм компетентна. s) Все пак пишеше в сайта им: "...кученца с и без родословие"... Аз от къде да знам, че е важно. s) Ще им се обадя утре да ги подложа на кръстосан разпит!

"ааааамаха! Ще ме цака мене с топла бира" l)

#165 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 08:40 AM

Цитат

.....Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат.........

За Мила ....... През месец октомври 2004г. и аз взех моя мъжки лабрадор Аякс от магазин Фоксел във Варна.
Общо взето бяха много коректни, името на кучето ми го казаха те, за да го рагистрирали уж, дадоха ми и родословия в последствие ........ всъщност се оказа че кучето е родено в развъдник в Горна Оряховица (собственик някой си Петьо Войчев) от два внесени лабрадора от Унгария. Имам ксерокопия от техите паспорти и ми изглеждат редовни.
Струва ми се обаче, че родословното свидетество на моя Аякс не е перфектно ....... изпратих ги на мейла на Матин, но вероятно не ги е видял още за да прецени.

По тази причина мисля, че вървиш по моя път. Иначе кучетата от там са прекрасни и отговорят на всички изисквания на породата. Съмнението обаче ме гризе.....
Затова те съветвам, бъди внимателна (аз не бях ..... влюбих се в кучето и не мислех за друго) .......... и искай всички документи, сигурен съм че ще ти ги осигурят.

#166 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 10:58 AM

Цитат

Цитат

.....Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат.........

За Мила ....... През месец октомври 2004г. и аз взех моя мъжки лабрадор Аякс от магазин Фоксел във Варна.
Общо взето бяха много коректни, името на кучето ми го казаха те, за да го рагистрирали уж, дадоха ми и родословия в последствие ........ всъщност се оказа че кучето е родено в развъдник в Горна Оряховица (собственик някой си Петьо Войчев) от два внесени лабрадора от Унгария. Имам ксерокопия от техите паспорти и ми изглеждат редовни.
Струва ми се обаче, че родословното свидетество на моя Аякс не е перфектно ....... изпратих ги на мейла на Матин, но вероятно не ги е видял още за да прецени.

По тази причина мисля, че вървиш по моя път. Иначе кучетата от там са прекрасни и отговорят на всички изисквания на породата. Съмнението обаче ме гризе.....
Затова те съветвам, бъди внимателна (аз не бях ..... влюбих се в кучето и не мислех за друго) .......... и искай всички документи, сигурен съм че ще ти ги осигурят.

хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам от тези неща и не знам какво да искам от тях. Пък и честно казано, не знам защо е толкова важно да е с родословие, паспорти и т.н. - нали си е твое, нали ти харесва, обичате се... не виждам смилъла ... както и да е. Някой ще ми обясни ли какво да изисквам от Фоксел?

#167 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 12:23 PM

Здравей Мила, от магазина искай:

1. Паспорт с ваксинациите на кучето. Задължително в него трябва да има: стикери на ваксините с дати на поставянето им. Трябва да са отбелязани датите на вътрешно обезпаразитяване, отново със стикер или изписано на ръка името на препарата. Първото обезпаразитяване задължително трябва да е направено преди поставянето на първата ваксина, тоест около 40 дневна възраст на кучето. Това е много важно за здравето на кучето! Срещу датите на обезпаразитяване трябва да има подпис на лекаря, който ги е извършил и носи отговорност за истинноста на това! Незнам на каква възраст е кучето, ако е на повече от 60 дни, трябва да има и втора ваксина. Ако нещо не е точно отбелязано ги питай! Много е важно вътрешното обезпаразитяване, защото ако не е направено трябва да повториш всичко отначало - обезпаразитяване и ваксиниране. Тъй като между отделните ваксини има срок от минимум 20 дни, сети се - обезпаразитяваш, след няколко дни, ако не изкара глисти слагаш една ваксина, след още 20 дни, друга ваксина и отиваш на около 40 дни, което значително ще забави излизането на кучето.

2. Родословие на кучето: в него трябва да фигурира името, породата, датата на раждане, пола, цвета, производителя, РК номер от седем цифри: например: РК 04359/05, задължително заверен с печат и подпис на служба Племенна книга към Българската Републиканска Федерация по Кинология, роднини до четвърто коляно. Трябва да присъства и логото на БРФК и дата на издаване на родословието. Това е в случай, че родословието е българско. В случай, че е унгарско е горе-долу същото, само че вместо РК номер, имаш MET. Labr. 5241/05 например и заверката е от унгарската федерация, а не от българската.

3. Разбери с каква суха храна е хранено досега и в случай, че решиш да я сменяш с друга, купи малко от старата и я смесвай с новата по схема: първи ден 3:1 в полза на старата, втори ден 1:1, трети ден 1:3 в полза на новата и четвърти ден изцяло на новата.
За всичко останало ще се свържеш с ветеринар.

#168 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 12:28 PM

Мила, аз, както сигурно си прочела, си взех кученцето само преди два дни. И аз като теб в началото нямах никаква представа от това какво куче точно искам, защо трябва да е с родословие. Струваше ми се глупаво и някак си снобарско - да нямало бяло петно на козината, да му била незнам си каква опашката и незнам каква захапката. Наистина си мислех, че е само за сноби това и си мислех, че е необходимо само, за да моижеш да го водиш на изложби.
Лабрадора харесвах като куче отдавна, но далеч не се бях спряла на тази порода, мислех за хъски, чау и мн други. Но сега въобще не съжалявам за избора и мисля, че беше най-добрия възможен. Това обаче е друга тема, която не е толкова важна, защото ти вече си се спряла на порода.
Та за родословията. В началото, както казах, бях абсолютен лаик. Нямах представа от нищо и се радвам наистина мн и да използвам случая да благодаря на дог.бг и на пишещите тук за прекрасния сайт. Четох мн дълго точно темите, в които обсъждаха родословията и купуването на кученца без такива и в началото пак не бях убедена, докато не прочетох всичко. Наистина трябва да прочетеш, за да разбереш.
Сега като се замисля, чак ме е срам, че толкова учене по биология, а не осъзнавах един толкова прост факт. Кучетатакоито са с родословие, са с гарантиран просизход. Знаеш, че когато ти продадат малка рунтава топка, която прилича на малък лабрадор, като порастне ще бъде красив голям лабрадор, а не куче с криви крака, корем висящ до земята и дълга, като на коли муцуна (защото единия му дядо е дакел, а баба му е коли) - виждала съм такъв случай за жалост. Второ родителите задължително са изследвани за заболявания и риска да получиш кученце, което щом порастне ще ходи на ветеринар през месец за алергии, ще има проблеми с очите, ще окуцее и др. е сведен наистина до минимум. (по въпроса можеш да прочетеш постовете на Furia_S в да Пазим породите и http://dog.bg/f/inde...=ST&f=22&t=1606.
Трето, това че кученцето ти е с родословие, далеч не означава, че е бъдещ шампион. Възможно е дори да е с дефект, който го дисквалифицира на изложби, но да е с родословие (такива кученца са така наречената пет класа), гарантирано е обаче, че ще е здраво (или поне направено е всичко възможно).
Четвърто - кучетата, както и хората са с различни характери. Всяка порода си има свой уникален темперамент и е ценна (за мен поне) най-вече заради това. Всички качества на лабрадора, които Иглика ти изброи и за които си чела, важат за кученца, които наистина са лабрадори. Ако бебето прилича на лабрадор, но има смесица с още няколко породи, никоий не може да ти гарантира, че то ще има типичния за лабрадор характер.
Пето, въпреки, че родословието не ти го гарантира, то е задължително условие, за да може кучето ти да си има малки един ден и те също да са с родословие и доказан произход.
С две думи, както каза дог.бг, кучето е приятел. Нормално е да искаме да знаем какви са предците му, то е като с хората. Всеки иска да знае кои са родителите му, какви са роднините му. Родословието не е някаква снобарска прищявка, а необходимост, за да си сигурна, че "кученцето ще е такова, каквото го виждаш в мечтите си" (това не е моя реплика, а на Furia) и да е максимално гарантирано, че ще е здравичко, а това е най-важното в крайна сметка. Дано да съм те убедила, че е важно - това бяха нещата, които убедиха мен . Ако някъде бъркам, моля по-опитните да ме поправят.
Колкото до това какви документи ти трябват - мисля, че има мн хора, които са по-компетентни от мен. Но това, което мога да ти кажа и като моя грешка и на мои познати, като начинаещи - ветеринарния паспорт не гарантира, че кученцето ти има родословие, а че е само ваксинирано и обезпаразитено (ако тези неща са вписани в него). Родословието е документ, в който са изброени родителите на кученцето и техните родители и т.н. Но за подробностите другите да казват, аз засега даже не съм виждала оригинално родословие на хартия b).
Та това трябва да им посикаш задължително - родословие и ветеринарен паспорт.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#169 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:02 PM

Теди, дали краката на кучето ти ще се изкривят и гъба или корема му ще увиснат, зависи от тебе. Още много други неща зависят от човека, но за тях по-нататък.

#170 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:14 PM

b) Е, аз имах предвид, че са си му природно криви на това r) И къси (горкото). Ама то и не прилича на лабрадор де. Всъщност май ти бях казвала веднъж за това куче - то беше според продавачите немска овчарка или нещо такова. Просто пример. Както и да е.
Я да питам нещо по-важно. Мойта госпожица, освен че е голямо инатче и цяла нощ се борихме дали да се качи при мен в леглото или да остане на земята (засега в първото сражение аз победих r) ) нещо ми изглежда а....то й малко по-воднисто, отколкото беше в началото. Не мога да кажа,че има разстройство, ама ме притеснява да не получи. Какво да й направя? Сега сме на 3:1 в полза на Юкануба. Да давам ли днес 1:1 или да не й променям храненето?
User's Signature

#171 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:53 PM

Цитат

Здравей Мила, от магазина искай:

1. Паспорт с ваксинациите на кучето. Задължително в него трябва да има: стикери на ваксините с дати на поставянето им. Трябва да са отбелязани датите на вътрешно обезпаразитяване, отново със стикер или изписано на ръка името на препарата. Първото обезпаразитяване задължително трябва да е направено преди поставянето на първата ваксина, тоест около 40 дневна възраст на кучето. Това е много важно за здравето на кучето! Срещу датите на обезпаразитяване трябва да има подпис на лекаря, който ги е извършил и носи отговорност за истинноста на това! Незнам на каква възраст е кучето, ако е на повече от 60 дни, трябва да има и втора ваксина. Ако нещо не е точно отбелязано ги питай! Много е важно вътрешното обезпаразитяване, защото ако не е направено трябва да повториш всичко отначало - обезпаразитяване и ваксиниране. Тъй като между отделните ваксини има срок от минимум 20 дни, сети се - обезпаразитяваш, след няколко дни, ако не изкара глисти слагаш една ваксина, след още 20 дни, друга ваксина и отиваш на около 40 дни, което значително ще забави излизането на кучето.

2. Родословие на кучето: в него трябва да фигурира името, породата, датата на раждане, пола, цвета, производителя, РК номер от седем цифри: например: РК 04359/05, задължително заверен с печат и подпис на служба Племенна книга към Българската Републиканска Федерация по Кинология, роднини до четвърто коляно. Трябва да присъства и логото на БРФК и дата на издаване на родословието. Това е в случай, че родословието е българско. В случай, че е унгарско е горе-долу същото, само че вместо РК номер, имаш MET. Labr. 5241/05 например и заверката е от унгарската федерация, а не от българската.

3. Разбери с каква суха храна е хранено досега и в случай, че решиш да я сменяш с друга, купи малко от старата и я смесвай с новата по схема: първи ден 3:1 в полза на старата, втори ден 1:1, трети ден 1:3 в полза на новата и четвърти ден изцяло на новата.
За всичко останало ще се свържеш с ветеринар.

кучето е на 60 дни точно, С ветеринарен паспорт, правени са му ваксини, и е обезпаразитявано преди това. Само за родословието чакам отговор... но ако няма такова какво??? какво да правя? bl)

#172 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:57 PM

Цитат

хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам ........

Ами аз също не разбирах ...... все пак ми дадоха всички неща - паспорт с ваксините и т.н., родословията на родителите и изобщо всичко което изброи Мартин, включително и родословно свидетелство на кучето ...... с номер - при мен е ПК 008/2004 ЛАБ, мо няма печат от федерацията ...... И ТОВА МАЙ Е ФАТАЛНО .... макар Мартин да не ми казва.

Но това не е болка за умиране ...... без да съм голям разбирател, все пак кучетата от там са истински лабрадори.
Моя Аякс, макар само на 10 месеца, е вече признат помощник в лова - надежден апортьор, а има качества и на подгонващо куче (аз съм запален ловец - а в парк Странджа съм ловувал с много ловци, включително то Франция). Страхотен плувец е и изглежда физически и естетически не по-зле от снимките на шампионите.

Изобщо кучето е добро ....... но както казах по-рано..... горчилката при мен остава, все пак исках да е друго......
НИЩО това ме кара да обичам още повече моя глупчо, да полагам повече грижи за него ..... и повярвай ми, той ми се отплаща достойно ....... шашка с уменията си всички които го срещнат.... а от това няма по-голяма награда за един собственик на куче.
така че не унивай ......... важното е да си обичаш кучето....

#173 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 02:07 PM

Цитат

Цитат

хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам ........

Ами аз също не разбирах ...... все пак ми дадоха всички неща - паспорт с ваксините и т.н., родословията на родителите и изобщо всичко което изброи Мартин, включително и родословно свидетелство на кучето ...... с номер - при мен е ПК 008/2004 ЛАБ, мо няма печат от федерацията ...... И ТОВА МАЙ Е ФАТАЛНО .... макар Мартин да не ми казва.

Но това не е болка за умиране ...... без да съм голям разбирател, все пак кучетата от там са истински лабрадори.
Моя Аякс, макар само на 10 месеца, е вече признат помощник в лова - надежден апортьор, а има качества и на подгонващо куче (аз съм запален ловец - а в парк Странджа съм ловувал с много ловци, включително то Франция). Страхотен плувец е и изглежда физически и естетически не по-зле от снимките на шампионите.

Изобщо кучето е добро ....... но както казах по-рано..... горчилката при мен остава, все пак исках да е друго......
НИЩО това ме кара да обичам още повече моя глупчо, да полагам повече грижи за него ..... и повярвай ми, той ми се отплаща достойно ....... шашка с уменията си всички които го срещнат.... а от това няма по-голяма награда за един собственик на куче.
така че не унивай ......... важното е да си обичаш кучето....

и аз така си мисля, за това попитах защо е толкова важно това родословие. Та.. даже и да няма родословие, даже и да не е лабрадор - аз вече я обичам и никое породисто куче (ако ще с кралско родословие) няма да може да я замести! Всички знаете това. Не отричам, че е по добре С родословие, убедихте ме, но това си е моето кученце!

#174 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 03:41 PM

Здравей кобра и добре дошла. Мисля, че си попаднала на подходящото място. Тук ще ти помогнат да намериш желаното мъниче.
А за Мила, хубаво е, че вече си се привързала толкова към бебето. Дано всичко е О.К. Дори и да няма родословие, като чета от сега как си се запалила, съм сигурна, че ще е много много щастливо и доволно при теб.
А това е за Мартин, защото не знам дали си проверява Личните съобщения - ако не - провери ги, моля, важно е!
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 03:53 PM

Кобра, добре дошла при нас и при най-прекрасните кучета. За това колко са прекрасни, питай Теди и Мила, те са горди собственици на малки пухкави топчици.

Все пак може ли някой да ми каже къде да проверя дали зад номера ПК 008/2004 ЛАБ се крие моя лабрадор или е някой друг, моля ВИ HELPPPP. bl)

#176 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 04:17 PM

Стига с тия лабрадори - GOLDEN RULZZZZZZZ r) b) l)

Радвам се че популярността на ретривърите расте главоломно.
Очакваме всички любители и собственици на лабрадори и голдън ретривъри на полянката между хотел Хилтън и Гарнизонното стрелбище всяка Събота и Неделя от 11.30 l)

#177 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 06:25 PM

РОМАРИО, предполагам си прочел поста ми за Мила. Не искам да те "разочаровам", знам, че това не е вазможно, защото ти си обичаш кучето, независимо от родословието, и така трябва да бъде!!! Този номер не е РК номер, родословието не е заверено никъде, дефакто родословието не е валидно. Отне ми време защото през различни години е имало различни бланки за издаване на родословия! За съжаление бланката от Оряховица не е сред тях.
Ако линиите описани в родословието все пак са верни , то кучето ти има добра унгарска кръв. Minimaxin Quite a Hero е много хубаво куче можеш да видиш негова снимка тук:
http://www.labradorbg.com/Rodnini.htm
Това че родословието не е валидно не трябва да те притеснява! В твоя случай кучето ти вече е пораснало. Според твоите разкази притежава всички работни качества характерни за породата, а ако имаше някакъв здравословен проблем щеше вече да си е проличало.
Много ми се иска да го видя на снимки - така ще мога да ти кажа и как е кучето ,като екстериор.

#178 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 06:54 PM

Дара, само чакай да пораснем и ще видиш черно петънце сред жълтурите в градинката. Ама сме още малки w)
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:12 PM

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха , доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!! r)

#180 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:24 PM

Скъпи приятели, поради големия интерес от разговори на тема Лабрадори до броени дни ще си имаме собствен форум, който ще бъде публикуван на страницата на dogchampions и ще има линк от официалният сайт на породата www.labradorbg.com. Форума още не е оформен , когато стане готов всички сте поканени да се регистрирате.

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни