Лабрадор ретривър
Публикувано: 29 June 2005 - 02:24 PM
Успех!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 29 June 2005 - 03:41 PM
Цитат
Изпратих две снимки на Аякс по този адрес ........ на първата е на два месеца и малко, момента в който го взех, а на втората е на близо девет месеца - фрагмент от обща снимка на последния ловен излет.
Не знам дали тези снимки можат да дадат ясна представа за кучето, все пак са правени с цел спомен, а не за да се показва той ........ утре обаче ще му направя специални снимки във вида в което се намира сега за да се прецени......
А за Кобра ..... имаш късмет, че си попаднала на този форум преди да купиш кучето, а не след това, но след като си чакала до сега за истинско куче, почакай още малко ..... няма начин да не се намери кочу за теб.....
Хубаво е че си решила да вземеш мъжко куче, но без да съм капацитет мисля, че женските са по спокойни като темперамент ...... тук обаче мнение могат а ти дадат по вещите.
Публикувано: 29 June 2005 - 03:45 PM
Цитат
Нека да започнем отначало ...
Какво трябва да купя на кученцето ?
Първото нещо, което трябва да знаеш, е че малкото бебе е много игриво. Но иска да има своя дом ... ще играе с теб, с всички в къщи, но ще иска и да си почива. Къде ще бъде това място ? На този въпрос трябва да отговориш ти ... е, ако оставиш на него да решава, повярвай, почти сигурно то ще реши, че това е леглото ти r) Така че първото нещо, което трябва да определиш и да спазваш - и ти, и то е - неговата къща е неговото място. Неговото спокойствие е важно ... r) Съобрази се с някои неща - в момента то е бебе и е сладко, но ако го вземеш в леглото, то и когато ще порасне, ще иска да спи при теб. Определи правилата, правила, които ще се спазват - така ще е по лесно и за теб, и за него.
Много важни неща са и неговите прибори за храна и вода, неговите играчки. Зъбките му ще растат, то ще иска да гризка нещо - това могат да бъдат и обувките ти, ако не му осигуриш неща, с които да си играе. Покрий кабелите в къщи и не го пускай до там. Запомни - възпитанието на кучето започва от момента, от който бебето стъпи в твоя ден. Ти ще възпитаваш него, то теб - процеса е обратен и взаимен. Учите се и двамата ... учите се да живеете заедно, да се разбирате, да се опознавате взаимно - бъди активната страна, но винаги помни, че ти си "водача на глутницата" r)
За терасата няма проблем, примерно Кевин обича да е на терасата, спи си там ... ако е в къщи, обикновенно когато спи след обяд, винаги някой минава и го буди, а на него му трябва спокойствие. Вярно, ще плаче отначало, защото ще иска да е при теб - аз сложих едно старо одеяло и той така си свикна с него, че сега спи където му го сложа r)
Килимите ... прежали ги r) Шегувам се, но бъди готова на всичко. За пишкане и по голяма нужда - свиквай го на ритъм и извеждане в еднакви часове от малко. Ако един ден го изведеш в 7.30 преди работа примерно, в неделя не спи до 10, а стани и го изведи пак в 7.30 ... то трябва да свиква на режим, да знае, че ще излезе навън. Същото е и с храната ... не му давай храна по всяко време, а в определени часове, като при малките бебета. Да, задължително е да е в къщи - всяко едно куче иска да е част от глутницата си, и ако е изгонено на терасата, ще се чубства нещастно. Играйте с него в къщи, гали го, нека да свиква ... но имайте команда примерно "място" при което то да си отива на терасата, ако си решила, че неговото място е там. И внимавай много - малките кученца са много изобретателни ... ще разказвам още, само попитай ... повярвай, приключенията ви едва сега започват ! Успех !
Публикувано: 29 June 2005 - 03:50 PM
Прикачени файлове
-
Ajax_4.jpg (25.05K)
Брой сваляния: 145
Публикувано: 29 June 2005 - 03:55 PM
Прикачени файлове
-
Ajax81.JPG (12.41K)
Брой сваляния: 152
Публикувано: 29 June 2005 - 05:37 PM
Ако обаче имаш опит с кучетата, може и мъжко да не ти прави проблем - аз нямам и затова предпочетох по-спокойно женско куче.
И Ромарио е прав. наистина имаш късмет, точно както и аз, че попадна на форума преди да вземеш кученцето.
За това, че не можеш да се свържеш с Мартин - във форума на лабрадорите, където са обявите е посочен GSM-ът му и e-mail-ът му - laboriero@yahoo.com

Публикувано: 29 June 2005 - 06:49 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 29 June 2005 - 07:07 PM
За Кобра - никак не е сложно да се сдобиеш с куче, каквото искаш - от където и да е то. Преди година гледах завистливо снимки на Кинг - един от любимите ми лабрадори, който живее в Москва
http://www.king-labrador.narod.ru/ , а вече от два месеца в къщи живее негова дъщеря.
За кученцата от Сърбия страхотни са - шоу клас , много переспективни и което рядко се случва - всичките са страшно еднакви!!! Шоколадовата женска си остава в развъдника - не я продават. Шоколадовият мъжки го купиха веднага - човек от Белград,който чака от1992г за такъв цвят мъжко куче! Жълтата женска до преди 1 седмица я пазеха, защото мислеха да си оставят и нея, но решиха да разнообразят кръвната линия тоест да не си запазват сестри. Бояна - развъдчика, веднага ни писа ако я искаме ние, но тогава нямаше желаещи и я купува прецедателя на Нишко киноложко дружество! Единият черен мъжки за наша голяма радост идва в България - остават другия черен мъжки, в което обаче не съм сигурна и двете черни женски. Не е толкова трудно да си вземеш кучето от Сърбия - в този случай Бояна ще го донесе до границата. Момчето , което купува мъжкия ще го докара до София и може да докара и друго куче с него!!!
За кученцата от Пловдив - за съжаление за сега те са без родословия! Майката е сестра на Баркли - нашето куче и има родословие. Мъжкият Лео е един от най-красивите черни лабрадори който съм виждала. Кучето е от Италия с много хубаво родословие пълно с английски прадеди! Купено е обаче от прекупвач и оригинала на родословието е изгубен по трасето. За това водим преговори с Италианската федерация да ни издадат дубликат, за да може и бебетата да са с родословия. Дали това ще стане обаче не мога да гарантирам. Скоро, когато кученцата престанат да приличат на мишки ще побликуваме снимки!!! След малко ще пратя линк към снимки на кученце от предишно кучило на Лео!!!
Публикувано: 29 June 2005 - 07:27 PM
http://client.websho...382113423JUhGLJ
Колкото до контактите с Мартин, живея с него - най-добре е да говорите по телефона. Приказлив е , но не му се пише много!
Публикувано: 29 June 2005 - 07:44 PM
Цитат
Какво трябва да купя на кученцето ?
Първото нещо, което трябва да знаеш, е че малкото бебе е много игриво. Но иска да има своя дом ... ще играе с теб, с всички в къщи, но ще иска и да си почива. Къде ще бъде това място ? На този въпрос трябва да отговориш ти ... е, ако оставиш на него да решава, повярвай, почти сигурно то ще реши, че това е леглото ти r) Така че първото нещо, което трябва да определиш и да спазваш - и ти, и то е - неговата къща е неговото място. Неговото спокойствие е важно ... r) Съобрази се с някои неща - в момента то е бебе и е сладко, но ако го вземеш в леглото, то и когато ще порасне, ще иска да спи при теб. Определи правилата, правила, които ще се спазват - така ще е по лесно и за теб, и за него.
Много важни неща са и неговите прибори за храна и вода, неговите играчки. Зъбките му ще растат, то ще иска да гризка нещо - това могат да бъдат и обувките ти, ако не му осигуриш неща, с които да си играе. Покрий кабелите в къщи и не го пускай до там. Запомни - възпитанието на кучето започва от момента, от който бебето стъпи в твоя ден. Ти ще възпитаваш него, то теб - процеса е обратен и взаимен. Учите се и двамата ... учите се да живеете заедно, да се разбирате, да се опознавате взаимно - бъди активната страна, но винаги помни, че ти си "водача на глутницата" r)
За терасата няма проблем, примерно Кевин обича да е на терасата, спи си там ... ако е в къщи, обикновенно когато спи след обяд, винаги някой минава и го буди, а на него му трябва спокойствие. Вярно, ще плаче отначало, защото ще иска да е при теб - аз сложих едно старо одеяло и той така си свикна с него, че сега спи където му го сложа r)
Килимите ... прежали ги r) Шегувам се, но бъди готова на всичко. За пишкане и по голяма нужда - свиквай го на ритъм и извеждане в еднакви часове от малко. Ако един ден го изведеш в 7.30 преди работа примерно, в неделя не спи до 10, а стани и го изведи пак в 7.30 ... то трябва да свиква на режим, да знае, че ще излезе навън. Същото е и с храната ... не му давай храна по всяко време, а в определени часове, като при малките бебета. Да, задължително е да е в къщи - всяко едно куче иска да е част от глутницата си, и ако е изгонено на терасата, ще се чубства нещастно. Играйте с него в къщи, гали го, нека да свиква ... но имайте команда примерно "място" при което то да си отива на терасата, ако си решила, че неговото място е там. И внимавай много - малките кученца са много изобретателни ... ще разказвам още, само попитай ... повярвай, приключенията ви едва сега започват ! Успех !
Ето тук съм взела някои неща. Как мислите, трябва ли да ги сменя? bl)
Публикувано: 29 June 2005 - 08:21 PM
Публикувано: 29 June 2005 - 08:48 PM
Но наистина е по-добре да се обадиш на Мартин. Той няма да има нищо против да ти обясни всичко - лично аз като търсех кученцето все му пишех,. а той все ми звънеше r). Накрая се научих де:). Мисля, че го мързи да пише, ама айде няма да му казваме b). Но иначе ще ти обясни най-добре за кученцата, няма смисъл аз да му предавам думите и да говоря дочути оттук, оттам неща. И на мен кученцето ми харесва, а щом Иглика и Мартин са пуснали обява в сайта значи са си наистина хубави, здравички и добре гледани. Така че, дерзай b)
Стискам палци. Ти всъщност къде живееш?

Публикувано: 29 June 2005 - 09:09 PM
Ами ... r) мисля, че паничката не е практична ... шампоана трябва да е за бебета, храната ... не зная защо, но на мен лично не ми допада педигри ... а каишаката - пак лични предпочитания към Фронтлайн. r) Но си се подготвила ! Кога пристига бебока ?
Публикувано: 29 June 2005 - 09:21 PM
Публикувано: 29 June 2005 - 09:38 PM
Цитат
Споко ... питай ме мен като си чаках бебето от Москва ... какво беше, леле d) Всяка сутрин се събуждах с мисълта как ще дойде и кога, нямах транспорт, редях ги всякакви, бях решил вече аз да пътувам, за да си го взема ! Ще дойде, събота е ... близо ! Ще го сънуваш още две вечери и след това повече няма да си сама ! r) Ще видиш какво ще стане ... ще им ада пишеш ! Отсега подготвям една тема - Въпросите на Мила l) Знаеш ли, наистина се радвам ... покрай този сайт израснах с един куп кученца, познавам ги от бебета, радваме се всички на снимките им, на лудориите им, гледаме как постепенно израстват ! Всичко ще бъде наред и ще имаш едно невероятно същество до теб !!! d)
Публикувано: 29 June 2005 - 11:22 PM
Цитат
Леле това прозвуча..... толкова хубаво...... r)
Дано да си прав, защото аз много се притеснявам за Нея..... да не и се случи нещо докато дойде тук при мен, а след това аз ще си я гледкам и ще я глезя, ще бъде най-щастливото куче. Обещавам! Само да си я прибера... s)
Публикувано: 29 June 2005 - 11:55 PM
http://www.lordbarkley.info/ За напред те чакат само радости.
Публикувано: 30 June 2005 - 08:34 AM
Много е хубаво като чета колко много си обичаш от сега малкото кученце:). Наистина ще бъде много щастливичко:).