Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#167 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2005 - 12:23 PM

Здравей Мила, от магазина искай:

1. Паспорт с ваксинациите на кучето. Задължително в него трябва да има: стикери на ваксините с дати на поставянето им. Трябва да са отбелязани датите на вътрешно обезпаразитяване, отново със стикер или изписано на ръка името на препарата. Първото обезпаразитяване задължително трябва да е направено преди поставянето на първата ваксина, тоест около 40 дневна възраст на кучето. Това е много важно за здравето на кучето! Срещу датите на обезпаразитяване трябва да има подпис на лекаря, който ги е извършил и носи отговорност за истинноста на това! Незнам на каква възраст е кучето, ако е на повече от 60 дни, трябва да има и втора ваксина. Ако нещо не е точно отбелязано ги питай! Много е важно вътрешното обезпаразитяване, защото ако не е направено трябва да повториш всичко отначало - обезпаразитяване и ваксиниране. Тъй като между отделните ваксини има срок от минимум 20 дни, сети се - обезпаразитяваш, след няколко дни, ако не изкара глисти слагаш една ваксина, след още 20 дни, друга ваксина и отиваш на около 40 дни, което значително ще забави излизането на кучето.

2. Родословие на кучето: в него трябва да фигурира името, породата, датата на раждане, пола, цвета, производителя, РК номер от седем цифри: например: РК 04359/05, задължително заверен с печат и подпис на служба Племенна книга към Българската Републиканска Федерация по Кинология, роднини до четвърто коляно. Трябва да присъства и логото на БРФК и дата на издаване на родословието. Това е в случай, че родословието е българско. В случай, че е унгарско е горе-долу същото, само че вместо РК номер, имаш MET. Labr. 5241/05 например и заверката е от унгарската федерация, а не от българската.

3. Разбери с каква суха храна е хранено досега и в случай, че решиш да я сменяш с друга, купи малко от старата и я смесвай с новата по схема: първи ден 3:1 в полза на старата, втори ден 1:1, трети ден 1:3 в полза на новата и четвърти ден изцяло на новата.
За всичко останало ще се свържеш с ветеринар.

#168 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 12:28 PM

Мила, аз, както сигурно си прочела, си взех кученцето само преди два дни. И аз като теб в началото нямах никаква представа от това какво куче точно искам, защо трябва да е с родословие. Струваше ми се глупаво и някак си снобарско - да нямало бяло петно на козината, да му била незнам си каква опашката и незнам каква захапката. Наистина си мислех, че е само за сноби това и си мислех, че е необходимо само, за да моижеш да го водиш на изложби.
Лабрадора харесвах като куче отдавна, но далеч не се бях спряла на тази порода, мислех за хъски, чау и мн други. Но сега въобще не съжалявам за избора и мисля, че беше най-добрия възможен. Това обаче е друга тема, която не е толкова важна, защото ти вече си се спряла на порода.
Та за родословията. В началото, както казах, бях абсолютен лаик. Нямах представа от нищо и се радвам наистина мн и да използвам случая да благодаря на дог.бг и на пишещите тук за прекрасния сайт. Четох мн дълго точно темите, в които обсъждаха родословията и купуването на кученца без такива и в началото пак не бях убедена, докато не прочетох всичко. Наистина трябва да прочетеш, за да разбереш.
Сега като се замисля, чак ме е срам, че толкова учене по биология, а не осъзнавах един толкова прост факт. Кучетатакоито са с родословие, са с гарантиран просизход. Знаеш, че когато ти продадат малка рунтава топка, която прилича на малък лабрадор, като порастне ще бъде красив голям лабрадор, а не куче с криви крака, корем висящ до земята и дълга, като на коли муцуна (защото единия му дядо е дакел, а баба му е коли) - виждала съм такъв случай за жалост. Второ родителите задължително са изследвани за заболявания и риска да получиш кученце, което щом порастне ще ходи на ветеринар през месец за алергии, ще има проблеми с очите, ще окуцее и др. е сведен наистина до минимум. (по въпроса можеш да прочетеш постовете на Furia_S в да Пазим породите и http://dog.bg/f/inde...=ST&f=22&t=1606.
Трето, това че кученцето ти е с родословие, далеч не означава, че е бъдещ шампион. Възможно е дори да е с дефект, който го дисквалифицира на изложби, но да е с родословие (такива кученца са така наречената пет класа), гарантирано е обаче, че ще е здраво (или поне направено е всичко възможно).
Четвърто - кучетата, както и хората са с различни характери. Всяка порода си има свой уникален темперамент и е ценна (за мен поне) най-вече заради това. Всички качества на лабрадора, които Иглика ти изброи и за които си чела, важат за кученца, които наистина са лабрадори. Ако бебето прилича на лабрадор, но има смесица с още няколко породи, никоий не може да ти гарантира, че то ще има типичния за лабрадор характер.
Пето, въпреки, че родословието не ти го гарантира, то е задължително условие, за да може кучето ти да си има малки един ден и те също да са с родословие и доказан произход.
С две думи, както каза дог.бг, кучето е приятел. Нормално е да искаме да знаем какви са предците му, то е като с хората. Всеки иска да знае кои са родителите му, какви са роднините му. Родословието не е някаква снобарска прищявка, а необходимост, за да си сигурна, че "кученцето ще е такова, каквото го виждаш в мечтите си" (това не е моя реплика, а на Furia) и да е максимално гарантирано, че ще е здравичко, а това е най-важното в крайна сметка. Дано да съм те убедила, че е важно - това бяха нещата, които убедиха мен . Ако някъде бъркам, моля по-опитните да ме поправят.
Колкото до това какви документи ти трябват - мисля, че има мн хора, които са по-компетентни от мен. Но това, което мога да ти кажа и като моя грешка и на мои познати, като начинаещи - ветеринарния паспорт не гарантира, че кученцето ти има родословие, а че е само ваксинирано и обезпаразитено (ако тези неща са вписани в него). Родословието е документ, в който са изброени родителите на кученцето и техните родители и т.н. Но за подробностите другите да казват, аз засега даже не съм виждала оригинално родословие на хартия b).
Та това трябва да им посикаш задължително - родословие и ветеринарен паспорт.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#169 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:02 PM

Теди, дали краката на кучето ти ще се изкривят и гъба или корема му ще увиснат, зависи от тебе. Още много други неща зависят от човека, но за тях по-нататък.

#170 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:14 PM

b) Е, аз имах предвид, че са си му природно криви на това r) И къси (горкото). Ама то и не прилича на лабрадор де. Всъщност май ти бях казвала веднъж за това куче - то беше според продавачите немска овчарка или нещо такова. Просто пример. Както и да е.
Я да питам нещо по-важно. Мойта госпожица, освен че е голямо инатче и цяла нощ се борихме дали да се качи при мен в леглото или да остане на земята (засега в първото сражение аз победих r) ) нещо ми изглежда а....то й малко по-воднисто, отколкото беше в началото. Не мога да кажа,че има разстройство, ама ме притеснява да не получи. Какво да й направя? Сега сме на 3:1 в полза на Юкануба. Да давам ли днес 1:1 или да не й променям храненето?
User's Signature

#171 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:53 PM

Цитат

Здравей Мила, от магазина искай:

1. Паспорт с ваксинациите на кучето. Задължително в него трябва да има: стикери на ваксините с дати на поставянето им. Трябва да са отбелязани датите на вътрешно обезпаразитяване, отново със стикер или изписано на ръка името на препарата. Първото обезпаразитяване задължително трябва да е направено преди поставянето на първата ваксина, тоест около 40 дневна възраст на кучето. Това е много важно за здравето на кучето! Срещу датите на обезпаразитяване трябва да има подпис на лекаря, който ги е извършил и носи отговорност за истинноста на това! Незнам на каква възраст е кучето, ако е на повече от 60 дни, трябва да има и втора ваксина. Ако нещо не е точно отбелязано ги питай! Много е важно вътрешното обезпаразитяване, защото ако не е направено трябва да повториш всичко отначало - обезпаразитяване и ваксиниране. Тъй като между отделните ваксини има срок от минимум 20 дни, сети се - обезпаразитяваш, след няколко дни, ако не изкара глисти слагаш една ваксина, след още 20 дни, друга ваксина и отиваш на около 40 дни, което значително ще забави излизането на кучето.

2. Родословие на кучето: в него трябва да фигурира името, породата, датата на раждане, пола, цвета, производителя, РК номер от седем цифри: например: РК 04359/05, задължително заверен с печат и подпис на служба Племенна книга към Българската Републиканска Федерация по Кинология, роднини до четвърто коляно. Трябва да присъства и логото на БРФК и дата на издаване на родословието. Това е в случай, че родословието е българско. В случай, че е унгарско е горе-долу същото, само че вместо РК номер, имаш MET. Labr. 5241/05 например и заверката е от унгарската федерация, а не от българската.

3. Разбери с каква суха храна е хранено досега и в случай, че решиш да я сменяш с друга, купи малко от старата и я смесвай с новата по схема: първи ден 3:1 в полза на старата, втори ден 1:1, трети ден 1:3 в полза на новата и четвърти ден изцяло на новата.
За всичко останало ще се свържеш с ветеринар.

кучето е на 60 дни точно, С ветеринарен паспорт, правени са му ваксини, и е обезпаразитявано преди това. Само за родословието чакам отговор... но ако няма такова какво??? какво да правя? bl)

#172 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 01:57 PM

Цитат

хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам ........

Ами аз също не разбирах ...... все пак ми дадоха всички неща - паспорт с ваксините и т.н., родословията на родителите и изобщо всичко което изброи Мартин, включително и родословно свидетелство на кучето ...... с номер - при мен е ПК 008/2004 ЛАБ, мо няма печат от федерацията ...... И ТОВА МАЙ Е ФАТАЛНО .... макар Мартин да не ми казва.

Но това не е болка за умиране ...... без да съм голям разбирател, все пак кучетата от там са истински лабрадори.
Моя Аякс, макар само на 10 месеца, е вече признат помощник в лова - надежден апортьор, а има качества и на подгонващо куче (аз съм запален ловец - а в парк Странджа съм ловувал с много ловци, включително то Франция). Страхотен плувец е и изглежда физически и естетически не по-зле от снимките на шампионите.

Изобщо кучето е добро ....... но както казах по-рано..... горчилката при мен остава, все пак исках да е друго......
НИЩО това ме кара да обичам още повече моя глупчо, да полагам повече грижи за него ..... и повярвай ми, той ми се отплаща достойно ....... шашка с уменията си всички които го срещнат.... а от това няма по-голяма награда за един собственик на куче.
така че не унивай ......... важното е да си обичаш кучето....

#173 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 02:07 PM

Цитат

Цитат

хех.. точно като мен. Лошото е че аз не разбирам ........

Ами аз също не разбирах ...... все пак ми дадоха всички неща - паспорт с ваксините и т.н., родословията на родителите и изобщо всичко което изброи Мартин, включително и родословно свидетелство на кучето ...... с номер - при мен е ПК 008/2004 ЛАБ, мо няма печат от федерацията ...... И ТОВА МАЙ Е ФАТАЛНО .... макар Мартин да не ми казва.

Но това не е болка за умиране ...... без да съм голям разбирател, все пак кучетата от там са истински лабрадори.
Моя Аякс, макар само на 10 месеца, е вече признат помощник в лова - надежден апортьор, а има качества и на подгонващо куче (аз съм запален ловец - а в парк Странджа съм ловувал с много ловци, включително то Франция). Страхотен плувец е и изглежда физически и естетически не по-зле от снимките на шампионите.

Изобщо кучето е добро ....... но както казах по-рано..... горчилката при мен остава, все пак исках да е друго......
НИЩО това ме кара да обичам още повече моя глупчо, да полагам повече грижи за него ..... и повярвай ми, той ми се отплаща достойно ....... шашка с уменията си всички които го срещнат.... а от това няма по-голяма награда за един собственик на куче.
така че не унивай ......... важното е да си обичаш кучето....

и аз така си мисля, за това попитах защо е толкова важно това родословие. Та.. даже и да няма родословие, даже и да не е лабрадор - аз вече я обичам и никое породисто куче (ако ще с кралско родословие) няма да може да я замести! Всички знаете това. Не отричам, че е по добре С родословие, убедихте ме, но това си е моето кученце!

#174 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 03:41 PM

Здравей кобра и добре дошла. Мисля, че си попаднала на подходящото място. Тук ще ти помогнат да намериш желаното мъниче.
А за Мила, хубаво е, че вече си се привързала толкова към бебето. Дано всичко е О.К. Дори и да няма родословие, като чета от сега как си се запалила, съм сигурна, че ще е много много щастливо и доволно при теб.
А това е за Мартин, защото не знам дали си проверява Личните съобщения - ако не - провери ги, моля, важно е!
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 03:53 PM

Кобра, добре дошла при нас и при най-прекрасните кучета. За това колко са прекрасни, питай Теди и Мила, те са горди собственици на малки пухкави топчици.

Все пак може ли някой да ми каже къде да проверя дали зад номера ПК 008/2004 ЛАБ се крие моя лабрадор или е някой друг, моля ВИ HELPPPP. bl)

#176 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 04:17 PM

Стига с тия лабрадори - GOLDEN RULZZZZZZZ r) b) l)

Радвам се че популярността на ретривърите расте главоломно.
Очакваме всички любители и собственици на лабрадори и голдън ретривъри на полянката между хотел Хилтън и Гарнизонното стрелбище всяка Събота и Неделя от 11.30 l)

#177 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 06:25 PM

РОМАРИО, предполагам си прочел поста ми за Мила. Не искам да те "разочаровам", знам, че това не е вазможно, защото ти си обичаш кучето, независимо от родословието, и така трябва да бъде!!! Този номер не е РК номер, родословието не е заверено никъде, дефакто родословието не е валидно. Отне ми време защото през различни години е имало различни бланки за издаване на родословия! За съжаление бланката от Оряховица не е сред тях.
Ако линиите описани в родословието все пак са верни , то кучето ти има добра унгарска кръв. Minimaxin Quite a Hero е много хубаво куче можеш да видиш негова снимка тук:
http://www.labradorbg.com/Rodnini.htm
Това че родословието не е валидно не трябва да те притеснява! В твоя случай кучето ти вече е пораснало. Според твоите разкази притежава всички работни качества характерни за породата, а ако имаше някакъв здравословен проблем щеше вече да си е проличало.
Много ми се иска да го видя на снимки - така ще мога да ти кажа и как е кучето ,като екстериор.

#178 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 06:54 PM

Дара, само чакай да пораснем и ще видиш черно петънце сред жълтурите в градинката. Ама сме още малки w)
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:12 PM

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха , доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!! r)

#180 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:24 PM

Скъпи приятели, поради големия интерес от разговори на тема Лабрадори до броени дни ще си имаме собствен форум, който ще бъде публикуван на страницата на dogchampions и ще има линк от официалният сайт на породата www.labradorbg.com. Форума още не е оформен , когато стане готов всички сте поканени да се регистрирате.

#181 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:50 PM

Цитат

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха , доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!! r)

Много ти благодаря за помоща. Аз днес ги подкастрих малко Фоксел и почнаха да ми се умилкват. Мисля, че няма да имам проблеми. Благодаря ти още веднъж. Вече чакам само да дойде събота и каквото сабя покаже

#182 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:57 PM

Това е адреса на новия форум!!! Не до дни, а веднага можете да влезете и да се регистрирате!!!
Надявам се и там да ви е интересно и приятно. Не забравяйте и ДогБг!!!

http://dogchampions....f3c670180b66742

b) b) b)

#183 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 08:56 PM

искам да попитам, кучето може ли да се извежда навин като е толкова малко, на колко трябва да е за да го изведа, от какво зависи (освен от времето) - понеже е лято мисля че няма да е лошо.. bl)

#184 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2005 - 09:03 PM

Цитат

искам да попитам, кучето може ли да се извежда навин като е толкова малко, на колко трябва да е за да го изведа, от какво зависи (освен от времето) - понеже е лято мисля че няма да е лошо.. bl)

Когато си вземеш куче бебе, първото нещо, което трябва да направиш и да видиш в ветеринарния му паспорт какви ваксини са му поставени. Можеш да го извеждаш чак след поставянето на втората му ваксина. Най общо взето, ваксините пазят от лоши болести по кученцето, защото то е още бебе и е много уязвимо. Когато започнеш да го извеждаш, само не го дряж много време на слънце и важно - не го натоварвай ! В смисъл, то ще иска да те следва навсякъде, но ти не ходи много на дълги растояния, оставяй го да си играе само и кагота се умори, го прибирай. И друго важно - не го оставяй да слиза само по стълби. r)

#185 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2005 - 09:08 PM

Цитат

Цитат

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат  всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни  - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини  обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се    презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха ,  доверявайки ти се , без да се противи.
Стискам ти палци и успех!!!  r)

Много ти благодаря за помоща. Аз днес ги подкастрих малко Фоксел и почнаха да ми се умилкват. Мисля, че няма да имам проблеми. Благодаря ти още веднъж. Вече чакам само да дойде събота и каквото сабя покаже

Благодаря ти ! Е, не трябва да ги кастряш, а да задаваш точните въпроси ... дано ме разбираш, но има хора, за които кучето е стока. Развъждат го както си искат, просто пуснати кучета в двора и се кръщават с гръмкото има развъдник. Преди свяко кучило - преди да се заплоди женската, трябва дасе направят изследвания, които са задължителни - за бруцелоза и за дисплазия, за да има някаква гаранция, че бъдещите бебета ще са здрави и ще радват свойте стопани. За съжаление много хора не го правят ... затова те съветваме да изискваш родословието, ако всичко е наред, не би трябвало да има проблеми. Зная, че при теб всичко ще е наред и стискаме палци ! И парщай снимки, ще се радваме да го видим и да се запознаем с него ! r) d)

#186 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 09:49 PM

Цитат

Можеш да го извеждаш чак след поставянето на втората му ваксина

Аз съм малко новак, ама не трябва ли да се извежда 10 дни след третата ваксина. Аз поне така знам, или поне седмица. Мила, нали каза, че на кученцето са му бити първите две ваксини. Трябва да видиш (в паспорта трябва да пише) кога е правена втората ваксина и около 20 дни след това трябва да е третата.... ох.... пак има хора, които могат да ти кажат по-добре. В смисъл аз мога да ти кажа какво знам аз ама още ми е мн несигурно да давам съвети.
Предполагам ще те стресне факта, че трябва да седи вкъщи и ще пишка и ака навсякъде. Незнам какъв ще бъде характера на новото мъниче, но моето топче е адски гнусливо и ака и пишка само на едно определено място. Аз го запомних, сложих й вестник и сега няма никакъв проблем с чистенето. Само не обича да си върши работата два пъти на едно място, ама ако и чистиш навреме не е проблем май r). Е, аз съм чувала и за по-лоши случаи r), ама ще мине и това.
А за лабрадорския форум - браво на Марто и Иглика за ентусиазма и търпението. Аз обещавам да пиша честичко за беличките и проблемите (дано са малко) на Грита.
User's Signature

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни