Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#508 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2006 - 07:10 PM

твърдо съм решен да си взема но аз не разбирам много от ку4ета така 4е бихте ли ми казали кои са добрите развъдници!! Блогодяра много!!!Много ще се радвам ако мога да си взема кученце до 24 дек tyy!! d)

#509 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:16 PM

Аз лично отглеждам две кучета в 60 квадрата апартамент. Няма никакъв проблем с размера на жилището, просто кучетата от породата Лабрадор имат нужда от грижи и внимание и от минимум едночасова активна разходка на ден. В началото бебето куче ще трябва да излиза по 3 пъти на ден, след 6тия месец обаче, ще му стигат само сутрешната и вечерната разходка, стига те да са достатъчно продължителни и през времето на разходката вие да се занимавате с кучето - да хвърляте предмет, да тичате заедно или да карате колело и кучето да тича до вас. Лятото ще имат нужда от плуване. Това е . Надявам се да съм била полезна!

#510 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 07:34 PM

да благодаря много иглика ,но ти от куде си взе кученцето???

много бих се радвал да го взема преди коледа

#511 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 10:29 PM

ПИШЕТЕЕЕЕ!!! a) a) a) a)

#512 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 01:40 AM

Виж, много е трудно да си вземеш кученце точно за Коледа. Доколкото аз знам в момента няма кучило с кученца готови и отгледани за взимане. Обикновено когато човек реши да взима куче първо подбира развъдника, конкретните родители и връзка, в последствие изчаква да се родят кученцата и си взима бебето, когато е готово.
При мен едното ми куче е от развъдник Блондфел - Пловдив, а другото от Русия.
Не знам какво точно куче искаш домашен любимец, шоу клас лабрадор с родословие или без. Мъжко или женско, жълто, кафяво черно???
Според мен първо потърси добре, намери това, което те удовлетворява и тогава го вземи. Все пак с това куче ще живеете заедно 10-15 години не можеш да вземеш просто каквото и да е!

#513 Потребителят е офлайн   dimetto Икона

Публикувано: 20 December 2006 - 09:18 AM

Здравейте! От дълго време искам да си имам един от тези сладури (пясъчен Лабрадор) но едва сега имам възможност:) За съжаление разбрах, че преди Коледа трудно мога да си намеря такъв s) И все пак ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате как и дали въобще мога да открия някой мъник w)
Благодаря!

#514 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 09:35 AM

Кучето не е телевизор, да отидеш в някоя голяма верига и да си го вземеш веднага. Между решението да отглеждаш куче от дадена порода и неговото пристигане в къщи би трябвало да има един не много кратък процес, който е и най-важния - изборът на развъдник и връзка. Въоръжи се с търпение, чети, търси - по този начин ще си сигурен, че трудно ще сбъркаш

#515 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 11:22 AM

НЕ ВЗИМАЙ кученце от развъдника Блондфел в Белащица, нито се доверявай на клуб БЛРК (за които пише потребителят Иглика). Кученцата взети от там често са с дисплазия (баща на нашето куче е Баркли Блондфел, има дисплазия и оттам и нашата Грита - негова дъщеря, също има. Има и други случаи, но хората предпочитат да не пишат за това.) Друг чест проблем е този с челюстите - обратна захапка, прогнатия!
ЕДИНСТВЕНИЯТ регистриран официално в БРФК клуб, е клубът в Асеновград
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
клубът работи с различни развъдчици - попитай.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#516 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 08:57 AM

Дани, ще ти задам няколко въпроса.
1. Колко кучета са произведени в Белащица?
2. Колко кучета са с тежка степен на дисплазия?
3. Колко от тях са с прогнатия?
4. Кучетата от развъдниците в Асеновград снимат ли се за дисплазия?
5. Къде са снимките?
6. В крайна сметка какво е заключението за твоето куче от Паскалев в Ст. Загора?

Защото досега говориш само ей така... без факти.
Генетични проблеми винаги ще има Ако хората можеха да правят нещата така, че да няма нито едно куче с генно предавано заболяване, то бъди сигурна, че нямаше да има такива заболявания.

И си имай едно наум като рекламираш от къде хората да си вземат кучетата, защото ако някой те послуша, вземе куче от някой развъдник, който ти в момента рекламираш и се появи генетичен дефект(не дай Боже)... какво ще говориш тогава? Или според теб това е невъзможно?

#517 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:03 PM

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ КОНКРЕТЕН РАЗВЪДНИК! Посочвам ЕДИНСТВЕНИЯ регистриран към БРФК КЛУБ - тоест единствения, който може да издава български родословия.
За Грита - от Стара Загора потвърдиха степента на дисплазия. Кои са другите кучета с проблеми - да посочват собствниците. Нямам право да спрягам имена, без тяхно. Но, повярвай - има ги и не са малко. (Или не си чувал за Гера и за дете на Баркли с обратна захапка - за името ще се сетиш сам). За останалите - Мила ги беше описала подробно - питай я. В София, Русе, Варна.
Генетичните проблеми, за които знам, са в все рода Блондфел. За статистика (за каквато питаш) попитах и аз, ама народът си мълчи. А иначе, лично по мои ориентировъчни наблюдения - средно поне по 1 кученце от кучило Блондфел има проблем. Ако това е нормално от гледна точка на развъждане - пардон! За мен, от човешка гледна точка не е нормално!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#518 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:07 PM

Както си и мислех - празни приказки и нито един точен отговор.

#519 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 12:14 PM

Защо - на твоите кое им е точното? Или може би ти посочи статистика - толкова произведени и само толкова с проблеми?
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 December 2006 - 01:03 PM

Моля, danny, ограничете се до вашия случай и не говорете от името на други хора, освен ако те не са ви упълномощили, което следва да обявите.
Когато компрометирате лица и организации подкрепяйте с факти, които могат да бъдат проверени.
Желателно е при такива тежки обвинения да напишете името си, както и името на вашето кученце по родословие.
Спокойно можете да изложите вашия случай така, както това е направено във Ветеринарен кабинет - заболяване на окото.

#521 Потребителят е офлайн   chiochips Икона

Публикувано: 21 December 2006 - 04:51 PM

Здравейте :-)

Искам да ви питам, нормално ли е малкото ми лабрадорче на 2 месеца и половина, да не лае често ? Питам защото излайва само по 2-3 пъти на ден. Всичко друго си му е наред :) може би и това си му е наред, но да не знам че е нормално да не лае често...
Спомням си предишното ни куче(смес м/у кокер и краски пудел) ни посрещаше от вратата с радостен лай.

#522 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 08:52 PM

Цитат

Искам да ви питам, нормално ли е малкото ми лабрадорче на 2 месеца и половина, да не лае често ? Питам защото излайва само по 2-3 пъти на ден. Всичко друго си му е наред :) може би и това си му е наред, но да не знам че е нормално да не лае често...
Спомням си предишното ни куче(смес м/у кокер и краски пудел) ни посрещаше от вратата с радостен лай.

Мисля, че не е ненормално. Предишното ни куче коли също лаеше доста, а сега и нашият лабрадор е доста тихичък. В смисъл, че не лае постоянно. Затова пък когато реши да лае, е страшно гръмогласен. b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#523 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 10:48 PM

mil_ - ето накратко:
Потребител Iglika написа:

Цитат

MIDNIGHT SUN HARLEY DAVIDSON (Дядо на Лорд Баркли Блондфел, който е баща на Грита - бел. моя) е на 10 години. Куца и с четирите си лапи - и предни и задни. Диагнозата от която се лекува в престижна Софийска ветеринарна клиника е много тежка форма на артрит - болест към която лабрадорите са предразположени (и която именно е големият проблем при дисплазията - бел. моя). При молба от наша страна към стопанина му Петко Мюфтиев да снима Харли за дисплазия той отказа, което ни накара да предполагаме, че има нещо гнило. (Въпреки това Лорд Баркли не е сниман и има две поколения, за които знам - в едното има куче, което не се развъжда заради обратна захапка, в следващото е нашата Грита Абадор - с дисплазия степен Д. Като тати Баркли, както се оказа впоследствие... За мама Аба не знаем да има проблеми с децата... - бележка моя)

Та така - като се разшумяхме последва ето този пост от Iglika:

Цитат

Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 19:35  За съжаление проблема на Грита идва от Баркли. Снимката е готова, още не сме си взели листчето с точките но на пръв прочит дясната става е степен С лявата е в Д. И аз се надявах да не е така, но фактите говорят. Много съжалявам, вобще не е трябвало да влиза в развъдна дейност и ако можех да върна времето назад щеше да е различно.
Развъждането в Белащица не е в моите ръце и няма как да го спра. Решенията за него си взима Жоро. При положение, че кучетата му са здрави няма никаква причина да не ги развъжда.
Добре е всички, които имат деца на Баркли да ги снимат. Аз ще се обадя на тези, които не влизат във форума, точно защото не съм щтраус в пясъка!

Помолихме да снимат кучетат от рода Блондфел, щом това заболяване се повтаря и да предупредят собствениците... Засега - скромно мълчание.
А Грита Абадор е с баща Блондфел, купена от председателя на клуб БЛРК Мартин Николов, собственик на Лорд Баркли Блондфел с препоръките, че е "здраво клубно родословно куче"... На спечелилите - честито!
Понеже собствениците на Гера Блондфел не го крият - с тежка прогнатия е Гера Блондфел.
За желаещите да проследят епичните разговори:
http://www.dogchampi...r=asc&start=225
User's Signature

#524 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 08:03 AM

За да няма спекулации по въпроса Lord Barkley Blondfell наистина има дисплазия. Заключението от Син кръст въз основа на точкова система е D степен на десния крак C степен на левия. Заключението от Стара Загора въз основа на същата снимка е втора степен дисплазия, която междуфпрочем е съвсем допустима за разплод според тази таблица, която Мил си е направила труда да състави.
Качена снимка
Това е снимката
http://www.bgphoto.n...13245003287.jpg
Ще потърсим и трето мнение по въпроса, нищо, че не издаваме сертификат, просто разчитането на снимка за дисплазия се прави така на всякъде по света.
Не крия, че двете връзки на Баркли без да е сниман за дисплазия са наша наистина голяма грешка. Преди да се сблъскам очи в очи с това заболяване, за мен това не беше важно. Сега е от първостепенно значение. Баркли няма да бъде развъждан повече.
И специално към Дани детето, което е на 13 години ме пита от къде са моите кучета и аз му отговарям, не правя реклама на развъдници и не препоръчвам от къде да вземе куче.
Освен Грита другото снимано от децата на Баркли Вотан е здраво куче. Помолила съм всички стопани на кученца негови деца да направят снимки и ако ме послушат ще получиш така нужната ти статистика.

#525 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 11:08 AM

Цитат

Кора е на година и половина и изобщо не лае. Два пъти да съм я чувала досега. r)

#526 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 10:59 PM

Цитат

В сайт ана БРФК има адреса и телефоните на единствения регистриран към федерацията клуб за лабрадори в България. Свържи се с тях - да те посъветват за развъдник. ОБЕЗАТЕЛНО  настоявай за снимки за дисплазия на родителите! ОБЕЗАТЕЛНО!  И гледай да сключиш договор за отговорността, която носи развъдчикът в случай на някакви наследствени заболявания.
Във вторник снимахме нашето куче - писахме се съвестни и понеже я водим по изложби, постъпихме както е редно. Не че нещо и има, не че куца или каквото и да е друго. Оказа се, че е с дисплазия. Оказа се, че е наследство от баща й... Той е от развъдник Блондфел - ти сам решавай, дали ще рискуваш с куче от там, но искай задължително снимки. За да не те полее и теб студеният душ...
Ето: http://www.dogchampi...=1317&start=240 - прочети, ако искаш по-пълна информираност.
Можеш да поискаш съвет и от админа на dogchampions, или от модератора КАСТРО.

Не се познавам нито с теб,нито с някой притежаващ Лабрадор и не заемам никаква страна,но само искам да отблежа нещо!!! понеже виждам тука едни обвинения,едни заключения и т.н.,явно НЕ си наясно с това животно "дисплазията" за да пишеш всичко това!!!
Всеки клуб за всяка порода си има допустими степени на дисплазия според които кучета с лека форма на това заболяване се допускат до разплод и това не е проблем,ЗАЩОТО дисплазията не е само генетически предавано заболяване...понеже всички породи над 15 кг са силно засегнати и при тях често се среща именно това заболяване искам да кажа,че то може да се развие у едно така или иначе вече генетически предразположено куче чрез неправилно гледане и движение през първата година от живота му!!!Помисли си добре как си се грижил/а за това куче...смея да твърдя,че Лабрадорите биват МАСОВО прехранвани и прекарват живота си в затлъстяло състояние!!!Да,мили собственици на Лабрадори...нима забравихте,че това куче БЕ създадено за ЛОВ...да,точно така за ЛОВ...а някой от вас да е виждал дебело ловно куче bl) ,защото аз НЕ съм!!!

Освен това дисплазно кученце МОЖЕ да се роди при напълно здрави родители и напълно правилно грижи от страна на собствениците!!!

Моля те не бързай с паниката...така е в развъждането,няма нищо перфектно!!!

Раждат се добри,не чак толкова добри...болни или здрави кученца,но нашата задача е да се опитаме да подобрим квалитета на живота им чрез правилна селекция и отглеждане...както разбирам мъжкото куче заплодило 2 женски си има допустима степен на дисплазия така,че всичкият този шум е излишен!!!

Ако нямаш информация има световни шампиони кучета с последна допустима степен на дисплазия и тези кучета въпреки това са дали огромен принос за дадената порода в даденият етап от време....така че всичко е относително и не мисля,че е нужно да се стига да такива крайни заключения на от сорта"ами ти си поемаш риска с кученце от този или онзи развъдник и т.н."....

Успокой се и карай със здраве...
Най-сърдечен поздрав и дано не ме разбереш погрешно!

п.п.До МОД...извинявам се за офф...но мисля,че беше нужно...тук от време на време нещата се разглеждат едностранно и се правят едни заключения...свят да ти се завие ouu

#527 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 11:18 AM

mik,
ако си направиш труда да прочетеш 2 поста по-нагоре - отговаора на Иглика, ще видиш, че в нашия случай не става дума за дисплазия от прехранване, лошо израждане и каквото и да било дргуо подобно, а именно за НАСЛЕДСТВЕН проблем. От дядото на бащата на нашето куче, през бащата Лорд Баркли Блондфел, че и до други кучета в рода - но за тях, ако желаят, ще пишат стопаните.
Грита НИКОГА не е била прехранена и дебела. Хайде да не връщаме разговора на изходна позиция - НЕ ГОВОРЯ ПО ПРИНЦИП - говоря за наследствени проблеми в рода Блондфел.
Затова е чудесно, че Иглика е посъветвала да снимат всички деца на Баркли, но моят въпрос е - ще снима ли някой братята и сестрите на Баркли и техните деца? Защото проблемът се носи още от дядото на Баркли, а следователно вероятността той да не е единствен, е огромна. А негови сестри са активно в развъдна дейност.
Не разбирам как може спокойно да се говори за развъждане при такива проблеми?! От гледна точка на правилници може и да е допустимо, но за мен това е чисто печалбарство и дебелоочие. Щом е толкова нормално, защо никой не предупреждава евентуалния купувач - взимаш куче от рсикова порода, с родител на ръба на допустимата степен за развъждане, вероятността да имаш проблеми е голяма, ама може и да нямаш... Грижата за породата ли е изключила това предупреждение или стремежът да се продадат малките?
Е, аз пък познвам развъдчици, за които грижата за породата не е абстракция, а грижа за всяко родено малко. И болката е конкретна, затова гледат да я избягват, Въпреки хилядите допустимости и варианти за измъкване.
Та така - как стои въпросът с развъжданите и до днес кучета от рода Блондфел? Ще има ли снимки и ще бъдат ли огласени резултатите?
User's Signature

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни