Лабрадор ретривър
Публикувано: 17 December 2006 - 07:16 PM
Публикувано: 18 December 2006 - 01:40 AM
При мен едното ми куче е от развъдник Блондфел - Пловдив, а другото от Русия.
Не знам какво точно куче искаш домашен любимец, шоу клас лабрадор с родословие или без. Мъжко или женско, жълто, кафяво черно???
Според мен първо потърси добре, намери това, което те удовлетворява и тогава го вземи. Все пак с това куче ще живеете заедно 10-15 години не можеш да вземеш просто каквото и да е!
Публикувано: 20 December 2006 - 09:18 AM
Благодаря!
Публикувано: 20 December 2006 - 09:35 AM
Публикувано: 20 December 2006 - 11:22 AM
ЕДИНСТВЕНИЯТ регистриран официално в БРФК клуб, е клубът в Асеновград
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
клубът работи с различни развъдчици - попитай.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 December 2006 - 08:57 AM
1. Колко кучета са произведени в Белащица?
2. Колко кучета са с тежка степен на дисплазия?
3. Колко от тях са с прогнатия?
4. Кучетата от развъдниците в Асеновград снимат ли се за дисплазия?
5. Къде са снимките?
6. В крайна сметка какво е заключението за твоето куче от Паскалев в Ст. Загора?
Защото досега говориш само ей така... без факти.
Генетични проблеми винаги ще има Ако хората можеха да правят нещата така, че да няма нито едно куче с генно предавано заболяване, то бъди сигурна, че нямаше да има такива заболявания.
И си имай едно наум като рекламираш от къде хората да си вземат кучетата, защото ако някой те послуша, вземе куче от някой развъдник, който ти в момента рекламираш и се появи генетичен дефект(не дай Боже)... какво ще говориш тогава? Или според теб това е невъзможно?
Публикувано: 21 December 2006 - 12:03 PM
За Грита - от Стара Загора потвърдиха степента на дисплазия. Кои са другите кучета с проблеми - да посочват собствниците. Нямам право да спрягам имена, без тяхно. Но, повярвай - има ги и не са малко. (Или не си чувал за Гера и за дете на Баркли с обратна захапка - за името ще се сетиш сам). За останалите - Мила ги беше описала подробно - питай я. В София, Русе, Варна.
Генетичните проблеми, за които знам, са в все рода Блондфел. За статистика (за каквато питаш) попитах и аз, ама народът си мълчи. А иначе, лично по мои ориентировъчни наблюдения - средно поне по 1 кученце от кучило Блондфел има проблем. Ако това е нормално от гледна точка на развъждане - пардон! За мен, от човешка гледна точка не е нормално!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 December 2006 - 12:14 PM

Публикувано: 21 December 2006 - 01:03 PM
Когато компрометирате лица и организации подкрепяйте с факти, които могат да бъдат проверени.
Желателно е при такива тежки обвинения да напишете името си, както и името на вашето кученце по родословие.
Спокойно можете да изложите вашия случай така, както това е направено във Ветеринарен кабинет - заболяване на окото.
Публикувано: 21 December 2006 - 04:51 PM
Искам да ви питам, нормално ли е малкото ми лабрадорче на 2 месеца и половина, да не лае често ? Питам защото излайва само по 2-3 пъти на ден. Всичко друго си му е наред :) може би и това си му е наред, но да не знам че е нормално да не лае често...
Спомням си предишното ни куче(смес м/у кокер и краски пудел) ни посрещаше от вратата с радостен лай.
Публикувано: 21 December 2006 - 08:52 PM
Цитат
Искам да ви питам, нормално ли е малкото ми лабрадорче на 2 месеца и половина, да не лае често ? Питам защото излайва само по 2-3 пъти на ден. Всичко друго си му е наред :) може би и това си му е наред, но да не знам че е нормално да не лае често...
Спомням си предишното ни куче(смес м/у кокер и краски пудел) ни посрещаше от вратата с радостен лай.
Мисля, че не е ненормално. Предишното ни куче коли също лаеше доста, а сега и нашият лабрадор е доста тихичък. В смисъл, че не лае постоянно. Затова пък когато реши да лае, е страшно гръмогласен. b)

прочети правилата за подписите
Публикувано: 21 December 2006 - 10:48 PM
Потребител Iglika написа:
Цитат
Та така - като се разшумяхме последва ето този пост от Iglika:
Цитат
Развъждането в Белащица не е в моите ръце и няма как да го спра. Решенията за него си взима Жоро. При положение, че кучетата му са здрави няма никаква причина да не ги развъжда.
Добре е всички, които имат деца на Баркли да ги снимат. Аз ще се обадя на тези, които не влизат във форума, точно защото не съм щтраус в пясъка!
Помолихме да снимат кучетат от рода Блондфел, щом това заболяване се повтаря и да предупредят собствениците... Засега - скромно мълчание.
А Грита Абадор е с баща Блондфел, купена от председателя на клуб БЛРК Мартин Николов, собственик на Лорд Баркли Блондфел с препоръките, че е "здраво клубно родословно куче"... На спечелилите - честито!
Понеже собствениците на Гера Блондфел не го крият - с тежка прогнатия е Гера Блондфел.
За желаещите да проследят епичните разговори:
http://www.dogchampi...r=asc&start=225

Публикувано: 22 December 2006 - 08:03 AM

Това е снимката
http://www.bgphoto.n...13245003287.jpg
Ще потърсим и трето мнение по въпроса, нищо, че не издаваме сертификат, просто разчитането на снимка за дисплазия се прави така на всякъде по света.
Не крия, че двете връзки на Баркли без да е сниман за дисплазия са наша наистина голяма грешка. Преди да се сблъскам очи в очи с това заболяване, за мен това не беше важно. Сега е от първостепенно значение. Баркли няма да бъде развъждан повече.
И специално към Дани детето, което е на 13 години ме пита от къде са моите кучета и аз му отговарям, не правя реклама на развъдници и не препоръчвам от къде да вземе куче.
Освен Грита другото снимано от децата на Баркли Вотан е здраво куче. Помолила съм всички стопани на кученца негови деца да направят снимки и ако ме послушат ще получиш така нужната ти статистика.
Публикувано: 22 December 2006 - 11:08 AM
Цитат
Кора е на година и половина и изобщо не лае. Два пъти да съм я чувала досега. r)
Публикувано: 22 December 2006 - 10:59 PM
Цитат
Във вторник снимахме нашето куче - писахме се съвестни и понеже я водим по изложби, постъпихме както е редно. Не че нещо и има, не че куца или каквото и да е друго. Оказа се, че е с дисплазия. Оказа се, че е наследство от баща й... Той е от развъдник Блондфел - ти сам решавай, дали ще рискуваш с куче от там, но искай задължително снимки. За да не те полее и теб студеният душ...
Ето: http://www.dogchampi...=1317&start=240 - прочети, ако искаш по-пълна информираност.
Можеш да поискаш съвет и от админа на dogchampions, или от модератора КАСТРО.
Не се познавам нито с теб,нито с някой притежаващ Лабрадор и не заемам никаква страна,но само искам да отблежа нещо!!! понеже виждам тука едни обвинения,едни заключения и т.н.,явно НЕ си наясно с това животно "дисплазията" за да пишеш всичко това!!!
Всеки клуб за всяка порода си има допустими степени на дисплазия според които кучета с лека форма на това заболяване се допускат до разплод и това не е проблем,ЗАЩОТО дисплазията не е само генетически предавано заболяване...понеже всички породи над 15 кг са силно засегнати и при тях често се среща именно това заболяване искам да кажа,че то може да се развие у едно така или иначе вече генетически предразположено куче чрез неправилно гледане и движение през първата година от живота му!!!Помисли си добре как си се грижил/а за това куче...смея да твърдя,че Лабрадорите биват МАСОВО прехранвани и прекарват живота си в затлъстяло състояние!!!Да,мили собственици на Лабрадори...нима забравихте,че това куче БЕ създадено за ЛОВ...да,точно така за ЛОВ...а някой от вас да е виждал дебело ловно куче bl) ,защото аз НЕ съм!!!
Освен това дисплазно кученце МОЖЕ да се роди при напълно здрави родители и напълно правилно грижи от страна на собствениците!!!
Моля те не бързай с паниката...така е в развъждането,няма нищо перфектно!!!
Раждат се добри,не чак толкова добри...болни или здрави кученца,но нашата задача е да се опитаме да подобрим квалитета на живота им чрез правилна селекция и отглеждане...както разбирам мъжкото куче заплодило 2 женски си има допустима степен на дисплазия така,че всичкият този шум е излишен!!!
Ако нямаш информация има световни шампиони кучета с последна допустима степен на дисплазия и тези кучета въпреки това са дали огромен принос за дадената порода в даденият етап от време....така че всичко е относително и не мисля,че е нужно да се стига да такива крайни заключения на от сорта"ами ти си поемаш риска с кученце от този или онзи развъдник и т.н."....
Успокой се и карай със здраве...
Най-сърдечен поздрав и дано не ме разбереш погрешно!
п.п.До МОД...извинявам се за офф...но мисля,че беше нужно...тук от време на време нещата се разглеждат едностранно и се правят едни заключения...свят да ти се завие ouu
Публикувано: 23 December 2006 - 11:18 AM
ако си направиш труда да прочетеш 2 поста по-нагоре - отговаора на Иглика, ще видиш, че в нашия случай не става дума за дисплазия от прехранване, лошо израждане и каквото и да било дргуо подобно, а именно за НАСЛЕДСТВЕН проблем. От дядото на бащата на нашето куче, през бащата Лорд Баркли Блондфел, че и до други кучета в рода - но за тях, ако желаят, ще пишат стопаните.
Грита НИКОГА не е била прехранена и дебела. Хайде да не връщаме разговора на изходна позиция - НЕ ГОВОРЯ ПО ПРИНЦИП - говоря за наследствени проблеми в рода Блондфел.
Затова е чудесно, че Иглика е посъветвала да снимат всички деца на Баркли, но моят въпрос е - ще снима ли някой братята и сестрите на Баркли и техните деца? Защото проблемът се носи още от дядото на Баркли, а следователно вероятността той да не е единствен, е огромна. А негови сестри са активно в развъдна дейност.
Не разбирам как може спокойно да се говори за развъждане при такива проблеми?! От гледна точка на правилници може и да е допустимо, но за мен това е чисто печалбарство и дебелоочие. Щом е толкова нормално, защо никой не предупреждава евентуалния купувач - взимаш куче от рсикова порода, с родител на ръба на допустимата степен за развъждане, вероятността да имаш проблеми е голяма, ама може и да нямаш... Грижата за породата ли е изключила това предупреждение или стремежът да се продадат малките?
Е, аз пък познвам развъдчици, за които грижата за породата не е абстракция, а грижа за всяко родено малко. И болката е конкретна, затова гледат да я избягват, Въпреки хилядите допустимости и варианти за измъкване.
Та така - как стои въпросът с развъжданите и до днес кучета от рода Блондфел? Ще има ли снимки и ще бъдат ли огласени резултатите?