Лабрадор ретривър
Публикувано: 24 June 2005 - 01:49 PM
Специално благодаря на laboreiro за отговора. Всъщност с Вас Мартин сме се чували преди около 8 месеца, исках да купувам куче. Тогава в бързината да купя лабрадорче (този форум не ми беше известен, а и нямах много познания) си го взех от развъдник от Горна Оряховица със собственик на име Петьо Войчев.
Кучето е прекрасно, вече порасна и е типичен лабрадор ........ но ме гложди съмнението дали паспорта който ми дадоха и родословното дърво са валидни ...... не че по-малко ще го обичам ако не са, но все пак.
Доста време отделям за възпитание и дресура, постигнах по мое мнение успехи (за начинаещ е добре) и не съм далеч от идеята да го водя по изложби, така просто за негово и мое удоволствие. Но сигурно ако нещата с родословието не са добри това няма да се случи.
Публикувано: 24 June 2005 - 02:50 PM
Цитат
Извинявам се че влизам в този разговор .....
но Красен ти от Бургас ли си .... или пък има ли някой друг от района ....... защото аз съм от Царево и ще ми е приятно да срещна моя Ajax с някой негов събрат .... виж софиянци как си определят срещи ....... трябва да се организираме, ако ни има разбира се, а не съм само аз.
Публикувано: 24 June 2005 - 05:15 PM
Да, от Бургас съм, а и не само аз от списващите в този форум... има и доста хора като теб от околните населени места, макар и част от тях да живеят вече в София. Нямам нищо против среща, но да знаеш, че аз нямам лабрадор, а голдън... което не е пречка де. r)
Публикувано: 24 June 2005 - 07:08 PM
Публикувано: 24 June 2005 - 07:20 PM
Казвате ,че съществуват разлики между лабрадора и голдъна в психиката и поведението, но не уточнявате какви са те...
Не съм запознат много добре с тези породи, имал съм контакти, но наблюденията ми са бегли и повърхностни.Така, че моля да ми обясните.
Публикувано: 24 June 2005 - 07:56 PM
О! Я да си питам аз в аванс:) - ходих до борсата (специални благодарности за перфектното упътване, Иглика - аз съм принципно като муха без глава, а от първия път го открих) и купих две панички и кокали. Кокалите незнам дали не са малко малки, ама Мартин каза средните и аз взех средните b) . Оооооооо видях и суууупер сладурските нашийници на разни животини - върха са. Ама въпросът ми беше за въже - имаше само големи, почти колкото него в момента, и затова не му взех. Дали мога да приспособя нещо временно. Някакво "обикновено" въже. Защото като бях на гости на един малък лабрадор (на три месеца) и той много симпатично си дърпаше въжето и много искам и моето бебе да си дърпа въжето r) .И може ли вместо старо одеяло да взема стар чаршаф, че нещо не можем да намерим одеялото? Чаршафът ще свърши ли работа?

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 24 June 2005 - 08:04 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 24 June 2005 - 08:24 PM
Теди, незнам дали е добра идея да позволяваш на кучето ти да си играе с каишката. Ако искаш да дърпа нещо по-добре му купи отделно въже (продават се и такива за целта) . Просто сега ще си играете веселичко, но като порасне това създава много неудобства при разходка, най-малкото ще ти лигави каишката bl) l)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 24 June 2005 - 08:32 PM

Публикувано: 24 June 2005 - 09:01 PM
Публикувано: 24 June 2005 - 09:35 PM
Инче, нямам предвид да си дъвче каишката - аз още не съм му купила нито повод, нито нашийник. Мислех си за нещо друго заместващо въже, че да му се радвам как му се зъби и го унищожава - много е симпатично w).
Уф, айде да идва неделя, че искам да си го намачкам b)

Публикувано: 24 June 2005 - 09:51 PM
Цитат
Аз използвах една хавлиена кърпа / не много голяма/, усуках я и вързах по един възел на двата края. Голяма игра играе и до сега с нея, само ,че вчера забелязах, че е започнал да я къса вече. Ама то толкова време....Ще прежаля още една. b) d) w)

Публикувано: 25 June 2005 - 08:10 AM
По въпроса - въже: кърпата не е много подходяща защото лесно се къса на конци, които кучето гълна и в добрия случай повръща. В лошия слечай - да не говорим. Въжето по принцип има и почистваща зъбите функция. Теди купи въже, независимо, че ти се струва голямо, е стига да не е един метър. Я, всъщност остави въжето на татко Баркли!
Публикувано: 25 June 2005 - 08:47 AM
За одеалото - в неделя ще е много топло, по добре наистина вземи чаршаф или по-голяма хавлиена кърпа. А за легло на кученцето в къщи още не мисли. Баркли спи на олекотена завивка и много си я обича, а Багира от както дойде обожава да му пикае върху кревата, а той какъвто е гнуслив!!! Всеки ден я перях и ми писна, сега съм я прибрала - и двамата спят на паркета - сега е топло и им е добре. Ще изчакам да мине периода и с растежа на зъбите - сега всичко дъвче - и чак после ще им сложа кревати. Съветвам те и ти да изчакаш. Каквото и да сложиш в момента ще бъде препикано и убито!!! И аз много се вълнувам за утре. На мен децата на Баркли са ми като мои кученца - следя им развитието и много ги обичам!!!
За Ени! В Плевен живее Краси едно момче с дълга коса и с голден ретривър - женски на около годинка. Краси е работил в Francos Valley в Португалиял Това е много престижен развъдник за голдени и лабрадори - много известни световни и европийски шампиони идват от там. На Баркли прадядото - Matchmaker Prince of Francos Valley е от там http://www.labradorbg.com/Rodnini.htm
Краси знае много неща и за двете породи - за съжаление не знам никакви негови координати - познаваме се от изложби.
Живо ме интересу ва от къде е твоето кученце - може да си писала,но ние от скоро четем тоя форум , вобще аз рядко пиша и чета по форумите, иначе на живо не млъквам - Теди е свидетел, но тук ми е интересно! Пиши ми от къде е и има ли родословие или поне кои са майката и бащата!
Публикувано: 25 June 2005 - 11:08 AM
За въжето - един татко трябва да е отговорен в грижите за децата си (особено за дъщерите r) ), така че поверявам с пълно спокойствие избора на въже на него b).
Ени, и на мен ми е интересно за твоето лабрадорче. Това на аватара то ли е? Качи малко снимки да го видим:).
А на Иглика и Мартин да кажа, че днеска ако знаех къде точно живеете щях да тропам на вратата в 8 сутринта да ви водя да си взимам бебето. Направо вече ми е терсене, че още нямам изядени столове и напишкан под w). Една тема по биология не съм научила да мисля как ще си го мачкам утре r). А, за малко да забравя. Имам ли си вече храна?