Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#561 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2007 - 09:46 AM

Цитат

Ами тези кучета шампиони са ......ъъъъъъ.....голдъни.Едното е май от сърбия ,а другото от унгария майката е Дара ,а бащата - Топси.....,

1. Не си спомням да сме уговаряли все още кучета от това планирано кучило с когото и да било.
2. Дара все още не е шампион, защото не и стигна 1 седмица за да изпълни условието за 6месеца и 1 ден между първия и последния ЦАЦ.
3. Не всеки може да вземе куче от нас. Ние също подбираме собствениците на нашите кучета, имаме условия за гледане, които трябва да се спазват и са описани в специален договор.

След като се колебаете, наистина е най-добре да вземете куче от изпуснатата голдънка.

#562 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2007 - 09:15 PM

Едни приятели ни казаха ,че скоро ще ги заплождате и затова.Тяхното куче се казва Рива ,ако Ви говори нещо!

После ,да знам ,че се изискват грижи и сме подготвени ,но аз знам много малко хора ,които спазват всичко точно ,имам предвит всичко да е както трябва ,кучето да се храни и с кучешка храна и със зеленчуци ,а не с остатъци от човешка храна.Не мисля ,че трябват прекалено много харчове ,защото например уличните кучета нямат екстри ,но пак живеят макар и мизерно.А що се отнася до кученцата на изпуснатата голдънка-когато се свързахме повторно те вече си бяха намерили дом!

Ще Ви осведомя след като вземем куче и се оправим ,защото не сте длъжно само с моите проблеми да се занимавате!Поздрави! d)

#563 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2007 - 08:28 AM

Цитат

Не мисля ,че трябват прекалено много харчове ,защото например уличните кучета нямат екстри ,но пак живеят макар и мизерно.

Да, вече е 100% сигурно, че от нас куче няма да вземете.
Успех в търсенето.

#564 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2007 - 08:24 PM

Само си казвах мнението ,ама добре ,аз и без това не съм тръгнала да взимам! cl) Благодаря бехте много мили ,поне повечето! a)

#565 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 07:27 AM

djokova, виждала ли си, че има и хора по кофите, които ядат изхвърлени наполувина закуски, сух хляб и общо взето каквото намерят! На кучетата някой нещо им подхвърля... я от кръчма, я от минувачи. А на хората?
Ти можеш ли да живееш така? Тия същества не живеят, те преживяват!!!
Защо, ми е въпроса, ти изобщо правиш сравнение с "другите какво правели", кво те интересуват другите? Що не си гледаш кучето по възможно най-добрият начин, а пък другите да гледат техните както сметнат за добре!

... и аз не бих ти дала куче! Спаси някое безпородно, квото и да правиш поне ще е по-добре от улицата.

#566 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 04:12 PM

Цитат

djokova, виждала ли си, че има и хора по кофите, които ядат изхвърлени наполувина закуски, сух хляб и общо взето каквото намерят! На кучетата някой нещо им подхвърля... я от кръчма, я от минувачи. А на хората?
Ти можеш ли да живееш така? Тия същества не живеят, те преживяват!!!
Защо, ми е въпроса, ти изобщо правиш сравнение с "другите какво правели", кво те интересуват другите? Що не си гледаш кучето по възможно най-добрият начин, а пък другите да гледат техните както сметнат за добре!

... и аз не бих ти дала куче! Спаси някое безпородно, квото и да правиш поне ще е по-добре от улицата.

Nqmam kakwo da dobawq!!!.

Izwinete za latinicata - problem s kompa.

#567 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 07:41 PM

Знам ,че се изискват грижи и никаде не съм казала ,че аз няма да отделям пари за кучето!Да сте видяли някаде да кажа "Няма да дам толкова пари." ???Да не мислите ,че не съм запозната с нещата ,които се изискват!!Само споменах ,защото съм виждала и на други места хората да твърдят ,че трябват много големи грижи - да така е!Но аз познавам хора ,които си хранят кучето с остатъци от вечерята им и то е щастливо ,да с порода е и с родословие!Аз ще си гледам кучето както трябва.Но спокойно не съм залетяла за кучета от вашия развъдник ,ще си намеря ,това не е единственото място.Благодаря все пак ,поне на някои!Смятам ,че ще се оправя и сама ,както си знам ,в момента чета книгата на Д-р Брус Фогъл и съм доволна от начина по които научавам нещата ,а не чрез каране ....
Между другото ще взема каквото аз си реша куче и да гледам другите как си отглеждат кучетата нали и вие казвате ,че има неща които винаги трябва да се изпълняват...и затова последно НЕ БЕРЕТЕ ГРИЖА ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КУЧЕТО И ПО 500лв ЩЕ ОТДЕЛЯМ ,АКО ТРЯБВА!

Поздрави!Ще Ви пиша ,когато си взема куче и тн.Омръзна ми да се разправям и затова ще спра дотук!!!

#568 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 January 2007 - 07:50 PM

Цитат

Да не мислите ,че не съм запозната с нещата ,които се изискват!!Само споменах ,защото съм виждала и на други места хората да твърдят ,че трябват много големи грижи - да така е!Но аз познавам хора ,които си хранят кучето с остатъци от вечерята им и то е щастливо ,да с порода е и с родословие!Аз ще си гледам кучето както трябва.Но спокойно не съм залетяла за кучета от вашия развъдник ,ще си намеря ,това не е единственото място.Благодаря все пак ,поне на някои!Смятам ,че ще се оправя и сама ,както си знам ,в момента чета книгата на Д-р Брус Фогъл и съм доволна от начина по които научавам нещата ,а не чрез каране ....
Между другото ще взема каквото аз си реша куче и да гледам другите как си отглеждат кучетата нали и вие казвате ,че има неща които винаги трябва да се изпълняват...и затова последно НЕ БЕРЕТЕ ГРИЖА ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КУЧЕТО И ПО 500лв ЩЕ ОТДЕЛЯМ ,АКО ТРЯБВА!

ouu ouu ouu oleeee oleeee oleeee чета и нямам дори подходящи думи с който да изразя всичко което ми идва на акъла.да имаше как тези които ще ти дадт куче да ти прочетат постовете тук.без да се обиждаш но е престъпление хора като теб за вземат куче.това не е прищявка,това е ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ.няма да питам откъде ще се вземат 500 лева /да не цитирам предишни постове/а изказването за щастливите кучета дето се хранят с отпадъци просто ме остави без текст.не знам на колко години си и какви книги четеш но явно още не си готова да поемеш грижите за още едно живо същество

#569 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 07:55 PM

Браво на мен ,нали не е ваш проблем!И можете вече да не се занимавате с мен.Благодаря!Да,гледат го с остатъци ,какъв е смисъла да ви лъжа и без това няма смисъл ,а за 500лв. - защо не?Нали е от моя джоб не от вашия!Както и да е ,мога да поема отговорност за кучето и само да спомена ,никой няма право да каже какво може и какво не един човек....чао!

П.С.-Като нямаш подходящи думи - земи си речник!

Извинявам се за грубостта ,но излизам извън нерви!!!!!!!

#570 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2007 - 08:32 PM

мила госпожичке не може да не е наш проблем защото заради хора като теб улиците са пълни с бездомни кучета а най-добрият случай зле гледани a) .ако беше нормален човек щеше да разбираш от конструктивна критика а не да пълниш целият форум с глупави постове и да не разбираш от дума.относно речника и с такъв под ръка хора като теб могат да оставят човек без думи.
п.с май щеше да пишеш чак когато си вземеш куче ама да не цитирам в колко теми писа още същата вечер
тъй като ти явно не разбираш от дума.прекратявам този разговор.
мода да ме извини ако съм нарушила правилата

#571 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 07:17 AM

b) Интересно дали в твоя джоб или в джоба на вашите ги има тия пари, ама това не е моя работа и не ме интересува.

Виж сега, какво ще те посъветвам...
...не се перчи чак толкова, малко по-полека и повече чети. Не прави заключения на базата на чуто-недочуто. Тука има хора, и Хора, и ХОРА. Те/ние/ могат да ти помогнат много, ама ти не даваш шанс никакъв... Ясно, че представите ти са объркани и е ясно защо се държиш все едно знаеш всичко (от ЕГН-то е, да ти уточня), ама дай малко по-спокойно. Сигурна съм, че при добро желание и търпение ще намериш своето куче и ще го гледаш по добър начин, АКО повечко четеш и питаш, вместо да пишеш изречения завършващи на удивителен. И пак казвам, малко по-спокойно wink

Прикачени файлове

• Прикачен файл  djokova.jpg (48.88K)
    Брой сваляния: 147

#572 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 12:37 PM

Цитат

Знам ,че се изискват грижи и никаде не съм казала ,че аз няма да отделям пари за кучето!Да сте видяли някаде да кажа "Няма да дам толкова пари." ???

Ами искаш куче за без пари та малко ни подведе. r)

Цитат

Но спокойно не съм залетяла за кучета от вашия развъдник ,ще си намеря ,това не е единственото място.

Ами тук четат и пишат мноооого хора, които от години се занимават с развъждане и изобщо в повечето случаи се познаваме почти всички. С накои повече, с други не чак толкова. Заедно сме по изложби, "срещаме се" и в други форуми, заедно сме по поляни и по сбирки, на училища и излети...
Как да ти кажа...

Цитат

НЕ БЕРЕТЕ ГРИЖА ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КУЧЕТО И ПО 500лв ЩЕ ОТДЕЛЯМ ,АКО ТРЯБВА!

А така да беше казала от начало. Какво беше това за нескритото щастие от сухия комат. На такова нещо ще се радват бездомните, които са свикнали с мизерията, боя, страха, студа, жаждата. Но да ти кажа и бездомните май сух хляб не ядат. Не познавам такива, пък мнооооооооооооооооооооого бездомни познавам. Свикнали са и те да се хранят с домашни манджички или скара, според това, къде са се настанили да живеят - около блок или заведение... r)

Самият факт, че достатъчно хора се наеха да ти отговарят е достоен за благодарност и уважение от твоя страна. но на казаното ти започваш да противоречиш с абсурдни доводи. Сякаш задаваш въпросите си, за да има на какво да опонираш после.

Първото си куче получих, когато бях на твоята възраст. Похвално е, че имаш такива големи финансови възможности съвсем самостоятелно, което пък и малко може да тревожи, но това е друга тема. Аз обаче зависех от майка си.

Но за да извоювам от нея кученце близо три години непрестанно четях до каквато литература успявах да стигна. За да й покажа, че съм наистина сериозна, отговорна, че знам всичко за да се справя сама с отглеждането, за да го водя редовно на прегледи, да го храня правилно, да го уча, да го гледам... Учех се, попивах буквално от хора с кучета - за хранене, поведение, дресура. И днес го правя и никога не опонирам пред човек, който с години повече от мен е гледал и развъждал кучета. В повечето случаи винаги има, какво да научиш от такива хора. А да се спори е повече от срамно. Да се спори за неща като добро отглеждане със сух хлебец.
Никой тук не те напада, но ти провокираш като че ли нарочно с абсурдните си изказвания.
Значи до момента какво разбрах аз:
Ти си още много млада. В това няма нищо лошо. И аз бях на твоята възраст, вече го казах. Досега не си гледала куче сама. Хубаво е че четеш книги, че питаш тук хора, които това им е почти професия. Зависиш финансово още от семейството си. Наистина трябва да си сигурна, че всички вече сте на едно мнение и постигнали пълно съгласие за домашния любимец.
Кученце без пари можеш да получиш и от добър развъдник. Но показвайки горестно желания, ясна цел, зрялост, знания... Нещо, с което да трогнеш развъдчика, за който кученцето е щрих на години творчество, труд, жертви (да гледаш домашен любимец си е страшно сериозно и ангажиращо начинание за поне десетина години Дай Боже здрав и дълъг живот на кучето). Години, в които са хвърляни много средства в правилно и качествено отглеждане, в ходене по изложби за доказване на качеството на селектираната от човек а порода, в скъпа храна, още по-скъпи ветеринарни грижи. Задължителни изследвания, редовни прегледи, обезпаразитявания добавки, тренировки, дресура и какво ли още не.
За това не е добра политика да скокваш и да опонираш по този начин, във форума, който събира най-много любители, гледачи, развъдчици, ветеринари, съдии на кучета в България. Срещу хора, които са отделили време да ти кажат, обяснят и т.н.
Слушай и чети повече.

#573 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 12:54 PM

Добре!Извинявам се на всички worthy Но наистин въпроса за мен не са парите ,да - мога да го гледам с мои пари ,защото наистина много спестявах ии да - искам да науча повечета.....Така ,че се извинавам на всички: Diyana Char,Milla,misheto7,Dara и всички други които са се занимавали с моите глупави коментари ,спирам вече с тях и почвам да ви слушам.

П.С.-Надявам се да ми приемете извинението и моля не оръщайте чак такова внимание на възрастта ми - аз мисля ,че всяко мнение е важно ,а друг въпрос е дали е правилно.И междо другото имала съм много кучета колкото и да не е за вярване ,но искам да докажа ,че и сама мога и че не е задължително да си над 18 ,за да се справяш и да можеш да носиш отговорност ,да и аз като Diyana Char ,чета за да покажа ,че се интересувам и че съм запозната ,затова пак се извинявам ,нали знаете - пубертет ,понякога съвсем пощурявам и ги пиша едни cl) Хайде чаоо. l) b)

#574 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 01:02 PM

Здравейте! До сега не съм писала във вашия форум. Ше се радвам, ако някой ми помогне (в частност на мой близък приятел). Той иска да си купи лабрадор, но предпочита да е черен цвят. Както разбрах вече от предните съобщения се очакват малки, но нищо повече. Ако някой може да мидаде повече информация, ще го помоля да ми изпрати съобщение на лични.
п.с. Радвайте се на вашите животинки независимо от породата! Те винаги ще ви обичат и ще ви бъдат верни! w) d)
User's Signature

Качена снимка

#575 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 01:04 PM

djokova, е това вече е приказка! bravoS Дано наистина си разбрала, че никой не е имал за цел да те обижда или каквото и да било подобно. Просто хората тук много обичат кучетата си, а някои са специалисти в развъждането, отглеждането, възпитанието им и т.н. Затова се получи такава реакция на твоите постове. Успех по-нататък с вземането и гледането на кученце! super best
User's Signature

прочети правилата за подписите

#576 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 02:40 PM

Цитат

Здравейте! До сега не съм писала във вашия форум. Ше се радвам, ако някой ми помогне (в частност на мой близък приятел). Той иска да си купи лабрадор, но предпочита да е черен цвят. Както разбрах вече от предните съобщения се очакват малки, но нищо повече. Ако някой може да мидаде повече информация, ще го помоля да ми изпрати съобщение на лични.
п.с. Радвайте се на вашите животинки независимо от породата! Те винаги ще ви обичат и ще ви бъдат верни! w) d)

Какво кученце иска вашият познат? Можем ли да разговаряме с него директно, ако желае информация?
В нашият сайт има обявена планирана връзка, както и координати - може да се свържете чрез тях - Andy X Kastro
Приложили сме снимки и на необходимите направени тестове за наследствени заболявания, на родителите ще бъдат направени и тестове за бруцелоза преди самата скачка, които също ще отразим.

#577 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2007 - 02:50 PM

djokova радвам се че най-накрая се разбрахме.пожелавам ти успех с търсенето и отглеждането на куче и наистина чети и слушай повече така ще научиш много неща от хора с опит на който само можеме да завиждаме. cheers

#578 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 03:24 PM

И аз се тадвам ,че извинението ми е прието r) и ,да, ще се поуча. (Не завършва на "!" - това е напредък!Упс.)

#579 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 04:09 PM

Мила, поздравления за представянето на планираното кучило:) За пръв път виждам така добре представено БЪЛГАРСКО лабрадорско кучило:) super best
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#580 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 08:04 PM

Благодаря, Теди! Старая се да информирам максимално бъдещия собственик, макар и невеж, мисля, че трябва да му се представи всичко и да се просветли ако не знае. Има още информация която ще допълвам постепенно, но това ще е когато се уточнят някои подробности, както и новини около плановете (дай боже добри!). Също ще усведомя, че кучето се продава с формален договор, паспорт, родословие, обезпаразитено, ваксинирано, очипено или татуирано, но както знаеш тези неща са далечко още! Засега си гледаме бъдещата мама като писано яйце, за да ни дари с чудни здрави щъкащи мишленца! Естествено, разчитаме и таткото да допринесе много за което!!! w)

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни