Цитат
Знам ,че се изискват грижи и никаде не съм казала ,че аз няма да отделям пари за кучето!Да сте видяли някаде да кажа "Няма да дам толкова пари." ???
Ами искаш куче за без пари та малко ни подведе. r)
Цитат
Но спокойно не съм залетяла за кучета от вашия развъдник ,ще си намеря ,това не е единственото място.
Ами тук четат и пишат мноооого хора, които от години се занимават с развъждане и изобщо в повечето случаи се познаваме почти всички. С накои повече, с други не чак толкова. Заедно сме по изложби, "срещаме се" и в други форуми, заедно сме по поляни и по сбирки, на училища и излети...
Как да ти кажа...
Цитат
НЕ БЕРЕТЕ ГРИЖА ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КУЧЕТО И ПО 500лв ЩЕ ОТДЕЛЯМ ,АКО ТРЯБВА!
А така да беше казала от начало. Какво беше това за нескритото щастие от сухия комат. На такова нещо ще се радват бездомните, които са свикнали с мизерията, боя, страха, студа, жаждата. Но да ти кажа и бездомните май сух хляб не ядат. Не познавам такива, пък мнооооооооооооооооооооого бездомни познавам. Свикнали са и те да се хранят с домашни манджички или скара, според това, къде са се настанили да живеят - около блок или заведение... r)
Самият факт, че достатъчно хора се наеха да ти отговарят е достоен за благодарност и уважение от твоя страна. но на казаното ти започваш да противоречиш с абсурдни доводи. Сякаш задаваш въпросите си, за да има на какво да опонираш после.
Първото си куче получих, когато бях на твоята възраст. Похвално е, че имаш такива големи финансови възможности съвсем самостоятелно, което пък и малко може да тревожи, но това е друга тема. Аз обаче зависех от майка си.
Но за да извоювам от нея кученце близо три години непрестанно четях до каквато литература успявах да стигна. За да й покажа, че съм наистина сериозна, отговорна, че знам всичко за да се справя сама с отглеждането, за да го водя редовно на прегледи, да го храня правилно, да го уча, да го гледам... Учех се, попивах буквално от хора с кучета - за хранене, поведение, дресура. И днес го правя и никога не опонирам пред човек, който с години повече от мен е гледал и развъждал кучета. В повечето случаи винаги има, какво да научиш от такива хора. А да се спори е повече от срамно. Да се спори за неща като добро отглеждане със сух хлебец.
Никой тук не те напада, но ти провокираш като че ли нарочно с абсурдните си изказвания.
Значи до момента какво разбрах аз:
Ти си още много млада. В това няма нищо лошо. И аз бях на твоята възраст, вече го казах. Досега не си гледала куче сама. Хубаво е че четеш книги, че питаш тук хора, които това им е почти професия. Зависиш финансово още от семейството си. Наистина трябва да си сигурна, че всички вече сте на едно мнение и постигнали пълно съгласие за домашния любимец.
Кученце без пари можеш да получиш и от добър развъдник. Но показвайки горестно желания, ясна цел, зрялост, знания... Нещо, с което да трогнеш развъдчика, за който кученцето е щрих на години творчество, труд, жертви (да гледаш домашен любимец си е страшно сериозно и ангажиращо начинание за поне десетина години Дай Боже здрав и дълъг живот на кучето). Години, в които са хвърляни много средства в правилно и качествено отглеждане, в ходене по изложби за доказване на качеството на селектираната от човек а порода, в скъпа храна, още по-скъпи ветеринарни грижи. Задължителни изследвания, редовни прегледи, обезпаразитявания добавки, тренировки, дресура и какво ли още не.
За това не е добра политика да скокваш и да опонираш по този начин, във форума, който събира най-много любители, гледачи, развъдчици, ветеринари, съдии на кучета в България. Срещу хора, които са отделили време да ти кажат, обяснят и т.н.
Слушай и чети повече.