Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#601 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2007 - 11:14 AM

cl) Хайййййде вече да престанем. На който му е крив правилника на клуб, в който не членува дори, няма смисъл да се намира на приказки.

#602 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 11:35 AM

Цитат

Ти за мен не бери грижа, поогледай се в собственото дворче, пък то времето ще покаже.

Абе , като гледам ти си се загледал в чуждите дворове , надигаш глава над дувара си!!! b) b) b)

#603 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 12:55 PM

2Dara

Цитат

Само кучета със здрави стави могат да бъдат допуснати за развъдна дейност

Цитат

Това не е ли малко неопределено.

Силно се надявам, че става дума за намерения за трезва и конкретна преценка... Подходяща за нашия случай с Грита например. При нея 1 (единаствена) точка я определя като куче, негодно за разплод (с дисплазия степен "Д") или като условно годно (със степен "С"). Дори да приемем, че е с по-ниската степен "С", редно е именно тук професионалист трезво да прецени, че понеже става дума за трайна проява на наследственото заболяване, проследимо по линия на бащата Лорд Баркли Блондфел, не е редно да се "експериментира" с развъждане на представители от този род (Блондфел).
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#604 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 01:23 PM

Изпаднах в лек размисъл по повод въпросния правилник...
Първо, собственикът на женската има ПРАВО да избира между всички допуснати до разплод от клуба мъжки кучета и, съответно, между всички мъжки по света, допуснати до разплод от техните си организации. Подразбира се в случая уточнението, че говорим за кучета с родословие. Клубът - т.е. комисията - може при желание от страна на човека да препоръча някои кучета, но е длъжна да представи за избора на партньор ВСИЧКИ, които са в разплод.
Малко овъртяно се получава обяснението май, на практика:
1. Собственикът на кучката идва и казва: Ще пусна с кучето ХХ. Край по темата, макар че може да бъде попитан "А сигурен ли сте? А другите мъжки в клуба знаете ли ги?"
2. Собственикът идва и казва: С кого да пусна? В който случай му предлагат избор.
В първия случай комисията дори няма защо да предлага, човекът вече си е решил и, ако кучето ХХ е допуснато до разплод...
---
Второ, собственикът на мъжкия има пълното ПРАВО да определя колко струва скачката според него и колко кученца да иска. КЛУБЪТ обаче няма право да му се бърка в това ПО НИКАКЪВ НАЧИН. Може да уговори в правилника си "стандартни" условия за улеснение на потребителите, но собственикът на мъжкия не е задължен да ги СПАЗВА. Длъжен е само и единствено, преди осъществяването на скачката да се увери, че собственикът на женската е запознат с неговите искания и е съгласен да ги изпълни. Оттам нататък... ако ще ще иска 100 лв., ако ще - 1500 лв.; ако ще ще иска 1 кученце на всеки 2 родени (50% от кучилото), ако ще - само 1, дори ако бебетата са 15.
--
Лично мнение: не мисля, че при достатъчно разпространена порода като тази, оценка "мн.добър" изобщо би трябвало да се допуска до развъждане. В НАШАТА държава такава оценка означава, че кучето извънредно слабо напомня на дадената порода и затова не е получило отличен.
Извинявам се за публикуваното мнение, но не можах да се сдържа да не кажа и аз две приказки dribble
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#605 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 02:54 PM

Здравейте всички лабрадори и стопани ! Ние сме Матю /черен мъжки лабрадор/ и Дияна, от София.
За първи път пиша във форума, но познавам някои от вас лично, а всички други задочно. Поздравявам ви за вдъхновението и обичта, с които пишете тук /и не само/.

#606 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 February 2007 - 03:23 PM

Нормално е като се публикува правилник във форум да се предполага, че подлежи на обсъждане.
Аз ще обърна внимание върху следното: имате проблем в поголовието с ТБД, спомената е в правилника. Здрави стави също не приемам за добра формулировка. Но не виждам други важни генетични заболявания да са споменати. Лакетна дисплазия и остеохондроза? Очи? Вие знаете по-добре към какво е предразположена вашата порода, каква е практиката в клубовете по света. Изчерпват ли се необходимите изследвания със снимка за ТБД и бруцелоза?
На мен не ми е крив вашият правилник, но ми изглежда много суров, ако мога да споделя мнение. С такъв правилник ще имате много проблеми.

#607 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:24 PM

Цитат

Нормално е като се публикува правилник във форум да се предполага, че подлежи на обсъждане.
Аз ще обърна внимание върху следното: имате проблем в поголовието с ТБД, спомената е в правилника. Здрави стави също не приемам за добра формулировка. Но не виждам други важни генетични заболявания да са споменати. Лакетна дисплазия и остеохондроза? Очи? Вие знаете по-добре към какво е предразположена вашата порода, каква е практиката в клубовете по света. Изчерпват ли се необходимите изследвания със снимка за ТБД и бруцелоза?
На мен не ми е крив вашият правилник, но ми изглежда много суров, ако мога да споделя мнение. С такъв правилник ще имате много проблеми.

И аз мисля , че този правилник в този му вид , не е съвършен , но на нито един от другите ретривърски клубове проблема за очните наследствени заболявание не е включен в правилника им за развъдна дейност , същото важи и за ЛД ! Така публикуван не е в пълният си вид , много промени ще бъдат предложени за промяна на правилника , точно по отношение на наследствените заболявания , (нужно е много по конкретно да се спомене кога и с каква степен на ТД се разрешава заплождане) и добавяне на изследвания за чистота на очите!

Мене лично това ме касае и това ще предложа на общото ни събрание!!!

Иначе , правилника е пуснат в отговор на пост , не за коментар , но все пак ви благодаря за помоща която оказвате на БНЛРК 1super

#608 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:26 PM

Разбира се, че всичко може да е и по-добре. Но това се прави на събрания, обсъжда се. Когато човек е положително настроен, нещата са градивни и ползотворни. Аз все е дно да се навра при стафовете примерно, да се хвана за правилника и да почна - това пък каквое... ами това защо е... като изобщо нямам нищо общо с клуба и породата. И изобщо... няма смисъл от такова "обсъждане" на правилник на нечий клуб, когато и въобще не си към клуба и се занимаваш с други кучета и... няма смисъл. Не знам какво се цели. Няма нищо конструктивно.

#609 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:55 PM

Здравейте на всички! Аз искам да попитам може ли да ми посочите развъдници на лабрадори. Моя приятелка много иска да закупи. Може и да не е тук мястото, но смятам, че Вие най-добре можете да ми кажете. Благодаря предварително.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#610 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 01:55 AM

Напълно подкрепям мнението на Vabank относно избор на мъжки, както и за уточняването на договорките между двете страни - клубът може да дава само препоръки, но не и да налага готови решения и в двата случая.

@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.

#611 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:18 AM

Цитат

Напълно подкрепям мнението на Vabank относно избор на мъжки, както и за уточняването на договорките между двете страни - клубът може да дава само препоръки, но не и да налага готови решения и в двата случая.

@КАСТРО - не си прав за очите - от началото на 2007, БГРК изисква и документ за "чисти" очи - отсъствие на заболяванията "наследствена катаракта" и "прогресивна атрофия на ретината". Мисля, че сме първи в България с тези изисквания.

Може би промените не са отразени все още в правилника за развъдна дейност на клуба НИ !!! В официалния сайт поне такива неща не пише , но поздрави ако е така , много се радвам!!

Надявам се БНКЛР да е втория , последвал примера на БГРК b) b) b)

#612 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:28 AM

Цитат

1. Едностранно или двустранно проявен крипторхизъм при мъжките кучета;
2. Доказана тежка тазобедрена дисплазия;
3. Наследствени заболявания на очите като: Прогресивна атрофия на ретината;
Наследствена катаракта;
4. Недопустими дефекти в захапка и зъбна формула;
5. Явни отклонения от типичното за породата поведение;

Моля да бъда извинен , упоменато е точно в точка трета , просто не съм обърнал внимание!! oleeee

#613 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 09:14 AM

Цитат

Здравейте на всички! Аз искам да попитам може ли да ми посочите развъдници на лабрадори. Моя приятелка много иска да закупи. Може и да не е тук мястото, но смятам, че Вие най-добре можете да ми кажете. Благодаря предварително.

Ще ми обърне ли някой внимание?
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#614 Потребителят е офлайн   vilgo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 09:52 AM

Здравеи Liubopitka.Поздрави и от нас.Това от аватара ти е Матьо нали d) Пусни и други снимки да го видим момчето какъв красавец е станал. w)

#615 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 11:25 AM

wendy,
Ето това са координатите за връзка на Клуба за лабрадори, член на БРФК, който може да ти даде информация за развъдчици, очаквани или налични малки, скорошни връзки и т.н. Това е единственият клуб, който може да издаде българско родословие.
Прочети по-подробно напред из темата и ще видиш ЗАЩО е важно всичко това.
Успех!

БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
Асеновград, ул. Момина сълза № 6
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#616 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 01:31 PM

Много благодаря! Още в понеделник ще звънна. Иначе прочетох, за лабрадори внасяни от Сърбия и Унгария, че не се препоръчва да се купуват.
User's Signature

#617 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2007 - 02:10 PM

Цитат

Здравейте всички лабрадори и стопани ! Ние сме Матю /черен мъжки лабрадор/ и Дияна, от София.
За първи път пиша във форума, но познавам някои от вас лично, а всички други задочно. Поздравявам ви за вдъхновението и обичта, с които пишете тук /и не само/.

Здравей Liubopitka и от нас с Арчи! Много се радвам да ви видя с Матю! Той е братче на Рекс на Eni от този форум! b) Мисля, че на всички ще е интересно да ни разкажеш за ловните способности на Матю... d) а и не само...
Много се говори за тази порода, но ми се струва, че са много малко хората, които биха могли да споделят за опита си с нея и като ловно куче! super best
Ще ни бъде много интересно, честно! b)

#618 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2007 - 02:22 PM

Цитат

........ Иначе прочетох, за лабрадори внасяни от Сърбия и Унгария, че не се препоръчва да се купуват.

wendy, има прекрасни лабрадори, внесени от Сърбия и Унгария! Когато се знае от кой развъдник са, какво им е родословието, здрави ли са родителите им и т.н., всичко е наред! r)
Може би имаш предвид масовото обявяване по зоомагазините, че кучето е внесено от Унгария, но нямало родословие или видиш ли, то щяло да дойде по-късно... или пък ако искаш... срещу допълнително заплащане... ? n)
Клубът би могъл да ти даде и препоръка към кои развъдници можете да се обърнете, в случай, че скоро няма кучила и искате да внесете куче от чужбина.

#619 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:40 PM

Цитат

Здравей Liubopitka и от нас с Арчи! Много се радвам да ви видя с Матю! Той е братче на Рекс на Eni от този форум!  b) Мисля, че на всички ще е интересно да ни разкажеш за ловните способности на Матю...    d) 

Албена ни издаде още на първата крачка ;) Да, ходим на лов двамата с Матю. Пилешкия лов е общото ни занимание. Породата има отлични качества - желание да работи заедно и в помощ на човека, претърсване, апорт, не се страхува от гърмежи, отличен плувец. Това са качества които познавате добре те са му от полза в лова. Породата си е порода! Матю е роден през зимата и за пръв път видя вода /повече от паничката/ през март на язовира - влезе във водата без да си забавя крачката и без да се страхува и замисля. Гледаше ме много учудено и не разбра защо не влизам и аз d) радост до небесата. После през април ще го свикваме с гърмежите ... приготвила съм се аз до него да го успокоявам, да е малко по-далеч от пушката, да е в добро състояние на духа и т.н. след изстрела не трепна само се обърна да види какво става и отиде при тях. Последваха игри и обучение за апорт с разни предмети и грачки, извеждане по ловното поле заедно с работещо куче от дружинката /бретоншпаньол/. Така бързо дойде август и лова на пъдпъдъците. Матю на 10 месеца аз мислех, че ще играе с кучетата и хората, ще се пречка, ще се разпилее по всички гърмежи, очаквах червен картон и да се прибираме преди да сме почнали... Нищо подобно! Мойто гардже си е най-доброто. Не защото аз съм го научила /не разполагам с достатъчно време/ той си знаеше какво да прави Порода !!! Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска. Работи момчето, вдъхновен е, но за сега е в клас начинаещи. Основния проблем е недостига на време да сме по-дълго време заедно и да работим по задачите. Не се отказваме и продължаваме 1super

Прикачени файлове

#620 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:15 PM

Поздравявам ви за Мат. Това е чудесно - че имате възможност да използвате зададените в породата ловни наклонности на кучето. Това е и моя мечта, но нямам нищо общо с ловуването. Обожавам ловните породи по принцип именно заради този им хъс, енергия, внимание, старание, желание за работа в екип с човека.... Абе всичко в тях ме кефи! Пожелавам ви все по-добър ловец да става Матю и винаги да ви носи неизмеримо удоволствие гледката на гордия любимец, донасящ поредния улов 1super cheers

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни