Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#181 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2005 - 07:50 PM

Цитат

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха , доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!! r)

Много ти благодаря за помоща. Аз днес ги подкастрих малко Фоксел и почнаха да ми се умилкват. Мисля, че няма да имам проблеми. Благодаря ти още веднъж. Вече чакам само да дойде събота и каквото сабя покаже

#182 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 07:57 PM

Това е адреса на новия форум!!! Не до дни, а веднага можете да влезете и да се регистрирате!!!
Надявам се и там да ви е интересно и приятно. Не забравяйте и ДогБг!!!

http://dogchampions....f3c670180b66742

b) b) b)

#183 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 08:56 PM

искам да попитам, кучето може ли да се извежда навин като е толкова малко, на колко трябва да е за да го изведа, от какво зависи (освен от времето) - понеже е лято мисля че няма да е лошо.. bl)

#184 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2005 - 09:03 PM

Цитат

искам да попитам, кучето може ли да се извежда навин като е толкова малко, на колко трябва да е за да го изведа, от какво зависи (освен от времето) - понеже е лято мисля че няма да е лошо.. bl)

Когато си вземеш куче бебе, първото нещо, което трябва да направиш и да видиш в ветеринарния му паспорт какви ваксини са му поставени. Можеш да го извеждаш чак след поставянето на втората му ваксина. Най общо взето, ваксините пазят от лоши болести по кученцето, защото то е още бебе и е много уязвимо. Когато започнеш да го извеждаш, само не го дряж много време на слънце и важно - не го натоварвай ! В смисъл, то ще иска да те следва навсякъде, но ти не ходи много на дълги растояния, оставяй го да си играе само и кагота се умори, го прибирай. И друго важно - не го оставяй да слиза само по стълби. r)

#185 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2005 - 09:08 PM

Цитат

Цитат

Ох Мила,Мила ето за това снощи не исках да повдигам темата за родословията. Виждам че много си се навила за кученцето - ясно защо , малката Зила е много красива!!! Вярно е , че, да преди време не беше толкова рисковано да си вземеш куче без родословие. Най - често срещаният начин за развъждане беше семейство с женско куче , харесва мъжкар по собствен критерий и ги чивтосват. Сега просто се е напълнило с всякаква измет!!! Всякакви псевдоразвъдчици държат под един сайвант някакви женски и мъжки кучета от приблизително една и съща порода ( няма да назовавам развъдниците, но повярвай ми истински са) . Тези кучета се чифтосват безразборно и по всяко време. Никой не знае кой, или колко са бащите на кучилото, да не говорим че след като се родят кученцата и докато ги разпродадат  всички са заедно и никой не помни кое от коя майка е. Тези кучета са евтини, разпродават се още преди да са отбити от майките си и често "търговци" ги купуват на партида - пълен багажник и ги продават в зоомагазините на цени от по 700 лева. С такава "амбулантна" търговия се борим всички кинолози! Тези кученца обикновено са болни  - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!! Не всички зоомагазини  обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се    презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха ,  доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!!  r)

Много ти благодаря за помоща. Аз днес ги подкастрих малко Фоксел и почнаха да ми се умилкват. Мисля, че няма да имам проблеми. Благодаря ти още веднъж. Вече чакам само да дойде събота и каквото сабя покаже

Благодаря ти ! Е, не трябва да ги кастряш, а да задаваш точните въпроси ... дано ме разбираш, но има хора, за които кучето е стока. Развъждат го както си искат, просто пуснати кучета в двора и се кръщават с гръмкото има развъдник. Преди свяко кучило - преди да се заплоди женската, трябва дасе направят изследвания, които са задължителни - за бруцелоза и за дисплазия, за да има някаква гаранция, че бъдещите бебета ще са здрави и ще радват свойте стопани. За съжаление много хора не го правят ... затова те съветваме да изискваш родословието, ако всичко е наред, не би трябвало да има проблеми. Зная, че при теб всичко ще е наред и стискаме палци ! И парщай снимки, ще се радваме да го видим и да се запознаем с него ! r) d)

#186 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 09:49 PM

Цитат

Можеш да го извеждаш чак след поставянето на втората му ваксина

Аз съм малко новак, ама не трябва ли да се извежда 10 дни след третата ваксина. Аз поне така знам, или поне седмица. Мила, нали каза, че на кученцето са му бити първите две ваксини. Трябва да видиш (в паспорта трябва да пише) кога е правена втората ваксина и около 20 дни след това трябва да е третата.... ох.... пак има хора, които могат да ти кажат по-добре. В смисъл аз мога да ти кажа какво знам аз ама още ми е мн несигурно да давам съвети.
Предполагам ще те стресне факта, че трябва да седи вкъщи и ще пишка и ака навсякъде. Незнам какъв ще бъде характера на новото мъниче, но моето топче е адски гнусливо и ака и пишка само на едно определено място. Аз го запомних, сложих й вестник и сега няма никакъв проблем с чистенето. Само не обича да си върши работата два пъти на едно място, ама ако и чистиш навреме не е проблем май r). Е, аз съм чувала и за по-лоши случаи r), ама ще мине и това.
А за лабрадорския форум - браво на Марто и Иглика за ентусиазма и търпението. Аз обещавам да пиша честичко за беличките и проблемите (дано са малко) на Грита.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#187 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2005 - 10:21 PM

l) Дано не съм объркал ... извеждах Чанук след втората ваксина, а Кевин си дойде след реваксинацията, на трета ваксина и веднага започна да излиза. Дано не съм объркал, но най добре попитай в Ветеринарен кабинет

#188 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 10:39 PM

Благодаря ви много на всички! Това е много полезна информация, която едва ли щях да науча - добре че намерих този форум! w)

Между другото обявата на моето сладурче гласи: Лабрадор рийтривър, на 55 дни, женско, паспорт, ваксина, внос, цена 450 лева.

#189 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2005 - 11:00 PM

Milla, поне аз като прочета "внос" и започвам да се притеснявам ... внос на стока ... внасят се парфюми, чинии, неудушевени предмети. Кучето не е стока и не трябва да бъде ! Никога ! Всяко едно куче следва да има документи за произход - кои са неговите родители, неговите деди, изследвания ... За съжаление в България няма закон за защита на животните и това позволява на много хора да спекулират с тях. Едно куче трябва да е родено в развъдник, този развъдник да е регистриран в съотвентана киноложка федерация и да има FCI номер. Развъдчика е твоя най добър приятел - той ще ти пише, ще те пита как е малкото бебе, ще се интересува от него ... Радвам се, че си питала и ще ги държиш под пара. Колкото повече хора има като теб, толкова повече въпросните "вносители" ще търсят начини да контактуват с легитимни развъдници. Но ... понякога се влюбваш в едни големи черни очи които те гледат и нищо друго няма значение. Обичай го - това е най важното !!! d)

#190 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 11:18 PM

Цитат

Развъдчика е твоя най добър приятел - той ще ти пише, ще те пита как е малкото бебе, ще се интересува от него

Мдаааааааа, питай Мартин и Иглика колко е досадно да си дадеш кученцето на побъркано същество, като мен.
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2005 - 11:43 PM

r) Питаш ли ме мен като звъня до Русия за щяло и нещяло, пък искат и да им пиша често как е, колко килограма е, да пращам снимки. Това е връзката, това са добрите развъдчици - тези, за които бебетата не са просто ... а, нещо като част от тях, като семейство. Дано да има повече такива хора и по малко ... вносители. Как е бебето ? r)

#192 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2005 - 11:44 PM

Привет... искам да дам само два примера относно казаното от Иглика:

Цитат

Тези кученца обикновено са болни  - човек го купува за 600-700лв и кучето му след месец умира. Представи си какъв емоционален шок е това, а като се оплачеш във въпросния магазин хладнокръвни на вид хора ти казват - споко, на ти друго!!!

Истина е - мой познат наскоро си беше купил малък голдън ретривър от зоомагазин за 700 лв. без родословие, но с паспорт в който са отбелязани 2 ваксини... 2 дни кученцето е жизнерадостно и радва цялото семейство с присъствието и номерата си... след това обаче залинява. Съпругата на моя приятел е ветеринарен лекар и веднага му правят изследвания, като за съжаление се оказва, че диагнозата е парвовироза - ужас! Въпреки положените усилия за лечение на 7-мия ден кученцето умира... s) Семейството е в шок, особено когато се оказва, че "случайно" са пропуснали да сложат втората ваксина, която струва да речем 7 лева... На Камчия човекът ще се сдобие вече с куче от развъдник, с гарантиран произход и от баща шампион на 6 държави за почти същата сума... но горчивината от загубата си остава. Може ли за 7 лева да погубиш живот...?

Цитат

Не всички зоомагазини  обаче, са такива. За София мога да ти кажа в кои магазини се    презлагат здрави и хубави кучета, но за Варна уви, нямам представа.

Втори пример - за зоомагазин Фоксел. Преди известно време откриха магазин и в Бургас. От самото начало го "заредиха" с 10-ина кученца от всякакви породи и алъш-веришът потръгна a) . Имаше едно женско голдънче, което от самото начало беше обявено като "внос от Унгария, на 2 месеца и половина". В продължение на месец и половина това кученце така и не излезе от аквариума на витрината и при всяко запитване за възрастта му все си беше на 2 месеца и половина... може би го бяха консервирали, знам ли... Не е за учудване фактът, че след 3-4 месеца магазинът изчезна така, както и се появи...

Така че, без да искам да звуча менторски - направете си добре изводите!!!

#193 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 12:07 AM

Добре, ако нещо стане с моето кученце, от къде мога да си намеря друго, което примерно ще е читаво? Не че бих си го сменила, но евентуалната загуба (като включим и вариантът, че може да ги отрежа) ще бъде омекотена със заместител, когото ще обичам не по-малко.

#194 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 12:09 AM

Обърни се към Мартин.

#195 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 08:18 AM

Виж http://www.labradorbg.com/Titul.htm - обявата за черните лабрадорчета е малко неточна (вече има по-малко кученца - не мога да се сдържа да кажа, че съм си отмъкнала едното b)), тези от Сърбия Мартин много ги хвали, а сега има и в Пловдив. Вярно по-далеч е от Добрич, но пък ще знаеш, че бонбона ще те радва дълго време и ще е добре гледан. Наистина за подробностите - Мартин. Аз лично не бих рискувала. Освен всичко останало е съсипващо според мен и за самата психика на бебето да бъде гледано в гореописаните условия (това може и да не е много вярно, ама мен би ме съсипало) . Пък и някои болести може въобще да не си проличат, като го взимаш.
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 08:50 AM

Дог.бг, кученцето е добре. Щурее по цял ден, мята си водата на главата и ме буди през час нощем да му чистя, щото е гнуслива и й мирише r).
Иначе за връзката си прав. мен лично ми е и по-спокойно, като знам, че има кой да ми помогне. Пък и знаеш, че кученцето ти е било гледано и преди да си го взел, а не подритвано и оставено на самотек.
Ти имаше бебе самоед, нали? Всъщност още ли е бебе. Колко е голямо вече?
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 10:04 AM

АNGEL AYONA KEWIN d) е моето бебе ... w) Да, бебе самоед. В момента е на 6 месеца и 16 дена, вече започва да променя характера си, става по самостоятелен, увеличава си периметъра на разходка, когато е пуснат сам. Много му се притеснявам, той е толкова добър и любопитен, че ... все ходи да се запознава с някой. Бебе е все още, поне за мен. Само дето в момента е ранен, стъпил на осил и е бинтован. Даже сега съм на работа и се притеснявам за него, че е сам в къщи. Прави безумни бели, леле ... l) АNGEL AYONA е името на развъдника, означава Ангела на Йона. Остров Йона е разположен в Северно море и е едно от местата, където и до ден днешен пощата се разнася с кучета r) Не поради друга причина, просто той е прекалено хълмист и почти през цялата година е в лед и сняг. Северняк. Интересното е, че въпреки козината той се чубства отлично и играе страшно много, мислех, че ще му е топло, но се държи отлично и в по топло време. Последните му приключения - в събота отиваме на Искър, Кевин вижда вода и се засили и с скок в водата, да не казвам, че имаше парапет половин метър, а е и дълбоко. Скочих с дрехите след него и си поплувахме r) d)

#198 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 10:27 AM

това получих като отговор на Фоксел:

Zdravejte,
kuchenceto e s vaksinacionen pasport s obezparazitiavane i
vaksinacia
hrani se s granulirana suha hrana za malki kuchenca i
konserva syshto za malki kuchenca
davame mu otdelno vitamini i kalcii za kostite t.k. v
momenta raste i kalcia mu e mnogo nujen.
Moje, no ne triabva da iade obshta hrana.
Kuchenceto e vnos ot Slovakia, samo bashtata e s rodoslovie
i t.k. majkata niama takova syotvetno na malkite ne e
izdadeno rodoslovie, a i na tazi
cena.....................ne moje da kupite labrador s
rodoslovie:-)

s pozdrav zoomagazini FOXEL

#199 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 10:39 AM

Ми на мен не ми звучи лошо. Дано наистина се грижат за малкото. Поне са честни и не са тръгнли да ти разправят врели некипели за родословието. За цената са прави. Мила, виж си личните съобщения, но каквото и да решиш дано всичко с бебето е О.К. и си прекарвате много щастливо заедно. Стискам палци. r)
За консервата не съм много убедена - прочети : http://dog.bg/f/inde...t=ST&f=22&t=785, ще ти е от полза. А и храненето в сайта на лабрадорите също.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 10:46 AM

Аз май Кевин съм го виждала някъде из сайта - голям сладур е бих казала. Само все съм се чудила на самоедите, как са тооооолкова белички. Сигурно голямо ресане и чистене пада. Ние тук в квартала имаме един самоед - казва се Майкъл, много е сладък и много сериозен. Има една булонка, която все му скача по бузите, а той с някакво царствено хладнокръвие я подминава -готин е r).
User's Signature

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни