Цитат
Ако аз съм на твое място щях да си взема кучето, което сънувам! Просто се увери, че то е здраво. Направи му тестове за характер :
1. Вземи някаква метална кутия и я напълни с бобени зърна или малки камъчета. Кученцето да е свободно пуснато. Клякаш на неговото ниво и дрънкаш с кутията. Кучето не трябва да се плаши и да бяга от шума , нито да се крие, напротив трябва да е любопитно и да дойде да види кутията.
2. Обърни внимателно кученцето по гръб докато го галиш - трябва да се остави да бъде обърнато и да си отпусне спокойно главичката назад! Ако се противи и се дърпа - не е добре.
3. Вдигни кученцето във въздуха с две ръце без да го стискаш през корема - удобно намести ръцете си между предните и задните крака. То трябва да остане спокойно във въздуха , доверявайки ти се , без да се противи.
Ако издържи всичките тестове, значи има типичния за породата характер - спокоен и уравновесен.
Стискам ти палци и успех!!! r)
Много ти благодаря за помоща. Аз днес ги подкастрих малко Фоксел и почнаха да ми се умилкват. Мисля, че няма да имам проблеми. Благодаря ти още веднъж. Вече чакам само да дойде събота и каквото сабя покаже