Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#1281 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2009 - 10:01 AM

ivilina,
А от кой развъдник ще бъде мъникът?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1282 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 06 December 2009 - 11:36 AM

не е от развъдник ! От наши познати мамата е на 8 годинки и това ще е второ кучило за нея :) Първото кучило бяха страхотни може да кача снимки ob_173.gif
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

#1283 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 06 December 2009 - 11:54 AM

Ето мамата
Прикачена снимка
Първо кучило
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

#1284 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 07:44 AM

Какво да кажа... По въпроса тук са изписани куп теми. От типа "Откъде НЕ се взима кученце", за междусъседското развъждане и куп подобни. Има клуб за породата, клубът има сайт, информация - бол! Само да има кой да чете! Ама няма...
В крайна сметка напролет ще имаш кученце, което прилича на лабрадор с неизвестни по произход родители. (Изобщо не се заблуждавай с този немско-френски произход! Произход се доказва единствено с родословие, а не с твърденията на стопаните.) Кученцето ще заслужава всичката обич на света, но няма да е "лабрадор". Защо?
Ами - чети!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1285 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 December 2009 - 11:48 AM

Цитат(neofly @ Dec 5 2009, 11:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много хубави снимки дог.бг. Направо не знам как си го върнал, аз нямаше да го дам тоя малък сладур.

И аз не зная как го върнах ... шегувахме се у дома - дано да не си го вземат. ab_041.gif

Но стопанката му се разплака, като го видя и той лудна да и се радва, прекрасно се разбират и с нея, и с детето и. И им бе мъчно за него и се разделихме, пък и бях временен настойник.
Април ще имат работа в чужбина за десетина дена и пак ще бъде у дома, но вече ще е порастал моя човек, а ако го видя по рано - ще го снимам, за да му се порадвате.

#1286 Потребителят е офлайн   Spoonman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 02:20 AM

http://animal.discov...-retriever.html едно клипче за породата enjoy ;)

#1287 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Икона за мнението  Публикувано: 20 December 2009 - 03:29 PM

Коледен поздрав за всички лабрадорчовци от лудото Точе, известно още като Точе-Боче, циганче, маймунчо, карамелчо и кадифенчо, най-вече "Маймуна, такава, само да те хвана и ще ти откъсна опашката". На последното реагира на секундата:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1288 Потребителят е офлайн   Spoonman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 January 2010 - 06:26 PM

Това е малкият Морт, шоколадово лабрадорче :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1289 Потребителят е офлайн   sona6i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 10:03 AM

Здравейте и от мен ние сме малко нови във форума ето снимцици на красавицата ми айра

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#1290 Потребителят е офлайн   jorotrol Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 February 2010 - 05:48 PM

Здравейте и от нас:Тера(лаб)Васко(син) Марта и мен- Жоро! ab_041.gif от около 2 месеца сме горди стопани на това прекрасно създание! Детето се радва страшно а и всички се забавляваме много. af_089.gif

#1291 Потребителят е офлайн   jorotrol Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 08:10 PM

ето няколко и от нас.. това са ни първите разходки. Понеже е Тера 16.10.2009

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1292 Потребителят е офлайн   aljaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 03:03 PM

Здравейте,въпреки че пуснах обява в "без дом",пиша и тук,та дано някой може да помогне.Току що намерих жълт мъжки лабрадор,на врата му нямаше нищо друго освен мартеничка и нашийник.Беше недоверчив и трудно го хванах.моля ,ако някой знае за изгубено такова куче да пише на лични или да звънне не 0894 795769

#1293 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 10:37 PM

Случайно попаднах на тази обява
http://podariavam.co...iavam-kuche.htm
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1294 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2010 - 12:31 PM

Малки кученца в изолатора в Бургас

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

За повече информация: http://forum.dog.bg/...ndpost&p=806519

Ако искате да помогнете на някое от кученцата в изолатора, може да се свържете с фондация "Приятели на животните" - Бургас:

+359 898 432 428 Миглена Иванова;

+359 898 558 412 Нели Динева;

+359 897 349 948 д-р Ивайло Паничков;

Имейл:

novonachalo_@abv.bg

#1295 Потребителят е офлайн   Damian-Tara Икона

Публикувано: 29 July 2010 - 10:17 PM

Здравейте.Нов съм в форума за това се извинявам ако не тук е точното място за моите въпроси, които ще задам. Имам женска лабрадорка на 7 месеца, казва се Тара. Досега посещавах един друг форум,, но поради няколко пречини се махнах от там и сега ви моля за помощ (да отговорите на въпросите, които ще задам. Колкото повече мнения толкова по - добре). Първият ми въпрос е относно родословието. Моята няма такова. взехме я от един познат преди близо 6 месеца на 45 дни. От квартал Света Троица неговата лабрадорка роди 10 малки и ние си купихме едно от тях.Тогава си нямах и на престава за тези родословия и впрочие. Та от другия форум всички кучета са от елитни развъдници и според тях куче , което няма родословие едва ли не е боклук. Било тъпо, грозно болно, незаконно. Тези които си го копували подпомагали за куп неща и едва ли не е престъпление. За което стигнахме до скандали. Според мен обаче не всички кучета , които гледаме в българия са от развъдници и елитни .Та искам да ви питам според вас наистина ли е толкова зле ако кучето не ти е елитно и не си го взел от развъдник..абе въобще какво ви е мнението по този въпрос. Вторият ми е свързан с разгонването. Тя сега е на 7 месеца и още не се е рзгонила. Знам всички неща за опазването. Само едно обаче не разбрах.Има ли някаквки капки, които се слагат преди излизане, за да не усещат ругите кучета отдалеч, че разгонена. Защото азще я извеждам само за малко и на повод , но при нас е пълно с пумияра , от които повечето мъжки. Също така не мога да я кастрирам, защото на това място вече претърпя една операция преди 2 месеца и е рисковано. и си правя сметка някъде след 3тото разгонване да и намеря мъжки лабрадор за оплождане.Най - вече за да бъде едно пълноценно куче и да се премахнат тези рискове от ракове и тнт. Това нещо обаче като го споделих в онзи форум ме линчуваха. Според тях това е нещо непростимо и е абсолютно забранено. Като цитирам '' Това е супер безсмислено плодене на кучета без установен произход, които рано или късно ще стигнат до улицата. Че няма мисъл в това, не е нужно да споменавам!'' . Та въпроса ми е може ли да живее нормално без оплождане. И как се би почуствала по - добре тя. Да роди 1 2 пъти или да не го направи никога, след като няма родословие. И 3тият ми сериозен въпрос е свързан с храната. Преди я хранехме с Еукануба , но сега сме в затруднена ситуация, и минахме на по - нисък клас храна (средн) Препоръчаха ни да я храним с Дог чоу тъй като от този клас бил много добър. Разбрах обаче , че това е Фрискис за зоомагазини и бил пумия. Та знаете ли някоя друга гранулирана храна от средн клас ( около 6лв килограма) която да е по - качествена или да са си остана асега с нея ? Благодаря предварително. Тепърва ще задавам въпроси и опознавам форума и всички вас :)

#1296 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2010 - 10:32 PM

"До нас е пълно с пумияри" ... ами те и пумиярите и те са кучета, нали ? Или не са ? :dh_188:

Кастрирате, не размножавате и си обичате кучето. Не е толкова сложно, куче боклук няма. А ако искате да прочетете какво ни е мнението, прочетете правилата и на този форум - тук не се толерират междусъседски връзки. За останалото имаме чудесен раздел - Да пазим и развиваме породите, който явно вас не ви интересува.

Много правилно са ви казали - пумиярите пред блока ви са от такива заплождания.

А доколкото до храната - ами гответе и, не е толкова сложно, вярно че изисква повече време, но може да ви излезе по евтино.

#1297 Потребителят е офлайн   Damian-Tara Икона

Публикувано: 29 July 2010 - 11:26 PM

Десетки нахапни хора. Няколко наръфани крака и ръце . Мнозина наядени кучета... за мен това не са кучета а зверове. Намираме се до централни хали и тази банда бездомни кучета я знаят всички като Мечо и компания... тези кучета наистина за жестоки. Всички са мъжки и кастирани на сила , а сега мине ли куче покрай тях веднага нападат. Всеки път когато минавам покрай улицата в която се намират. Съм обзет от страх и се оглеждам дсетки пъти.До момента са ни нападнали 4 пъти като в единия и направиха лека дупка на дясната предна лапа. А още колко са нахапали...повярвайте въобще не преувеличавам пробвахме няколко пъти да позвъним на няколко фирми да дойдат да ги приберат не да ги умъртвят , но не стана нищо.Не случайно съм нарекал тези кучета пумияри. Защото съм сигурен, че и вашето куче да бъде редовно нападано и наранено от бездобни няма да реагирате никак приятно. Относно кастрацията пак повтарям не може а бъде оперирана. Преди 2 месеца и правиха операция на червата. Глътна една щипка за пране и резнаха червата точно на мястото където се реже когато и се кастрира кучето. А за а и се направи кастрация трябва да стане сега, а за по малко от 2 месеца рязане и бъркане на едно и също място никак не е приятно. А в скоро врееме ще пусна и нейни снимки да видите, че ако не бях казал ,че няма родословие нямаше и да забележите. Още опознавам този форум и незнам сега къде да пусна снимките

#1298 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 09:49 AM

Всички имаме проблеми с безстопанствените кучета, не сте само вие ... факт. Това не означава, че те са помияри, кучета втора ръка или каквото и да е - безстопанствени животни, ярък пример за това докъде води безразборното въдене на кучета.

За останалото - в периода на разгонване и слагайте гащи, спрей и винаги на повод. Доколкото до снимките - дори и едно куче да прилича на дадена порода, това не го прави куче, годно за разплод. За да може едно куче да се развъжда е необходимо родословие, но това не е единственото, а началното условие. След това идва членство в клуб по порода, покриване на изисквания за разплод, медицински изследвания ... родословието е само началната крачка, необходимо, но недостатъчно условие.

#1299 Потребителят е офлайн   Damian-Tara Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 11:56 AM

Искам само да уточня , че старото ми куче бе улично превъзходно .И бе невероятна обаче на 12 години почина от нещо на матката или яйчника не си спомням вече. Та не искам да останете с впечатлението, че мразя уличните кучета или нещо такова.Напротив, но към тези пак казвам и вас да ви нападат всеки ден и вие няма да реагирате добре. Относно разгонването много благодаря, защото се чудех дали се пръскат шпрей или капки. А за развъждането да прав сте за всички тези неща, които казвате. Предполагам и знаете, че само за София има 2/3 квартала ,в които всяко 3то ако не и второ семейство има куче от дадена порода, която развъжда всяка една година. И като ги продават на ниски цени предполагам знаете, че тези кучета се изкопуват от хората като топъл хляб. Защото тези хора или са били първоначално като мен неинформирани за родослвията или просто не ги интересува дали имат или не. А те са бая по - голям процент от тези които сеи нтересуват и държат кучето задължително да е от родословие и развъдник. Та с тези изречения мисълта ми беше, че ако това продължава няма как породите да бъдат опазени и развити. Единствения начин това да стане е да се информират всички преди да вземат куче и да помислят преди да копуват.Защото пак казвам, че много повече сах ората, които незнаят за родословието от колкото тези, които знаят. Та това ми беше мисълта относно развъждането. Аз няма да и правя надявам се обаче да не пострада от това. А имам и един въпрос относно някаква дисплазия... незнам точно какво е само разбрах, че е някаква много страшна болест при кучето и са застрашени тези , които няма родословия. Та въпроса ми е какво точно преставлява мога ли да и направя тест и ако да къде и кога. А относно снимките покрива всички външни черти за стнадартния лабрадор и съм ги качил в един линк на един сайт, обаче незнам дали тук е позволено .

#1300 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 12:11 PM

Здравей, Дамян!
Да ти е живо и здраво момичето, гледай си го, радвай му се и го слушай :)

Най-сигурният начин да предпазиш Тара от рак на млечната жлеза е кастрация ПРЕДИ първо разгонване. Говоря по спомен, но мисля, че това предпазваше до 90%. Кастрация след първото разгонване намалява процента до 50.
Заплождане и раждане не предпазва от рак и не прави кучето ти по-пълноценно. В редки случаи дори може да му навреди.
Това, че не може да се кастрира ветеринарен лекар ли го е казал? Можеш да потърсиш и второ мнение.

На риск от дисплазия са подложени както неродословни, така и родословните кучета. Просто родословните се развъждат при определени условия, зададени от клуба на породата. А неродословните биват множени от своите стопани на принципа- "тя е много красива и умна, а мъжкарят е много голям", т.е. те рядко са чували за генетично предаваните заболявания и още по-рядко им е хрумвало да изследват животните си. Дргият вариант са неродословните от зоомагазини и борси, които биват гледани в ужасно условия- на тях също никой не им прави изследвания.

Това е много накратко. Ако имаш време разрови се из форума и прочети, доста теми има- някои полезни, други приятни, трети и двете.
Иначе ми се струва, че си отговорен човек, който просто трябва да се информира, за да направи верен избор.

Успех!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67