Американски питбул териер
Публикувано: 01 March 2006 - 10:08 AM
Цитат
поздрави
Това за корекцията - да.Иначе- не е необикновено държанието и.Искай съвет само от хора с опит с породата.Останалите тренери колкото и да супер-не разбират питовете.Пък и не им е работа.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 March 2006 - 06:28 PM

Публикувано: 01 March 2006 - 07:36 PM
01 Март 2006
Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Драмата се разиграла тази сутрин.
Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца. Нито охраната, нито учителите успели да реагират преди животното да заръфа крака на 12-годишния Христо Георгиев.
Децата признават, че не за първи път кучето се появява в двора на училище "Отец Паисий".
Тази сутрин нахълтало в часа по физкултура. В коридора на третия етаж животното съборило в гръб 12-годишния Христо.
"Иван ми каза, внимавай, че има куче зад мене и аз като се обърнах видях, че ме гледа злобно. Изведнъж ме нападна, опита се да ме ухапе и по ръката, но го дръпнаха и успях да се отскубна, обаче не можах да стана, защото много ме болеше крака", сподели петокласникът.
"Аз съм шокирана, защото не е станало на улицата, а вътре в училището. Изпращаш си детето спокойно на училището и изведнъж ти се обаждат, че е разръфано от куче", коментира майката на Христо.
Оказа се, че кучето живее в къща близо до училището и често се отскубва от възрастната си стопанка. Човекът от когото го е купила, успял да го озапти след злополуката.
Директорката Наталия Михалевска е изпратила докладна до кмета на общината, в която настоява да се въведе по-строг контрол както на бездомните псета, така и на собствениците на агресивните породи четириноги.
http://www.btv.bg/ne...all&story=47445

Публикувано: 01 March 2006 - 07:52 PM
Пак ужасно.Дали е пит или голдън- все е ужас.
Дано не стане повод за кръстоносен поход срещу породата- както винаги е започвало....И с писъци за забрана.Защото ако е с друго куче - писъците са срещу стопанина ,ако е нещо с пит- срещу породата са!

Публикувано: 01 March 2006 - 08:03 PM
Първо Какво е това училище в което ще влезе пит и ще се качи до третия етаж на зградата без никой да го види от охраната, портиер или чистачки?
Второ Стопанката си е виновна, че не е взела мерки още след първото му бягстжо от колибата или мястото където живее.
Трето Явно децата са го обичали щом до тогава никое от тях не се е оплакало, а както разбрах от статията то често се е "шматкало" из двора на училището и никои не е наранило до този трагичен случаи на 01 Март 2006.
Четвърто Аз съм на мнение, че щом не е проявил агресия пита е бил от добрите, и че най-вероятно този малчуганин го е раздразнил с нещо, няма да се очудя, ако след влизането на кучето ПРИМЕРНО МАЛКИЯ КАЗВА:
- Това куче мене неможе ме оплаши!
И да отиде да го закачи нещо, тогава и аз да съм на мясотто на кучето и аз ще го охапя. В днешно време истината е такава каквато я напишат вестниците, но има една голяма мистерия дали малкия си е вървял тихо и кротко по коридора и кучето го е заръфало, или той е бил главния виновник за собствените си рани.
Публикувано: 01 March 2006 - 08:09 PM
Влезе в двора и започна да ръфа топките. Охраната дошла и започнала да го налага с пръчки. Тогава кучето влязло в сградата на училището. Едно дете казало - Зад теб има куче - другото се обърнало и "..така се изплаших, че започнах да го ритам." Тогава кучето го ухапало. Тогава се появил смелия осмокласник, който хванал звяра за нашийника и го извел от училището.
Цитат
Деца и възрастни пребиват Пешо(питбул).
Днес Пешо отишъл до един двор да си поиграе на топка с децата. Изведнъж от някъде изскочили възрастни и започнали да го налагат с пръчки. Пешо се уплашил и се скрил в училището. За негова изненада - всички пищели и бягали от него. Отгоре на всичко едно дете се обърнало и започнало да го рита. Пешо го ухапал, за да го накара да спре. Най-накрая се появило по-голямо дете, което явно знаело, че Пешо иска да се спаси, хванало го за нашийника и му показало верния път за бягство.
Чии интереси обслужва БТВ и медиите изобщо, за да представят случката по най-грешния и преднамерено изопачен начин.
п.п. Показаха и раната на крака на детето - ако кучето наистина беше искало да хапе, нямаше да има само няколко големи синки, обилно полети с йод!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 March 2006 - 08:12 PM
Цитат
Влезе в двора и започна да ръфа топките. Охраната дошла и започнала да го налага с пръчки. Тогава кучето влязло в сградата на училището. Едно дете казало - Зад теб има куче - другото се обърнало и "..така се изплаших, че започнах да го ритам." Тогава кучето го ухапало. Тогава се появил смелия осмокласник, който хванал звяра за нашийника и го извел от училището.
Така звучи по-правдоподобно,но пак ще се викне срещу породата a) Не е чесно така s)

Публикувано: 01 March 2006 - 08:13 PM
Цитат
Цитат
Така звучи по-правдоподобно,но пак ще се викне срещу породата a) Не е чесно така s)
Защото е представено по грешен и преднамерено злонамерен начин, затова!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 March 2006 - 08:34 PM

Публикувано: 01 March 2006 - 08:48 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Защото е представено по грешен и преднамерено злонамерен начин, затова!
Sorry again!
Прикачени файлове
-
sun22.jpg (86.94K)
Брой сваляния: 183

Публикувано: 01 March 2006 - 09:00 PM
Цитат
yes!!!!