Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#1781 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2006 - 10:11 PM

Значи във форума и на "хартия" всички сме 'За'...готово ли сме...на първи етап да...дайте да се мисли..малко работа в организационна насока...това е нещо много сериозно... victoryVVV

#1782 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2006 - 10:14 PM

Чакам още 3 много важни мнения!За мен е важно и изобщо... ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1783 Потребителят е офлайн   kalidko Икона

Публикувано: 09 May 2006 - 10:56 PM

Iskam da si kupq pitbull do 2 meseca ! Mojete li da mi pomognete ?

Blagodarq predvaritelno ! ! !

Izvinqvam se , ve4e 6te pi6a na kirilica ...

#1784 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 May 2006 - 08:28 AM

Цитат

Чакам още 3 много важни мнения!За мен е важно и изобщо... ;)

Та чух едното мнение на важен човек с питовете- не искат отговорности хората - писнало им е да вървят срещу урагана... n)
Исках да сподела с вас и нещо, което много ме разтърси.Снощи имах гости , гледахме снимки и си говорихме за кучета.И единият пич гледа пита( и малкият седнал също го разглежда)- и казва "Бе какви честни лица имате вие ,питовете!"
Как уцели - те са толкова неприкрити ,никога нищо от засада, никога подлост.Приемат всичко и всеки -очи в очи!
User's Signature

#1785 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 09:18 AM

Аз също съм твърдо "ДАА",защото това е начина да изчистим петната от имената на кучетата си victoryVVV
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#1786 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 09:59 AM

d)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  aaa.jpg (16.88K)
    Брой сваляния: 47

User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#1787 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:00 AM

Малко исторически снимки
User's Signature

#1788 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:02 AM

r)

Прикачени файлове

User's Signature

#1789 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:09 AM

Качена снимкаПоздрави на всички!!!Обичайте си кучетата bravoS

Прикачени файлове

User's Signature

#1790 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:39 AM

КАрелка снимките са направо страшни!!!

ЗА, ЗА, ЗА клуба съм !Обаче както сме се разбрали каквото става извън клуба не е наша отговорност! r)
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#1791 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 May 2006 - 11:35 AM

Цитат

КАрелка снимките са направо страшни!!!

ЗА, ЗА, ЗА клуба съм !Обаче както сме се разбрали каквото става извън клуба не е наша отговорност! r)

Абсолютно!
User's Signature

#1792 Потребителят е офлайн   MyCuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 09:59 PM

Хора имам вече 3 ти ден питбул супер много му се кефя на това куче Но не сам почнал с никакво обучение още бихте ли ми дали савет с кой команди да почна парво. сас седни стани предполагам? но бихте ли ми дали малко повече инфо защото при пинчера ми дресировка не са получи особено успешно но пак ме слуша де r)

Благодарско пак! :)))
и лека вечер на всички :) drink

#1793 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:36 PM

Аз се въздържам да давам съвети ,тъй като моята не е никак послушна май s) .На колко е кучето?Щом го имаш от 3 дни предполагам че е на 1-2 месеца и смятам че е рано за обучение.
User's Signature

#1794 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 07:52 AM

Здрасти MyCuTo...рагледай добре темата и прочети, има във форума и теми за обучение и възпитание, ако имаш нещо конкретно питай!

#1795 Потребителят е офлайн   MyCuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 10:54 AM

karelka
Мислих си че е на 4 месеца но се указа че е на 2 месеца и 20 дена .
от кога да почна да го обучавам?

mitaksi
от 2 дена само чета и чета толкова много неща научих но ме интересуваше с кой команди да почна и от кога да почна да го обучавам от 3 месец добре ли му е или е малко още?

Тенкс оново :))) cheers

#1796 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2006 - 11:18 AM

На тази възраст най-важното е да установиш контакт с него и да поставиш основите на бъдещите ви взаимоотношения. Да го поставиш на правилното място в йерархията. Можеш да го учиш на всичко, но с меки, предимно поощрителни методи. Във Възпитание и обучение има Курс обучение на кутрето.
Социализацията е изключително важна! Много да играе с други кучета и да общува с хора.

От 4-5 месеца се започва сериозната работа в следната последователност:
Всяка команда се отработва дълго на повод до пълно усвояване преди да се премине към опити за изпълнение без повод, дори и след това от време на време се връщаме към повода. Новите команди е добре да се въвеждат в комбинация с някоя вече добре усвоена. Правилната последователност е такава:
Редом, след това седни от движение. След това въвеждаме едно полезно упражнение: "преса редом/седни" - крачка редом/седни, крачка/седни. Лека полека - седни със задържане (първо държим повода и обикаляме около кучето, после го пускаме на земята и обикаляме, после се отдалечаваме на все по-голяма дистанция), тук е добре да въведем повикване - караме го да седи, отдалечаваме се, повикваме. После седни от разстояние. Някъде насред тази работа въвеждаме и легни.
Команда тук е черешката на тортата, тя е последна от общия курс, нужно е вече да сме изградили добър стил на общуване и подчинение.
Изобщо преминаването към обучение без повод е много деликатен момент. Обикновено не се сваля повода на кучето, а се оставя да се влачи с него, така можем да го настъпим и да коригираме. Но колкото е по-голямо кучето, толкова е по-съобразително.

Обучението на питбул е точно толкова специфично, колкото на всяко куче - важни са индивидуалните особености на твоя любимец, типа му нервна система, предпочитания и мотивация. Затова всеки трябва да се вгледа в своето куче, да го наблюдава, да открие подходящите за него мотивировки (положителни и отрицателни), подходящата твърдост.

#1797 Потребителят е офлайн   MyCuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 12:30 PM

mil_
благодаря за пореден пат и сам сигурен че няма да е за последен път :Рр
много ми помогна . сега ще го карам с леки командички искам да усвои парво седни стани и легни
и после почваме с др те но няма да преклаявам да не му писне и да не проявява никакаф интерес. а по колко пати да го раскарвам по 4 го раскарвам за сега добре ли е това и гледам да са по продалжителни разходките.
ще следя този форум и ако имам др вапроси надявам се няма ва притеснявам и ше ги задавам :Р колкото и глупави да са но всеки тря да се научи :)

w) cheers

#1798 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2006 - 12:34 PM

Няма глупави въпроси.Тук хората ще ти помагат.
И не забравяй- няма 3 месеца- каквото и да отработваш- гледай да му е кеф .
User's Signature

#1799 Потребителят е офлайн   MyCuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 08:10 PM

хора отново сам аз :Р
интересувам се , да де не точно аз но един познат и той се зариби за питбул обаче проблема е че няма вмомента много пари и иска да си земе пит до 150лв мах можете ли да ми кажете по вапроса нещо , не му трябват паспорти и текива неща angelpik ще сам ви много благодарен и той де .

super best ако можете помогнете ше сам ви супер благодарен ся на 14 има рожден ден и го искаше кат подарак :)

#1800 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 09:40 PM

Цитат

хора отново сам аз :Р
интересувам се , да де не точно аз но един познат и той се зариби за питбул обаче проблема е че няма вмомента много пари и иска да си земе пит до 150лв мах можете ли да ми кажете по вапроса нещо , не му трябват паспорти и текива неща angelpik ще сам ви много благодарен и той де .

super best ако можете помогнете ше сам ви супер благодарен ся на 14 има рожден ден и го искаше кат подарак :)

ми, не d)

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема