Американски питбул териер
Публикувано: 19 July 2005 - 10:14 AM
Цитат
поздрави
този човек Младен ли е?
Публикувано: 19 July 2005 - 02:18 PM
Ама то винаги няко ще се окаже че е тествал нали, а не е другото..както ида е мислете с галвите
Публикувано: 19 July 2005 - 02:23 PM
Цитат
Ама то винаги няко ще се окаже че е тествал нали, а не е другото..както ида е мислете с галвите
КАК ДА ПРОМЕНИМ ТОВА, ПО ДЯВОЛИТЕ??? ТРЯБВА ДА ИМА НАчИН... НЕ СМЕ МАЛКО!!! АКО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ТЕМА РЕВОЛюЦИЯ И ТАМ ДА ГО ИЗМИСЛИМ!!! НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА... a) a) a)
Публикувано: 19 July 2005 - 04:06 PM
Публикувано: 26 July 2005 - 12:51 AM
Публикувано: 04 August 2005 - 01:17 AM
pozdravi

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 04 August 2005 - 09:20 AM
Цитат
Аз напълно ви подкрепям в тезата че кучетата не трябва да стигат до крайна фаза на обезобразяване или смърт, аз лично съм виждал 1-2 подобни мача, и честно казано ми е било огромно желанието да тествам тъпия жрийдър, който няма грам жал за кучето което е отгледал едва ли не като дете, и да виждам как в нахалните му очи таи злоба, че кучето му пада, докато това същото куче дава живота си и всичко от себе си заради същия този човек, такива хора трябва да им се прави деад гейм, да ги видим те как ще се почустват на прага на живота си. Просто не ми хареса тезата за комплексираните брийдъри на АПТ. Видях в САЩ в покрайнините на Лас Вегас как се провежда истински спортментски мач, а не повечето вандалщина и хулиганщина у нас. Това е, напълно подкрепям и багира и малкия. Поздрави.
П.С. Аз затова и казах, че нямам желание да се занимавам професионално с тази дейност, макар че имам доста възможносто, просто не ми дава душа да отглеждам животно, което после да гледам какви кунтизии получава. Затова мойто го пусках само колкото за един здравословен бой, да изразходва енергия, ако го видя че се е задъхал или има притеснителна рана, или няма желание, или другото куче вече избягва боя си го дърпам, поздравявам и отнасям в къщи. Поздрави.
Публикувано: 04 August 2005 - 09:33 PM
Днес се прие закон в народното събрание.
Какво значи да тестваш кучето?
Всички кучета се бият,ако пуснеш една овчарка тя ще се бие 10-14 минути ожесточено ,дори един кокер като бъде притиснат в ъгъла и тои хапе,живеем в 21 век и всичко това е недопустимо.
Наи лошото е че се пускат кучета ,които са абсолютни кръстоски
куче ,което е кръстосано с друга порода се мъчи в ринга,малко са чистите питове,защото няма федерация,контрол,родословия.
Мисля че хората които се занимават с този спорт петнят името на апбт и аст .
Публикувано: 04 August 2005 - 10:01 PM
kolkoto za drugoto i az tova kazvam, 4e sa mnogo malko istinskite ku4eta, a i xorata koito razbirat malko pove4e sy6to.
ako vsi4ko e zakonno-ima zakoni za tezi ne6ta, kakto i ako se ograni4avae po nqkakuv na4i tezi krustoski i t.n., vse si mislq 4e ne6tata nqma6e da sa takiva.
6te se radvam ako razbera pove4e za tozi zakon.mersi r)

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 05 August 2005 - 09:55 AM
Цитат
Тук и аз искам да се намеся, естествено че кучетата не си приличат, те са селектиране според качествата и духа си в течение на години, не по външен вид, нека се разровим малко в пит историята. По размер: (от линията Олд Фемили ред ноус - просто за тях се сетих първо), та по размери, да започнем с Шамп. Спайк на Лимей Кенъл, който е бил класически за разбиранията в БГ пит, дребен, късокрак, с широка холка, черен както и поколенията му (Нелис примерно). Минаваме през Линията Ред Девил на Рос, който е бил с доста нестандартно телосложение и глава, червеникаво кафяв, и да стигнем до феномена Алигатор на Плъмърс, който да не казвам че е бил гигант, то е бил огромен за боен пит, едър, дългокрак, но куче останало в историята. Ако не знаете за какво говоря, разровете се из нета, ако имате желание. Това е. Поздрави.
Публикувано: 05 August 2005 - 02:03 PM
Публикувано: 06 August 2005 - 11:44 PM
Всеки собственик на пит си въобразява че тои е чистокръвен но това е заблуда.Разбира се в България има чисти кучета но те са малко и са внесени от Сърбия.
Но дори на внесените кучета от Сърбия не може да се вярва защoto всеки знае че питмените пазят в таина своята селекция и лъжат за истинските педигрита на своите кучета.
Аз не твърдя че твоито куче е мелез,но популацията на питовете в българия е трагична.
При мен идват през ден собственици на женски питове и искат да заплождат на стаф за да продадат кучетата по скъпо твърдеики че са стафове.Разбира се аз ги отпращам.
И аз също съм за това амстафовете да не губят своите качества на първоначалната си селекция,но съвременния свят се изроди,няма морал няма любов към животните.
Преди питовете не са били пускани от противоположни полове,сега не е така в резултат на което породата деградира тя става антисоциялна.
Сега се използва много химия много.
Запознат съм добре с историята на териерите от типа бул.
Ние не превръщаме аст в манекени ние се стремим да направим многофункционална работна порода,точно това е разликата между пита и стафа.
Пита е за удоволствие/геим/ а стафа за работа /телохранител,следово куче,полицеиско,спасител между другото шампион на Чехия за спасителни кучета за 2004 г е амстаф./
Не знам какво е 40 години да развъждаш, но знам какво е 18 години да се занимаваш с кучета.Имал съм много кучета от много породи разбира се първия стаф ми е от 94г.Тогава разбрах че тази порода е създадена за мен.

Вход

Горе
Цитиране +