От всичко казано от вас не схванах, щом сте против МАЧОВЕТЕ, как смятате да опазите АПБТ и гейма му от израждането - не е ли точно в мачовете (истински и правилно организирани) се порявява най-добре гейма?
Виждам много странно противоречие, аз лично ако развъждах АПБТ, освен елементарни тестове щях да се чуствам задължена да водя кучетата си по мачове. Също така ако бях развъждала ловни породи, освен тестовете трябваше да ги водя и на лов, за да може да видя кое от кучетата ми в реална работа колко струва. Също така ако бях развъждала служебна порода, щях да се чуствам задължена да ходя с кучетата си на обучение, ИПО ли щуцхунд ли - нека познавачите да ме поправят.
Въпросът е друг - в БГ май всичко се свежда до кучешки бой, и на това му викат "мач". такива "мачове" дават изкревена представа на обикновените хора за АПБТ. Феновете на породата ми обясняваха че истинският мач, с правила, със съдии-рефери и размяна на стопаните, няма нищо общо с кървавите касапници, които далечни от породата хора си го представят. по този начин в мачовете се проявява работата и гейма на кучето най-добре. поне така го схванах от пит-мените с голям стаж.
Цитат
това го видях по-късно. Отговорихте на въпроса ми. Благодаря)

Вход

Горе
Цитиране +

[br]