Американски питбул териер
Публикувано: 16 May 2006 - 11:48 PM

Публикувано: 18 May 2006 - 08:05 AM
Цитат
pitbull,просто твоето куче е кутре на 2 месеца ,на което му се играе та 2 не вижда.Това че си "хапе ужесточено и настървено" и "побърза да се сбие"- няма такива работи!Това е само в твоята глава .Когато за първи път имах бебе пит си бях изкарала акъла- не спираше за секунда на едно място и игрите му бяха шантави- както си играеше и започваше да си дъвче настървено ръцете ми с бебешките си зъбки - иглички...Така правеше и играейки си с приятелчетата си мъници- имаше си приятел кавказец и го правеше целия в лиги и дъвчеше ухото му до кръв премижвайки от удоволствие...но това няма нищо общо с бойния ген или други такива работи.Просто те са ужасно неуморими бебета и изискват страшно много внимание ,ултра импулсивни и жизнени ,невъздържани и неуморими.Ти трябва да намериш баланса между това да не му даваш да се увлича в играта ,защото зъбчетата -иглички пускат кръвчица и това да не го спираш и отказваш от игра и социализация с други животни.Защото такова бебе, освен че е много инпулсивно е и супер чувствително- и следите от грешките сега може да останат завинаги.
А са сбиванията- за тях ще почнеш да се тревожиш след още 7-8 месеца- когато започнат да се проявяват хормоните- те имат труден пубертет- ей тогава си приготви здрави нерви... b)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 18 May 2006 - 09:34 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
Публикувано: 21 May 2006 - 01:46 AM

Публикувано: 21 May 2006 - 11:06 AM
Главата му трябва да бьде клиновидна
Задницата по широка от тялото и малко издигната
И да питам вярно ли е че Стандартите са модни и преходни за разлика от хилядолетните умения
И да попитам Сьгласни ли сте сьс стандарта на Апбт в Книгата Книга за боиния булдог чел сьм мнения за нея но не и за стандарто в нея
в темата имаше такиа работи но кратко АГАЛИНА помагаи спешно е молятисе
поздрави
Публикувано: 21 May 2006 - 12:09 PM
тези дни ште се опитам да кача филм (кум 350мб)само за АПБТ но все пак ако не успея ето откъде можеш да видиш интересни нешта за породата :в турсачката на дата.бг има точно такув филм "Тренировка и убочение на Питбулл" виж го може да ти свърши работа
Публикувано: 21 May 2006 - 02:34 PM
Apbt, в темата има стандарт.Ако не намирaш- ще ти пусна.
Относно модата и непреходното - труден въпрос- най- общо стандартът е необходим за да съхраним и за бъдещето качества и вид ,за които е работено в миналото ,като се запазят и утвърдят тези ,които са необходими в съвременността.Питбулът е познат от над 200 години , но пък в сравнение с например овчарските породи познати от хилядолетия е ...
Явно нещо по- конкретно те мъчи- питай направо- ако мога да съм полезна.
Поздрави.

Публикувано: 21 May 2006 - 02:58 PM
Виж там в Breеd I.D. - UKC Standart, ADBA Standart ,AKC Standart- има съществени разлики в 3те стандарта и аз не се наемам да кажа кой е върховния .Мога само да кажа кой се доближава до старото бойно куче и кой до съвременността, както и кой е моят предпочитан тип- НО обединяващото в тях е едно куче с железни мускули ,отлична интелигентност и ОГРОМНО СЪРЦЕ....Едно много различно куче, трудно куче ,най- хуленото и най- обичаното ,най- любвеобвилното същество и най- перфектната машина за отпор и атака.И от нас зависи от коя страна на Силата ще бъде Американският Пит бул териер!

Публикувано: 21 May 2006 - 03:17 PM
Цитат
признавам че искам боен стандарт ама куче боино НЕ ти ме познаваш ICQ - 268354971 включими се на всяка цена
Тази книга ми попадна преди доста години и вече ти казах , че я намирам ултра тъпа.Писах ти познатите стандарти.Виж ги сам.Не ме увличай в неща свързани с боеве.Фанатично мразя това!
п.п.Не обичам да пиша по кю-то с потребители- пиша във форума за да се четем всички.

Публикувано: 21 May 2006 - 03:25 PM
Цитат
Цитат
признавам че искам боен стандарт ама куче боино НЕ ти ме познаваш ICQ - 268354971 включими се на всяка цена
Тази книга ми попадна преди доста години и вече ти казах , че я намирам ултра тъпа.Писах ти познатите стандарти.Виж ги сам.Не ме увличай в неща свързани с боеве.Фанатично мразя това!
п.п.Не обичам да пиша по кю-то с потребители- пиша във форума за да се четем всички.
сьжелявам
Но ми трябва по конкретен случаи
Стандартите са на англ а ас не разбирам англ cry2 затова те питам дали стандарта в оная книга е верен но ти не казваш
Искам да те питам стандарта АДБА и останалите са Пьлни и верни нали?
Кои предпочиташ ти
ADBA е стандарта на боиния булдог?
пак ти казвам конкретен случаи аз куче боино никога няма да направа може би защото прекалено обичам породата..
поздрави и пак се извинявам
Публикувано: 21 May 2006 - 03:40 PM
Бойният булдог, бандог и т.н. са разговорни и не са киноложки термини- не се увличай - това са глупости и реклами .
За книгата - пак казвам- дано е за последно- прехвърлих я преди години - намерих я тъпа- нямам я и не ми е нужна. Затова не мога да ти кажа за описания в нея стандарт.

Публикувано: 21 May 2006 - 09:27 PM
Цитат
Имах предвид че тук не се рекламира каквото и да е свързано с боеве с кучета - а там се дават точно такива съвети - за подготовка на бойни кучета ,залози и прочее .Пак да повторя - заради тази простотия тук се изписа доста и то беше нажежено.Моля спазвай правилата на този форум- едно от тях е бойкотиране на боевете с животни.Благодаря.
Виж дискусията по-долу- темата е "Забранените породи- има ли смисъл"- всичко започна от въпросния сайт.