Американски питбул териер
Публикувано: 30 October 2005 - 02:08 PM
далматинец и немска имах немската я няма ве4е от седмица а далматина от 4 дена s)
но преди 3 4 години имах пит и сега майка ми каза да избера нова за6тото далматина баща ми го зе (майка ми и баща ми са разведени) а немската умря s) s)
и майка каза да си избера куче и аз пак се спрях на пита и сам сигурна че искам питбул
но преди 3 4 години имах пит и сега майка ми каза да избера нова за6тото далматина баща ми го зе (майка ми и баща ми са разведени) а немската умря s) s)
и майка каза да си избера куче и аз пак се спрях на пита и сам сигурна че искам питбул
Публикувано: 30 October 2005 - 02:17 PM
Искам да ми кажеш кое те накара да се върнеш към тази порода? Кое те кара да я обичаш? Начина по който изглеждат? Или някои специални качества? Също и... Обичаш ли да се занимаваш с дресура на кучета - интересно ли ти е, хоби ли ти е, предните ти кучета бяха ли обучени? Извинявай, малко нагло звучат въпросите ми, но най-добре обученото куче което съм виждала беше АПБТ и наистина сложи, буквално, в джоба си пет НОК... Стопаните на това куче са страхотни хора! r) Възхищавам се много на такива човеци...
... И още... Имаш ли предпочитания за цвят? Височина? Аз до колкото знам питбулите нямат стандарт, но повечето максимално се доближават по екстериор до АСТ. А имат ли родословия? Питбулите? И държиш ли на родословие? Питам, защото нямам информация... Имам приятели които преди две седмици си взеха графитено сив питбул - разкошен е! b) Бонбон... Но няма родословие...
... И още... Имаш ли предпочитания за цвят? Височина? Аз до колкото знам питбулите нямат стандарт, но повечето максимално се доближават по екстериор до АСТ. А имат ли родословия? Питбулите? И държиш ли на родословие? Питам, защото нямам информация... Имам приятели които преди две седмици си взеха графитено сив питбул - разкошен е! b) Бонбон... Но няма родословие...
Публикувано: 30 October 2005 - 02:27 PM
какво ме накара да се варна ли ми няма част която да не ми харесва в това куче качесва въшност бих се занимавала с обучението й.Тази порода е специална за мен.мад макс питаш ме кое ме накара да се влюбя ле ми чесно да ти кажа по лесно 6те ти отговоря какво нв харесвам в нея.Ми нека се замисля колкото и да мисля няма нещо което да не хсресвам в пита.Предпочитания нямам важно е мъжки пит и да се обичкаме с него!!!!!Не е нужно да е с родословие
Публикувано: 30 October 2005 - 03:48 PM
6том си на 15 стигам до извода 4е не си гледала сама пита, ако изоб6то ти си се грижила за него.
извиняваи за резкия тон , но се надявам да не иска6 това ку4е, за6тото е много фе6ън да има6 пит.
и незнам има6 ли опит с разходките и с обу4ението.
извиняваи за резкия тон , но се надявам да не иска6 това ку4е, за6тото е много фе6ън да има6 пит.
и незнам има6 ли опит с разходките и с обу4ението.

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 31 October 2005 - 08:09 AM
Цитат
ми аз сам на 15 години за цвета нямам притенции а обучениети на миналите ку4ета ми аз не сам ги обу4авала когато ми ги дадаха далматина бе6е на 2 а немската на 9
Сигурно си добро момиче,но на 15 г., a мъжкия пит може да бъде мн.доминантен,особено младия.Трябват му опитен собсвеник,мн.свободно време и супер дисциплина.И най-вече- отговорност!Какво ще стане и как ще се справиш,ако случайно се сбие?Питът не е лъжица за всяка уста.Може би като порастнеш...
Прочети тези съвети:
http://realpitbull.com/ownership.html
htpp://pawsitivelypitbull.com/rules.htm

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 October 2005 - 10:33 AM
agalina, всичко е до самото "дете", което си взима кучето. Моят съсед беше на 14 години когато си взе кучето. Родителите му не искаха куче и той се справяше с кучето без тяхна помощ. Сега кучето е добре социализирано, малък пропуск-бие се с мъжки кучета, но това е нормално. Наистина има инциденти в които момчето (вече е порастнало момче) се чуди как да се справи, но винаги успява навреме да "измисли" правилното действие. Щом си е опознал кучето, едва ли един 30 годишен мъж би се справил по-добре от него ако се сбият с друго куче.
Не съм и сигурна разбира се дали Dark_death ще може и ще има желание да се справи с кучето, защото не я познавам. Но за това са съвестните собственици на кучетата-те трябва да преценят дали момичето е готово да си вземе пит или не. Затова сериозните развъждачи проучват бъдещите нови собственици.
Не съм и сигурна разбира се дали Dark_death ще може и ще има желание да се справи с кучето, защото не я познавам. Но за това са съвестните собственици на кучетата-те трябва да преценят дали момичето е готово да си вземе пит или не. Затова сериозните развъждачи проучват бъдещите нови собственици.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 31 October 2005 - 12:16 PM
за съжаление пове4ето собственици на ку4ета, особено на пит, не се интересуват много от бъде6тите притежатели на някое от техните ку4енца.те просто гледат как да се оттърват от него.
аз съ6т не познавам моми4ето, което иска пит, но аргументи като-вси4ко ми харесва в пита ,
не са достатъ4ни.
трябва да има6 опит, време, и много сили (особено за моми4е), за да се справи6 с такова ку4е.
тук в квартала ве4е много моми4ета имат пит или стаф, хора които до сега не са имали ни наи-малка представа за такова ку4е.резултатите са-ку4ета, които немогат да се контролират и множество инциденти.
неискам никои да обиждам, говоря по принцип.
и от ли4ен опит-бях на 14 когато си взех пит.макар многото ми усилия,само от едно сбиване ку4ето стана агресивно към мъжки, а по-късно и към някои женски.много ми бе6е трудно да се справям с него, за6тото е много силен.слава богу не съм имала фатални инциденти, за6тото го познавам добре.
Ин4е аз много се кефа на тва мом4е, за6тото ку4ето му е наистина много социализирано.но за съжаление не вси4ки питове са такива.
ако моми4ето си вземе пит, се надявам да се справи с него и да няма никакви проблеми. r)
аз съ6т не познавам моми4ето, което иска пит, но аргументи като-вси4ко ми харесва в пита ,
не са достатъ4ни.
трябва да има6 опит, време, и много сили (особено за моми4е), за да се справи6 с такова ку4е.
тук в квартала ве4е много моми4ета имат пит или стаф, хора които до сега не са имали ни наи-малка представа за такова ку4е.резултатите са-ку4ета, които немогат да се контролират и множество инциденти.
неискам никои да обиждам, говоря по принцип.
и от ли4ен опит-бях на 14 когато си взех пит.макар многото ми усилия,само от едно сбиване ку4ето стана агресивно към мъжки, а по-късно и към някои женски.много ми бе6е трудно да се справям с него, за6тото е много силен.слава богу не съм имала фатални инциденти, за6тото го познавам добре.
Ин4е аз много се кефа на тва мом4е, за6тото ку4ето му е наистина много социализирано.но за съжаление не вси4ки питове са такива.
ако моми4ето си вземе пит, се надявам да се справи с него и да няма никакви проблеми. r)

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 31 October 2005 - 01:45 PM
Значи, аз като си взеха стафа, не съм имал и грам опит с тия породи, кучето ми е изключително агресивно към женските, но мога да го контролирам и без повод..просто седи и ме слуиша, как съм направил това и представа си нямам. За мен най важно е желанието, и да имаш любов към животинката. Как направих това че да ме слуша и като я викна д идва не знам..в началото ми се струваше че няма да успея, но се справих някак си.
Има едим друг проблем изключтелно е дружелюбна към хората, които идва у нас....играе си невероятно но и много им досажда.....дойде ли човек не слуша качва им се по главите и им носи играчката си. обибда се когато не играят с нея. Навън е коренно различно положението..агресията я има, но е някак си овладяна...
Има едим друг проблем изключтелно е дружелюбна към хората, които идва у нас....играе си невероятно но и много им досажда.....дойде ли човек не слуша качва им се по главите и им носи играчката си. обибда се когато не играят с нея. Навън е коренно различно положението..агресията я има, но е някак си овладяна...
Публикувано: 01 November 2005 - 10:19 AM
Малко съм стресната от прочетеното.Моето лично мнение е,че един истински pitman никога не би одобрил и препоръчал пит на 15 год. дете. (виж напред-dog.bg е поместил наредбата за Германия- забранено е на лица под 18 г. да притежават такова куче, макар и кастрирано и положило тест за социализация). Няма по-сериозни и по-трудни за гледане кучета!Какво значи напр.-"кучето на момчето се сбиваше,но той се оправяше"?
Когато реших да взема такова куче(вече бях имала други породи),беше преди 14 години-1 год.четох всякаква литература за тях,запознах се с десетки кучета-някои доста семпли,някои сериозни амер.шампиони(екстериорни ).Също с десетки собственици-видях огромните различия и при тях.Разбрах,че ще е трудно.Оттогава проблемът"пит" е в сърцето ми.А този проблем е и кървав!Вие ли не знаете,че само любовта не е достатъчна да имаш ПИТ?!
Pitman-ът е ЗРЯЛ,дисциплиниран ,отговорен,обикновено спортен тип човек,който цени и опазва расата както и останалите кучета,инцидентите дори случайните,за него са табу!С всички свои действия си бори срещу насилието и пропагандира в обществото срещу лошия имидж на породата и срещу боевете.
Когато реших да взема такова куче(вече бях имала други породи),беше преди 14 години-1 год.четох всякаква литература за тях,запознах се с десетки кучета-някои доста семпли,някои сериозни амер.шампиони(екстериорни ).Също с десетки собственици-видях огромните различия и при тях.Разбрах,че ще е трудно.Оттогава проблемът"пит" е в сърцето ми.А този проблем е и кървав!Вие ли не знаете,че само любовта не е достатъчна да имаш ПИТ?!
Pitman-ът е ЗРЯЛ,дисциплиниран ,отговорен,обикновено спортен тип човек,който цени и опазва расата както и останалите кучета,инцидентите дори случайните,за него са табу!С всички свои действия си бори срещу насилието и пропагандира в обществото срещу лошия имидж на породата и срещу боевете.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Вход

Горе
Цитиране +