Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#281 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 October 2005 - 08:09 AM

Цитат

ми аз сам на 15 години за цвета нямам притенции а обучениети на миналите ку4ета ми аз не сам ги обу4авала когато ми ги дадаха далматина бе6е на 2 а немската на 9

Сигурно си добро момиче,но на 15 г., a мъжкия пит може да бъде мн.доминантен,особено младия.Трябват му опитен собсвеник,мн.свободно време и супер дисциплина.И най-вече- отговорност!Какво ще стане и как ще се справиш,ако случайно се сбие?Питът не е лъжица за всяка уста.Може би като порастнеш...
Прочети тези съвети:
http://realpitbull.com/ownership.html
htpp://pawsitivelypitbull.com/rules.htm
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#282 Потребителят е офлайн   TurboKu4ekBabaiT Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2005 - 08:59 AM

Цитат

предстви си искам дом.любимец а за парите нямат значение

4удесно имаш ли предпо4итания за цвят? и на каква възраст.... щото имам в предвид едно ку4е

#283 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 31 October 2005 - 10:33 AM

agalina, всичко е до самото "дете", което си взима кучето. Моят съсед беше на 14 години когато си взе кучето. Родителите му не искаха куче и той се справяше с кучето без тяхна помощ. Сега кучето е добре социализирано, малък пропуск-бие се с мъжки кучета, но това е нормално. Наистина има инциденти в които момчето (вече е порастнало момче) се чуди как да се справи, но винаги успява навреме да "измисли" правилното действие. Щом си е опознал кучето, едва ли един 30 годишен мъж би се справил по-добре от него ако се сбият с друго куче.
Не съм и сигурна разбира се дали Dark_death ще може и ще има желание да се справи с кучето, защото не я познавам. Но за това са съвестните собственици на кучетата-те трябва да преценят дали момичето е готово да си вземе пит или не. Затова сериозните развъждачи проучват бъдещите нови собственици.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#284 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 12:16 PM

за съжаление пове4ето собственици на ку4ета, особено на пит, не се интересуват много от бъде6тите притежатели на някое от техните ку4енца.те просто гледат как да се оттърват от него.
аз съ6т не познавам моми4ето, което иска пит, но аргументи като-вси4ко ми харесва в пита ,
не са достатъ4ни.
трябва да има6 опит, време, и много сили (особено за моми4е), за да се справи6 с такова ку4е.
тук в квартала ве4е много моми4ета имат пит или стаф, хора които до сега не са имали ни наи-малка представа за такова ку4е.резултатите са-ку4ета, които немогат да се контролират и множество инциденти.
неискам никои да обиждам, говоря по принцип.
и от ли4ен опит-бях на 14 когато си взех пит.макар многото ми усилия,само от едно сбиване ку4ето стана агресивно към мъжки, а по-късно и към някои женски.много ми бе6е трудно да се справям с него, за6тото е много силен.слава богу не съм имала фатални инциденти, за6тото го познавам добре.
Ин4е аз много се кефа на тва мом4е, за6тото ку4ето му е наистина много социализирано.но за съжаление не вси4ки питове са такива.

ако моми4ето си вземе пит, се надявам да се справи с него и да няма никакви проблеми. r)
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#285 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 01:38 PM

Вие нали ще сте тук да й помагате? super best

#286 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 01:45 PM

Значи, аз като си взеха стафа, не съм имал и грам опит с тия породи, кучето ми е изключително агресивно към женските, но мога да го контролирам и без повод..просто седи и ме слуиша, как съм направил това и представа си нямам. За мен най важно е желанието, и да имаш любов към животинката. Как направих това че да ме слуша и като я викна д идва не знам..в началото ми се струваше че няма да успея, но се справих някак си.
Има едим друг проблем изключтелно е дружелюбна към хората, които идва у нас....играе си невероятно но и много им досажда.....дойде ли човек не слуша качва им се по главите и им носи играчката си. обибда се когато не играят с нея. Навън е коренно различно положението..агресията я има, но е някак си овладяна...

#287 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2005 - 10:19 AM

Малко съм стресната от прочетеното.Моето лично мнение е,че един истински pitman никога не би одобрил и препоръчал пит на 15 год. дете. (виж напред-dog.bg е поместил наредбата за Германия- забранено е на лица под 18 г. да притежават такова куче, макар и кастрирано и положило тест за социализация). Няма по-сериозни и по-трудни за гледане кучета!Какво значи напр.-"кучето на момчето се сбиваше,но той се оправяше"?
Когато реших да взема такова куче(вече бях имала други породи),беше преди 14 години-1 год.четох всякаква литература за тях,запознах се с десетки кучета-някои доста семпли,някои сериозни амер.шампиони(екстериорни ).Също с десетки собственици-видях огромните различия и при тях.Разбрах,че ще е трудно.Оттогава проблемът"пит" е в сърцето ми.А този проблем е и кървав!Вие ли не знаете,че само любовта не е достатъчна да имаш ПИТ?!
Pitman-ът е ЗРЯЛ,дисциплиниран ,отговорен,обикновено спортен тип човек,който цени и опазва расата както и останалите кучета,инцидентите дори случайните,за него са табу!С всички свои действия си бори срещу насилието и пропагандира в обществото срещу лошия имидж на породата и срещу боевете.
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 02:26 PM

Естетсвено, че трябва човек да се запознае , да изчете доста литература по въпроса, да има конткат с такива кучета, но не виждам пречки едно 15 годишно момче или момиче да има пит или стаф. Все още нямаме таква наредба, така че нищо лошо няма стига човек да е сериозен, отговорен и да отделя необходимото внимание на кучето.
Няма лошо..стига да се знае отговорността, която се поема.

#289 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2005 - 03:11 PM

Моите искрени уважения,но не е въпрос и на наредби само.Колко ОТГОВОРЕН може да е някой на 15????????За Бога,та той/тя още не знае кое къде му е и кое защо е!!!!!Пази Боже!Ако кученцето на това"отговорно" тийнеджърче нападне -кого да съдя-баща му ли,или да шамаросвам деца?
Тук не е ли място за питмени?Ти разбира се си пълнолетен/а,надявам се,иначе не разбирам ....
P.S.Знам как се късат артерии и се умира за минути по време на невинна игра с пит -ох,какво му стана,той е толкова добричък..Знам как се удържа атакуващ 40 кг мъжки.Знам какво е в кучeшките алеи-моят на повод и с намордник,а "добрите" го хапят пуснати...ВИЖ горе в линка за собственици на питоподобни-един от най-големите питмени на Америка там казва:никога не се доверявай на пита,че няма да се сбие!Отговорно дете-стига!Добрите и мили питоподобни,благодаря на Бога,че ги има, НЕ СА ДАЖЕ ЗА ВСЕКИ ВЪЗРАСТЕН-те са заредено оръжие!
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 03:22 PM

Пълнолетен съм да отдавна. Но на мен мисътлта ми беше че и на 15 да си бях взел пит или АСТ шях да бъда еднакво отговорен както съм сега...може би щях да имам и повече време за него, тъй като тогава не съм работел, примерно. Когатои един човек обича кучето си, той би следвало да е отговорен и да е нясно...15 години никак не е малка възраст за формиране на характер.

#291 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2005 - 03:32 PM

Цитат

Пълнолетен съм да отдавна. Но на мен мисътлта ми беше че и на 15 да си бях взел пит или АСТ шях да бъда еднакво отговорен както съм сега...може би щях да имам и повече време за него, тъй като тогава не съм работел, примерно. Когатои един човек обича кучето си, той би следвало да е отговорен и да е нясно...15 години никак не е малка възраст за формиране на характер.

Мило,стига.Повтарям-питоподобните не са за деца n) Бъди здрав.
User's Signature

#292 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 03:34 PM

Добре както и да е мир да има и бира... BEER

#293 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2005 - 03:37 PM

Мир. cheers
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 07:07 PM

agalina мисля, че всичко е индивидуално и че е въпрос на култура, възпитание, навици, ценности и т.н. Аз лично имах удоволствието (преди години) да наблюдавам всяка сутрин от терасата си как отсрища в детската ясла едно около 11-годишно момченце обучаваше старфордширският си териер. Учеше го на "Място" и накрая така го беше научил, че го оставяше, обикаляше яслата и като се върнеше той го чакаше замръзнал - така както момчето го беше оставило!!! Много им се възхищавах! Великолепни бяха! w)

#295 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 07:37 PM

agalina, малко кофти поглед имаш над децата. Според мен наистина пит не е за всеки, повечето деца казват "Искам куче", мама и тати се съгласяват и после...кой ще гледа кучето?
Но проблемът не е само до пълнолетието. Едно пълнолетно момче от квартала ми, водещо се вече за зряло по закон и може би по теория си взе мъжки пит. В момента кучето е зарязано, адски агресивно. На майката на момчето и е жал да гледа кучето ан сина и как седи и се мъчи и се опитва да го разхожда-не успява. Кучето я влачи навсякъде, като види хора в далечината крещи д се пазят че неможе да го удържи.
Случаи за разказване много, еарянти също. Има вероятност това момиче да не е достатъчно отговорно, но представи си, че знае повече от "онзи там 30 годишния с пита"...
Както казахте мир да е. Аз знам че едва ли ще променя мнението на някой, но за това е форумът, за изказване на собствено мнение и това е моето.
cheers
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#296 Потребителят е офлайн   Dark_death Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 07:49 PM

днеска трябва да черпя ствама на 16 а за пита имала сам пит баща ми помага6е не след развода се опрвях сама и се справих много добре мога да кажа b) и аз 6те се занимавам с него няма да давам на някои др. да се занимава с него аз 6те се отдада само на него (на ку4ето)

#297 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2005 - 09:26 PM

Цитат

agalina, малко кофти поглед имаш над децата. Според мен наистина пит не е за всеки, повечето деца казват "Искам куче", мама и тати се съгласяват и после...кой ще гледа кучето?
Но проблемът не е само до пълнолетието. Едно пълнолетно момче от квартала ми, водещо се вече за зряло по закон и може би по теория си взе мъжки пит. В момента кучето е зарязано, адски агресивно. На майката на момчето и е жал да гледа кучето ан сина и как седи и се мъчи и се опитва да го разхожда-не успява. Кучето я влачи навсякъде, като види хора в далечината крещи д се пазят че неможе да го удържи.
Случаи за разказване много, еарянти също. Има вероятност това момиче да не е достатъчно отговорно, но представи си, че знае повече от "онзи там 30 годишния с пита"...
Както казахте мир да е. Аз знам че едва ли ще променя мнението на някой, но за това е форумът, за изказване на собствено мнение и това е моето.
cheers

Моля да четеш коректно.Казах,че Питът не e за всеки(на 30 или 50 г.),а за зрели и отговорни хора!И как го измисли-аз да имам кофти мнение за деца?Просто заредено оръжие не е за деца,дори да са добри и разумни- просто те нямат нито физическа нито психическа възможност да се справят с куче с гени на боец!Не е ли ясно?
Мир винаги
super
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 10:51 PM

та да запо4нем с мир!!!! b)

аз бях на 14 когато си взех пит(да не се повтарям).4ета и се интересувам от тях от около 7 години.за сравнение ку4ето с мен се сби 4 пъти с пусната ов4арка, 70кг булмастиф, териер.когато ба6та ми го извейда6е се бие6е по4ти всеки път(затова аз го извеждах, ба6та ми е на 41).когато съм сама с ку4ето то ходи пуснато до мен без да се отделя, особено ве4ер,и без повод не се нахвърля6е, но само когато бе6е с мен.
за годините си , повярваите бях жидяла и преживяла не6та, които дори 60годи6ен 4овек не е.характера ми бе6е толкова уравновесен, колкото и сега.знаех във всяка една секунда какво 6те направи ку4ето.
за съжаление ми се наложи да замина, и да го оставя.когато се върнах, не го заварих.

затова мисля 4е е много относително.сега излиза 4е малко си противоре4а от преди6ните постинги, но се надявам да сте ме разбрали. super

просто ме боли като гледам прекрасни ку4ета, в ръцете на некадърни и безотговорни хора, за6тото пита се превръ6та в мода за комплексираното ни об6тество.
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#299 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2005 - 11:50 PM

Цитат

Моля да четеш коректно.Казах,че Питът не e за всеки(на 30 или 50 г.),а за зрели и отговорни хора!И как го измисли-аз да имам кофти мнение за деца?Просто заредено оръжие не е за деца,дори да са добри и разумни- просто те нямат нито физическа нито психическа възможност да се справят с куче с гени на боец!Не е ли ясно?
Мир винаги
super

Чета конкретно. Мисля че няма смисъл да продължавам разговора по тази тема(и в този тон). Предпочитам да насърчавам повече нормални хора да си взимат пит, от колкото да се появи някой зрял човек, който на другия ден ще иде на някои борби с азиатец (просто пример), или пък да споря с някой друг, чието мнение се отдалечава от моето.
С поздрав!
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2005 - 09:02 AM

в постовете на @agalina има смисъл, наистина кучето/пит/ не е за всеки, това е така.
@other нещо лично аз не разбирам, какво си искал да кажеш....67 кг. съм водил съм 40 кг аст без да ме събаря, та въпросния аст е най-послушния който аз съм виждал..отминава всикчи кучета, които го нападат все едно ги няма. Как така кучето ти те събаря аз не знам!

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни