Американски питбул териер
Публикувано: 03 October 2006 - 08:32 AM
Публикувано: 03 October 2006 - 12:17 PM
Цитат
Цитат
1. На колко години си?
2. Какво пречи на едно куче да е с клепнали уши?
3. Все пак ще посочиш ли една причина, поради която искаш да му ги купират? Пише се купират!
Ами на 24 съм , ми външния вид им се променя , мерси за поправката ... объркал съм копчетата на клавиатурата bravoS
Юрген : Мерси за съветчето отказах се да му причинявам това на животинчето !
Хубаво ;) Не забравяй за телешкото 1super
Публикувано: 03 October 2006 - 12:42 PM
Цитат
Не знам такъв термин - "омекотяване на породата".Сигурно има и друг - "втвърдяване "- по твоя метод - тест за борбеност ли беше ...А за изнежването - добре е да прави зимата моржуване плюс тестчета , а лятото - студена вода потен и пак тестчета... dribble
А посочените други пoроди са се превърнали в инвалиди ,защото сульо и пульо развъждат.Няма инвалиди , които да са родени от родители с доказани поне 5 поколения произход и преминали през необходимите изследвания за генетично предавани болести- особено дисплазия!
А кожните проблеми са по прилепчиви към късокосместите - но затова има лекари и профилактика.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 October 2006 - 12:51 PM
Цитат
Това вече го размаха redy като котрапунт на хуманността.И му отговориха- особено един отличен кинолог занимаващ се с тези кучета- каза какви са съвременните тенденции в развъждането и как трябва да се прави това.Чети там щом това така те тревожи.Тук е тема за АПБТ!
Или нещо имате един и същи аргументи тези ,дето тествате или вече си го прочела и ни пробутваш дежа вю.Аз обаче продължавам да мисля, че е лицемерие да си пускаш песа да го ръфат и да ревеш над благосъстоянието на други кучета. Нещо като -А вие защо биете негрите?
И стига вече с този булдоГ- с "Г" , моля.

Публикувано: 03 October 2006 - 12:54 PM
Публикувано: 03 October 2006 - 01:21 PM
Цитат
Виж сега въпроса не стои , дали пита ще се запази същия какъвто е бил преди, защото е ясно , че НЯМА , не само поради причината , че няма да прави каквото е правил досега, а и поради факта , че много от вас искат да му се изкорени агресията към други животни. Разбирам ви напълно, но просто е смешно да се твърди , че това ще е същата порода след време. Според мен въпросът стои по друг начин , нужен ли е въобще пита в онзи си вид , който всички сме харесвали/не харесва ли. Така поставен въпросът вече има смисъл. Но да се заблуждаваме, че ще остане същия е смешно. Някои от вас казват, че и без "тестове" ще остане същия, а други искат да не бъде агресивен към животни?! Не виждате ли тук противоречието!!!
Но не споделям мнението на Габи r) , пак казвам или си за или против, няма средно положение.
Публикувано: 03 October 2006 - 01:31 PM
Цитат
Но не споделям мнението на Габи r) , пак казвам или си за или против, няма средно положение.
Ще остане само същото име. От нас зависи какви качества ще има, какво ще се изкорени, какво ще се промени, на какво ще се акцентира при професионално развъждане, а не "намерете му женска, че му се клатят зъбките" и за какво ще се използва. Тезите на "Габи" за духа и бла бла издишат отвсякъде и това се вижда от всички, ама "ти си думаш, а оно рупа ли рупа" bash
Публикувано: 03 October 2006 - 01:48 PM
Цитат
Цитат
Ще остане само същото име. От нас зависи какви качества ще има, какво ще се изкорени, какво ще се промени, на какво ще се акцентира при професионално развъждане, а не "намерете му женска, че му се клатят зъбките" и за какво ще се използва. Тезите на "Габи" за духа и бла бла издишат отвсякъде и това се вижда от всички, ама "ти си думаш, а оно рупа ли рупа" bash
Съгласен съм с теб, но за да се осъществи това трябва сте единни, а аз съм сигурен, че едни искат пита да мже без проблеми да си играе с всяко куче, а други не. На тебе били ти харесвал пит, който си играе с котки и кучета или пък се страхува като му изръмжат r) .
Публикувано: 03 October 2006 - 02:13 PM
Цитат
на мен лично ми харесва,какво лошо има в това.Аз имах такъв пит,играеше си с кучета и котки без проблем и никога от нищо не се е страхувал просто се обръща и подминава без да му пука и да подвива опашка. Такъв пит искам да имам пак да играе с всички
П.П. и ще имам ;)
Публикувано: 03 October 2006 - 02:14 PM
Успойте се !Кучета селеционирани над 200 година с такава цел ще имат винаги тези гени.Няма да ви се затрие очевидно основното, което търсите в тази порода!Просто времената се менят ,ако не го разбирате и обществото и средата ,където трябва да съществуват И кучета се променя.
Ще се опитам просто да го обясня.Стафовете - американски или английски се развъждат от поне 70 години ,като се набляга на понижената агресивност към себеподобни и друга физика.Обаче я вижте предизвикан и атакуван от куче стаф - няма да отвърне на предизвикателството ли ?Охо и още как!А ако не отговори на атаката - кофти характер! Ако бул не отвърне подобаващо- хаха!Характерът на териера е такъв - борбеност ,упоритост, безстрашие.Без да е развъждан с "тестове" като вашите ....
Та не е необходимо питопобните да се бият ,за да съхранят тези качества.И абсолютно е безумно да ги караш да нападат, за да им съхраниш борбеността.ТЕ Я НОСЯТ.Но да бъде за отбрана ,да бъде пренасочена към полезни дейности - например за спортна победа и хъс при аджилити...Но като ги "тестват", вие всъщност ги карате да развиват техника за бой, не характер!След колко теста ще имате осъзнат боец ?Знам ,че зависи но примерно?А то си нещо другооо n)
А да - другата ви теза - че питът щял да стане стаф, ако не се бие...Ма споко - няма начин - имат различна физика и различен стандарт...
Истина е ,че ако продържава това, ще ви треснат навсякъде забрани за развъждане на питове и ако не сте заключени дотогава - след 20тина години няма да може да закачите с трън некой истински пит, а само разни бухали дето ги въдят в Сибир или в Колумбия нелегално.Ама вас това к`во ви интересува - интересува ви еди кой си Дявол ( вашия) да убие еди кой си Луцифер от съседното село или връх - на по-далечни и същите по манталитет комшии...

Публикувано: 03 October 2006 - 02:58 PM
Имам и женска и отглеждам и възпитавам кучетата си по еднакъв начин, но когато излезем навън тя се страхува от всичко. Търси закрила в краката ми или върви зад гърба на мъжкото. Когато ги гледам имам чувството, че не са от една порода. Явно нещо се "случва" с питбула.
Публикувано: 03 October 2006 - 03:26 PM
бите за правилни.
П.П. Габи ти получи ли ми Л.С. то?
Публикувано: 03 October 2006 - 03:29 PM
Публикувано: 03 October 2006 - 03:57 PM
Цитат
бите за правилни.
П.П. Габи ти получи ли ми Л.С. то?
redy ама ти си уникален бе човек bravoS Няма втори като тебе просто victoryVVV Човек, като те чете е готов да те предложи за говорител на движението "Не на борбите с питбули!" a) В някои от постовете си употребяваш доста често думата лицемерие. Не смяташ ли, че трябва и ти да се замислиш за някои неща?
Публикувано: 03 October 2006 - 05:42 PM
Цитат
Tyka otgovorite na vuprosa "za6to" sa ot tipa "za6toto taka" ili ne6to podobno...
Пишеш глупости габриела и за това те "изядохме". Глупостите са равносилни на обида. Обида е да кажеш, че някой затрива породата, защото не споделя смешните ти разбирания. Пишеш на шльокавица освен това. Има кирилизатор KREDOR. Не ти ли хрумна, че начина ти на възпитание на двете ти кучета може би не е най-правилния и може би заради това женската ти е плашлива? Не си ли чувала, че дори и в кучкарници за служебни кучета на запад, където средствата не са проблема и работят професионалисти пак има кученца от доказани родители, които не стават за служба? Какво остава за теб тогава- пита ти се плаши от всичко, защото не се провеждат тестове или поне са забранени? Смешно е това! Разходи се из другите теми и пак адмирирай petko. Той е доста известен с някои черти от характера си b)
П.С. Петканчо ходя с бръсната глава от няколко месеца cheers