Цитат
Broker и на мен ми е първо куче r) Има хора, които имат освен желание да се научат и способност да се научат. Звучи лесно и елементарно, но не е! Всеки може да прочете една книга, която е свободен превод или пък е авторска на някой, който си търси оправдание за това, което прави и носи вода през 9 планини. Малко хора обаче могат да мислят. В днешно време всеки може да напише каквото си иска. Да- питбула е бил създаден за бой! Това е историята и ние не можем да я отречем независимо, че на някои не ни харесва. Времената обаче се менят и всякакви изказвания от типа "правите питбула овца, като не го "тествате" не са нищо повече от една мозъчна пръдня. Няма "тест" без схватка! Всичко друго, за което говори г-цата е един сапунен мехур и нищо повече. Това, което е чела от хора по-умни от нас е, че ако кучетата не се сборят може ЕВЕНТУАЛНО да се придобие някаква представа за борбеността- и ние сме чели книжки и то в английски оригинал. Така че единствения "тест", от който могат да се направят автентични заключения е схватката, а не озъбването на повод и метър разстояние! Тук обаче идва въпроса- защо и кому е необходимо да се бият кучетата в ринга? Всякакви отговори, различни от "За пари" или "За зрелище" са лицемерие! Изобщо не обръщам внимание на факта, какво говори за един човек писането на шльокавица в 20 поредни поста! Желанието да достигнеш до истината означава и да четеш и съответно пишеш внимателно и след като осмислиш за какво точно става въпрос. Ако те мързи да видиш, че има инсталиран кирилизатор на Kredor, какво остава да разсъждаваш върху нещо наистина сложно, като ползата и вредата от дадени качества в дадена порода. Колкото до ушите- навремето, дори когато питбула е бил само и единствено за борби, пак са били 50/50 за и против купиране. На моя са му купирани. Причината за това е, че така ме посъветваха собствениците на майка му, за да не се чува плякане, като се събуди вечер и си разтръска главата b) Обаче плякане пак се чува и то всъщност идва от бърните, а не от ушите 1super