Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3368 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2006 - 12:35 PM

Цитат

п.с. Пък и имам впредвид самата порода като избор не това че още не знае как да го обучава.

Broker и на мен ми е първо куче r) Има хора, които имат освен желание да се научат и способност да се научат. Звучи лесно и елементарно, но не е! Всеки може да прочете една книга, която е свободен превод или пък е авторска на някой, който си търси оправдание за това, което прави и носи вода през 9 планини. Малко хора обаче могат да мислят. В днешно време всеки може да напише каквото си иска. Да- питбула е бил създаден за бой! Това е историята и ние не можем да я отречем независимо, че на някои не ни харесва. Времената обаче се менят и всякакви изказвания от типа "правите питбула овца, като не го "тествате" не са нищо повече от една мозъчна пръдня. Няма "тест" без схватка! Всичко друго, за което говори г-цата е един сапунен мехур и нищо повече. Това, което е чела от хора по-умни от нас е, че ако кучетата не се сборят може ЕВЕНТУАЛНО да се придобие някаква представа за борбеността- и ние сме чели книжки и то в английски оригинал. Така че единствения "тест", от който могат да се направят автентични заключения е схватката, а не озъбването на повод и метър разстояние! Тук обаче идва въпроса- защо и кому е необходимо да се бият кучетата в ринга? Всякакви отговори, различни от "За пари" или "За зрелище" са лицемерие! Изобщо не обръщам внимание на факта, какво говори за един човек писането на шльокавица в 20 поредни поста! Желанието да достигнеш до истината означава и да четеш и съответно пишеш внимателно и след като осмислиш за какво точно става въпрос. Ако те мързи да видиш, че има инсталиран кирилизатор на Kredor, какво остава да разсъждаваш върху нещо наистина сложно, като ползата и вредата от дадени качества в дадена порода. Колкото до ушите- навремето, дори когато питбула е бил само и единствено за борби, пак са били 50/50 за и против купиране. На моя са му купирани. Причината за това е, че така ме посъветваха собствениците на майка му, за да не се чува плякане, като се събуди вечер и си разтръска главата b) Обаче плякане пак се чува и то всъщност идва от бърните, а не от ушите 1super

#3369 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 12:56 PM

proffit аам е аз сега ще взимам един нов пит след 10-тина дни и много се колебая дали да му резна ушаните,един познат ми каза че с времето ушите на питбула се изправяли без интервенции от човешка страна това наясно ли си го колко е истина?Пък и + това ушите винаги може да се резнат ама резнат ли се веднъж не мое да си му ги сложим пак ...

#3370 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:05 PM

Цитат

proffit аам е аз сега ще взимам един нов пит след 10-тина дни и много се колебая дали да му резна ушаните,един познат ми каза че с времето ушите на питбула се изправяли без интервенции от човешка страна това наясно ли си го колко е истина?Пък и + това ушите винаги може да се резнат ама резнат ли се веднъж не мое да си му ги сложим пак ...

Това е някакво изключение с изправянето на ушите. Аз съм виждал само една стафка с прави уши ;) За какво ти е да са прави? С клепнали уши има по-малка вероятност да влезе осил (не че с уши е невъзможно). Освен това ти си обичаш кучето най-вече заради това, че и то те обича, а не заради бялото му петно, широката глава, ушите или т.н. Бих те посъветвал с парите, които ще дадеш за купиране да му вземеш половин чувал Роял канин или няколко кг телешко месо r) Кучето ще е определено по-доволно w) Аз повече уши няма да купирам

П.С. Ако твоя познат е същия дето ти е казал, че цвета и теглото са зависими, не му слушай глупостите повече ;)

#3371 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:08 PM

Цитат

Ушите сами няма се изправят b) . Моя съвет е да не ги режете, и на мен навремето ми харесваше пит да е с рязани уши, но когато гледате достатъчно дълго различни кучета с уши, ще видите , че ще започне да ви харесват с уши.
Дайте една смислена причина да купирате ушите,като тази , че така изглежда по-страшен/сериозен я махаме wink .

#3372 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:10 PM

май май така и ще бъде пък и никога не е късно,а и като е резнати уши може и вода да му влиза докато вали хаха :)

#3373 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2006 - 01:24 PM

Цитат

Цитат

Мислех,че не разбирате,но сега се убедих,че заради такива като вас след 100 год. пита няма да съществува

А благодарение на имиджа, който му създавате разните "тестващи" колко години мислиш че ще изкара?

За теб и за останалите, които искат изпитания за питовете- споко - няма да се затрият инатът и смелостта им НИКОГА!Както и лиготията им!Те са териери!Посочи ми кой териер от групата не е такъв!НЯМА!Всички те са смели, упорити ,изпълнителни , хитреци ,пъргави ,динамични ,имат агресия към себеподобни ,падат си яко по хора ,най-много мразят самотата ...И не ги тестват да се ръфат!Па не са се затрили бе...

А ето резултатът от простотията и лошия имидж- къде има рестрикции за питоподобните - по-зловещи или по-малко- от червено до жълто...:

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3374 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:32 PM

agalina ти ко ще кажеш като по веща за ушите ?

#3375 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 01:40 PM

Ами виж - то има цяла тема пусната - там пишат кинолози.
Аз не съм ушевеща.Купирах ги на стафа ми преди 14 години.Просто тогава не ми и идваше на ум ,че е тъпня да режа части от кучето си.Сега не съм горда с този постъпка.Но всеки се учи от грешките си.Учи се на отглеждане ,възпитание , ОТНОШЕНИЕ.
Ще ти кажа само, че като се прибрахме с малкия (с конци и омаломощен от упойката) вкъщи тогава след операцията, майка ми ми каза:" Ти нормална ли си ? Ти пита ли кучето дали иска да е с рязяни уши и коя си ти да решаваш кaкво да му се реже !!!Що не му отряза част от бутчето - може пък повече да ти хареса така!" Тогава не я разбрах .Сега - да.
User's Signature

#3376 Потребителят е офлайн   Elizabeth Bathory Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 01:53 PM

ахам подкрепям с две ръце....никога няма да забравя Арес след като му отрязаха ушите и погледа му и болктаа и всичко..и това как се чувствах едва ли не като последния боклук че причинявам това на кучето ми....никога повече не бих пипала уши,щом природата така го е създала значи така трябва да е и това е,кои сме ние?

#3377 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:01 PM

хах е горе долу сищата сценка се разигра и в нас като внесох Бък опоен и кървав ... ам това е друга история,пък и него вече го няма дано да са се сетили тия мъртавци крадците да му свалят конците,че ше им майката ...

#3378 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:12 PM

Цитат

хах е горе долу сищата сценка се разигра и в нас като внесох Бък опоен и кървав ... ам това е друга история,пък и него вече го няма дано да са се сетили тия мъртавци крадците да му свалят конците,че ше им майката ...

Да си пазиш кучетата повече

#3379 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 02:27 PM

Има породи при които купирането е задължително...
поредната глупост в закона е това!

#3380 Потребителят е офлайн   aHoHuMeH Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 06:08 PM

Мерси за всичко което написахте след поста ми. Ами неска говорих с един ветеринар и той за 30 лв. иска да ги отреже. Аз се чудя дали да направя тази стъпка. Знам, че кученцето ще го боли и за всичко ще съм виновен аз и това ме разколебава с копирането. Да ще е с клепнали ушички, но пък няма да има болка за която да съжалявам цял живот. Много си го обичам кученцето страхотно е ... неска го снимах и може да кача снимчиците да го видите и Вие. Мерси за всичко. Лека вечер !

#3381 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 06:54 PM

Цитат

Мерси за всичко което написахте след поста ми. Ами неска говорих с един ветеринар и той за 30 лв. иска да ги отреже. Аз се чудя дали да направя тази стъпка. Знам, че кученцето ще го боли и за всичко ще съм виновен аз и това ме разколебава с копирането. Да ще е с клепнали ушички, но пък няма да има болка за която да съжалявам цял живот. Много си го обичам кученцето страхотно е ... неска го снимах и може да кача снимчиците да го видите и Вие. Мерси за всичко. Лека вечер !

НЕДей да ги режеш ще згрешиш
User's Signature

Качена снимка

#3382 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 07:26 PM

Цитат

Има породи при които купирането е задължително...
поредната глупост в закона е това!

А не разбирам от доста породи хич.Но има основни принципи в развитието на обществото и един от тях е хуманно отношение към животните.Това се има предвид ,забранявайки рязането на части от тялото на кучетата без медицински показания.Така че щом да кажем може да си съсипе нещо работейки - не знам - нещо писаха опашките се разранявали или нещо - лекар пише протокол ,че се отстранява заради следната диагноза...Но това разбира се като изключение.

Анонимен , значи режат лекари уши още, а ?Ама за тези закони няма ли бе? А ние очакваме от тях да образоват собствениците и да помагат.Ми пука им - като не ги топите в полициата и в Националната ветеринарномецинска служба ,а вместо тoва им давате кинти...
User's Signature

#3383 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 07:39 PM

Цитат

Ветеринаря не иска да ги отреже. Той иска да ти вземе парите, а начина за това е да отреже здравите уши на здраво куче. Извинявай, че ще бъда директен. Предварително ти казвам, че нямам за цел да те засегна. Та искам да те питам някои неща:
1. На колко години си?
2. Какво пречи на едно куче да е с клепнали уши?
3. Все пак ще посочиш ли една причина, поради която искаш да му ги купират? Пише се купират!

#3384 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 08:16 PM

Цитат

незнам от къде си но забележи едно нещо- преди седмица купирах ушите на кучето ми . цената която платих не беше 30 лв. беше 70 (упойка,конци,спрейове,мазило за след това и труд беше вкл. в тази цена)
повече от 30 лв е само упойката...

внимавай каде ги режеш и при кой, гледай да е някой известен хирург

успех . и не забравяй че 1 седмица трябва неотлъчно да седиш до кучето защото ако си ги разчеше може да скъса някой конец( както направи моето ) и оттам пак упойки, шиене.....нерви,пари.....
User's Signature

Качена снимка

#3385 Потребителят е офлайн   aHoHuMeH Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 10:45 PM

Цитат

Ветеринаря не иска да ги отреже. Той иска да ти вземе парите, а начина за това е да отреже здравите уши на здраво куче. Извинявай, че ще бъда директен. Предварително ти казвам, че нямам за цел да те засегна. Та искам да те питам някои неща:
1. На колко години си?
3. Все пак ще посочиш ли една причина, поради която искаш да му ги купират? Пише се купират!

Ами на 24 съм , ми външния вид им се променя , мерси за поправката ... объркал съм копчетата на клавиатурата bravoS

Юрген : Мерси за съветчето отказах се да му причинявам това на животинчето !

#3386 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:37 PM

Цитат

Цитат

1. На колко години си?

Ами на 24 съм , ми външния вид им се променя , мерси за поправката ... объркал съм копчетата на клавиатурата bravoS

Юрген : Мерси за съветчето отказах се да му причинявам това на животинчето !

радвам се , това е правилния избор !
User's Signature

Качена снимка

#3387 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 07:59 AM

Между другото........Изнежването и "омекотяването " на цели поколения кучета,независимо какви, води до деконституиране(израждане ) на породата.Вижте какво се получи с пудела ,голдъна и др ,др.От едни прекрасни ловни апортьори са се превърнали в инвалиди , всеки втори лабрадор е с дисплазия .Питбула с кожните проблеми.... И това ли е идиотщина ????

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни