Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3381 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2006 - 06:54 PM

Цитат

Мерси за всичко което написахте след поста ми. Ами неска говорих с един ветеринар и той за 30 лв. иска да ги отреже. Аз се чудя дали да направя тази стъпка. Знам, че кученцето ще го боли и за всичко ще съм виновен аз и това ме разколебава с копирането. Да ще е с клепнали ушички, но пък няма да има болка за която да съжалявам цял живот. Много си го обичам кученцето страхотно е ... неска го снимах и може да кача снимчиците да го видите и Вие. Мерси за всичко. Лека вечер !

НЕДей да ги режеш ще згрешиш
User's Signature

Качена снимка

#3382 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2006 - 07:26 PM

Цитат

Има породи при които купирането е задължително...
поредната глупост в закона е това!

А не разбирам от доста породи хич.Но има основни принципи в развитието на обществото и един от тях е хуманно отношение към животните.Това се има предвид ,забранявайки рязането на части от тялото на кучетата без медицински показания.Така че щом да кажем може да си съсипе нещо работейки - не знам - нещо писаха опашките се разранявали или нещо - лекар пише протокол ,че се отстранява заради следната диагноза...Но това разбира се като изключение.

Анонимен , значи режат лекари уши още, а ?Ама за тези закони няма ли бе? А ние очакваме от тях да образоват собствениците и да помагат.Ми пука им - като не ги топите в полициата и в Националната ветеринарномецинска служба ,а вместо тoва им давате кинти...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3383 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 07:39 PM

Цитат

Мерси за всичко което написахте след поста ми. Ами неска говорих с един ветеринар и той за 30 лв. иска да ги отреже. Аз се чудя дали да направя тази стъпка. Знам, че кученцето ще го боли и за всичко ще съм виновен аз и това ме разколебава с копирането. Да ще е с клепнали ушички, но пък няма да има болка за която да съжалявам цял живот. Много си го обичам кученцето страхотно е ... неска го снимах и може да кача снимчиците да го видите и Вие. Мерси за всичко. Лека вечер !

Ветеринаря не иска да ги отреже. Той иска да ти вземе парите, а начина за това е да отреже здравите уши на здраво куче. Извинявай, че ще бъда директен. Предварително ти казвам, че нямам за цел да те засегна. Та искам да те питам някои неща:
1. На колко години си?
2. Какво пречи на едно куче да е с клепнали уши?
3. Все пак ще посочиш ли една причина, поради която искаш да му ги купират? Пише се купират!

#3384 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 08:16 PM

Цитат

незнам от къде си но забележи едно нещо- преди седмица купирах ушите на кучето ми . цената която платих не беше 30 лв. беше 70 (упойка,конци,спрейове,мазило за след това и труд беше вкл. в тази цена)
повече от 30 лв е само упойката...

внимавай каде ги режеш и при кой, гледай да е някой известен хирург

успех . и не забравяй че 1 седмица трябва неотлъчно да седиш до кучето защото ако си ги разчеше може да скъса някой конец( както направи моето ) и оттам пак упойки, шиене.....нерви,пари.....
User's Signature

Качена снимка

#3385 Потребителят е офлайн   aHoHuMeH Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 10:45 PM

Цитат

Ветеринаря не иска да ги отреже. Той иска да ти вземе парите, а начина за това е да отреже здравите уши на здраво куче. Извинявай, че ще бъда директен. Предварително ти казвам, че нямам за цел да те засегна. Та искам да те питам някои неща:
1. На колко години си?
3. Все пак ще посочиш ли една причина, поради която искаш да му ги купират? Пише се купират!

Ами на 24 съм , ми външния вид им се променя , мерси за поправката ... объркал съм копчетата на клавиатурата bravoS

Юрген : Мерси за съветчето отказах се да му причинявам това на животинчето !

#3386 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:37 PM

Цитат

Цитат

1. На колко години си?

Ами на 24 съм , ми външния вид им се променя , мерси за поправката ... объркал съм копчетата на клавиатурата bravoS

радвам се , това е правилния избор !
User's Signature

Качена снимка

#3387 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 07:59 AM

Между другото........Изнежването и "омекотяването " на цели поколения кучета,независимо какви, води до деконституиране(израждане ) на породата.Вижте какво се получи с пудела ,голдъна и др ,др.От едни прекрасни ловни апортьори са се превърнали в инвалиди , всеки втори лабрадор е с дисплазия .Питбула с кожните проблеми.... И това ли е идиотщина ????

#3388 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 08:32 AM

Апелирате за хуманно отношение към кучето. А кой създаде английския булдок? Не може да ходи ,не може да диша, не може да се храни ,не може да ражда по нормален път, не се опложда по нормален път , рядко живее повече от пет шест години . Харесва ли ви ? Е да много е сладък ,ама някои пита ли го иска ли да живее така.Не искам това да се случи с любимите ни кучета. Как да съхраним автентичността, със спортни занимания тренираме тялото , а духа ?

#3389 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 12:17 PM

Цитат

Цитат

1. На колко години си?

Хубаво ;) Не забравяй за телешкото 1super

#3390 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 12:42 PM

Цитат

Между другото........Изнежването и "омекотяването " на цели поколения кучета,независимо какви, води до деконституиране(израждане ) на породата.Вижте какво се получи с пудела ,голдъна и др ,др.От едни прекрасни ловни апортьори са се превърнали в  инвалиди , всеки втори лабрадор е с дисплазия .Питбула с кожните проблеми.... И това ли е идиотщина ????

Не знам такъв термин - "омекотяване на породата".Сигурно има и друг - "втвърдяване "- по твоя метод - тест за борбеност ли беше ...А за изнежването - добре е да прави зимата моржуване плюс тестчета , а лятото - студена вода потен и пак тестчета... dribble
А посочените други пoроди са се превърнали в инвалиди ,защото сульо и пульо развъждат.Няма инвалиди , които да са родени от родители с доказани поне 5 поколения произход и преминали през необходимите изследвания за генетично предавани болести- особено дисплазия!
А кожните проблеми са по прилепчиви към късокосместите - но затова има лекари и профилактика.
User's Signature

#3391 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 12:51 PM

Цитат

Апелирате за хуманно отношение към кучето. А кой създаде английския булдок? Не може да ходи ,не може да диша, не може да се храни ,не може да ражда по нормален път, не се опложда по нормален път , рядко живее повече от пет шест години . Харесва ли ви ? Е да много е сладък ,ама някои пита ли го иска ли  да живее така.Не искам това да се случи с любимите ни кучета. Как да съхраним автентичността, със спортни занимания тренираме тялото , а духа ?

Това вече го размаха redy като котрапунт на хуманността.И му отговориха- особено един отличен кинолог занимаващ се с тези кучета- каза какви са съвременните тенденции в развъждането и как трябва да се прави това.Чети там щом това така те тревожи.Тук е тема за АПБТ!
Или нещо имате един и същи аргументи тези ,дето тествате или вече си го прочела и ни пробутваш дежа вю.Аз обаче продължавам да мисля, че е лицемерие да си пускаш песа да го ръфат и да ревеш над благосъстоянието на други кучета. Нещо като -А вие защо биете негрите?
И стига вече с този булдоГ- с "Г" , моля.
User's Signature

#3392 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 12:54 PM

gabriela tomova, доводите ти са изсмукани от пръстите. Като се тренира тялото се тренира и духа- чувала си предполагам "Здрав дух в здраво тяло". Човек, ако си търси някакъв повод за "тест" с питбули винаги ще го намери. Промяната на предназначението на една порода не означава израждане. Това означава адаптация към новите условия в съвременния живот. По времето на Петър I мъжете са служели по 25 години в армията. Не забелязвам да са се изродили в Русия.

#3393 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 01:21 PM

Цитат

gabriela tomova, доводите ти са изсмукани от пръстите. Като се тренира тялото се тренира и духа- чувала си предполагам "Здрав дух в здраво тяло". Човек, ако си търси някакъв повод за "тест" с питбули винаги ще го намери. Промяната на предназначението на една порода не означава израждане. Това означава адаптация към новите условия в съвременния живот. По времето на Петър I мъжете са служели по 25 години в армията. Не забелязвам да са се изродили в Русия.

Виж сега въпроса не стои , дали пита ще се запази същия какъвто е бил преди, защото е ясно , че НЯМА , не само поради причината , че няма да прави каквото е правил досега, а и поради факта , че много от вас искат да му се изкорени агресията към други животни. Разбирам ви напълно, но просто е смешно да се твърди , че това ще е същата порода след време. Според мен въпросът стои по друг начин , нужен ли е въобще пита в онзи си вид , който всички сме харесвали/не харесва ли. Така поставен въпросът вече има смисъл. Но да се заблуждаваме, че ще остане същия е смешно. Някои от вас казват, че и без "тестове" ще остане същия, а други искат да не бъде агресивен към животни?! Не виждате ли тук противоречието!!!
Но не споделям мнението на Габи r) , пак казвам или си за или против, няма средно положение.

#3394 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 01:31 PM

Цитат

Виж сега въпроса не стои , дали пита ще се запази същия какъвто е бил преди, защото е ясно , че НЯМА , не само поради причината , че няма да прави каквото е правил досега, а и поради факта , че много от вас  искат да му се изкорени агресията към други животни. Разбирам ви напълно, но просто е смешно да се твърди , че това ще е същата порода след време. Според мен въпросът стои по друг начин , нужен ли е въобще пита в онзи си вид , който всички сме харесвали/не харесва ли. Така поставен въпросът вече има смисъл. Но да се заблуждаваме, че ще остане същия е смешно. Някои от вас казват, че и без "тестове" ще остане същия, а други искат да не бъде агресивен към животни?!  Не виждате ли тук противоречието!!!
Но не споделям мнението на Габи r) , пак казвам или си за или против, няма средно положение.

Ще остане само същото име. От нас зависи какви качества ще има, какво ще се изкорени, какво ще се промени, на какво ще се акцентира при професионално развъждане, а не "намерете му женска, че му се клатят зъбките" и за какво ще се използва. Тезите на "Габи" за духа и бла бла издишат отвсякъде и това се вижда от всички, ама "ти си думаш, а оно рупа ли рупа" bash

#3395 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 01:48 PM

Цитат

Цитат

Виж сега въпроса не стои , дали пита ще се запази същия какъвто е бил преди, защото е ясно , че НЯМА , не само поради причината , че няма да прави каквото е правил досега, а и поради факта , че много от вас  искат да му се изкорени агресията към други животни. Разбирам ви напълно, но просто е смешно да се твърди , че това ще е същата порода след време. Според мен въпросът стои по друг начин , нужен ли е въобще пита в онзи си вид , който всички сме харесвали/не харесва ли. Така поставен въпросът вече има смисъл. Но да се заблуждаваме, че ще остане същия е смешно. Някои от вас казват, че и без "тестове" ще остане същия, а други искат да не бъде агресивен към животни?!  Не виждате ли тук противоречието!!!

Ще остане само същото име. От нас зависи какви качества ще има, какво ще се изкорени, какво ще се промени, на какво ще се акцентира при професионално развъждане, а не "намерете му женска, че му се клатят зъбките" и за какво ще се използва. Тезите на "Габи" за духа и бла бла издишат отвсякъде и това се вижда от всички, ама "ти си думаш, а оно рупа ли рупа" bash

Съгласен съм с теб, но за да се осъществи това трябва сте единни, а аз съм сигурен, че едни искат пита да мже без проблеми да си играе с всяко куче, а други не. На тебе били ти харесвал пит, който си играе с котки и кучета или пък се страхува като му изръмжат r) .

#3396 Потребителят е офлайн   ivomoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 02:13 PM

Цитат

На тебе били ти харесвал пит, който си играе с котки и кучета или пък се страхува като му изръмжат r) .

на мен лично ми харесва,какво лошо има в това.Аз имах такъв пит,играеше си с кучета и котки без проблем и никога от нищо не се е страхувал просто се обръща и подминава без да му пука и да подвива опашка. Такъв пит искам да имам пак да играе с всички

П.П. и ще имам ;)

#3397 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 02:14 PM

Очевидно много е мъка дали ще се съхрани вътрешновидивата агресия на питоподобните.
Успойте се !Кучета селеционирани над 200 година с такава цел ще имат винаги тези гени.Няма да ви се затрие очевидно основното, което търсите в тази порода!Просто времената се менят ,ако не го разбирате и обществото и средата ,където трябва да съществуват И кучета се променя.
Ще се опитам просто да го обясня.Стафовете - американски или английски се развъждат от поне 70 години ,като се набляга на понижената агресивност към себеподобни и друга физика.Обаче я вижте предизвикан и атакуван от куче стаф - няма да отвърне на предизвикателството ли ?Охо и още как!А ако не отговори на атаката - кофти характер! Ако бул не отвърне подобаващо- хаха!Характерът на териера е такъв - борбеност ,упоритост, безстрашие.Без да е развъждан с "тестове" като вашите ....
Та не е необходимо питопобните да се бият ,за да съхранят тези качества.И абсолютно е безумно да ги караш да нападат, за да им съхраниш борбеността.ТЕ Я НОСЯТ.Но да бъде за отбрана ,да бъде пренасочена към полезни дейности - например за спортна победа и хъс при аджилити...Но като ги "тестват", вие всъщност ги карате да развиват техника за бой, не характер!След колко теста ще имате осъзнат боец ?Знам ,че зависи но примерно?А то си нещо другооо n)

А да - другата ви теза - че питът щял да стане стаф, ако не се бие...Ма споко - няма начин - имат различна физика и различен стандарт...

Истина е ,че ако продържава това, ще ви треснат навсякъде забрани за развъждане на питове и ако не сте заключени дотогава - след 20тина години няма да може да закачите с трън некой истински пит, а само разни бухали дето ги въдят в Сибир или в Колумбия нелегално.Ама вас това к`во ви интересува - интересува ви еди кой си Дявол ( вашия) да убие еди кой си Луцифер от съседното село или връх - на по-далечни и същите по манталитет комшии...
User's Signature

#3398 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 02:18 PM

b) super best Съгласен с теб.

#3399 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 02:25 PM

Цитат

b) super best Съгласен с теб.

Няма как да не си...Във форума... wink
User's Signature

#3400 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 02:58 PM

Агалина, здравейте! Отскоро съм във форума, както разбирате и не знам какви тези ви е "размахвал" Реди - т.е. не го цитирам. Защо смятате, че нямам собствено мнение и ми е необходимо да цитирам някой? Никога не съм пускала кучетата си да се "ръфат", въпреки, че намирам логика в работните тестове, защото те са работа, а не зрелище!

Имам и женска и отглеждам и възпитавам кучетата си по еднакъв начин, но когато излезем навън тя се страхува от всичко. Търси закрила в краката ми или върви зад гърба на мъжкото. Когато ги гледам имам чувството, че не са от една порода. Явно нещо се "случва" с питбула.

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни