Американски питбул териер
Публикувано: 01 May 2007 - 08:39 PM
Здравейте! От много скоро съм във форума и не забелязах да е развита историята на древното бойно куче, познато ни като питбул! Историята му е много по-стара от някакви си 400-500 години (тогава дори не е имало бели хора по америката) ;) От доста време се занимавам с тези изключителни кучета и в частност с проучването на историята им! Изводите , до които съм стигнал , навеждат на много ,много въпроси! Кой има интерес от изопачаването на историята на бойното куче? Кой има интерес от изопачаването на Българската древна история? Все още нямам ясен отговор на всичките неизвестни! Знам само, че фактите за бойното куче са по-стари от повечето народи и нации по света!Знам и друго-древното бойно куче е пряко свързано с Българите!!! Бул-дог!!!???
Давам линк от древна тракийска гробница! Обърнете внимание на бойното куче и не забравяйте , че въпросната гробница е на няколко хиляди години!!!
П.П. преди всичко искам да направя едно уточнение-"въпросните" траки -носители на велика цивилизация- са чиста проба Българи! Траки са га наричали други народи ! Наричали са ги също и Българи , ама защо ли не сме го учили това в училище?!!
Живи и здрави!!! bgflag

|Y|
www.voininatangra.org
Публикувано: 01 May 2007 - 08:58 PM
Публикувано: 02 May 2007 - 12:26 PM
Цитат
.....сивия(синия) цвят-при пит була тои е свьрзан с летален ген и малките умират веднага след раждането.екземплярите които се срещат в сив цвят имат определен процент крьстоска с неаполитански мастиф или кане корсо.
Човече, как може да казваш ,че една порода има по-добър екстериор от друга ? Можеш да сравняваш така само представители на една порода.
За втората част на твоите гениални открития- макар, че се досещам къде си го прочел и в кое списание- ще ти кажа ,че е пълна глупост.И понеже след черните питове и стафове най-харесвам сините- ето ти едно мое любимо куче - живо ,здраво и недефектно - поне до пред малко, когато се нацелувахме с тази красавица- да ти прилича на кръстосана от неаполитано или корсо?
п.п.И макар ,че питбул териера и ам стафа отдавна са различни породи - те произхождат от общи предци- тоест носят еднакви гени.Та потърси в нет-а и виж едни стафове - Cirkle C`s - и даже може да ги питаш хорaта дали цветът ,който те селекционират е свързан с "летален" ген ... oo
Прикачени файлове
-
post_29_1153405717.jpg (58.62K)
Брой сваляния: 88

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 May 2007 - 01:58 PM
Защото в днешно време "питовете" в двете организаций занимаващи се с регистрацията и презентирането
на Американският Пит Бул Териер, развъждат кучета от два различни типажа и съответно различни качества.
Аз лично нямам сведения в момента някой да притежава пит бул с UKC родословие в България.
A, кучета с оригинални ADBA родословия в момента има само две, мъжкар и женска.
Те са собственост на мой много добър приятел.
Мъжкото е: Jackson's Мr.INDIAN (8000Z-32),
с баща: Tant's BRUISER (79200B-35) и майка: Jackson's MISS TRAMP (44300E-84).
Женското е: Aycart's HOLLY ARMOUR (23900B-61),
с баща: Hollingswort's "CH"MAY DAY (87700D-80) и майка: Aycart's SWEET HEART (78800D-03).
Аз съм "главният виновник" за внасянето на тези кучета в България.
Така, че "друже" подвизаващ се под псевдонима WU-DAN,
бъди сигурен че и ние сме в час, и че и ние имаме чистокръвни Американски Пит бул Териери
с легитимни ADBA документи..................................
Прикачени файлове
-
Mr.SNOWBALL.jpg (88.71K)
Брой сваляния: 96
Публикувано: 02 May 2007 - 08:18 PM
Цитат
Аз лично нямам сведения в момента някой да притежава пит бул с UKC родословие в България.
...........
Само аз познавам 3 такива кучета тук- UKC истински .За съжаление едната женска е кастрирана заради пиометра.

Публикувано: 02 May 2007 - 10:27 PM
Прикачени файлове
-
Ch_Chinaman_ROM_1.gif (51.03K)
Брой сваляния: 90
Публикувано: 03 May 2007 - 09:32 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 May 2007 - 11:26 AM
Цитат
Кучетата са внесени от хора ,които са живяли в Америка. И двамата не ги размножават и не се занимават с боеве.Двете кучета са на един приятел - като си играх с тях видях татуто и попитах и тогaва ми показа документите.Но той много не се вълнува от това - просто си ги гледа като домашни любимци.Другото куче е осиновено от приют , остaвена, защото стопанинът е починал -има UKC-родословие и свидетелство за положен тест CGC.И нея си я гледат у тях и изобщо не им пука, че е расова ..

Публикувано: 03 May 2007 - 04:37 PM
Публикувано: 03 May 2007 - 04:54 PM
Прикачени файлове
-
Picture_064.jpg (103.37K)
Брой сваляния: 86

Публикувано: 03 May 2007 - 05:39 PM

Публикувано: 03 May 2007 - 09:16 PM
Цитат
Точно обратното е- кучетата с родословие са първото необходимо условие за развитието на всяка порода.И това е един основен проблем при питовете.Не могат да дават пари за куче - ми няма расово куче- има мелез или има някаквосипородоприличащо куче-с огромните негативи от нетипичен характер и външен вид ,при кучетата бул и със страшни последствия.Като нямаш стандарт - няма расово куче.
Не искаме да обсъждаме какво се случва с най- хулената порода и как да се променят нещата- искаме снимкиии...и да пишем - ау ,к`во ти е готиноooo и миличкооо...

Публикувано: 06 May 2007 - 04:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 May 2007 - 09:44 PM
Цитат
Цитат
.....сивия(синия) цвят-при пит була тои е свьрзан с летален ген и малките умират веднага след раждането.екземплярите които се срещат в сив цвят имат определен процент крьстоска с неаполитански мастиф или кане корсо.
Човече, как може да казваш ,че една порода има по-добър екстериор от друга ? Можеш да сравняваш така само представители на една порода.
За втората част на твоите гениални открития- макар, че се досещам къде си го прочел и в кое списание- ще ти кажа ,че е пълна глупост.И понеже след черните питове и стафове най-харесвам сините- ето ти едно мое любимо куче - живо ,здраво и недефектно - поне до пред малко, когато се нацелувахме с тази красавица- да ти прилича на кръстосана от неаполитано или корсо?
п.п.И макар ,че питбул териера и ам стафа отдавна са различни породи - те произхождат от общи предци- тоест носят еднакви гени.Та потърси в нет-а и виж едни стафове - Cirkle C`s - и даже може да ги питаш хорaта дали цветът ,който те селекционират е свързан с "летален" ген ... oo
някои хора сами се затапват. кучето на снимката е свалено от саит за миксове на питбули и мастифообразни. даже маи точно ти го определи като "пит" в една от темите!!! разбра ли сега от къде идва "синия" цвят в питбула? няколко мои съобщения за теб бяха изтрити. имаш още едно в "клониране на куче".
Прикачени файлове
-
mili2..jpg (14.91K)
Брой сваляния: 69
Публикувано: 08 May 2007 - 09:53 PM
Цитат
Здравейте! От много скоро съм във форума и не забелязах да е развита историята на древното бойно куче, познато ни като питбул! Историята му е много по-стара от някакви си 400-500 години (тогава дори не е имало бели хора по америката) ;) От доста време се занимавам с тези изключителни кучета и в частност с проучването на историята им! Изводите , до които съм стигнал , навеждат на много ,много въпроси! Кой има интерес от изопачаването на историята на бойното куче? Кой има интерес от изопачаването на Българската древна история? Все още нямам ясен отговор на всичките неизвестни! Знам само, че фактите за бойното куче са по-стари от повечето народи и нации по света!Знам и друго-древното бойно куче е пряко свързано с Българите!!! Бул-дог!!!???
Давам линк от древна тракийска гробница! Обърнете внимание на бойното куче и не забравяйте , че въпросната гробница е на няколко хиляди години!!!
П.П. преди всичко искам да направя едно уточнение-"въпросните" траки -носители на велика цивилизация- са чиста проба Българи! Траки са га наричали други народи ! Наричали са ги също и Българи , ама защо ли не сме го учили това в училище?!!
Живи и здрави!!! bgflag
а за това коментара е излишен!!! ако има някой с малко мозък сам да прецени. но явно модовете не мислят така.
Публикувано: 09 May 2007 - 12:18 AM
Цитат
Ми ...сладки..тези са в къщи ..ужасни са! ;)
п.п.Да ти кажа - години поред се чудех - що например като спра на светофар и стафът е на предната седалка ,както обикновено- наокоро хората се умиляват - вииж колко е сладкооо кучето ... Ми той е всичко друго, ма "сладък"... bl) b)
п.п.wu-dan,не знам какви сайтове и какви миксове цитираш, но аз показах син пит с добро родословие,виждам кучето всеки ден...ако ти трябват още примери - ще те засипя.Толкоз.
А кучето бебе на снимката - не е пит.