Публикувано: 07 October 2007 - 03:17 AM
ДАм...Ние мислим по този начин...При правилно обучение...социализация и т.н.. няма да имаме абсолютно никакви проблеми с кучетата...Но хората не мислят така.... :-
'''Чудя се каква е тази мода разни хлапета и не чак хлапета да разхождат разни зверове по улиците и градинките. Снощи видях един питбул, който по размери съперничеше на ротвайлер и си водеше едно момченце на каишка. Имам приятел, който има подобно псе, но той поне е по-якичък и си го води, пък и неговото е възпитано (е, попръцква, но няма как и от това да го отучи, нали?)
Явно обаче модата е пъхнала гнусните си пръстчета навсякъде, дори определя вида на домашния любимец. Друго обяснение за притежанието ан питбул не намирам - грозно куче, трудно се възпитава, яде много, иска много занимавка с него, не е точно домашно кученце и ако се случи беля с него ще е с катастрофални размери. Само като гледам как някои по-диви такива се въртят из градинката и спирам да се чудя защо майките с децата не са в тази градинка. А хората по улиците минават на отсрещния тротоар, когато трябва да се разминат с питбул. Хм, яко, така винаги ти правят път.
Както и да е - конкретното ми наблюдение свърши със заключение, че трябва да си поне едно 80-90, че и отгоре кила, за да си водиш питбула. В противен случай, ако той си реши нещо, няма как да го спреш. А и повечето хора не умеят да възпитават кучета, нито пък дават пари за дресиране. Нито знаят какво е намордник. И, ако кучето им случайно се нахвърли, все не са виновни те.
И хич не се интересувам от мнението на притежателите на питбули. Бойните породи винаги са били по-опасни от уличните псета, срещу които всички толкова много плачат. Хапали са ме такива. Две кучета са ми ги хапали такива. И стопаните им нищо, ама нищо не можеха да направят. Онова куче снощи въобще не усещаше, че на другия край на каишката има човек и си тичаше по всяка котка, куче или нещо, което се движи по-бързичко и привлича внимание. Мамка му и питбулската мода'''
Източник:http://neudobno.com/?p=42
Е...Какво мислите Вие по въпроса???
Ta...смешно ми е че хората дори незнаят и не могат да определят породата Пит Бул...---Смешното..По размери съперничело на ротвайлер...''
смехх,смеехх.. ;D

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com