Публикувано: 06 November 2007 - 01:05 PM
Искам да ви питам няколко неща, тъй като имам намерение да си взема питбулче, но първо искам да попрочета повече информация за тази порода. Смея да твърдя, че съм толкова запознат, че да мога спокойно да си взема кученце и да го гледам безупречно, но искам да натрупам повече познания, за да мога да съм убеден, че каквото се случва край кученцето да е нещо прочетено и познато за мен, така че да може то да получи адекватни и навременни грижи. Страшно много обичам тези животни, но искам все пак да знам дали са верни неща относно храненето като това, че трябва след като са вече в пълноценна възраст да поемат по 200 до 300гр. месо дневна доза, че са им нужни висококачестени и високолалорични храни както и много въглехидрати като овесени каши, варени зеленчуци, дали им е нужно да поемат и по няколко пъти на седмица по 2-3 супени лъжици рибен или обикеновена раститена мазнина... и дали гранулите са строго забранени за тези кучета в зряла възраст... как ще им навреди купирани не ушите(за което и аз съм против), как ако кученцето няма добро родословно дърво се пак може да натрупа мускулатура- нещото с което тези същества са много известни. Има и много други неща от подобно естество, за които бих искал да попитам компетентните хора в този форум, но тъй като не искам да се обръщам към вететирани или мними специалисти бих искал да разбера различни гледни точки, за да знам точно какво да правя и да съм подготвен за всичко. Мисля че имам и перфектната среда за гледане на кученцето, тъй като имам просторен двор, а и просто толова много ги харесвам, че няма как да не се грижа добре за тях. А и съшо бих искал да знам кое е най- важното качество което това куче трябва да притежава за да успее да привикне към средата на живот- трявба да се набляга повече на тренировки и дресировки още от малки ли, или е добре като малко да получава много грижи и малко по малко лишения от нещо, които да развиват характера му... Та ако сте така добри да ми отговорите ще сте ми много от полза, а ако на някой му се занимава може да ми пише нещо на мейла или пък на скайп- koko03_30. Ще съм благодарен за информация от всякакво естество.