Цитат
Цитат
Цитат
Но и тук при условие че от едни и същи котила се разделят по- не агресивните от по- агресивните кучета доколко всъщност тези две породи са различни? Моля собствениците на АСТ да не се засягат, виждам че през годините все пак са се постигнали различия между двете линии и кучетата се различават помежду си, въпросът е доколко!
Но въпросът ми е това което се говори за развиване на породата, запазване на чисти кръвни лини, специални селекции и следене да не се правят извръщения от сорта "да съберем брат и сестра за по- хубави кученца", следенето за здравословното състояние на родителите и рисковите наследствени заболявания, някой изобщо следи ли? И въпреки че нашите любимци не са признати това пречи ли им да си имат клуб, който да създаде някакви правила за породата и в България и истинските любители да развиват и запазват гените на своите питове? Или при тази порода е пълна анархия в България? Все пак съм попадала на хора които правят родословия на своите питове- кои са родителите, страдали ли са от някои от генетичните и наследствени заболявания!
Та колко добре би било това да се регламентира и направи официално!
Май стана много дълъг и объркан коментарът ми, но пък толкова чуства напират в мен като се замисля по въпроса!
Ще се радвам на всякакви коментари!
Би ли пояснила какво имаш в предвид в цитата в червено, защото има доста хора в Бг , които правят точно това запазват гените на тези кучета, виж ако искате да ги промените (а не да запазите качествата им) в посока неагресивност и екстериор съм съгласен , но тогава пак сте на грешния път. Хората гледащи АСТ(преди пит) са направили своя избор и ги уважавам за това им решение, но хора като вас са ми само смешни, вие дори не знаете какво искате и защо сте избрали тази порода, след като знаете какви качества притежава. Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ???
Ами клуб НАШ, щото ти не си от НАШИТЕ ще има, т.е има регистриран официално, въпрос на време е кога ще започне да регистрира.
Но аз не бих се учудил ако има и ВАШ такъв клуб в много скоро време, айде чао.
Извинявай Митко, но какво значи НАШ и ти не си от НАШИТЕ?!