Американски питбул териер
Публикувано: 06 November 2007 - 10:15 AM
Цитат
Бе стига вече, непризнати ,та непризнати от FCI - АПБТ е американска порода регистрирана в киноложката федерация на страната си по произход и съответно там се организират екстериорни изложби.За стотен път - FCI не изчерпва всемирният обозрим киноложки свят. И за стотен път - FCI никога няма да регистрира питбул териера по поне 5 твърди неразрешими причини, за които сме писали също сто пъти и мисля са ясни.И най-важното е,че причините са неразрешими ,защото така е удобно на всички, вкл."спортистите"...
Работи се по въпроса...глупости ма глупости!К`во се работи, човеко ,като в няколко водещи европейски държави развъждането и вноса им е забранен със закон, да не би огромната каша с забранителните закони в Европа с криминалните боеве и всичко, което се случва с тези нещастни животни да изчезне с магическа пръчка или чрез революция на народонаселението,което и без това е достатъчно надъхано срещу пит кучетата и питимащите люде ??
Какво бъдеще според вас очаква породата, господа присмехулници и радетели за старoвремското куче, не че ви пука за това, но все пак ще е интересно да чуем?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 November 2007 - 01:05 PM
Публикувано: 06 November 2007 - 04:25 PM
Скоро се виждахме с наша позната ветеринарка и й се похвалихме че сме си взели кученце- пит. Показахме й паспората да види как са го третирали до сега и тя освен че се възмути на не нужните добавки, които са му бити с ваксините, се възмути и защото е записан като АПБТ в паспорта, защото според нея имало проекто закон за забрана на породата в България, която според това как точно ще се гласува има вероятност да се ефтанизират всички нейни представители- става дума за след около една до две години.
Чували ли сте за нещо подобно и как ще коментирате?
Благодаря предварително за всички компетентни коментари по въпроса :blink: !
Публикувано: 07 November 2007 - 12:46 AM
Цитат
Ако това е вярно с проекто закона хич не е весело ???
Но относно идеята за причисляване на дадено куче към друга порода отново влизате в нарушение на НПК , а и как ще докажеш че това е куче от друга порода ?
За мен това са глупави идеи Тук има хора който имат по-умни идей относно цялата порода но ще бъде трудно , почти невъзможно те да бъдат реализирани ,защото както и при АСТ многознайковците са много
Все още има време , обаче то лети бързо !!!!!!!!!!!!
Публикувано: 08 November 2007 - 11:40 AM
Публикувано: 08 November 2007 - 11:48 AM
Но относно идеята за причисляване на дадено куче към друга порода отново влизате в нарушение на НПК
офф топик Angel's staff извинявай,но няма как да нарущи НПК-Това е кодекса уреждащ работата/образуване на дела.съдебни заседания и т.н/ на съдебната власт,прокурататурата,следствието и дознанието :o Преко сили може да се води дело за документно престъпление ,ако някои впише неверни данни в паспорта на кучето ,и тогава ще е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс
Публикувано: 08 November 2007 - 12:15 PM
Публикувано: 08 November 2007 - 12:34 PM

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.
Публикувано: 08 November 2007 - 01:31 PM
Цитат
'баси и истинските фенове 'начи :mazohist:ми търсих позитивното при такова развитие, търсих, но тц...Error 404...А за смеските - точно един такъв "истински фен" беше заявил гордо наскоро, че си прави разни смески с кучета да види к'во ще се получи...Лошата реклама вече си е свършила работата, баш заради същите...И всъщност защо си мислите, че една забрана не ви касае вас - имунитет ли имате, нещо над закона ли сте, или извън БГ ?!?

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 08 November 2007 - 10:07 PM
Цитат
Пак ли същото...Значи, Малък, викаш да ги забранят, а?? Щото: а/ Няма да има проблем с популацията; в/ Ще си гледате бойни кучета в сянка! Демек, ще си въдите само "спортистите" расови кучета ,потвърдено расови, примерно с двама свидетели ...които ще живеят, за да се бият ,за ваша употреба.Няма да има свръхпопулация от питоподобни ,ще има (само в твоята светла представа и на подобните ти) известен брой питове за бой , вашата си популация ще се поддържа чрез нелегален внос през границата от комшиите ,щото често умиргват вашите или излизат от редиците на ред причини ..Мисля се сещате обаче, че и граничния контрол ще се затегне, макар че митничарите трудно се нахранват, но все пак нещата няма да са същите..разходите ще са в пъти повече.Та натам - да кажем това ще го преодолеете някак.Само незнам що реши ,че все така ще си стоите в онова гушнато местенце, което наричаш "в сянка"? Щото ако не ни изхвърлят от ЕО, на НВМС ще им се наложи да проработят, все някога, както е редно ,логично е същото да стане (това вече поне в моите светли представи) и с прокуратурата.Ся - хубаво е че си мислиш ,че на мен ще ми отнемат пит, а на теб не, щото ти си над Закона, но съм сигурна ,че идеята ти как ще си жвуркате "без журналисти" и обществен натиск нема как да стане ...
Иначе ,аз съм абсолютно потресена от идеите на някои ,че е възможно да оттърват косъма, като си изпонапишат по вет здравните книжки, че кучето им е ам стаф.Може да звучи примамливо и лесно, но и е точно толкова безмислено .Защото здравната книжка не може да доказва порода!!!!В това нещо може да пише каквото искате , но породата се доказва с родословие - забравихте ли?? Не мисля ,че има начин да се сдобиете с последното или поне няма да стане много пъти- ще се разсмърди яката.От друга страна съм меко казано втрещена от надеждите, че нямало как да ги забранят, щото нямало как да докажат ,че са питбули,( много съжалявам ,колега, но има такава порода АПБТ ) - сещам се за Онтарио, дето изпотрепаха преди 2 години стотици хиляди кучета ,защото Закона им гласеше - пит и мелези с него и всички с физически белези на пит бул.....Знам, знам - разчита се и на корумпираните ни администратори, отделно на всичко тотално объркано към момента - обаче докога ще е така и това ли е алтернативата ,за да живеят кучетата ?
И в крайна сметка - викам да отдъхнете - онази простотия в единия от двата проектозакона - този ,в който се предлагаше да се даде възможност на общините да решат дали да въведат на своята територия рестрикции за някой породи ,не само за пит були - вече не е актуална.Съжалявам, Малък.

Публикувано: 08 November 2007 - 10:28 PM
Цитат
Но относно идеята за причисляване на дадено куче към друга порода отново влизате в нарушение на НПК
офф топик Angel's staff извинявай,но няма как да нарущи НПК-Това е кодекса уреждащ работата/образуване на дела.съдебни заседания и т.н/ на съдебната власт,прокурататурата,следствието и дознанието :o Преко сили може да се води дело за документно престъпление ,ако някои впише неверни данни в паспорта на кучето ,и тогава ще е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс
Извинявам се за грешката НК и не си мислете че някой е над закона !!!
Явно малко се ограмотявате прочетете внимателно поста на agalina , в много страни има драконовски мерки срещу много породи и особено за някой ,
Цитат
Цитат
Пак ли същото...Значи, Малък, викаш да ги забранят, а?? Щото: а/ Няма да има проблем с популацията; в/ Ще си гледате бойни кучета в сянка! Демек, ще си въдите само "спортистите" расови кучета ,потвърдено расови, примерно с двама свидетели ...които ще живеят, за да се бият ,за ваша употреба.Няма да има свръхпопулация от питоподобни ,ще има (само в твоята светла представа и на подобните ти) известен брой питове за бой , вашата си популация ще се поддържа чрез нелегален внос през границата от комшиите ,щото често умиргват вашите или излизат от редиците на ред причини ..Мисля се сещате обаче, че и граничния контрол ще се затегне, макар че митничарите трудно се нахранват, но все пак нещата няма да са същите..разходите ще са в пъти повече.Та натам - да кажем това ще го преодолеете някак.Само незнам що реши ,че все така ще си стоите в онова гушнато местенце, което наричаш "в сянка"? Щото ако не ни изхвърлят от ЕО, на НВМС ще им се наложи да проработят, все някога, както е редно ,логично е същото да стане (това вече поне в моите светли представи) и с прокуратурата.Ся - хубаво е че си мислиш ,че на мен ще ми отнемат пит, а на теб не, щото ти си над Закона, но съм сигурна ,че идеята ти как ще си жвуркате "без журналисти" и обществен натиск нема как да стане ...
Иначе ,аз съм абсолютно потресена от идеите на някои ,че е възможно да оттърват косъма, като си изпонапишат по вет здравните книжки, че кучето им е ам стаф.Може да звучи примамливо и лесно, но и е точно толкова безмислено .Защото здравната книжка не може да доказва порода!!!!В това нещо може да пише каквото искате , но породата се доказва с родословие - забравихте ли?? Не мисля ,че има начин да се сдобиете с последното или поне няма да стане много пъти- ще се разсмърди яката.От друга страна съм меко казано втрещена от надеждите, че нямало как да ги забранят, щото нямало как да докажат ,че са питбули,( много съжалявам ,колега, но има такава порода АПБТ ) - сещам се за Онтарио, дето изпотрепаха преди 2 години стотици хиляди кучета ,защото Закона им гласеше - пит и мелези с него и всички с физически белези на пит бул.....Знам, знам - разчита се и на корумпираните ни администратори, отделно на всичко тотално объркано към момента - обаче докога ще е така и това ли е алтернативата ,за да живеят кучетата ?
И в крайна сметка - викам да отдъхнете - онази простотия в единия от двата проектозакона - този ,в който се предлагаше да се даде възможност на общините да решат дали да въведат на своята територия рестрикции за някой породи ,не само за пит були - вече не е актуална.Съжалявам, Малък.
Публикувано: 08 November 2007 - 11:23 PM
Цитат
Значи нормалният чgвек не си регистрира кучето пит като такова, а ??
Въъъъх...ми сега - останахме ненормалните ....Бе вас понякога не ви ли спохожда срам и с извинение прости неща, като - верую, истина и чест??Отделно ,че и от тез добитъци си докарвате кинти ,мизерабъли??...

Публикувано: 09 November 2007 - 12:35 AM
Цитат
Цитат
Агалина би ли ми казала преди 100 години имало ли е проблем с популацията? Как са се отглеждали питбулите? Как са селекционирвани? Как е оцеляла породата на която се радвате сега а сте против начина и на селекция? Как са се гледали кучетата преди? Как аджеба преди 10 години нямаше такъв бум на тази порода? Защо? Защото просто обикновенните хора не я познаваха. Не я познаваха и журналята които окрасяват историиките. Да не са довели биткаджиите до свръх популацията сега? Да не са довели те до бума на тази порода? Да не са казали на журналистите какво да пишат а? Точно тези умразни хора от тебе правят нещо за породата и не се разправят по форумите как истребвали кучетата. Истината е че точно феновете на породата не позволяват тази свръх популация и това как някой питбул се разхожда в устата с ръка на някое дете. Реклама и популярност на тази порода не е нужна затова казвам колкото по малко хора познават и се занимават с породата толкова по добре. След като има забрана хората ще си гледат кучета както сега без да се разправят и без нищо.

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.
Публикувано: 09 November 2007 - 02:23 PM
Restrictions prohibiting the importation of the Pit Bull Terrier, American Pit Bull Terrier, the Japanese Tosa, Dogo Argentino, and the Brazilian Mastiff. There is also a more stringent ban in Sydney, restricting the sale, acquisition, breeding or giving away of any of the aforementioned breeds.
Proposed legislation in some Australian states that would prohibit the breeding of any breed of dog not recognized by the Australian National Kennel Council, or restrict or prohibit breeding certain breeds.
The requirement that Greyhounds wear muzzles in public in some Australian states.
Britain:
Restrictions on or the prohibition of ownership of American Pit Bull Terriers.
The Dangerous Dogs Act legislatively drafted prohibitions for certain types of dogs; most notably pit-bull type dogs.
Canada:
Restrictions on the ownership and a prohibitation on the breeding of "pit bull type" dogs (i.e. Staffordshire Bull Terriers, American Staffordshire Terriers, American Pit Bull Terriers or any other dog with a substantially similar appearance) in Ontario. Which is complete bull.
Germany:
legislation banning the import of Pitbull Terriers, Bull Terriers, American Staffordshire Terriers, and Staffordshire Bull Terriers.
Israel:
legislation against the breeding of AmStaff, Bull Terrier, dogo argentino, Tosa, Staffordshire Bull Terrier, Pit Bull Terrier, fila brasileiro, and Rottweiler.
USA:
Restrictions on or the prohibition of ownership of American Pit Bull Terriers in some municipalities.
Restrictions on the availability of homeowners insurance for owners of many breeds, including American Pit Bull Terriers, Rottweilers, Dobermanns, Akitas, in some areas .
Публикувано: 09 November 2007 - 05:47 PM
Забранява се вноса на АПБТ, Тоза ину, Дого Аржентино и Бразилски мастиф. Има също така по-строги забрани в Сидни, ограничаващи продажбата, придобиването, отглеждането, или развъждането на всяко от горепосочените.
Предложено е в няколко австралийски щата, да се забрани отглеждането на която и да е порода, която не е призната от Австралийския национален киноложки клуб или да се ограничи или забрани развъждането на някои породи.
Има изискване хрътките да носят намордници в няколко австралийски щата.
Англия
Ограничава се или се забранява притежанието на АПБТ. Със закон е наложена забрана за някои породи кучета, особено за питоподобните.
Канада
Забранява се притежанието и отглеждането на породи тип "бул" (Стафордшир бул териер, АСТ, АПБТ или което и да е куче с питоподобен вид) в Онтарио.
Германия
Забранява се със закон вноса на питбул териери, бултериери, АСТ и Стафордшир бул териер.
Израел
Забрана срещу развъждането на АСТ, бултериер, дого аржентино, тоза ину, стафордшир бул териер, АПБТ, фила бразилиейро и ротвайлер.
САЩ
Ограничения или забрани за притежаването на АПБТ в някои щатове и т.н.
П.С.: Бъдете благодарни, че някой си е направил труда поне да ги постне. За превода си има речници и онлайн преводачи. B)
Публикувано: 09 November 2007 - 08:48 PM
Аз лично много се притеснявам, ако в БГ се гласува закон за забраната на кучетата тип "бул" :( Те кучетата не са виновни, хората са виновни, ако по някаква причина, някъде стане инцидент с куче. Съгласна съм на драконовски мерки кой, кога и защо ще притежава такова куче, но не и забрана. :angry:
Публикувано: 09 November 2007 - 09:49 PM
Цитат
Аз лично много се притеснявам, ако в БГ се гласува закон за забраната на кучетата тип "бул" :( Те кучетата не са виновни, хората са виновни, ако по някаква причина, някъде стане инцидент с куче. Съгласна съм на драконовски мерки кой, кога и защо ще притежава такова куче, но не и забрана. :angry:
До сега не е имало , или аз поне не знам и не съм чул за инцидент с признатите породи от мФК от тип бул но никага не е късно това да се случи когато кучето попадне в неподходящ собственик,