Американски питбул териер
Публикувано: 12 November 2007 - 09:56 PM
Прикачени файлове
-
Photo-0300.jpg (7.26K)
Брой сваляния: 221
Публикувано: 12 November 2007 - 10:16 PM
Цитат
п.п Кученцето е много хубаво :wub: да и е живо и здраво ;)

Публикувано: 12 November 2007 - 11:16 PM
Публикувано: 13 November 2007 - 12:05 AM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 13 November 2007 - 09:07 AM
Малкият ни е обратното (мъж на 4 месеца ;D)- постояно има около него кучета- на работа си играе цял ден с двамата пазачи- дого и овчароподобно, където срещнем куче бърза да се запознаят и няма прибиране ;D -игра докато си приберат другото куче.
Та от цялата дълга история дето написах исках да ти покажа колко определяща е социализацията- ако искаш по-агресивен пит- асоциализация- не го събирай (въпреки че това едва ли е едниствения фактор влиещ на агресията, обикновено е комплекс от неща-отношение на другите кучета към него на пример, но и социализацията е важна), но едва ли искаш такъв, тъй че колкото се може повече игри и повече кучовци;D
Внимавайте найстина само да не го нападнат, защото е възможно да се асоциализира и да се повиши агресивноста му!
А за килограмите въпросът ти е труден- нашят мъник вървеше така: 2 месеца-4,5кг, 3 месеца 8,5-9кг., 4 месеца 12кг, но пък има негови братя от същото кучило, които са с по 5-7кг. по- големи от него, на което вета ни каза че винаги в кучилото има по- едри и дребни кучета, за което, според мен и трудно могат да се поставят стандарти при малки - или ще са някакви средни стойнсти в които вие може да не се вмествате, което не означава че сте слаби или дебели, или може да се вмествате в тях и пак нещо да не вие добре. Може би за това вета най-добре може да ви помогне- все пак го вижда цялостно как върви кученцето. ;)
Публикувано: 13 November 2007 - 11:34 PM
Публикувано: 14 November 2007 - 02:17 AM
Цитат
Що ве колега, ето идеала за пит на доста хора и кво лошо има в това , нали е сладък и син, пример за добре хранено куче, както казваше агалина не за по 31,34лв. на месец нали така ;D
Ето такива ще са питовете след време може би........а може би не ;)
Публикувано: 14 November 2007 - 02:37 AM
Колкото и налудничево да ви звучи,харесвам лигави питове ...гледани вътре,добре охранени и контактни с животни и хора,даже много им се радвам .... но както казат по-горе другия вариянт с вързаното куче на двора в подобие на къща тип строшена колиба с дебелата верига и вратна кайшка която едва ли не му скрива главата и му седи като забрадка ме отващава :-

Публикувано: 14 November 2007 - 02:57 AM

Публикувано: 14 November 2007 - 08:30 AM
Иначе съм чувала, но не знам истина ли е, че пилешките глави са много полезни- така и храним голямата ни питка- разварени силно и с хляб.
Малкия има щастието да си живее при нас и да с храни с Роял канин- гранули ;D.
И двете кучета изглеждат чудесно и не мога да съм така категорична с какво трябва или не трябва да се храни кучето- до някъде си зависи и от бюджета и възможностите на стопаните.
А за това дали ще пропищи махалата зависи силно от това колко е контролируемо кучето. Ако го обучиш добре няма да се налага никой да пищи от него. Писах си с едни хора които имат пит досущ като бебока ни, разликата е само в петното на гърдите :blink: и възраста-2 години май бяха, та те казаха че техният е толкова социализиран, че когато има кучешка схватка, трябва да я водят те, защото кучо не иска ;D
А kunigan найстина тези кучета са страхотни според мен. И аз не хресвам слаби питове, въпреки че по стандарт трябва да са с мощна мускулеста предна част и слаба и гъвкава, подвижна задница. Но всеки си има вукс, разбирания и предпочитания :blink:
От кой развъдник свали снимките? Пиши на ЛС ако искаш. :blink:
Публикувано: 14 November 2007 - 09:09 AM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 14 November 2007 - 12:16 PM
Нашата женска като роди, милата толкова отслабна, че ми се ревеше като я видя, а има хора дето така си ги държат постояно и то защото грешно разбират стандартите или не хаят за тяк и любимците си.
Според мен това са кучета, които трябва да са яки, а не кльощави - има разлика.
Едва ли някой от вас ще каже, че му харесва кучето му да е като подвижен скелет, а и стандарта определено не го изисква! А за дундовците определено по- добре така, отколкото скелет! Ама то и като при хората- едни харесват 40кг. момичета на 1,80м., други по- пълнички и така.
Пък и всеки сам си решава за любимеца, нали!
Публикувано: 14 November 2007 - 01:29 PM
И относно разликата в двата пита по-горе,да естествено че се усеща разлика ...единия си живурка на село и си папа помиика,а другия е гледан явно вътре и хранен с хубава храна,с една дума гледан с любов пит :P Тааа бъзикам се естествено някой да не ми се обиди..Но и един незнаещ човек,няма да сбърка българския пит ...щото като гледам в Бг е наложен нов стандарт и той е голямата глава на кучето за сметка на дневната дажба папкане.,пренатоварени кучета които ги карат да правят какви ли не маймунджолъци само и само за да се оформят по 1-2 часа на ден и после айде оп на 5 тонната верига,за да му заякне вратлето и 50гр суха храна любимец ...а пък ако съседа има няква мешавица от пит,още по добре догодина ще се радваме на прекрасни кученца които най-вероятно щеу вървят по 100тина лв...
Айде моля ви се,знаем какво е положението в страната с тези кучета (никой не говори за бои и т.н) просто само ако отворите за някой сайт за обяви,човек може да се оплаши какво се продава...куцо и сакато запложда какво ли не под името "пит" ...и е факт,че и едно дете може да си го купи ако една седмица отделя пари от закуските си...Тука в Бг няма един читав развъдник за питове,пък за някви родословия божеее не може и да става дума,ДОКАТО ПИТА СЪС СИНИТЕ ОЧИЧКИ за които казахте че е дебел,странно защо но ИМА ;) :blink: но нали не е в БГ ..та все пак нормално....
Мога единствено да кажа,че ако преровите тия 300страници ще видите само едни и същи еднотипни кучета,едно 80% от тях хилави ...
До сега от всички кучета които видях няма спор кое е най-доброто и гледано с много любов,отворете на стр.290 и ще го видите Бру на 3години ;) другото което харесвам е бебето на Fireogi което според мен до 1-2 г ще задмине тукашните питоподобни и по килца и по красота....
Пак ще кажа неискам никой да обидя,това е мое мнение ;)
Ето още няколко родословни дебели,неотговарящи на стандарта кучета,чиито баща е въпросния куч заради които тръгна спора и които вървят за скромните 3500$ ;D
http://www.picvalley.net/u/89/22031_823.BMP
http://www.picvalley.net/u/89/22031_823.BMP
Хайде бе хора няма лие накой да се навие да вкара едно такова кученце в Бг .. :wub: