Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4448 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2007 - 09:16 PM

Истина е,истина ;D

#4449 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 09:21 PM

Оххх много се извинявам за офф-топика амаа не се сдържам просто ... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Кери виж за бога какво си написала,ще се напишкам от смях с теб  :wub:

"Този питбул,където си пуснала Ели ми прилича малко на леля ми,смисъл по окраска"
User's Signature

Качена снимка

#4450 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 09:26 PM

;D ;D ;D ^_^ :sarkastichen:Еми не трябваше да се изразя така :izcherven:Даже е сега се зачетох и така се изцепих,какъв глас извадих,а майка ми ме гледа като паднала ;D

#4451 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 09:56 PM

Ще пусна снимка на питбула на леля ми ;D Тук е малък на месеци,сега е на близо 2 ако не ги е направил вече.Представето си за какво куче става на въпрос.Най-много ми харесва лъскавата козина :yahoo:Много го обичкам,защото е голям лигло :yahoo:А снимката не е много добро качество :-

Прикачени файлове

#4452 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 10:16 PM

Цитат

Ще пусна снимка на питбула на леля ми ;D Тук е малък на месеци,сега е на близо 2 ако не ги е направил вече.Представето си за какво куче става на въпрос.Най-много ми харесва лъскавата козина :yahoo:Много го обичкам,защото е голям лигло :yahoo:А снимката не е много добро качество :-
Кери това ли е леля ти  :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: много хубав черен лъскав косъм има,тряя да я питаш с какво се боядисва ;D

п.п Кученцето е много хубаво  :wub: да и е живо и здраво  ;)
User's Signature

Качена снимка

#4453 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 10:27 PM

Еми ще я пипам с ква боя май XXL тая черната ;Dи аз със тая боя,ама нещо на мен не ми влияе добре,явно на него по- ^_^ :sarkastichen: ;Dдобре

#4454 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 11:16 PM

Събирам мнения- някой опитен моля нека ми каже дали е добре питчето от малко да се възпитава като особена порода- да страни от други кучета и изобщо от други животни, за да не ги се озлобява от това, че те са му евентуална конкуренция за територия, или е добре дори да се гледа в компания на други животни, за да не бъде преклено отчуждено и да реагира прекалено остро на чуждо присъствие. Питам защото ми е ясно, че кучето си е страшно силен харакетер, но все пак не искам да вършее всичко живо из махалата. Сигурен съм, че то ще се води от нормалните си инстинкти, но котката ми е скъпа  :)  А и също така, кажете моля, защото получавам много противоречиви сигнали- трябва ли кучето от малко яко да се захранва, да понатрупа доста маса или път не трябва да гледам да го тъпча много, че после ще види зор с тренировките? Ако може някой да ми каже някакви стандарти на колограми по определените месеци, ще сум благодарен  :)  Поздрави.

#4455 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 12:05 AM

Ще кажа моето мнение, с уговорката, че не съм особено опитна. ;) Хубаво е да го събираш да общува с други кучета, но ги подбирай да са спокойни и добронамерени. И разбира се с други подрастващи. Но винаги го наблюдавай!!! А за храненето - всичко прекалено вреди, теглото товари костите и може да създаде проблеми. Недохранването е не по-малко вредно. Трябва да намериш "златната среда", наблюдавай го!
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4456 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2007 - 09:07 AM

И аз не съм спец, но мога да си кажа впечатленията от двата ни пита- женската ни е на 2 години и половина и като малка или почти нямаше контакти с други кучета (така се случи че около нас почти нямаше, а малкото които имаше не й се нравеха и странеше от тях, предпочиташе да си играе с децата от блока), или имаше лоши преживявания- уличните я лаеха и се държаха сравнително агресивно. В момента тя трудно допуска друго куче- случвало се е докато е на кайшка да я нападне бездомно-тя отвръща рязко и без предупреждение. Прие трудно и второто ни куче, което взехме това лято. Едва на 4-5 среща спря да показва признаци на агресия към него :'(, а честно казано още съм на тръни като са заедно дали няма в зайгравката да стане нещо- това са силни кучати и не му трябва много на малкия да пострада сериозно!
Малкият ни е обратното (мъж на 4 месеца  ;D)- постояно има около него кучета- на работа си играе цял ден с двамата пазачи- дого и овчароподобно, където срещнем куче бърза да се запознаят и няма прибиране ;D -игра докато си приберат другото куче.
Та от цялата дълга история дето написах исках да ти покажа колко определяща е социализацията- ако искаш по-агресивен пит- асоциализация- не го събирай (въпреки че това едва ли е едниствения фактор влиещ на агресията, обикновено е комплекс от неща-отношение на другите кучета към него на пример, но и социализацията е важна), но едва ли искаш такъв, тъй че колкото се може повече игри и повече кучовци;D
Внимавайте найстина само да не го нападнат, защото е възможно да се асоциализира и да се повиши агресивноста му!
А за килограмите въпросът ти е труден- нашят мъник вървеше така: 2 месеца-4,5кг, 3 месеца 8,5-9кг., 4 месеца 12кг, но пък има негови братя от същото кучило, които са с по 5-7кг. по- големи от него, на което вета ни каза че винаги в кучилото има по- едри и дребни кучета, за което, според мен и трудно могат да се поставят стандарти при малки - или ще са някакви средни стойнсти в които вие може да не се вмествате, което не означава че сте слаби или дебели, или може да се вмествате в тях и пак нещо да не вие добре. Може би за това вета най-добре може да ви помогне- все пак го вижда цялостно как върви кученцето. ;)
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4457 Потребителят е офлайн   poznai Икона

• :)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ротвайлероподобен, питбулоподобен

Публикувано: 13 November 2007 - 12:06 PM

7 годишната девойка за която се грижа от близо година
Качена снимка
Карла.

#4458 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 11:34 PM

fireogi мерси много за изчерпателния отговор, радвам се че така подробно ми разказа всичко, та ми сподели и някои тънкости. Аз още не съм имал удоволствието да се сдобия с питче, но наистина смятам да го социализирам и това, което ми каза ме, че ако колкото повече общува с други кучета, толкова по- предразположено към тях ще става ме радва, но и наистина не си права илюзиите, че цялата махала няма да пропищи в един миг, когато питчето реши, че вместо да си играе с кучетата от квартала, може да реши да им покаже кой всъщност командва в тоя район  ;) А и наистина въпроса за килограмите си беше относителен, защото най- важното е кучето да е живо и здраво и да се чувста добре без нищо да му тежи или липсва. А някой ще може ли да ми каже причината, поради която не трябва кучето да се храни с пилешки кости (освен може би това, че не съдържат кой знае какво количество костен мозък, който е наи- ценното в кокалите и че могат сериозно да го наранят, тъй като счупени стават остри като игли), а също така патешките фенери изключение ли са от това правило?

#4459 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 02:17 AM

Цитат

Не е истина просто :'( :huh:

Що ве колега, ето идеала за пит на доста хора и кво лошо има в това , нали е сладък и син, пример за добре хранено куче, както казваше агалина не за по 31,34лв. на месец нали така ;D
Ето такива ще са питовете след време може би........а може би не ;)

#4460 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 02:37 AM

Еми аз така и не разбрах какво му е на кучето  :blink: наистина е сладък и то много,няма значение че е леко дебеличък това му е чара.Според мен е много по-красив пак казвам от някой тукашни питове,отблъсква ме гледката на вързан с 5 тона вериги пит,хилав и с глава двойна колкото кльощавото му тяло,ама наистина кльощаво и това е много често срещано явление в тази тема.
Колкото и налудничево да ви звучи,харесвам лигави питове ...гледани вътре,добре охранени и контактни с животни и хора,даже много им се радвам .... но както казат по-горе другия вариянт с вързаното куче на двора в подобие на къща тип строшена колиба  с дебелата верига и вратна кайшка която едва ли не му скрива главата и му седи като забрадка ме отващава :-
User's Signature

Качена снимка

#4461 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 02:57 AM

Сега сигурно ще кажете че и тези кучета не струват и че са дебели нали  :P ;) Развъдника от където съмкопирала снимките е същия от които е и другото куче в по-предния ми пост.И ясно си личи каква е разликата между развъжданите в Бг кучета и тези там  ;D може би просто защото ги гледат с любов  ;)
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка бебето особено е много сладко  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4462 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2007 - 08:30 AM

Относно пилешките кости, честно казано не сме се задълбочавали защо не са полезни, но е факт че нашия бебок си докопа едно кокалче от крилцето на пилето и после повърна :'(, ама ние сме и още малки за кокали, каквито и да са.
Иначе съм чувала, но не знам истина ли е, че пилешките глави са много полезни- така и храним голямата ни питка- разварени силно и с хляб.
Малкия има щастието да си живее при нас и да с храни с Роял канин- гранули  ;D.
И двете кучета изглеждат чудесно и не мога да съм така категорична с какво трябва или не трябва да се храни кучето- до някъде си зависи и от бюджета и възможностите на стопаните.
А за това дали ще пропищи махалата зависи силно от това колко е контролируемо кучето. Ако го обучиш добре няма да се налага никой да пищи от него. Писах си с едни хора които имат пит досущ като бебока ни, разликата е само в петното на гърдите :blink: и възраста-2 години май бяха, та те казаха че техният е толкова социализиран, че когато има кучешка схватка, трябва да я водят те, защото кучо не иска ;D
А kunigan найстина тези кучета са страхотни според мен. И аз не хресвам слаби питове, въпреки че по стандарт трябва да са с мощна мускулеста предна част и слаба и гъвкава, подвижна задница. Но всеки си има вукс, разбирания и предпочитания  :blink:
От кой развъдник свали снимките? Пиши на ЛС ако искаш. :blink:
User's Signature

#4463 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 09:09 AM

Нямам много време, затова ще пробвам накратко, щото се издразних от тези спорове, които водите за външността на пита - ми те и двата типа които показвате са доста комерсиални... Беше посочен откъс от стандарта - никой не го забеляза :huh: Защо комерсиални? - Ами едните развъждат кучета според търсенето и в резултат всяко следващо поколение е по-масивно и по-далече от пит :( Пък другите не им пука как изглежда кучето и с гордост показват снимки на несъразмерни кучета - ми това не може да бъде порода :huh: Пък има стандарти, има и пропорционални кучета...а на кой какво му харесва - друг въпрос...
Качена снимка
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4464 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 10:55 AM

http://media.vivastreet.com/v1/4/c/b/photo_5480426

Качена снимка

усещате ли разлкиата kunigan?

#4465 Потребителят е офлайн   Kamenagi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 14 November 2007 - 11:26 AM

Цитат

http://media.vivastreet.com/v1/4/c/b/photo_5480426

Качена снимка

усещате ли разлкиата kunigan?

:palec: :->)

#4466 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2007 - 12:16 PM

Извинявайте, че се включвам и аз, ама защо спорите- тези кучета не са кльощави, а яки- което е добре и хубаво, а е истина че има и кльощави.
Нашата женска като роди, милата толкова отслабна, че ми се ревеше като я видя, а има хора дето така си ги държат постояно и то защото грешно разбират стандартите или не хаят за тяк и любимците си.
Според мен това са кучета, които трябва да са яки, а не кльощави - има разлика.
Едва ли някой от вас ще каже, че му харесва кучето му да е като подвижен скелет, а и стандарта определено не го изисква! А за дундовците определено по- добре така, отколкото скелет! Ама то и като при хората- едни харесват 40кг. момичета на 1,80м., други по- пълнички и така.
Пък и всеки сам си решава за любимеца, нали!
User's Signature

#4467 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 01:29 PM

Fireogi много съм съгласна с теб,но това не е спор ...просто различни вкусове.. ;)
И относно разликата в двата пита по-горе,да естествено че се усеща разлика ...единия си живурка на село и си папа помиика,а другия е гледан явно вътре и хранен с хубава храна,с една дума гледан с любов пит :P Тааа бъзикам се естествено някой да не ми се обиди..Но и един незнаещ човек,няма да сбърка българския пит ...щото като гледам в Бг е наложен нов стандарт и той е голямата глава на кучето за сметка на дневната дажба папкане.,пренатоварени кучета които ги карат да правят какви ли не маймунджолъци само и само за да се оформят по 1-2 часа на ден и после айде оп на 5 тонната верига,за да му заякне вратлето и 50гр суха храна любимец ...а пък ако съседа има няква мешавица от пит,още по добре догодина ще се радваме на прекрасни кученца които най-вероятно щеу вървят по 100тина лв...
Айде моля ви се,знаем какво е положението в страната с тези кучета (никой не говори за бои и т.н) просто само ако отворите за някой сайт за обяви,човек може да се оплаши какво се продава...куцо и сакато запложда какво ли не под името "пит" ...и е факт,че и едно дете може да си го купи ако една седмица отделя пари от закуските си...Тука в Бг няма един читав развъдник за питове,пък за някви родословия божеее не може и да става дума,ДОКАТО ПИТА СЪС СИНИТЕ ОЧИЧКИ за които казахте че е дебел,странно защо но ИМА  ;) :blink: но нали не е в БГ ..та все пак нормално....
Мога единствено да кажа,че ако преровите тия 300страници ще видите само едни и същи еднотипни кучета,едно 80% от тях хилави ...
До сега от всички кучета които видях няма спор кое е най-доброто и гледано с много любов,отворете на стр.290 и ще го видите Бру на 3години ;) другото което харесвам е бебето на Fireogi което според мен до 1-2 г ще задмине тукашните питоподобни и по килца и по красота....
Пак ще кажа неискам никой да обидя,това е мое мнение  ;)
Ето още няколко родословни дебели,неотговарящи на стандарта кучета,чиито баща е въпросния куч заради които тръгна спора и които вървят за скромните 3500$ ;D
http://www.picvalley.net/u/89/22031_823.BMP
http://www.picvalley.net/u/89/22031_823.BMP
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Хайде бе хора няма лие накой да се навие да вкара едно такова кученце в Бг .. :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема