Цитат
Redy,много добре знаеш за какво иде реч и че изобщо не става въпрос за това да се учат питове "да хапят хора"! И моя пит е адски дружелюбен към околния свят,ама я се опитай да проявиш агресия към някой от семейството(включая и котката! ;D) да видим дали няма да те ухапе.А никой не го е учил!Надявам се сам усещаш разликата.....та и при обучението е така.
Достатъчно страшно е и да видиш в акция добре обучени кучета от други породи.Ама никой не реве,че е опасно!Замисли се защо.
Така че,моля те,не увъртай нещата.
Нищо не увъртам!!! И точно това имам в предвид, че е опасно кучето да е способно да проявява агресия към хора независимо от повода. Значи казваш кучето ти е кротко, но ако проявя агресия щяло да ме ухапе :huh:, явно се осланяш доста на преценката МУ , кое е агресия и кое не!!! Ами ако здрава прегръдка между приятели или дори приятелско потупване по рамото се изтълкува за агресия тогава какво правим???
Ако някой прояви агресия към мен , моите кучета биха избягали и това е ОК за мен, смятам че мога добре и сам да се защитя.
Така съм спокоен , че никога няма да ухапят човек.
И не съм казал, че съм против обучени за защита кучета и дори и питове, но просто те нямат място в нормалния живот, на полянката, в парка , пред блока. Не смятам, че е лошо да притежаваш примерно пушка -помпа за защита, но не мислите ли , че е неуместно да ходите с нея на разходка в парка ;), и разбира се не всеки има правото да притежава такава!!! Според мен обучен пит по този начин би трябвало да може да се притежава само от специалните служби и да е АБСОЛЮТНО забранено да се притежават такива кучета от разни му там "питмени" .