Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4648 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2008 - 05:16 PM

Цитат

питмен, не че нещо, ама ти не тряскаше ли вратата на тоя форум поне два пъти, с думите, че никога повече няма да пишеш при скапани тъпанари /казано нежно/ като нас?

Повече от два пъти май беше и честно казано не възнамерявах и да пиша, но като степенувам нещата, любовта ми към кучетата е по-силна от взаимното ни непривличане (казано, както е на практика) ;)  Особено съм чувствителен, когато спора тръгне в посока, като тази. Няма да изпадам в подробности кой и защо съм наричал така- ти много добре знаеш! В отговор на твойта статистика мога да изкарам друга, в която не се говорят общи приказки, а за конкретни случаи и при това нещата изглеждат по съвсем друг начин

#4649 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2008 - 05:22 PM

Пускай статистиката, много ми е интересно!

ПП Да ти кажа - не си спомням вече за какво си вдигал пара, но е малко странно като тряскаш и обиждаш пак да пишеш. Нищо лично!
User's Signature

Качена снимка

#4650 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 05:29 PM

[quote][quote author=insult link=topic=7922.msg322755#msg322755 date=1199718560]

БИЖУ, имат предвид, че ти самата пишеш за порода, която нямаш и да не правиш забележки, когато някой се изкаже за твоето куче...

[/quote]

Ами аз не правя забележки,когато се каже нещо за мое куче :( ..
Напротив,казах,че и той е агресивен ...и това беше умишленно,ако исках да изкарам овчарките ангели,нямаше изобщо да го споделям.
Аз чета темата с интерес(въпреки,че прескачам по 2-3 стр ..щото просто е безмисленно да ги чета тия тъпизми ня някой хора които само влизат за да се сджафкат с някой) .....въпреки,че рядко се включвам. Не знам защо,но никой нито пуска снимки нито се контактува нормално,абе нищо общо с другите теми,тук в тая е като в някоя касапница  :huh: ..Пак казвам хората вместо да са единни,ще се изпотрепят по между си.
След твоя пост най-нормално попитах като незнаеща да ми се обясни,какъв е другия вариятн освен забраната,ето го и цитата

[quote]А пък и съм далеч от мисълта,че правилния вариянт е да се забрани пита,но какво друго може да се направи[/quote] ...та когато попитах какво срещнах насреща  :huh: место някой да обясни нормално се заппочва"какви са тея глупости,браво продължавай все така,мутреси,парцали,силикони :o :rolleyes:" ...какво е това отношение или дори сравнение/пример.Как може хората да са толкова озлобени и да искат разбиране ..след начина по които се държат и опитват "да отворят очите на такива като мен,останали с грешни представи за ПИТ и искащи забрана.
Това не е начина според мен и ако се продължава в същия дух (не говоря само за форума) ...никой нищо няма да постигне,напротив по-зле!
User's Signature

Качена снимка

#4651 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 05:30 PM

Нещо не се оправих с цитата по-горе,не трябваше така да се слее със сегашния ми пост :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#4652 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2008 - 06:23 PM

Бижу аз имам едно запитване на което искам да ми отговориш.Ти имала ли си някакъв контакт с куче Пит и ако да в какво се е изразявал този контакт.Ии миля те не си измисляй в момента.
А само за сведение...като човек работещ във ветеринарна клиника искам да ти изложа аз една статистика.Всеки един пинчер,който е идвал в клиниката се е опитвал да ме хапе.От кокерите повечето проявяват такива наклонности.За болонките да не говорим.Чау лично се е опитвало няколко пъти да ме хапе,а да не говорим за повечето НОК за които стопаните само предупреждават...Не,не не го пипайте!!!(мога да дам примери и с други породи,ако има желаещи ще кажа)Но като се замисля за всички кучета БУЛ(АСТ,АПБТ,бултериер) никога дори намордник не се е налагало да им слагаме при манипулация.Винаги са готови за игра,мятащи опашка и раздаващи целувки.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4653 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:29 PM

БИЖУ аз ти написах, какво би решило проблема според мен и то си стои на предишната страница. Инсулт щом си толкова любопитна изкарай си сама статистиката и за д ае по-лесно виж само нашенската. Да кажем в последните 10-15 г. колко хора са пострадали от питове и колко от други. Точните цифри на мен ми убягват в момента, но се сещам за един случай, в който рот уби внучката на собственичката си и за един случай, в който 3 НОК-а от един паркинг убиха момиче. Съчувствам на роднините и приятелите на всички жертви, но не смятам, че забраните на която и да е порода ще са ефективни, защото наглите, тъпи и безотговорни хора са изобретателни и винаги ще намерят с какво да направят белята. По тази причина смятам, че санкциите трябва да са срещу хората. Това е.

#4654 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:38 PM

Цитат

Бижу аз имам едно запитване на което искам да ми отговориш.Ти имала ли си някакъв контакт с куче Пит и ако да в какво се е изразявал този контакт.Ии миля те не си измисляй в момента.
А само за сведение...като човек работещ във ветеринарна клиника искам да ти изложа аз една статистика.Всеки един пинчер,който е идвал в клиниката се е опитвал да ме хапе.От кокерите повечето проявяват такива наклонности.За болонките да не говорим.Чау лично се е опитвало няколко пъти да ме хапе,а да не говорим за повечето НОК за които стопаните само предупреждават...Не,не не го пипайте!!!(мога да дам примери и с други породи,ако има желаещи ще кажа)Но като се замисля за всички кучета БУЛ(АСТ,АПБТ,бултериер) никога дори намордник не се е налагало да им слагаме при манипулация.Винаги са готови за игра,мятащи опашка и раздаващи целувки.
Да имала съм контакт с питове,дори имам много мои приятели които отглеждат тази порода.
Когато бях още малка,мисля доста малка бях намерила изхвърлен пит много светлокафяв даже кремав,прибрах го у нас и щеше да ухапе майка ми ..когато се опита да влезне в хола при него.Естествено,щяха да ме изхвърлят с него навън,а аз давах мило и драго да го задържим.
Но не виждам в какво се опитваш да ме убедиш  :- .... проблема при тази порода си е проблем,независимо пак казвам колко други породи ще намесите в спора.
Явно не си чела предишните ми постове,казах вече,че агресивно може да е всяко едно куче без порода или пак породисто.Не ме карай да се цитирам сама себе си.
Но в момента за забрана се говори именно за ПИТ,а не за пинчер примерно ...така,че щом сте се хванали на хорото помислете адекватно какво може да се направи за да не се стига до тук,на вместо да се опитвате да ограмотявате потребителите тук които нямат пряка връзка с проблема и просто говорят като странични наблюдатели и от собствен опит или контакт с такова куче.
Да не говорим,че пак ще се повторя начина и подхода чрез който се опитвате да "отворите очите" на нас заблудените,поне по мое мнение е неправилен и постигате обратен ефект и негативно отношение.
Също и чрез обиди да се опитва някой да си налага мнение и гледна точка.

п.п за чау-чау без коментар.Това са кучета които не обичат да бъдат пипани,не обичат деца .. и също най-малко непознати хора.Много недоверчиви,волеви и упорити ..съвсем нормално усетило заплаха напада и дори може да ухапе сериозно някой.
User's Signature

Качена снимка

#4655 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:41 PM

Цитат

БИЖУ аз ти написах, какво би решило проблема според мен и то си стои на предишната страница. Инсулт щом си толкова любопитна изкарай си сама статистиката и за д ае по-лесно виж само нашенската. Да кажем в последните 10-15 г. колко хора са пострадали от питове и колко от други. Точните цифри на мен ми убягват в момента, но се сещам за един случай, в който рот уби внучката на собственичката си и за един случай, в който 3 НОК-а от един паркинг убиха момиче. Съчувствам на роднините и приятелите на всички жертви, но не смятам, че забраните на която и да е порода ще са ефективни, защото наглите, тъпи и безотговорни хора са изобретателни и винаги ще намерят с какво да направят белята. По тази причина смятам, че санкциите трябва да са срещу хората. Това е.
А аз пак ти казвам,че НЕ ТОВА Е НАЧИНА ДА МИ ОБЯСНИШ КАК СТОЯТ НЕЩАТА И КАКВО Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА,има къде къде по-нормални начини ....виждам,че поста ти стои на предната страница.
И пак намесва той нокове,ротове мотове и кво ли още не  :rolleyes: ......
User's Signature

Качена снимка

#4656 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:54 PM

Преди мен много хора се опитваха да ти обясняват, но без никакъв успех. Реших, че малко по-авангарден метод би дал резултат, но уви ;D Намесвам ротове, нокове, но не и мокове, защото ако тръгнем със забраните рано или късно ще се опре до всичко, по-голямо от мини пудел. Не си мисли, че пита ще е сам в кюпа. Не се обиждай, но според мен ти си от хората, които водят спор, не заради истината, а само заради спорта.

#4657 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 07:14 PM

На това му се вика приятел на породата, бравос. "Ако искаш статистика - търси си я сама." Е, аз си я търся и си я намирам, приятелю на питовете и спасител на породата, единствената причина да те запитам за статистика беше твоето "щти дам кват си искаш статистика", а виждам, че нищо не можеш да дадеш, освен някакви свои спомени.

Какво искаш - като не успяхте да си направите даже един клуб за породата, не сте събрали информация, оборваща безумията, които се чуват за вашите кучета, само беснеете и се дуете - така ще е. С едната Агалина /а тя даже няма пит, прави го само от голямо сърце/ ще си останете - от нея ли очаквате да ви спаси кучетата? Една птичка пролет не прави. И не се изненадвай, когато БИЖУ зачекне въпроса за питовете и техните стопани - ти сам си го правиш.
User's Signature

Качена снимка

#4658 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 07:25 PM

Цитат

На това му се вика приятел на породата, бравос. "Ако искаш статистика - търси си я сама." Е, аз си я търся и си я намирам, приятелю на питовете и спасител на породата, единствената причина да те запитам за статистика беше твоето "щти дам кват си искаш статистика", а виждам, че нищо не можеш да дадеш, освен някакви свои спомени.

Какво искаш - като не успяхте да си направите даже един клуб за породата, не сте събрали информация, оборваща безумията, които се чуват за вашите кучета, само беснеете и се дуете - така ще е. С едната Агалина /а тя даже няма пит, прави го само от голямо сърце/ ще си останете - от нея ли очаквате да ви спаси кучетата? Една птичка пролет не прави. И не се изненадвай, когато БИЖУ зачекне въпроса за питовете и техните стопани - ти сам си го правиш.

Инсулт, много те моля като ме цитираш не допускай умишлено правописни грешки. Търсачката ви работи, нали? Ако не сте го изтрили имаше преди време публикувана статистика. Само че теб не това те интересува, нали? Информация има колкото искаш- който търси я намира, а който е озлобен само защото някой му е казал едни верни неща преди време не му трябва нищо. Аз не се изживявам като спасител, нито пък се дуя, за разлика от някои хора. Просто ми е неприятно да се пишат с лека ръка глупости. Вярно, че нищо не направихме с клуба... Но поне се стараем да покажем, че има и що годе нормални собственици. Кое сам си правя? Безотговорен ли съм? За справка питай Вера, кой преди време отърва свободно пуснатия й черен пудел Антон, защото тогава не бях аз този, който се "дуеше" и "беснееше" и ходеше все едно целия свят работи за него. Само че тия неща лесно се забравят...

#4659 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:11 PM

Дрън-дрън-дрън...
Много знаеш ти мен какво ме интересува или не. Факт е, че не сте си направили труда за абсолютно нищо полезно, а само седите из форумите и се драчите с населението. Хванете и направете някаква онлайн-база данни в подкрепа на кучетата си. Айде - като не можете да направите клуб, направете си друга някаква организация - направете парад на питбула - изкарайте добри и социализирани кучета някъде, облечете ги във весели костюми... Ама на, нищо не искате да правите, само бля-бля тук и там, всички други са ви виновни. Аз от вашето целокупно питбулолюбиво войнство съм видяла ДВАМА конструктивни, всичко друго е въздух под налягане. Говоря за Агалина и Инсомния.

ПП Кво ми говориш за Вера и Антон? Аз Вера ли се казвам? Антон мое куче ли е? Нещо си се объркал.
User's Signature

Качена снимка

#4660 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:17 PM

Цитат

направете парад на питбула - изкарайте добри и социализирани кучета някъде, облечете ги във весели костюми...

Това болднатото майтап ли е???

#4661 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:23 PM

Мда, показателна, истински илюстративна реакция. Ето какво можете да направите вие, за да ви е по вкус: да им сложите от онези така любими на питаджиите нашийници с по сто шипа, да ги насъсквате едно срещу друго и да леете кетчуп за повече драматизъм, прав си, ще има по-голям ефект за заздравяване на доброто име на породата.

ТЪПОТИЯ ЗА ЛИГЛЬОВЦИ:
Качена снимка

ГЛЕДКА ЗА ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ:
Качена снимка

Кво ли приказвам и аз... Забравих, че аз съм овцата с пуделите, смешните не-кучета, мдаам.
User's Signature

Качена снимка

#4662 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:30 PM

Браво Инсулт,много добре казано :angry: ...
А ти питмен,какво странно намираш в това да сложиш костюм на кучето си :huh: ..ми моето в подписа какво му има например като е с шапка и дрешка.
Онзи ден видях на Попа един питбул,беше облечен с зелен суитшър(не знам дали така се пише) с качулка,няма да ти казвам колко готина гледка беше,жалко,че не си взех фотоапарата да го снимам да видите какъв сладур е.
Такова куче като видиш ти се приисква да го гушнеш веднага,а не както каза Инсулт да им окичите металните нашийници с по сто реда зъбци ...

п.п Инсулт може да си всякаква,ама проблем с твоята порода няма нали  :huh: при тях е проблема!
User's Signature

Качена снимка

#4663 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:31 PM

Имам си съображения защо пита не бива да се представя в смешни костюми и съм ги споделял и с агалина и с инсомния и с други. Няма нищо илюстративно в тях, а чист практицизъм. На мястото на "Гледка за истинските мъже" бих сложил снимка не на биещи се кучета, а на състезание по уейтпулинг или дърпане на въже, но твоята реакция просто обезмисля всичко... Желая ти приятна вечер!

#4664 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:33 PM

Лошо няма - не искаш костюми - направи състезание по уейтпулинг, направи състезание по аджилити, направи надбягване, надяждане, надскачане с питове - направи каквото и да е. Но не ми се прави на борец за правата на пита, когато нищо не правиш.
Аре.
User's Signature

Качена снимка

#4665 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:38 PM

Цитат

Имам си съображения защо пита не бива да се представя в смешни костюми и съм ги споделял и с агалина и с инсомния и с други. Няма нищо илюстративно в тях, а чист практицизъм. На мястото на "Гледка за истинските мъже" бих сложил снимка не на биещи се кучета, а на състезание по уейтпулинг или дърпане на въже, но твоята реакция просто обезмисля всичко... Желая ти приятна вечер!
Оооо боже нали,ще му падне реномето на пита  :rolleyes: ...леле леле не думай,ужас.
Ако го видят хората с дрешки,туку виж си помислили колко кротко,спокойно и сладко куче е пита ...  как на човек ще му се прииска да го погали и да му се порадва.. :-
Заминавайте тогава пред НДК и почвайте да се дърпате с въжета и да си подмятате гуми ...
User's Signature

Качена снимка

#4666 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:41 PM

Лека нощ и на теб :samoubiec:

#4667 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 10:30 PM

Изумително.
Ще отговоря, само защото се споменава ника ми, принципно за всичко съм писала сто пъти, вкл.че съм пускала статистиката , само в тази тема - 2 пъти- на Американската темперамент тест асоциация , както и Американската статистика по години и по породи за  фатални инциденти от кучета.И въпреки прочетеното там - никога няма да поискам забрана на породите в челните места на списъка и то не е защото бул кучетата не са там ,а защото ,слава на Бога, още съм с ума си.Разбираемо или май не е- в Бг нямаме статистика - за нищо свързано с кучетата.
Абсолютно изумително !Това ,че се зове за забрана на породи.Последният път, в който го обсъждахме - да видим...в темата За или против боевете ли беше? Искате предложения и разум ,ми писала съм, друг е въпросът ,ако не отговарям на критериите на някого за разум.
Проблемна порода ?Да .Голяма част са агресивни към кучета от своя пол.За което има изпитани мерки - като повод ,намордник ,възпитание ,законови мерки срещу кретени, които  го правят ,развъдниците на кучета ,които са гейм и прочее- да не го пиша пак за милионен път ,че ми се драйфа вече от себе си заради това безмислено явно повторение ...
Какво ще стане след забраната - пак милион пъти..Въпросът май е дали наистина си говорим за ефективност на мерки срещу лоши кучета и агресия или
за лесна ,удобна ,но затова пък и точно толкова абсолютно безмислена
дискриминация??
Клуб ли нямаме, не правим  карнавални паради, нямаме и не сме събрали информация  и заради това  няма да ги спасим ?Моля те - нека не ти пускам броя на клубовете за пит кучета (небойни) в Америка, нито сладки снимки от карнавали от типа пит с шапка или с лъвска грива, нито колко и какво събирали хората тамо за  пит кучета герои от война или спасили хора ,или помагащи на инвалиди ,или просто част от семейства ,които ,както каза ти в друга тема имат обща диагоза -там к`во беше фанатизъм -  това спаси ли ги ,а ??- на сто такива неща излиза една простотия за пит и една за нелегални боеве  за кръвожадните убийци ..и край!!
Щом нямаме праволинейна комсомолска организация, не значи ,че няма хиляди нормални хора с такива кучета, които са против насилието и против бовете.Клубче - моля - регистрирайте си АБПТ в ЮКС, участвайте зад океана в екстериори изложби и развъждайте.Или ожидайте признание от МКФ, за по близко.Или Клубче ,което да генерира идеи и да се бори  срещу боеправещите - мутри, митничари, спортисти, да не казвам за по-високо..Само, че тук няма онази американска лигня "защита на свидетелите" ..Пък и НПО-тата даже са запушили очи, уши и усти за това, че всеки ден в Родината мила мрът  в мъки десетки  кучета след боеве..Прокуратурата - тоже...Депутатите - тоже ...Да изреждам ли още Клубчета и Организации ,които са си запушили тез отвърствия за кошмара на бойците ?
Да показвам ли бг сайтове, клипове , обяви и прочее гнусотии ,които се вихрят безпрепядствено в огромно количество наоколо? Какъв Клуб ще излезе насреща им ? Знаеш ли колко боклука ми звънят да ми кажат да млъквам? На общият фон от изродщини и тотална корупция- кой Клуб на правещите паради ще застане като морозов и ще викне?Не е оправдание- действителност е. И сто социализирани кучета пит да изскараме - това поне може - какво? Ей го - от тези дни - четем пак в мноого четен и добре продаван  бг седмичник -" боевете с кучета са доходоносни и чудесен източник на печалба".Не се казва за това как изглежда после участващо куче, казва се, че на местото на тук чудно събитие спирали скъпи джипове ...
Аз може да имам куче  пит като слънце - да ме разбира и изпълнява от  поглед ,да не напада, да е отлично слъчево същество, може да сме много ,но добрите не са интересни в таз мила родна действителност .Даже и  в този форум- за стотен път пишем пак същото .Боевете са онова ,което насажда в тъпите тикви на тийнове и откачалки ,че ще е супер да имат по-така куче.За стотен път -  и ако има забрана за отглеждане - боевете пак ще ги има.Верно няма да виждате по улиците некъв чичко, момче или мен, да кажем, с пит , но забравяте ,че ще  остане Смъртта ,пак ще умират в мъки кучета ..Ма това май не ви интересува толкова? .Кръстоносците ще успеят.И ще настане рай в парка.Защо не? Викам да ви дам отсега Джес, кръстоносци - че да не се налага сама да я водя да я приспят след Забраната.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема