Публикувано: 10 January 2008 - 04:21 PM
Не сме ти колеги , redy- никой от нас не се занимава с боеве като теб.
Не цитирай лични имена .Не пиши неверни и подвеждащи неща ,само за да предизвикваш скандали.
Точно ние, поне аз, сто пъти писах на цитираното място ,че не от всяко куче става да бъде обучавано за защита ,пък и освен това се имаше предвид ИПО, в което защитата е само част от регламента.Става въпрос за спорт - за стотен път и става въпрос за КОНТРОЛ , за отговорност ,за спорни качества.Ма дъвчем го от толкова време - толкова ли ти е трудно да вденеш ,което не вървям, ти простo искаш сеир ..както винаги ..като например като представяше едно кутре пит за дого по-долу и питаше що петната ненам си к`во или пък като същия си говореше със себе си в таз тема тук , или как в други форуми и сайтове пишеше за бащата на същото кутре - "1 победа ,1 загуба-R.I.P.".....или още колко простоии, па и достатъчно гнусни кадри - да ги поствам или.. ...Най-хитрият си - ОК - нали това ти е гъделът??
Не искам да обучавам куче за защитa простo защото е толкова специфична , дълга и трудна работа, че не е за мен- отлично знаеш ,че пишехме принципно - ма не, ти трябва да дразниш ,да предизвикваш ...Виж ILIEV верно има такива кучета , всички ги видяхме на миналогодишното републиканско съзтезание по ИПО на Клуб Сириус, верно стафове ,но какво от това.Точно този човек имаше амбицията да покаже, че нашите породи са способни на отлично възпитание обучение и контрол- като обратното на всеобщото твърдение ,че са глупави ,неконтролируеми и кръвожадни.За твое сведение - миналата година на Щатските годишни съзтезания по ИПО първото място отборно спечели ,разбира се малиноа ,но второто си поделиха стаф и пит ,които бяха в един отбор .По -добро признание за това ,че тези кучета могат и че важното е да се пренасочва безумният им хъс и упоритост не към боеве, а към Истински спорт, здраве му кажи.
Дразни те ,защото все мрънкаш какво щяло да стане с породата (се едно ти разбира главата какво е порода ,след като не признаваш екстериор и тук преди месеци прочете за пръв път ,че АПБТ има стандарт) - какво щяло да стане плачеше ,като не се развъждало по гейм, щяло ли да се запазят бойните "исконни" качества - хората са го казали ,по-умните от теб - Пренасочи Задачата и ще имаш същото безстрашно ,упорито и непобедимо куче !!Само дето няма да мре в бой ...Как да стане е бъдещото развъждане, ще кажеш пак - знам ти репертоара.Та ей тъй ще става - екстериор ,тестове за послушание, истински спортни победители.Защото не аз ,а един от най-великите развъждачи на АПБТ е казал какво е най - важното за един пит - огромното смелост , добронамереност ,хъс и великолепните му движения!За което не е необходимо развъждане по любимият ти гейм ,където основите качества ,които се търсят са агресия ,храброст, издържливост, захапка.Открий сам трите прилики...
И за абсолютно последен път в този форум ще кажа - боевете са това, което генерира огромната омраза и страх от кучетата !Любовта на хората към сензации и ужаси трудно се пробива .Стерeотипите на мислене често са бетонни.Обаче знам ,че няма нормален човек ,който да види кървави кадри от кучешки боеве и после да общува с един небоен пит или стаф и да не вдене ..
ЗАБРАНЕТЕ ДЕЯНИЕТО ,НЕ ПОРОДАТА!!
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !