Американски питбул териер
Публикувано: 21 March 2008 - 07:35 AM
Публикувано: 21 March 2008 - 08:56 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Наизуст не говоря,това виждат очите ми!А какво виждат те:
Питове с десетки белези,явно от игра със себеподобни,при това тук ги има с камари!И стига сте се правили на обидени,никой не обижда породата просто действителноста е друга!За мое съжаление и Ваше най-вече!Гледайте си ги и бъдете живи и здрави!
България,а и света не се изчерпват само с Велинград и околностите му,така че,ако обичаш се въздържай от категорични заключения на база на няколко велинградски питбула,собственост на идиоти!
Аз говоря за питове не само в Велинград,приятелю!Ако околностите на Велинград са София,Пловдив,Пазарджик,Ямбол,Сопот,Казанлък,Поморие,Бургас,Силистра...значи много си скаран с географията!И мойте заключения са си мои,не те ангажирам с тях по никакъв начин!И стига се пени толкоз,ясно ми е че тук пишат хора,които отглеждат питове(или питоподобни),като домашни любимци!И относно "идиотите" те са много повече от такива,като теб за съжаление!И да те питам Ти знаеш ли колко пита има само в Пазаржишко?
Абе,и с географията,а и с много други неща сигурно съм много по-запознат от теб...А това,че от всички изброени градове си видял 99 % бойни питбули също ме навежда на някои мисли....
Разговора с теб приключи.
Публикувано: 21 March 2008 - 09:03 AM
Но сериозно, наистина, пита има здрава захапка, но че не пуска не знам, моя обикновено е набиван досега когато се сдърпат с друго куче- често през деня краде от другите кучета ;D и те го слагат на мястото му ;D, досега винаги той е бил с пораженията и не той е започвал конфликтите, но пък знам ли лигльовци сме ;D
Дори да не вземете моя сладур на сериозно, ето на red stone усмихнатия сладур, да ви каже колко пъти е впивал зъби и е бил някое куче ;D
А извинете, че незнаехме, че Велинград е центъра на света и България и вие там знаете всичко ;D и София и Бургас и прочие са ви околности- аз тука на село в София не знам, не съм виждала сигурно пит бул ;D, ама признавам си зле съм с географията ;D
Да има страшни пит були- тези които са стимулирани да са агресивни към себеподобните си и те не би трябвало да се разхождат отвързани, без намордници и прочие, аз също не бих искала моето сладкишче да попадне на подобен събрат, но тези с подтискани подобни прояви са си като всички домашни любимци, мога лично да ви запозная с един такъв :wub:
Публикувано: 21 March 2008 - 09:15 AM
Цитат
Но сериозно, наистина, пита има здрава захапка, но че не пуска не знам, моя обикновено е набиван досега когато се сдърпат с друго куче- често през деня краде от другите кучета ;D и те го слагат на мястото му ;D, досега винаги той е бил с пораженията и не той е започвал конфликтите, но пък знам ли лигльовци сме ;D
Дори да не вземете моя сладур на сериозно, ето на red stone усмихнатия сладур, да ви каже колко пъти е впивал зъби и е бил някое куче ;D
А извинете, че незнаехме, че Велинград е центъра на света и България и вие там знаете всичко ;D и София и Бургас и прочие са ви околности- аз тука на село в София не знам, не съм виждала сигурно пит бул ;D, ама признавам си зле съм с географията ;D
Да има страшни пит були- тези които са стимулирани да са агресивни към себеподобните си и те не би трябвало да се разхождат отвързани, без намордници и прочие, аз също не бих искала моето сладкишче да попадне на подобен събрат, но тези с подтискани подобни прояви са си като всички домашни любимци, мога лично да ви запозная с един такъв :wub:
ами аз съм от Варна разхождам си кучето в морската под пантеона там кадето се събират всички кучета и съм присъствал на две сбивания питбул които се сби с дог от бордо питбула беше нна 10 месеца и захапа кучето в областа на окото около 5-7 минути се опитваха да го накарат да пусне другото куче и накрая питбула сам го пусна на дог-а му беше перфорирана бузата като ако беше 2см по нагоре щеше да се е сбогувал с окото си.....а втория път питбул се сби с хъски перфорира му охото и докато стопанина на питбула се опитваше да си дръпне кучето питбула му захапа и откъсна част от единия пръст това са случай на които съм присъствал и хем питбулите се извеждаха всеки ден сред кучета и не бяха тренирани за бой.
Публикувано: 21 March 2008 - 09:30 AM
Това, че това куче е опасно си го знаем и дори първоначално деляхме и нашия мъник и не ги събирахме двете кучета, но те някак се сприятелиха въпреки нас! Кира не се извежда сред други кучета и се води на каишка винаги.
Това, че пит була се озлобява сам в определен момент за мене е легенда- дори да не е пускано на истински бои, достатъчно е да е стимулирано да напада улични кучета, за да прояви агресия, не познавам кучетата за които говорите, но за мен от само себе си не става, а и честно казано моя мъник е на 8 месеца и колкото и да е силен и да се е разиграл винаги си е отварял устата само като ми чуе гласа, ама пък и досаге е хапал само играчки :blink:
Не смятам, че съм голяма разбирачка, все пак, но от познатите ми питове съм видяла, че стимулираните са агресивни, подтисканите си живеят като всеки друг домашен куч тежащ 25-30 кг.- за мене основени фактори са отглеждането и собственика за поведението на животното!
Публикувано: 21 March 2008 - 09:36 AM
Цитат
Питове с десетки белези,явно от игра със себеподобни,при това тук ги има с камари!И стига сте се правили на обидени,никой не обижда породата просто действителноста е друга!За мое съжаление и Ваше най-вече!Гледайте си ги и бъдете живи и здрави!
Не разбирам какво точно искаш да кажеш и защо не чуеш за секунда поне това ,което ти казваме ние.Пуснах ти снимки на кучета ,за които нося отговорност.Нито едно от тях не е било ,няма да бъде бойно.Тук с скоба за тези които биха ме репликирали за последното - две от тях са родословни така, че не е щото са пуми..
Да, АПБТ и останалите питоподобни кучета проявяват различна по степен агресивност към себеподобни.Никой не отрича това .
Да ,същите кучета са упорити ,често доминатни .
Да, същите кучета са отлични към хора ,включително към непознати .
Да ,тези кучета имат нужда от особено възпитание и подход .
Да ,против боевете сме.
Да ,кучета са такива ,каквито стопаните им искат да бъдат....Както и всяко друго куче всъщност!
Писали сме ,поне аз десетина пъти само в този форум, какво трябва да се направи - от всеки нормален стопани ,както и законодателно.
Не разбирам защо е необходимо да изписваме стотици страници ,в които да повтаряме едно , също след като човек като теб примерно ,който обича кучетата и има няколко ,не иска да проумее какво сме писали.Може би трябва да си посипем главите с пепел и да кажем ..какво очакваш да кажем всъщност?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
#4854 Guest_LucaB_*
Публикувано: 21 March 2008 - 10:17 AM
Цитат
Май доста неща не знаеш, но САРКАЗМЪТ ти е завиден- така е, :Бляк!: в природата обикновено липсата на едно, компенсира друго...., това че МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО ти е в София, смяташ ли, че те прави гражданка ;D...? Опитите за миксиране на сериозни съждения, стилистично окрасени с ирония, май не са ти най-силната страна, така че те съветвам да се въздържаш - подобни твои 'опити' ги забелязвам и в други теми / Клубни форуми / БКК "Американски Стафордшир Териер"/ ...., може пък по професия да си форумен критик...?!?
Оставам с най-добри чувства към теб!
LucaB от ВЕЛИНГРАД
P.S. На всички останали, пишещи в темата се извинявам за отклонението от същността на водения тук диспут! Желая Ви успех! Силните страсти явно няма как да бъдат укротени, защото постигането на единомислие във форума е ХИМЕРА и слава, Богу - животът щеше да бъде лишен от цветове, ако всички мислехме еднакво и желаехме едни и същи неща :wub:! С язвени нападки обаче, червеното няма да стане по- червено, нито пък небето ще стане по-синьо! ;)
Публикувано: 21 March 2008 - 11:19 AM
Моя тон обикновено отговаря на тона на събеседника ми :blink:
Не виждам и какво толкова саркастично съм казала в клубния форум- това че няма да помогнат на човека за поведенческия праблем на животните му, защото не се знае доколко са чистокръвни и го пратих на място където ще му помогнат без да му искат родословие ли?! Еми извинете за сърказма...
Относно местоположението, нищо против, също не съм софиянка (а и за мен лично, гражданството не е нито обида нито изтъкване- произхода не е квалификация и не е гаранция за нищо ;)), просто отговорих на поста на един потребител, и идеята беше, че не може от частното да налагаме изводи към общото, но за определени хора явно статистиката е нещо просто и това което му е пред очите е миродавно!
Благодаря за добрите чуства, аз също към никого не тая лоши чуства :blink:
Поздрави fireogi всъщност от Враца :blink:
Публикувано: 21 March 2008 - 05:46 PM
[quote author=fireogi link=topic=7922.msg368834#msg368834 date=1206083031]
P.S. На всички останали, пишещи в темата се извинявам за отклонението от същността на водения тук диспут! Желая Ви успех! Силните страсти явно няма как да бъдат укротени, защото постигането на единомислие във форума е ХИМЕРА и слава, Богу - животът щеше да бъде лишен от цветове, ако всички мислехме еднакво и желаехме едни и същи неща :wub:! [/color] [color="red"]С язвени нападки обаче, червеното няма да стане по- червено,[/color] [color="blue"]нито пък небето ще стане по-синьо! ;)[/color]
[/quote] Ми аз не разбирам за какво точно с говорите с тези градове и кой откъде бил.Мислех ,че си говорим за кучета АПБТ и питоподобни.Не разбирам няколкото потребители ,които идват в тази тема и не искат да си дискутираме или обяснявяме ,а се ядосват като им се каже, че има хора и хора, и че всъщност тук точно за това настояваме, е, поне повечето - за необходмите мерки за възпитание, социализация и здрава ръка за пит кучета ; за овладяване на огромната свръхпопулация, която води неизменно до попадане в лоши ръце на кучета , при липсата на контрол от страна на държавата за спазването на законите ; за проблемът с боевете и т.н.болни теми- повярвай ми за повечето тук са болни теми ,защото ние искаме възпитани и контролируеми кучета ,искаме да се намалят драстично ,не че ще спрат някога, издевателствата с пит кучета, защото те са невероятни животни и ни пука за тях и имиджа им в обществото.

Публикувано: 21 March 2008 - 08:00 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
България,а и света не се изчерпват само с Велинград и околностите му,така че,ако обичаш се въздържай от категорични заключения на база на няколко велинградски питбула,собственост на идиоти!
Аз говоря за питове не само в Велинград,приятелю!Ако околностите на Велинград са София,Пловдив,Пазарджик,Ямбол,Сопот,Казанлък,Поморие,Бургас,Силистра...значи много си скаран с географията!И мойте заключения са си мои,не те ангажирам с тях по никакъв начин!И стига се пени толкоз,ясно ми е че тук пишат хора,които отглеждат питове(или питоподобни),като домашни любимци!И относно "идиотите" те са много повече от такива,като теб за съжаление!И да те питам Ти знаеш ли колко пита има само в Пазаржишко?
Абе,и с географията,а и с много други неща сигурно съм много по-запознат от теб...А това,че от всички изброени градове си видял 99 % бойни питбули също ме навежда на някои мисли....
Разговора с теб приключи.
На какви мисли те навежда?Аз чета,слушам и понякога дочувам туй-онуй,а не се правя на луд,като ТЕБ!Заровил си главата в пясъка и не виждаш реалностите,а те са съвсем различни.Не Аз съм виновен,че има сайтове с бойни питове и разни хорица се хвалят с тяхните постижения.Като пуснете 10 снимки на питове,които нямат желание да се бият нещата не се променят...в отговор на това може да се пуснат 1000 с бойни кучета!И какъв е отговора?НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕТЕ,НИТО ВИЕ,НИТО АЗ,НИТО КОГОТО И ДА Е БИЛО!
А относно намеците ти,Аз никога не съм имал пит,повече ми допада АСТ.И имам намерение да си взема,след време,ако е казал Господ!Бъди здрав,както и любимеца ти :palec:
Публикувано: 21 March 2008 - 08:07 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 08:14 PM
Цитат
Публикувано: 21 March 2008 - 09:22 PM
[quote author=onufri link=topic=7922.msg368831#msg368831 date=1206082589]
Аз никога не съм имал пит,повече ми допада АСТ. :palec:
[/quote
Странно - и на мен ми допада повече АСТ....От 1994 -та година, та до сега ,от опит го казвам, не наизуст.....Но едното няма общо с другото.

Публикувано: 21 March 2008 - 10:22 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 11:59 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 22 March 2008 - 12:49 AM
Например,че от всички останали кучета на стадиона...

Само Съни си ''разбива'',''потрошава'',главата,лапите,тялото.... :yahoo:за да отиде при...

Това е единственото куче... :wub: :->)

И в същото време много хора се плашат по улицата от агресивният й вид,развитата замускулена физика,която притежава...А тя е такъв Ангел...по душа! :wub:

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 22 March 2008 - 12:54 AM
В двете породи има адски различия...
Първото,което е те не бива да се сравняват по между си!!!Вярно,е че американският питбул териер е предшественик на американският стафордшир териер....но ако се замислим реално,то питбула е родоначалник на много други породи-дого аржентино,дог бордо,родезийски риджбек и още много,много,включително и на АСТ и АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ,например...
Е,та ако трябва да сравняваме коя черта харесваме повече в английският булдог,която я няма в АПБТ???
Защо да не може да се харесва дадена порода,и защо трябва да харесваме родоначалниците й???
Защо да не може да харесваме Стаф,а да не харесваме Пит?Кой го каза това?
П.с:разглеждам въпроса като човек,безпристрастен към двете породи,защото И двете си ги ''имам''....

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com