Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#5262 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2008 - 11:27 AM

Цитат

ама не говориме мноо по темата,а
Вярно ли е 4е питбула има "неуравновесена" нервна система

Aз смятам по мои наблюдения, че питбулът изобщо не е неуравновесен. Връзката куче-човек е невероятно силна и питбулът ще направи всичко, което се изисква от него, за да удоволетвори стопанина си. Неуравновесен в какъв смисъл, в какви ситуации?
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#5263 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 11:28 AM

Цитат

Цитат

StormBringer я кажи ти колко пита отгледа и къде са сега? Помниш ли Арес? При кои собственици поред е вече? Четвърти - пети?

Само задаваш въпроси, но не обичаш да отговаряш.  :-
Надя, виж аз лично познавам StormBringer, трябва ли да ти се заклевам, че това не е човека за когото явно го мислите ти и agalina?

Не, не трябва. Аз на клетви не вярвам.  ;)
User's Signature

#5264 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 11:38 AM

Цитат

Цитат

Aз смятам по мои наблюдения, че питбулът изобщо не е неуравновесен. Връзката куче-човек е невероятно силна и питбулът ще направи всичко, което се изисква от него, за да удоволетвори стопанина си. Неуравновесен в какъв смисъл, в какви ситуации?

Май не разбра въпроса,и какво зна4и "неуравновесен".

#5265 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:07 PM

Цитат

Не! Айде намери си друго занимание обаче, че дразниш вече с тези тъпотии. ОК? B)
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#5266 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 09:05 PM

Цитат

Цитат

Не! Айде намери си друго занимание обаче, че дразниш вече с тези тъпотии. ОК? B)

Защо те дразня,и защо да са тъпотии.Питам серизоно,защо толкова се обиждате не мога да разбера.
Питам  най-4овешки,ти се засягаш...
Дори и да е неуравновесен,кво-идеални няма,на ква ми се прави6.

#5267 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 09:15 PM

Цитат

Защо те дразня,и защо да са тъпотии.Питам серизоно,защо толкова се обиждате не мога да разбера.

ОК, обясни защо мислиш така, за да има и някаква насока да се отговори по-накратко, щото ако седнем да се обясняваме подробно за всеки слух и всичката митология няма да му излезе края. Иначе са бръщолевини просто...И чети темата назад, отговаряно е вече на подобни твърдения, пише и за темперамент на породата B) А с изрази от типа "на ква ми се прави6" може да се обръщаш в твоите среди...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#5268 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:38 AM

Цитат

Цитат

ОК, обясни защо мислиш така, за да има и някаква насока да се отговори по-накратко, щото ако седнем да се обясняваме подробно за всеки слух и всичката митология няма да му излезе края.

Защо мисля така ли,ами в този форум го про4етох.
Тази сутрин си разхождах ку4енцето,и се заговорих с една жена,която ми каза 4е нейното ку4е се било с сбило с питбул,но за да накарат питбула да пусне,е трябвало да използват лост.Подобни слу4ки съм ги 4увал и друг път.
Това ме потресе...
До такава степен,толкова силно е захапал...
И сега питам,в такава ситуация,когато питбула е захапал така другото ку4е,какво се прави.Когато не пуска и не пуска.

#5269 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 10:41 AM

Случката - била тя истинска или измислена - не показва, че питбула е неуравновесен, показва само, че конкретният е без контрол - това е грешка на собственика вече. Иначе на въпроса какво да се прави - предполагам лоста е добра идея, за щастие никога не ми се е налагало да го пробвам.
User's Signature

#5270 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 02:31 PM

дано и не ти се наложи

#5271 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 09:28 AM

И отделно вече идва моментът с това, че всичко на 4 крака, рязани уши и дълга опашка е Питбул.  :rolleyes:
User's Signature

#5272 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 12:33 PM

смисъл...
Темата замря...

#5273 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 12:58 PM

Ами нека я раздвижим, но по възможност без провокации и заяжданици, моля ви! За пореден път припомням какво е американски питбул териер:

Темпераментът на АПБТ е най-важният аспект на породата.

Американският пит бул териер се движи с весела, уверена поза, създавайки впечатлението, че очаква във всеки един момент да се срещне с нещо ново и вълнуващо.

Съществените характеристики на американският пит бул териер са сила, увереност, и желание за живот.

Темпераментът е основният и най-важен аспект на породата. Това значи, че същината на АПБТ е неговият темперамент и наслада на всеки момент, а не външността, размера на главата или движението.

Увереността е задължителна! Кученцата могат да бъдат нервни и впечатлителни, но не трябва да избягват човешко присъствие. Възрастните не трябва да показват на каквато и да било разновидност на страх или агресия към хора.

Относно агресията :

1. Агресията към други кучета е характерна за повечето териери, включително и АПБТ.

2. Агресията към хора не е характерна за АПБТ изобщо в каквато и да е форма.*

АПБТ не е куче пазач и не трябва да действа като такова.

Тази порода е изпълнена с желание да се хареса и прелива от ентусиазъм.

Типично за териерите, АПБТ се открояват с ярка индивидуалност.

Според стандарта, съществената характеристика на породата са смелост и желание за живот. АПБТ трябва да бъде жизнен и никога уплашен!

АПБТ трябва винаги да има щастлива усмивка когато среща нови хора и ентусиазирано да върти опашка, това важи особено за младите кучета.

По-старите,по-опитни кучета показват външно по-малко ентусиазъм, остават спокойни, но бдителни.

АПБТ са отлични спътници на семейството и винаги се забелязва тяхната любов към децата.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*Агресивно поведение към хора е нехарактерно за породата.

АПБТ в крайни положения ще защитят собственика си по-добре отколкото която и да е друга порода. Много повече са историите за американският пит бул териери, спасили живот, отколкото за такива, нападащи хора.

Ползвани са извадки от http://www.ukcpitbull.com/

User's Signature

#5274 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 04:13 PM

Цитат

Ами нека я раздвижим, но по възможност без провокации и заяжданици, моля ви! За пореден път припомням какво е американски питбул териер:

Темпераментът на АПБТ е най-важният аспект на породата.

Американският пит бул териер се движи с весела, уверена поза, създавайки впечатлението, че очаква във всеки един момент да се срещне с нещо ново и вълнуващо.

Съществените характеристики на американският пит бул териер са сила, увереност, и желание за живот.

Темпераментът е основният и най-важен аспект на породата. Това значи, че същината на АПБТ е неговият темперамент и наслада на всеки момент, а не външността, размера на главата или движението.

Увереността е задължителна! Кученцата могат да бъдат нервни и впечатлителни, но не трябва да избягват човешко присъствие. Възрастните не трябва да показват на каквато и да било разновидност на страх или агресия към хора.

Относно агресията :

1. Агресията към други кучета е характерна за повечето териери, включително и АПБТ.

2. Агресията към хора не е характерна за АПБТ изобщо в каквато и да е форма.*

Тази порода е изпълнена с желание да се хареса и прелива от ентусиазъм.

Типично за териерите, АПБТ се открояват с ярка индивидуалност.

Според стандарта, съществената характеристика на породата са смелост и желание за живот. АПБТ трябва да бъде жизнен и никога уплашен!

АПБТ трябва винаги да има щастлива усмивка когато среща нови хора и ентусиазирано да върти опашка, това важи особено за младите кучета.

По-старите,по-опитни кучета показват външно по-малко ентусиазъм, остават спокойни, но бдителни.

АПБТ са отлични спътници на семейството и винаги се забелязва тяхната любов към децата.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*Агресивно поведение към хора е нехарактерно за породата.

АПБТ в крайни положения ще защитят собственика си по-добре отколкото която и да е друга порода. Много повече са историите за американският пит бул териери, спасили живот, отколкото за такива, нападащи хора.

Ползвани са извадки от http://www.ukcpitbull.com/

Най-хубавия пост до тук!
Някои хора/добре де,ае ВСИ4КИ/ ще си помислят 4е съм се заяждал,и за тва съм задавал "тъпи" въпрос4енцанца.../ ;D тъпи бяха,верно/.Тази порода силно ме впе4етли,и исках да я "проверя",както и хората дето я "гледат".
Определено ще си взема пит след време,когато напрупан пове4е опит и имам възможност да гледам 2 ку4ета!
btw,как тази порода ще защити Господаря си по-добре от всяка друга порода...Има си специално обу4ени ку4ета,със сила и смелост!Вярно 4е пит-а е и много силен де,но все пак.Нека някои да сподели,при какви обстоятелства неговия пит му е спасил живота и т.н.

#5275 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 September 2008 - 09:06 PM

Цитат

Аз пък изобщо не съм съгласен с това!!!
АПБТ както и АСТ са НЕВЕРОЯТНИ ПАЗАЧИ!!!НЯМА по-добри от тях...Когато кучето израстне и свикне с един и същ човек,един и същ дом-нямате си и на представа какво ще се случи с някои натрапник... :rolleyes:

АПБТ не е куче пазач и не трябва да действа като такова.===Жестока ЗАБЛУДА!!! :huh:
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5276 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2008 - 04:39 AM

ами нз но мене ли4но не ме е страх от апбт и от аст 4е ще ми налетят на мене при дадена ситуация а ме е страх 4е ще налетят на ку4ето ми..

#5277 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 06:16 AM

Цитат

Цитат

АПБТ както и АСТ са НЕВЕРОЯТНИ ПАЗАЧИ!!!НЯМА по-добри от тях...Когато кучето израстне и свикне с един и същ човек,един и същ дом-нямате си и на представа какво ще се случи с някои натрапник... :rolleyes:

АПБТ не е куче пазач и не трябва да действа като такова.===Жестока ЗАБЛУДА!!! :huh:

Или си формирал това мнение от кучета с нетипичен характер или просто не тълкуваш правилно какво значи куче пазач. ;) По стандарт е така, други случаи не коментирам. Не говорим за случаите като усети заплаха - тогава е друго, но по начало АПБТ, също и АСТ, много обичат хората и дори и непознати посрещат добре. Мен наскоро един АСТ ме посрещна на вратата у тях с бурна радост, изчезна за миг и ми донесе една своя играчка да се дърпаме - така ли си представяш куче пазач. Вярно, че отидох със собственика, но при подобна ситуация другите породи кучета ме посрещат далеч по-резервирано.
User's Signature

#5278 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 07:20 AM

Аз вярвам 4е ако пит-а усети 4е Господаря му е в опастност,ще направи вси4ко по силите си,за да го защити.

#5279 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 09:24 AM

Тази ярост у пит була,на каква възраст се отклю4ва/проявява за пръв път?
Ку4енцето още от малко ли е безстрашно,или се плаши като всяко друго?

#5280 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 05 September 2008 - 11:10 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Или си формирал това мнение от кучета с нетипичен характер или просто не тълкуваш правилно какво значи куче пазач. ;) По стандарт е така, други случаи не коментирам. Не говорим за случаите като усети заплаха - тогава е друго, но по начало АПБТ, също и АСТ, много обичат хората и дори и непознати посрещат добре. Мен наскоро един АСТ ме посрещна на вратата у тях с бурна радост, изчезна за миг и ми донесе една своя играчка да се дърпаме - така ли си представяш куче пазач. Вярно, че отидох със собственика, но при подобна ситуация другите породи кучета ме посрещат далеч по-резервирано.

Или ТИ говоря ТОЧНО от личен поглед,ЗАЩОТО имам поглед и над двата типа Булл??
Питовете на които се основавам са 2,единият мой/женска/,другият чисто черен мъжки,и ако говорим за ''асъл'' питове,тез са точно такива,за жалост...Май Всички останали са с нетипичен характер ...?
А за АСТ да не говорим...Тези кучета са си родени ПАЗАЧИ...
Пробвай да влезеш в къщи,за да усетищ благоприятното посрещане...

ПП:кой беше този АСТ???
Или май не е бил изобщо такъв... :huh:
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5281 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 11:56 AM

Пита може да е пазач, дори да не е типично това поведение за него, но може.
Макс, който по цял ден е на работа с кучетата пазачи там, придоби навика също да пази територия. Не налита чак да изяде непознатите, но все пак ги лае и доста предпазливо ги приближава-когато те влизат у дома. Горките интернетаджии вчера, цяла вечер не си преодоляха стараха да влизат спокоино, дори когато той спря да им обръща внимание след първите пет минути, но първите пет минути беше един лай, едно перчене...не агресивно и нападателно, но все пак не всички са кучкари да разбират от стойка и поведение...
Кира, която обаче не е имала от кого да взима подобен пример, не става за пазач...като види човек и реакцята й е да върти опашка, да свие уши и да чака да я галят...
Та пита по начало може и да не е предвиден за куче пазач, но това не означава, че не може да придобие и този навик и начин на поведение...така си мисля аз.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема