Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#5581 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2008 - 09:41 AM

Ами ти сам виждаш, че тези кучета имат две страни.
Аз лично имам досег до две кучета-Макс и Кира.
Е Макс си е обикновен домашен любимец-буквално глезльо, лигльо, куче гледащо собствениците си с най-влюбения поглед. Това, което е характерно за всички пит кучета е огромната им любов към хората.
В същото време, са и много "попивателни" на поведение. Кучето пит типично не е охранително куче-в смисъл пита трябва да се разтапя пред всеки човек, но ето Макс, поради примера на двете кучета, с който е по цял ден разви инстинкт да пази територия, което е нетипично за този тип кучета.
Кира пък няма такъв инстинкт, у дома може да влезе всеки и тя всеки ще гледа с любовен поглед, но пък за разлика от Макс е агресивна към себеподобни и други четирикраки (котки).
Т.е. кучето пит по мое лично мнение може да има различен характер според средата и начина си на отглеждане.
Но това, което е типично за пит кучетата е агресията към себеподобни и безграничната любов към хората.
Според мен, при правилна социализация от ранна възраст, пит кучето може да бъде отгледано като чудесен домашен любимец. Наистина доминантно куче в повечето случай спрямо себеподобни, но всеки собственик на подобно куче има едно на ум при разходка и игра на своето куче и следи поведението му.
Това, което аз харесвам в тези кучета е наистина огромната обич, която дават на собствениците си! Не съм виждала куче, което да гледа толкова размазано любовно един човек, колкото пита! В същото време това са силно динамични кучета, пълни с енергия, много будни и игриви.
Отдлно вече чисто екстериорно, кучето ми допада, но пък при пита вариациите на външен вид са от земята до небето...
Човек, който иска куче лежащо по цял ден на дивана и излизащо за десет минути на вън, не е за пит куче.
Или пита за мен е едно отдадено на собственика си куче, а какъв ще бъде спрямо другите в повечето случай (винаги има и изключения) за мен лично, неговия собственик може да му повлияе, но със занимания от първия ден заедедно.
Изрично не използвам обръщението АПБТ, защото до истински родословен такъв екземпляр не съм имала досег и нямам опит с подобно куче, а развъждането на пит кучета в България е просто гейм или междусъседско, където просто един господ знае какво ще излезе от това "развъждане" :rolleyes:
п.п. Май малко дълъг и хаотичен стана поста, сори...
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#5582 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2008 - 11:34 AM

Цитат

Каква е същността на кучето- да всява страх, или да бъде нормален домашен любомец, това ме вълнува!

Ако наистина, както казваш си "влюбен" в ПОРОДАТА, а не във външния вид на кучето, здравите челюсти и мощната мускулатура, ще разбереш каква е същността на кучето...А от една страна точно заради тези, които извеждат кучето си без опасения да не направи някоя "беля" хората са така настроени към тази порода.
Искам да те питам нещо: Защо предпочиташ пита пред стафа, примерно?

Цитат

Пишете си  градските легенди и си вярвайте.Успех.

Би ли обяснила кое точно е градска легенда?

Цитат

Изрично не използвам обръщението АПБТ, защото до истински родословен такъв екземпляр не съм имала досег и нямам опит с подобно куче, а развъждането на пит кучета в България е просто гейм или междусъседско, където просто един господ знае какво ще излезе от това "развъждане" :rolleyes:

Според теб как трябва да се развъжда апбт?

#5583 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 12:22 AM

Ако наистина, както казваш си "влюбен" в ПОРОДАТА, а не във външния вид на кучето, здравите челюсти и мощната мускулатура, ще разбереш каква е същността на кучето...А от една страна точно заради тези, които извеждат кучето си без опасения да не направи някоя "беля" хората са така настроени към тази порода.
Искам да те питам нещо: Защо предпочиташ пита пред стафа, примерно?

Защото лично нямам никакъв досег със стаф и никога не съм виждал чист на живо. Знам че в България
им е много малък процента и нямам никава представа какво представлява по характер кучето
знам основните неща- че не е селектиран за гейм, че си е изложбено куче с по- притъпени
"животински инстинкти" от пита и че като цяло е по- мощен и по- малко динамичен и издръжлив,
защото има по- обемиста мускулатура. Като цяло е по- едър и тромав, но също е красиво куче,
определено. Не знам, дано не намекваш нещо с този въпрос, например, че харесвам именно славата
на питбулите и външността им. Напротив, винаги съм искал да имам силно и красиво куче, просто, а в
тази характеристика за мен влизат и пита и стафа, но просто не съм срещал стаф до сега. Мои познати
имат питбули и от срещите с тях съм успял да се превърна в привърженик на породата. Така че, не
става въпрос за предпочитание, според мен човек би го било еднакво страх и от пит и от стаф,
независимо дали ги разпознава. Мен лично би ме било страх и от хъски (стига да не знаех, че са кротки създания)
защото кучето страшно си наподобява вълк, спор няма.
   Относно: "Ако наистина, както казваш си "влюбен" в ПОРОДАТА, а не във външния вид на кучето, здравите челюсти и мощната мускулатура, ще разбереш каква е същността на кучето...А от една страна точно заради тези, които извеждат кучето си без опасения да не направи някоя "беля" хората са така настроени към тази порода." Като си вземеш куче спираш да гледаш на него като външност. Майката като си роди бебенце то за нея е
най- красивото сред всички- моето гардже си е най- хубавото гардже. Така че дори и както казваш да съм влюбен във външния вид на кучето,
дори и да си взема след като прекарам известно време с него и то ме гледа милно и искрено в очите при всяка моя дума към него,
едва ли ще се разочаровам и ще го зарежа, само защото не се е превърнало в кучето мечта от картинката в интернет. Ясно ми е, че
за мен кучето ще е светец, но както баща ми казва: Никой повече няма да влезе в двора, без да се замисли.
Това си има и добри страни естествено, не всеки има работа там. Аз лично като видя питбул всеки път изтръпвам, но не от страх
ами от някаква приятна емоция, като ги вида отдадени на някакви си тяхни занимания, постоянно в движение, постоянно заети и треперещи от енергия,
направо е невероятно изживяване. На мен това ми харесва, не съм влюнен в картинка, или в история, или в имидж, а в характера им и в безграничната им
любов към стопанина. Но честно казано не мога да разбера докъде може да стигне тази безгранична любов, това ми е страхът?!

Foreogi, мерси за мнението, на мен лично ми хареса, а и най- добрият начин да научиш нещо за друго нещо е да попиташ този, който се е сблъскал с него, Така че благодаря ти, от полза ми беше написаното, поздрави.

#5584 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 09:37 AM

Какво означава, че не можеш да разбереш "докъде може да стигне тази безгранична любов, това ми е страхът?!"
User's Signature

#5585 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 10:47 AM

Цитат

Защото лично нямам никакъв досег със стаф и никога не съм виждал чист на живо. Знам че в България
им е много малък процента и нямам никава представа какво представлява по характер кучето
знам основните неща- че не е селектиран за гейм, че си е изложбено куче с по- притъпени
"животински инстинкти" от пита и че като цяло е по- мощен и по- малко динамичен и издръжлив,
защото има по- обемиста мускулатура. Като цяло е по- едър и тромав, но също е красиво куче,
определено. Не знам, дано не намекваш нещо с този въпрос, например, че харесвам именно славата
на питбулите и външността им.

Не, не намеквам нищо, но както казваш стафа не е селектиран по гейм и е куче с по притъпени животински инстинкти - ти не търсиш ли точно такъв пит? Искаш пит , който да не е агресивен, да го разхождаш свободно без никакви опасения - немислиш ли че агресията(нямам предвид към хора) представлява една доста голяма част от същността и характера на тази порода, и опитвайки се да притъпиш нещо което  стотици години е било така, немислиш ли че по този начин се обезличава породата? Казваш стафа е по-малко изъдржлив от пита - ти ако/когато си вземеш пит мислиш ли че някога, независмо по какъв начин ще накараш  кучето да достигне предела на тази издържливост?
Според мен ти искаш пит, който да притежава характера на стаф - тогава защо ти е пит при положение че на външен вид двете кучета са почти единтични? А дори и стаф да си вземеш, хората пак ще се замислят дали да влезнат в двора ти.

#5586 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 November 2008 - 12:06 PM

Цитат

Цитат

на питбулите и външността им.

Не, не намеквам нищо, но както казваш стафа не е селектиран по гейм и е куче с по притъпени животински инстинкти - ти не търсиш ли точно такъв пит? Искаш пит , който да не е агресивен, да го разхождаш свободно без никакви опасения - немислиш ли че агресията(нямам предвид към хора) представлява една доста голяма част от същността и характера на тази порода, и опитвайки се да притъпиш нещо което  стотици години е било така, немислиш ли че по този начин се обезличава породата? Казваш стафа е по-малко изъдржлив от пита - ти ако/когато си вземеш пит мислиш ли че някога, независмо по какъв начин ще накараш ли кучето да достигне предела на тази издържливост?
Според мен ти искаш пит, който да притежава характера на стаф - тогава защо ти е пит при положение че на външен вид двете кучета са почти единтични? А дори и стаф да си вземеш, хората пак ще се замислят дали да влезнат в двора ти.

;D

Естествено, че ако не вие е за "спорта" защо ви е пит?
един познат каза: 
- Просто пит-а е по-евтиния вариант и има повече цветови варианти  :P
User's Signature

Качена снимка

#5587 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 12:49 PM

За цветовите вариянти съм съгласен, но както можеш да си купиш стаф за  от 150 до 1000 и повече лв., така можеш да си купиш и пит от 100 до 1000 лв. Просто повечето хора тук не са напълно искрени когато ги попиташ "защо точно пит"? Искат куче което да не е агресивно, а в същото време си купуват или отглеждат пит, като един от основните доводи за своя избор използват това за огромната любов на кучето към стопанина. Нима няма други породи, които да изпитват голяма любов и всеотдайност към стопанина? ? ? Но това е само една част от характера на тази порода, а другата, която представлява по-голяма част "никой не я харесва" , но въпреки това гледат такова куче само заради любовта......и издържливостта, когато гледаш такова куче вкъщи, което прекарва 20 часа на дивана и сутрин и вечер се разхожда за по 1 час , кой от вас използва капацитета на тази издържливост, или просто ви е готино така отвътре да знаете че кучето е доста издържливо.....Когато си "влюбен" в една порода я харесваш точно такава каквато е, а не само една страна от характера или външен вид...

#5588 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 November 2008 - 12:53 PM

М да, това е говорено също милион пъти - и за ловджийските породи, които дремят на дивана и не трябва да ги гледаме, щото не им е това работата и за всички други породи, чието предназначение не е било да лежат на дивана.
И остават йоркита и пинчери, които пък не знаят какво е трева и себеподобен, защото прекарват живота си в две стаи, пикаейки цял живот на памперс.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5589 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 01:00 PM

Никъде не сам казал че не трябва да се гледа пит, ако той по цял ден лежи на дивана.
Става въпрос за това дали харесваш само една част от кучето или го харесваш защото е ПИТБУЛЛ

#5590 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 01:27 PM

Цитат

Никъде не сам казал че не трябва да се гледа пит, ако той по цял ден лежи на дивана.
Става въпрос за това дали харесваш само една част от кучето или го харесваш защото е ПИТБУЛЛ

Хайде пък тогава, нека чуем какво значи ПИТБУЛЛ и защо имате интерес Вие лично към него.
Аз лично незнам що е то АПБТ, знам няколко питоподобни само, говоря за тях, обичам си ги и не бих ги сменила за нищо друго, въпреки, че не използвам по "предназначение" кучетата си.
Някак си се завъртаме около идеята или гледаш пит за бой, или взимаш стаф за любимец...е ако пита ставаше само за бой, нямаше да ги има много чудесни домашни любимци, включително и моя.
И относно това, че можеш да намериш АСТ от 100 на горе, имате грешка, човек може да си намери питоподобно та не от сто ми от 50 лева нагоре, а родословното куче АСТ или АПБТ е пъти повече...всичко друго си е питоподобно. За какво говорим тогава, без родословие нито характера нито екстериора се гарантира при куче за сто лева! Просто търговеца си лепва етикет АСТ или АПБТ на стоката, за да я продаде по-лесно.

Има и още нещо. Понякога човек обича, просто така, без обяснение, без оправдания, обича. Защо непременно, трябва да се извади душата на човек, да каже ама какво точно обича и защо?!
User's Signature

#5591 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 01:46 PM

Не си знаела какво е ПИТ взела си ? Нещо те е подтикнало!? Предполагам външния вид? Браво! И аз съм ЗА ПИТ-а да бъде екстериорна порода!
;)
User's Signature

Качена снимка

#5592 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 01:51 PM

Цитат

Не си знаела какво е ПИТ взела си ? Нещо те е подтикнало!? Предполагам външния вид? Браво! И аз съм ЗА ПИТ-а да бъде екстериорна порода!
;D

я не така за моя дакел  :P
п.п. закачака, да не се обиди някой  :blink:
А малко по сериозно, колко от пишещите тука, наистина познават родословни АПБТ?
Това, на което масово се казва ПИТ и АСТ в България са си чисти питоподобни, без родословие, в паспортчето всеки може да си напише всичко...
User's Signature

#5593 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 01:54 PM

Значи изчел съм цялата тема и немога да разбера защо хората които са против борбите ги намесват много повече от тези които ги подкрепят по някакъв начин, значи човек с различно мнение от вашето относно апбт задължително го свързвате с бой с кучета......Аз гледам питбул,който не използвам за бой, но харесвам кучето такова каквото е, за мен не е минус агресията му и при проява на такава не го наказвам, просто не водя кучето си пуснато и го държа на страна от други такива. Относно родословията, тези написани на хартийки с печати, не ме вълнуват много, както Вас, собствениците на аст ( забелязвам се нахвърляте на всеки един който каже имам стаф, а той не е от клубно кучило), а пък и за вас родословен пит е този с педигри подпечатано там от АДБА или УКЦ, но това въобще не е така, има много питове които нямат такова родословие но са 100% питбули има и ам булита регистрирани като питове на родословие
Подпечатаното педигри не прави кучето....

#5594 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:02 PM

Смисъла на родословията е едно - ИНФОРМАЦИЯ!!!
Информация, която е нужна за:
1. Откъде и какви кучета се е пръкнало това
2. С кого бива и с кого не бива да се сношава
3. Какво да очакваш от поколението му!
4. и така нататък.......

Аз подкрепям да се набляга на външния вид, красотата и здравето, като естествено се запазва и част от характра, а именно безстрашие и любов към хората!
Това няма как да стане ако не се прилагат правила и всичките тези работещи над въпроса хора с обединени в идея и организация - независимо коя и каква! Мога да говоря до утре за смисъла от "хартийките", но едва ли има смисъл!
User's Signature

Качена снимка

#5595 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 November 2008 - 02:11 PM

Цитат

Значи изчел съм цялата тема и немога да разбера защо хората които са против борбите ги намесват много повече от тези които ги подкрепят по някакъв начин, значи човек с различно мнение от вашето относно апбт задължително го свързвате с бой с кучета......Аз гледам питбул,който не използвам за бой, но харесвам кучето такова каквото е, за мен не е минус агресията му и при проява на такава не го наказвам, просто не водя кучето си пуснато и го държа на страна от други такива. Относно родословията, тези написани на хартийки с печати, не ме вълнуват много, както Вас, собствениците на аст ( забелязвам се нахвърляте на всеки един който каже имам стаф, а той не е от клубно кучило), а пък и за вас родословен пит е този с педигри подпечатано там от АДБА или УКЦ, но това въобще не е така, има много питове които нямат такова родословие но са 100% питбули има и ам булита регистрирани като питове на родословие
Подпечатаното педигри не прави кучето....

Абе брате,подкрепям те и аз за родословията,едни подпечатани ''хартийки'' викаш...Ми да ти кажа на скоро мъжкият пит на съседа,който си е на 100% пит нямащ такива хартий заплоди една мелезка на улицата,която също се води за пит ама 70%...Та ако искаш да ти метна едно кученце до София...Бебетата ще са уникални-питове на 170%,без фалшификати и такива хартий?
;D ;D ;D

ПП:Абе колега,де ги намираш тия Американци за по 100 лева?Кажи и аз да си купя :yahoo:
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5596 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2008 - 02:16 PM

Аз май пак не разбрах вашето лично мнение, какво харесвате в пит кучетата :rolleyes:
А относно родословието, то не прави кучето. Важното НО при наличието на такова е, гарантирането на определени измерения на характер, екстериор, и липсата на генетично обременени заболявания в кучилото, поради простата причина, че за да се стигне до поколение от две кучета си има правила...
А та собствениците на АСТ с родословие, където явно ме слагате (между другото не виждам лошо в това), аз лично имам и питоподобно (обърнете внимание, че не казвам пит бул или АПБТ) имаме, или поне аз определено отношение по следните причини:
*защо съм против боя с кучета-заради болката-каквито и прагове да има кучето на търпимост, никога не бих причинила подобно нещо на свое куче, яд ме е когато се причинява изобщо, на което и да е куче;
*защо съм за родословията-защото никой, никога не е изследвал родителите на моето куче (Макс) за определени заболявания, защото незнам, какво носи в гените си (майката, определено със забележки, е срещната с първия мъжки кандидат...), защото незнам, как единствено той изглежда по даден начин, а останали му братя и сестри след като порастнаха изглеждат по корено различен начин...
*е против безконтролното развъждане съм, защото ако накои успяват да осигурят нормален живот на поколенията на техните любимци, масово хората развъждащи пит и аст без родословие, или питоподобни с лепнат етикет, с цел "здравето на любимеца", пари (никакви специални грижи за бременотокуче, бебетата се раздават веднага след отбиването, т.е. чиста печалба) или да подхранват точно порочния бизнес на кучешките бове...
Разбира се от всичко си има изключения, но колко са те?
п.п. писали сме май доста хора едновремено :blink:
User's Signature

#5597 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:24 PM

Цитат

Аз подкрепям да се набляга на външния вид, красотата и здравето, като естествено се запазва и част от характра, а именно безстрашие и любов към хората!
Това няма как да стане ако не се прилагат правила и всичките тези работещи над въпроса хора с обединени в идея и организация - независимо коя и каква! Мога да говоря до утре за смисъла от "хартийките", но едва ли има смисъл!

....Да за мен определено няма смисъл да говориш за "хартийките" , ако някой друг се интересува да си каже...
А няма как да се наблегне на безстрашието на апбт, когато му се пренебягва агресията и всеки опит за такава от страна на кучето бива наказван.

fireogi да те питам: Разбира се че има разлика в характерите на апбт и аст, но как съдиш за характера на твоя 3 месечен аст при положение че кучето още не си е изградило такъв и как съдиш за характера на апбт при положение че твойто куче е питоподобно, но казваш че баща му е стаф а майката пит и в твоя ред на мисли да те питам баща му и майка му родословни апбт и аст ли са за да казваш че са такива?

#5598 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 November 2008 - 02:28 PM

Цитат

Цитат

....Да за мен определено няма смисъл да говориш за "хартийките" , ако някой друг се интересува да си каже...
А няма как да се наблегне на безстрашието на апбт, когато му се пренебягва агресията и всеки опит за такава от страна на кучето бива наказван.

fireogi да те питам: Разбира се че има разлика в характерите на апбт и аст, но как съдиш за характера на твоя 3 месечен аст при положение че кучето още не си е изградило такъв и как съдиш за характера на апбт при положение че твойто куче е питоподобно, но казваш че баща му е стаф а майката пит и в твоя ред на мисли да те питам баща му и майка му родословни апбт и аст ли са за да казваш че са такива?

Четене братко,това му е майката... :huh: :huh: :huh:

Цитат

FIREOGI!А та собствениците на АСТ с родословие, където явно ме слагате (между другото не виждам лошо в това), аз лично имам и питоподобно (обърнете внимание, че не казвам пит бул или АПБТ) имаме, или поне аз определено отношение по следните причини:

User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5599 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:36 PM

Jordan staffffff незнам правиш ли се на такъв или наистина си с този акъл....
Айде продължавай да си копираш и пействаш резултатите от изложбиците или там квото правите да се целувате по муцунките и стига се занимавал с нас след като няма какво да споделиш освен ненужния спам

#5600 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:37 PM

Деррти,

щом липсата на информация за произхода на твоето куче е + (плюс) ОК!
и щом този дето ти го е дал ти е казал колко "яки" са родителите му - ОК!
безстрашие и агресия за теб е все едно - ОК!

...ти си решаваш!
Успех!
Аз изказвам мнения, не търся одобрение!

п.п. Относно родословнията, клубовете и изложбите съм изказвал мнение - без тях резултата е винаги един -  пълнят се улиците с бездомни и на нищо не приличащи четириноги полу-вълци!
User's Signature

Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема