Американски питбул териер
Публикувано: 15 June 2009 - 05:12 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 06:47 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 07:03 PM
Derrty, в Jun 15 2009, 04:47 PM, написа:
Никога нищо не съм слагал под общ знаменател и това много лесно може да се провери с търсачката. Включих се в спора всъщност точно по този повод. В началото на дискусията се прокрадна идеята, че едва ли не всеки, който залита по борби е питмен, двете му нон-стоп раждащи кучки са кенъл и може да бъде сравнен в някои отношения с добър спортист.
Публикувано: 16 June 2009 - 01:29 PM
proffit, в Jun 15 2009, 06:03 PM, написа:
Derrty, в Jun 15 2009, 04:47 PM, написа:
Никога нищо не съм слагал под общ знаменател и това много лесно може да се провери с търсачката. Включих се в спора всъщност точно по този повод. В началото на дискусията се прокрадна идеята, че едва ли не всеки, който залита по борби е питмен, двете му нон-стоп раждащи кучки са кенъл и може да бъде сравнен в някои отношения с добър спортист.
Кой я "прокрадна" тая идея???
Ще дойдеш доста дялан камък ти-както ти е удобно така заставаш

Айде пак си прочети постовете и си ги припомни и виж "идейния проект" кой го е съставил...Никой не сравняваше питмените и спортистите, а питовете и файтерите(за хората става въпрос).И то ставаше дума за наранявания и травми, като точно заради това писах на ФЕХ дали е тренирал такова нещо, иначе трудно ще го разбере(както се и видя).
Няма идея какво влагаш в думата "питмен", за мене това е човек, който харесва пита с хъс за бой, пък дали залита по борби и по развъждане е друга бира.Защото като стане време да споменем развъждане по качества, били те фенотипни или поведенчески(гейм, огриз, стил на бой), доста малко хора могат да се изкажат компетентно...Много, много малко!

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 16 June 2009 - 01:40 PM
Derrty, в Jun 15 2009, 05:47 PM, написа:
Щом не трябва да се слагат под общ знаменател, защо така настойчиво твърдите, че стават само за бой и за нищо друго, а щом не искат да се бият, трябва да си търсят друг стопанин? Хуманно ли е това, да продадеш кучето си или да го "разкараш" само защото не изпълнява всичките ти тъпи идей. Майката като отгледа невъзпително дете да не го продава на борсата??? Нали кучето беше най- добрият приятел, или като не можеш да изкараш пари от него, за кво ти е приятел? Грам смисъл няма в това, което казваш- хубаво било да го разкараш като не си върши работата, та ти да не си му шеф, закони няма ли според теб, знаеш ли за неправомерно уволнение колко солени са глобите?! "Да не поставяме под общ знаменатал"- все едно да кажеш, че тъй като баща ти е бил боксьор, ти 100% трябва да станеш такъв, нямаш просто друг избор. Извинявай, ама можеш да танцуваш балет, можеш и да играеш в куклен театър, можеш и гей да станеш, пък нека баща ти е най- коравото копеле на земята! Тва ли ти е непоставянето под общ знаменател?! Айде вземете присняйте вече, не го правите " за да не вървите срещи природата на кучето" ( о колко благородно само от ваша страна), правите го само за пари! Тва му трябва на тъпия българин- зрелище и кинти!
Публикувано: 16 June 2009 - 01:48 PM
roughdog, в Jun 16 2009, 11:40 AM, написа:
Щом не трябва да се слагат под общ знаменател, защо така настойчиво твърдите, че стават само за бой и за нищо друго, а щом не искат да се бият, трябва да си търсят друг стопанин? Хуманно ли е това, да продадеш кучето си или да го "разкараш" само защото не изпълнява всичките ти тъпи идей. Майката като отгледа невъзпително дете да не го продава на борсата??? Нали кучето беше най- добрият приятел, или като не можеш да изкараш пари от него, за кво ти е приятел? Грам смисъл няма в това, което казваш- хубаво било да го разкараш като не си върши работата, та ти да не си му шеф, закони няма ли според теб, знаеш ли за неправомерно уволнение колко солени са глобите?! "Да не поставяме под общ знаменатал"- все едно да кажеш, че тъй като баща ти е бил боксьор, ти 100% трябва да станеш такъв, нямаш просто друг избор. Извинявай, ама можеш да танцуваш балет, можеш и да играеш в куклен театър, можеш и гей да станеш, пък нека баща ти е най- коравото копеле на земята! Тва ли ти е непоставянето под общ знаменател?! Айде вземете присняйте вече, не го правите " за да не вървите срещи природата на кучето" ( о колко благородно само от ваша страна), правите го само за пари! Тва му трябва на тъпия българин- зрелище и кинти!
На мен ми стигат и кинтите само

Ако си мислиш, че с такива изказвание печелиш сърцата на питмените - в грешка си!
Ако си мислиш, че някой от тях ще застане зад твоята гледна точка - пак си в дълбока заблуда!
Ако пък си мислиш, че пита става за куче спасител/водач на слепи/гонче/птичар - 1 : 10 000 000

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 16 June 2009 - 02:21 PM
animal, в Jun 16 2009, 11:48 AM, написа:

Ако си мислиш, че с такива изказвание печелиш сърцата на питмените - в грешка си!
Ако си мислиш, че някой от тях ще застане зад твоята гледна точка - пак си в дълбока заблуда!
Ако пък си мислиш, че пита става за куче спасител/водач на слепи/гонче/птичар - 1 : 10 000 000

А ти ако си мислиш, че само твоята гледна точка е вярна и съществува общ знаменател, заблуждаваш себе си. Не ми пука кой ще трогна, пука ми, че ти не можеш да ме трогнеш никога с идейте си. Това за мен е важното. Явно ти си пазиш твоите възгледи, аз моите, но накрая доброто побеждава :) Не ме интересуват питмените, даже не знам кого наричате така. Единствените "мени" , които аз мога да назова са "догмените"- тези, които обичат и ценят кучето си, в крайна сметка те спомагат за развитието на породата, всичко друго за мен е незаконно, грешно и нехуманно ;) Нямам за цел да агитирам, имам за цел да ви кажа моята гледна точка и да отхвърня крайната забележка, че не трябвало да се поставя всичко под общ знаменател, като точно това се прави всъщност! Поне това не можеш да отречеш...
Публикувано: 16 June 2009 - 03:08 PM
roughdog, в Jun 16 2009, 12:21 PM, написа:
animal, в Jun 16 2009, 11:48 AM, написа:

А ти ако си мислиш, че само твоята гледна точка е вярна и съществува общ знаменател, заблуждаваш себе си. Не ми пука кой ще трогна, пука ми, че ти не можеш да ме трогнеш никога с идейте си. Това за мен е важното. Явно ти си пазиш твоите възгледи, аз моите, но накрая доброто побеждава :) Не ме интересуват питмените, даже не знам кого наричате така. Единствените "мени" , които аз мога да назова са "догмените"- тези, които обичат и ценят кучето си, в крайна сметка те спомагат за развитието на породата, всичко друго за мен е незаконно, грешно и нехуманно ;) Нямам за цел да агитирам, имам за цел да ви кажа моята гледна точка и да отхвърня крайната забележка, че не трябвало да се поставя всичко под общ знаменател, като точно това се прави всъщност! Поне това не можеш да отречеш...
Оффф, никой не поучавам и на никой акъл не давам, нито пък смятам, че знаеш каква е моята позиция!
Твоята е ясна - нравоучителна и правоверна - просто ти кзах, че с този изказ НЕ ПЕЧЕЛИШ ПОДКРЕПА И НЕ МОЖЕШ ДА УБЕДИШ НИКОГО !

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 16 June 2009 - 03:20 PM
П.С. За да не съм голословен- ето какво разбирам под ПИТМЕН
Публикувано: 16 June 2009 - 03:33 PM
proffit, в Jun 16 2009, 02:20 PM, написа:
А останалите факти

Анмезия ли, що ли?

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 16 June 2009 - 03:42 PM
animal, в Jun 16 2009, 01:33 PM, написа:
А останалите факти

Анмезия ли, що ли?
Бъди по-конкретен. С ирония става сеир, а не смислена дискусия.
Публикувано: 16 June 2009 - 04:52 PM
proffit, в Jun 16 2009, 01:42 PM, написа:
animal, в Jun 16 2009, 01:33 PM, написа:
А останалите факти

Анмезия ли, що ли?
Бъди по-конкретен. С ирония става сеир, а не смислена дискусия.
Прочети по-назад, в първото ми мнение от днес

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 16 June 2009 - 06:44 PM
roughdog, в Jun 16 2009, 02:40 PM, написа:
Виж какво, човеко, никъде не съм казал какво трябва да се направи със хладно куче. Както и никъде не е написано "питовете стават само за бой" Не изкривявай думите така. Просто исках да кажа, че не всички занимаващи се с това ги убиват.
Появи се тука един човек, който започна да пуска снимки на кучета. За някои - истински питове, за други - безродословни питоподобни и т.н. И веднага започна едно възмущение. А тоя пич два пъти написа "аз не си пускам кучето, аз не го използвам за бой" , ама никой не обърна внимание, тряваше веднага да се почне кво било, що било. Как ги убиват, държат гладни на тъмно, написаха се няколко моко казано смишни коментара относно пит кондикцията и т.н. Та моята мисъл е, че в това занимание има много изроди, обаче има и много които не са такива.
Публикувано: 16 June 2009 - 07:05 PM
Derrty, в Jun 16 2009, 04:44 PM, написа:
roughdog, в Jun 16 2009, 02:40 PM, написа:
Виж какво, човеко, никъде не съм казал какво трябва да се направи със хладно куче. Както и никъде не е написано "питовете стават само за бой" Не изкривявай думите така. Просто исках да кажа, че не всички занимаващи се с това ги убиват.
Появи се тука един човек, който започна да пуска снимки на кучета. За някои - истински питове, за други - безродословни питоподобни и т.н. И веднага започна едно възмущение. А тоя пич два пъти написа "аз не си пускам кучето, аз не го използвам за бой" , ама никой не обърна внимание, тряваше веднага да се почне кво било, що било. Как ги убиват, държат гладни на тъмно, написаха се няколко моко казано смишни коментара относно пит кондикцията и т.н. Та моята мисъл е, че в това занимание има много изроди, обаче има и много които не са такива.
" На мен ми стигат и кинтите само af_089.gif Зрелищата ги има навсякъде и по всяко време dry.gif
Ако пък си мислиш, че пита става за куче спасител/водач на слепи/гонче/птичар - 1 : 10 000 000 smile.gif "
Не казвам директно, че ти определяш общите знаменатели, а някои други, просто виждам, че ти защиташ цялостната конспекция в общи линии. А и не аз съм на това мнение, а закона, не го определям аз, или многото защитници във разни форуми и общи дискуции. Рещено е от държавата, дори и тя да не е каквато трябва да бъде, тя решава, тя определя кое е редно и кое не е с приемането на закони. Какво казва законът? Цитирам: Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните. (2) За жестокост се смятат: 1. всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес; 1. всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес; 4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора; 5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка; 6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците; 8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес; 9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;10. изоставяне на животни; 12. лишаване на животни от почивка; и т.н. точки от алинея 2-ра, член 7 от Закона за защита на животните! Има и такова нещо, ако не знаете! И това човеко, не съм го измислил аз, или които е да е от този форум, а нашата майка България!
За мен човек, който се възхищава на зрелища, кръв и всичко свързано с този спорт, дори и да не се стига до убийства, а само до "гладоаторски бой в който най- силния надвива", за мен на този човек някое от зъбните колела на задвижващия им механизъм е сериозно повредено! И пак повтарям, това са правилата, не мое мнение, не моята гледна точка, не моята идея, не моя опит да ви накарам да се замислите, не моя опит да влияя, не моя опит да спечеля спора! Това е закон! Ти ако убиеш носиш отговорност, ти ако откаднеш- носиш отговорност! И не е така, както ти го изкарваш- появил се някой, които харесвал не знам си какво... добре, като се появи някой по телевизията и каже: Аз харесвам да гледам как хората се трепат без причина безпощадно в клетка, надъхвани да играят за пари, дори давам пари на най- добрият си приятел да го прави" , ти какво ще си помислиш за него? " Брех, че хубав човек, има прави на лично мнение, дайте да му дадем медал за храброст! " И преди пак да напишете нещо по адрес на това, което съм написал, казвам, че повече няма да пиша по въпроса, просто искам да знам, че съм изказал не моето мнение, а това на ЗАКОНА! Така че не си правете труда да четете ако искате, само знайте- незнанието на ЗАКОНА, не уневинява ;)
Публикувано: 16 June 2009 - 07:48 PM
Цитат
просто и ясно - 21-век сме!

Публикувано: 17 June 2009 - 12:02 PM
roughdog, в Jun 16 2009, 05:05 PM, написа:
Ха на бас, че знам законите доста по-добре от теб

А не знаеш ли, че в България действа презумпция за невинност, тоест всеки е невинен до категоричното доказване на противното.Обаче във форумите действа обратното - презумпция за виновност, всеки ти е виновен като не е на твоето мнение или като отстоява своята позиция

Айде със здраве, гледайте си кефа и не се кахърете това кой за какво е отговорен...Аз най-обичам да бягам от отговорности

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 17 June 2009 - 03:43 PM
animal, в Jun 17 2009, 10:02 AM, написа:

А не знаеш ли, че в България действа презумпция за невинност, тоест всеки е невинен до категоричното доказване на противното.Обаче във форумите действа обратното - презумпция за виновност, всеки ти е виновен като не е на твоето мнение или като отстоява своята позиция

Айде със здраве, гледайте си кефа и не се кахърете това кой за какво е отговорен...Аз най-обичам да бягам от отговорности

Ха на бас, че не е баш така, знам че действа презумпцията за невинност до доказване на противното, но ти, ако не знаеш за административни нарушения си длъжен да докажеш, че си невинен, т.е. ако не успееш да докажеш невинноста си, обираш пешкира! А административната санкция е далеч по- лека от наказателната, така че да се надяваме не стигаш далеч в нарушаването на Закона. Не съм сигурен кой от 2- ма ни го знае по- добре и не се наемам да коментира, но както каза: "във форумите действа обратното - презумпция за виновност, всеки ти е виновен като не е на твоето мнение или като отстоява своята позиция", така че и ти като не си сигурен в думите си, не бързай да съдиш. Колкото и добре да знаеш закона, ако го нарушаваш пак ще си обереш последиците. Може да не съм нает с контрола и точно за това съм равен с теб и всички други- задължени да се подчиняваме на контрола. А и някой ден може и да се наема с прилагането на закона и тогава думите ти няма да имат сила, така че пак бързаш да обвинявяш. Тогава какво стана с думите ти, че всеки е невинен до доказване на противното, като ти самият даже тълкуваш без да знаеш всички факти? Може и да е така, но никой виновен няма да му се размине, за дето не знае, че това, което върши се наказва!
Публикувано: 17 June 2009 - 03:50 PM
roughdog, в Jun 17 2009, 01:43 PM, написа:
animal, в Jun 17 2009, 10:02 AM, написа:

Ха на бас, че не е баш така, знам че действа презумпцията за невинност до доказване на противното, но ти, ако не знаеш за административни нарушения си длъжен да докажеш, че си невинен, т.е. ако не успееш да докажеш невинноста си, обираш пешкира! А административната санкция е далеч по- лека от наказателната, така че да се надяваме не стигаш далеч в нарушаването на Закона. Не съм сигурен кой от 2- ма ни го знае по- добре и не се наемам да коментира, но както каза: "във форумите действа обратното - презумпция за виновност, всеки ти е виновен като не е на твоето мнение или като отстоява своята позиция", така че и ти като не си сигурен в думите си, не бързай да съдиш. Колкото и добре да знаеш закона, ако го нарушаваш пак ще си обереш последиците. Може да не съм нает с контрола и точно за това съм равен с теб и всички други- задължени да се подчиняваме на контрола. А и някой ден може и да се наема с прилагането на закона и тогава думите ти няма да имат сила, така че пак бързаш да обвинявяш. Тогава какво стана с думите ти, че всеки е невинен до доказване на противното, като ти самият даже тълкуваш без да знаеш всички факти? Може и да е така, но никой виновен няма да му се размине, за дето не знае, че това, което върши се наказва!
Хахаха, аз нали ти казах...най-обичам да бягам от отговорност

Айде потрай, че такива волнонаемни приложители на закона с лопата да ги ринеш, догмен

"Деянието, което е обявено за административно нарушение, е виновно когато е извърше умишлено или непредпазливо"
Чл.7 от ЗАНН
Ако не знаеш колко е разтегливо това понятие, да седнем в някой друг форум да спорим, а?

WWW.EVILDOGS.NET